Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Optie tot koop op Shurandy Sambo is slechts voorwaardelijk'

4 augustus 2022 15:28 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Optie tot koop op Shurandy Sambo is slechts voorwaardelijk"; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Shurandy Sambo komend seizoen op huurbasis gaat spelen voor Sparta. De 20-jarige rechtsback kan hierdoor ervaring op gaan doen op het hoogste niveau in Nederland. PSV maakt er verder geen melding van, maar Sparta geeft op de eigen website aan dat er ook een optie tot koop bedongen is om de verdediger na dit seizoen definitief vast te kunnen leggen.

Update 15:28: Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV bewust geen melding heeft gemaakt van de optie tot koop bij het huurcontract van Shurandy Sambo. Het gaat namelijk over een voorwaardelijke optie. Indien de club na dit seizoen voldoende perspectief ziet, kan het nog altijd nee zeggen tegen een bod van Sparta en kan hij aansluiten bij de A-selectie.

Meer op ED.nl
Tags

sambo sparta nederland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Optie tot koop ook??
PSV weinig vertrouwen in die jongen dan...?
+1/-0

3 weken geleden
Absolute top-deal voor Sparta dan. Raar beleid van PSV.

Kan Sambo zelf nog kiezen om na een jaar niet door te gaan bij Sparta?
+1/-0

3 weken geleden
Wat een vreemde gang van zaken. Wij huren een 20-jarige jongen voor 1 seizoen zonder perspectief op langere termijn, en ons eigen talent-voor-de-toekomst verhuren we mét optie-tot-koop?? Ik kan hier met mijn pet niet bij, behalve als Sambo zelf niet wilde blijven/bijtekenen.
+2/-0

3 weken geleden
Op het eerste gezicht lijkt een optie tot koop heel vreemd voor een speler met potentie. Is het een fout op de Sparta website, zijn er voorwaarden die niet vermeld worden (bijvoorbeeld alleen te koop als PSV alsnog van hem af wil waardoor Sparta de eerste gegadigde is), of is er ergens op een andere manier wisselgeld waardoor PSV hier ook beter van wordt? Er zal vast iets achter zitten.
+2/-0

3 weken geleden
Optie tot koop 20 miljoen ofzo
+2/-0

reactie verwijderd

3 weken geleden
Ik blijf het bizar vinden hoe wij talenten verhuren alsof de hurende club ons een grote dienst bewijst... Sparta mag blij zijn dat ze deze speler kunnen huren, niet andersom. Toch krijgen ze een risicoloze huurperiode aangeboden met optie tot koop. Eerder zagen we dit al bijna fout gaan bij Doan die veel te goedkoop van tevoren al een prijskaartje om z'n nek kreeg gehangen, gelukkig konden die Duitsers het toen niet betalen.
+2/-0

3 weken geleden
Geinig, niemand weet hoe het zit maar iedereen doet er weer zijn plasje over.
Ook gelijk weer opmerking Sjonnie.
Zeer wonderlijke wezens, (supporters) mensen.
+4/-0

 
3 weken geleden
Niet bepaald voor het eerst zijn er een paar weer veel te voorbarig geweest met hun conclusie blijkt maar weer
+2/-1

 
3 weken geleden
Benieuwd naar jouw inhoudelijke reactie omtrent deze verhuurdeal
+1/-0

 
3 weken geleden
Sparta mag een bod doen en PSV heeft het recht om nee te zeggen als ze perspectief zien. Storm in een glas water lijkt me.
+1/-0

 
3 weken geleden
Nouja, het nieuwsbericht was vrij duidelijk in eerste instantie, dus dat daar fronsend op wordt gereageerd is logisch.

Een 'voorwaardelijke' optie tot koop is toch een beetje vreemd. Als PSV met Sambo verder wil, dan mag Sparta de optie niet lichten. Als PSV niet met hem verder wil, had Sparta op dat moment ook het gesprek met PSV aan kunnen gaan over een definitieve overname. Wellicht geeft dit Sparta een soort eerste optie om met Sambo te mogen spreken, maar die heeft er uiteraard ook nog wel wat over te zeggen waar hij zijn carrière wil vervolgen.
+3/-0

3 weken geleden
Een paar weken terug hadden we nog de verplichte optie tot koop. Nu kunnen we dus de voorwaardelijke optie tot koop toevoegen aan het lijstje van vreemde constructies. Interessant.
+1/-0

 
3 weken geleden
Zo nieuw is dit echter niet. Van Ginkel kwam in 2016 ook op huurbasis naar PSV waarbij PSV de eerst optie tot koop had. In het verleden kwam het wel vaker voor. Tegenwoordig hoor je het nog zelden.
+1/-0

3 weken geleden
Gelukkig lees ik de update, dit is een van onze grootste talenten.
+2/-0

3 weken geleden
PSV zou deze jongen alleen dit seizoen moeten verhuren, zonder koppositie. Sambo heeft genoeg potentie om PSV 1 te halen
+1/-0

3 weken geleden
Vraag na mijn vakantie wel even na hoe het zit. Ken een eerste lijns connectie van hem. PSV moet deze jongen na een goed jaar bij Sparta nooit zomaar laten gaan.
+1/-0

3 weken geleden
Lijkt mij een realistische constructie. Als hij zich bewijst komend seizoen,
dan kan PSV hem terughalen voor de A-selectie. Als hij dan nog geen PSV materiaal is, dan kan Sparta de koopoptie lichten.
Niks verkeerds aan toch?
+2/-0

 
3 weken geleden
Lijkt me een prima constructie voor alle partijen.
+2/-0

3 weken geleden
Straks Heereveen-sparta,was benieuwd of hij basis zou staan of met wie hij de concurrentie aan zou moeten gaan.
Dit is dus een andere voormalige psv"er in de persoon van Abels,die dus start.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

antonia antony benitez boscagli ehv eredivisie feyenoord gakpo gister guti hibs izecson jong monaco obispo obispu paniek popcorn ramalho rangers saibari sangare santos shevchenko simons teze til tinus veerman ziyech