PSV wint knotsgekke wedstrijd en mag volgende week naar Glasgow

9 augustus 2022 23:33

PSV wint knotsgekke wedstrijd en mag volgende week naar Glasgow; image source: Pro Shots

Verslaggever: NvdL

PSV heeft vandaag uitstekende zaken gedaan door zich te plaatsen voor de Playoff om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Na het 1-1 gelijkspel in Monao vorig weekend was er vandaag een verlenging nodig om de ploeg van Philippe Clement te verslaan. Na een doelpunt van opnieuw Joey Veerman, die vorige week in Monaco ook al het net wist te vinden, gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand. Niet lang na de rust maakte AS Monaco de gelijkmaker waarna met nog twintig minuten te gaan Ben Yedder een knap doelpunt maakte en de bezoekers op die wijze op voorsprong schoot, voor het eerst in dit tweeluik. Bij PSV leek er vervolgens niks meer te lukken maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij liet geen moment de hoofden zakken.

Nadat de maker van de 1-2 voor AS Monaco Ben Yedder naar de kant werd gehaald zette PSV alles op alles om de late gelijkmaker nog af te dwingen. Dat gebeurde uiteindelijk in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Luuk de Jong gaf de bal op Erick Gutierrez die bij de tweede paal kon binnentikken en zo de verlenging wist af te dwingen.

Ook in de verlenging waren de beste kansen van de wedstrijd voor de bezoekers uit Monaco. Zo was Breel Embolo er via een kopbal op de lat dichtbij en had ook Henrique de winnende goal op zijn schoen. PSV hield echter stand en kreeg uiteindelijk zo'n tien minuten voor het laatste fluitsignaal waar het zo hard voor vocht. Luuk de Jong maakte zijn eerste goal sinds zijn terugkeer naar Eindhoven en die goal bracht een ongekende euforie met zich mee. Volgende week mag PSV het in Schotland op gaan nemen tegen de Rangers om het weer een week later in eigen huis af te maken tegen de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.