Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Deze ploeg blijft maar gaan en blijft geloven'

10 augustus 2022 10:38

Ruud van Nistelrooij was in gesprek met ESPN ongelofelijk trots op zijn team. "We sleepten er een verlenging uit wat bijna niet meer kon misschien, maar deze ploeg blijft maar gaan en blijft geloven", aldus Van Nistelrooij. "Uiteindelijk halen we toch de verlenging nadat we zijn veranderd naar drie verdedigers. Dan is het even koppen bij elkaar en dan zie je toch dat de wedstrijd stil valt. Toen begonnen we zelf ook te voetballen."

PSV had het de hele wedstrijd moeilijk met het spel van AS Monaco. "Maar deze ploeg geeft nooit op. Er zit een karakter, een wilskracht, een mentaliteit en een eenheid. Samen met de supporters hebben ze dit op de mat gelegd", zo gaf hij aan. "Het wedstrijdbeeld was duidelijk. We moesten het ergens vandaan zien te halen. Uit hebben we een heel goede prestatie geleverd en dat gaf bepaalde mogelijkheden. We kwamen voor, dus de start was goed. Op een gegeven moment kom je in de verdrukking en in de tweede helft kom je er niet meer uit. Toen wist je dat het heel moeilijk zou worden."

Volgens de trainer was het niet zo dat hij in de verlenging pas aan gaf dat er sneller een voorzet gegeven moest worden. "We hadden voor de wedstrijd al gekeken waar we ze konden pakken. De 2-2 met het terugleggen en de 3-2 met de voorzet direct van Teze waren zaken die we hadden aangestipt", zei hij daarover. "Dat ze deze kwaliteit nog konden leveren in die vermoeidheid was een ontlading. Een ontlading voor de jongens, het team, de staf, de supporters. Geweldig."




Tags

nistelrooij verlenging aangestipt eenheid espn monaco sleepten terugleggen teze verdrukking wedstrijdbeeld wilskracht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje