Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV gaat tegen flink gewijzigd Go Ahead op jacht naar een nieuwe competitiezege

12 augustus 2022 00:44

Zaterdagavond komt PSV weer in actie in de Eredivisie als voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles wacht. De ploeg uit Deventer kende vorig seizoen vooral een sterke eerste seizoenshelft en voorzichting kon worden gedacht aan de play-offs om Europees voetbal. Een mindere fase aan het eind van het seizoen met vijf nederlagen in de laatste vijf duels zette echter een streep door die droom.

Dit seizoen moest Go Ahead noodgedwongen een flinke metamorfose ondergaan. Niet alleen trainer Kees van Wonderen vertrok uit Deventer, maar ook een groot aantal spelers is vertrokken. Vijf vaste basisspelers en bovendien ook nog enkele vaste invallers spelen dit seizoen voor een andere club. Om die reden trok Go Ahead deze transferperiode al twaalf nieuwe spelers aan. Het seizoen werd voor de Eagles begonnen met een 2-0 nederlaag op bezoek bij AZ.

PSV speelde voor de Eredivisie 32 keer eerder in Deventer tegen Go Ahead en wist tot nu toe 18 keer te winnen. Het duel kende 6 keer geen winnaar, terwijl Go Ahead 8 keer te sterk bleek. De grootste zege is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1963/1964 en 1995/1996. In 1983 verloor PSV voor het laatst. Vorig seizoen kwam de zege echter heel moeizaam tot stand, aangezien Marco van Ginkel in de slotfase pas voor de uiteindelijk winnende treffer zorgde. In de halve finale van de TOTO KNVB Beker wist PSV ook met dezelfde cijfers te winnen.

De huidige selectie kent drie spelers met een verleden bij PSV. Martijn Berden en Philippe Rommens speelde jarenlang in de jeugdopleiding van PSV, maar konden de stap naar de A-selectie niet zetten.

Ook Bobby Adekanye speelde bij PSV. In het seizoen 2014/2015 speelde hij als jeugdspeler een half jaar op huurbasis in Eindhoven. De aanvaller stond toen nog onder contract bij Barcelona, maar daar mocht hij na enkele jaren opeens niet meer in actie komen toen de Spaanse topclub werd gestraft door de FIFA en hij de rest van het seizoen alleen nog in Nederland mocht spelen. Uiteindelijk werd zijn contract in Barcelona zelfs ontbonden door de wereldvoetbalbond en kon Adekanye een contract bij PSV tekenen. Hij koos echter voor een contract bij Liverpool. Na enkele jaren in Engeland gezeten te hebben, trok hij naar Lazio Roma en na huurperiodes bij Cadiz CF, ADO Den Haag en FC Crotone staat hij sinds dit seizoen onder contract bij Go Ahead.




Discussieer mee op de forums


Tags

deventer adekanye barcelona eagles eredivisie ado berden bobby cadiz crotone engeland fifa ginkel huurperiodes jeugdspeler knvb lazio liverpool metamorfose nederland nistelrooij noodgedwongen ontbonden philippe roma rommens voorzichting wereldvoetbalbond wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage