Transparent
Inloggen
Sluiten

'Transferwindow in Nederland sluit dag eerder dan in de topcompetities'

12 augustus 2022 13:11 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Transferwindow in Nederland sluit dag eerder dan in de topcompetities"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de KNVB een verzoek heeft ingediend bij de FIFA om de transferwindow een dag langer door te laten lopen. De voetbalbond kwam deze week pas tot de ontdekking dat de transferwindow in de topcompetities een dag langer doorloopt. Clubs in Nederland kunnen tot en met woensdag 31 augustus spelers halen, terwijl in de omliggende landen een dag later ook nog spelers gehaald kunnen worden.

De voetbalbond heeft in een reactie aan de clubs in Nederland laten weten dat de kans echter klein is dat de FIFA akkoord gaat met het verzoek. "Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren", aldus een woordvoerder van de KNVB in een reactie tegenover VI.

Clubs kunnen in de huidige situatie op donderdag 1 september nog een speler verliezen, maar mogen vervolgens geen vervanger meer halen. Clubs staan machteloos als een verkoopclausule wordt gelicht of er een niet te weigeren bod binnenkomt.

Meer op VI.nl




Tags

transferwindow nederland topcompetities fifa knvb binnenkomt machteloos omliggende ontdekking verkoopclausule

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De KNVB pulled weer even een KNVBtje
+3/-0

1 jaar geleden
Tja het is toch allemaal zo simpel om op tijd te anticiperen en verzoeken in te dienen volgens de knvb?
+7/-0

1 jaar geleden
Misschien moet Ajax het verzoek indienen.. grotere kans dat het dan wel kan 😂
+8/-0

1 jaar geleden
Gewoon op 1 september de telefoon niet op pakken, laat maar naar de voicemail gaan. Voor de zekerheid stekker uit de fax en een Ziggo abonnement nemen zodat we ook geen mail kunnen ontvangen. Kijken we 2 september wel wat we gemist hebben.
+6/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
VI informeerde de KNVB hierover. Wat een ongelofelijke gaapstengels in Zeist. Zeker te druk met hun Amsterdamse vriendjes bezig...
Stelletje amateurs !
+7/-0

 
1 jaar geleden
Die zijn de hele dag aan t vergaderen wie Parsons bij de dames moet opvolgen...
+2/-0

1 jaar geleden
KNVB staat natuurlijk weer als de domste vd klas te kijk. Als enige in Europa lopen ze achter de feiten aan. Maar het slaat natuurlijk ook nergens op dat de FIFA het verzoek niet zou honoreren. Leg mij eens uit wat het uitmaakt dat als de transferwindow al loopt, wat het probleem is dat je dan 1 dag eraan plakt. Daar heeft werkelijk niemand in negatieve zin last van. Behalve diegene die al sneaky van plan was die laatste dag toe te slaan met een transferclausule bij een concurrent.

Het gaat erom dat je een gelijk speelveld creërt voor iedereen. En als je daar dan administratief een probleem van maakt, dan heb je er als organisatie weinig van begrepen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wat ik vooral verbazend vind is dat de knvb een verzoek indient, maar er wel even bij vermeld dat het een kansloos verzoek is…
+2/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Uiteraard niet als enige in Europa, verreweg de meeste landen sluiten de markt op de 31e. Op 1 september zijn het alleen de grote 5 + Portugal, Polen en Schotland.

Maar in sommige andere landen is het juist nog later, zoals in België 6 september, Turkije 8 september en Griekenland zelfs 15 september.
Raar dat dit zomaar kan allemaal, de UEFA kan toch gewoon 1 algemene datum uitroepen en klaar?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja er zou eigenlijk 1 lijn getrokken moeten worden. Maar sommige landen beginnen later met de competitie (Griekenland bv), dus dan wordt de window aangepast daaraan.

Maar het gaat voor ons natuurlijk wel juist om die top 5 landen die een dag langer krijgen. Daar zitten de aasgieren. Denk niet dat je bang hoeft te zijn dat een club uit Polen, Denemarken of Albanie op de laatste dag Gakpo komt oppikken ;)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat een onzin “ Behalve diegene die al sneaky van plan was die laatste dag toe te slaan met een transferclausule bij een concurrent”, de club die een speler van PSV koopt op de laatste dag zal het toch worst wezen of PSV wel of geen vervanger kan halen.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje