Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: "Bij rust konden we al nadenken over dinsdag en dat was natuurlijk gunstig"

13 augustus 2022 22:42

Ruud van Nistelrooij gaf in gesprek met ESPN aan vooral blij te zijn met de drie punten. "Na die rode kaart werd het uiteindelijk een makkelijke wedstrijd. Ook omdat we meteen doorpakten en die 2-1 en 3-1 maakten", aldus Van Nistelrooij. "Toen konden we al nadenken over dinsdag en dat was natuurlijk gunstig. Alles bij elkaar opgeteld wel een kritische noot dat we een goal tegen krijgen tegen 10 man en nog anderhalve kans weggeven. Dat was wel minder."

De trainer zag dat de concentratie binnen zijn ploeg verslapte. "Door de score en omdat je met een man meer stond. De gedachten gingen misschien ook al uit naar wat komen gaat en dan zie je de verslapping plaats vinden", zo gaf hij aan. "We begonnen nog fantastisch aan de wedstrijd met drie of vier kansen en goed spel op de helft van de tegenstander. Daar hebben we het voor de wedstrijd over gehad en dat lieten ze toen wel zien."

Van Nistelrooij was lovend over het spel van Xavi Simons. "Het was heel goed, maar dit zien we elke dag. Dit is voor ons al acht weken zichtbaar, dus ons verrast het niet", zei hij daarover. "Als je dit niveau acht weken lang haalt, weet je dat je hem zo kan opstellen. Je hoopt natuurlijk dat het dan ook in wedstrijden zichtbaar wordt, maar hij heeft de flair, het vertrouwen en de kwaliteiten. Hij is een rasvoetballer. Dan is het genieten van een aantal momenten."




Tags

nistelrooij concentratie doorpakten espn noot rasvoetballer simons verslapping verslapte xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage