PSV zorgt ook tegen Volendam voor monsterscore

31 augustus 2022 20:37

PSV zorgt ook tegen Volendam voor monsterscore; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw gezorgd voor een monsterzege. In het Philips Stadion werd FC Volendam vernederd en won de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 7-1. Cody Gakpo maakte drie treffers, terwijl Xavi Simons tot twee doelpunten kwam. Ook Jordan Teze en Johan Bakayoko wisten te scoren.

PSV vloog uit de startblokken want na 22 seconden spelen lag de bal al voor het eerst in het net. Een voorzet van Guus Til werd door een van de verdedigers richting het eigen doel getikt. Doelman Stankovic kon nog redding brengen, maar gaf daarmee wel de rebound aan Xavi Simons en hij kon vervolgens eenvoudig scoren.

Wat volgde was een lange reeks aan kansen voor PSV. Een doelpunt van Cody Gakpo werd vanwege buitenspel afgekeurd, terwijl een inzet van Guus Til op de paal belandde. De middenvelder was meerdere keren dicht in de buurt van een treffer, maar hij zag de keeper steeds redding brengen.

Gezien het enorme krachtsverschil kon een treffer niet uitblijven. Halverwege de eerste helft kreeg PSV daar enige hulp bij toen Til in het strafschopgebied onderuit werd getrokken en de bal op de stip ging. Gakpo schoot de 2-0 tegen de touwen en besliste daarmee het duel al.

Simons was vervolgens twee keer dicht bij een doelpunt. Een geplaatst schot werd via het hoofd van Volendam-spits Veerman net over het doel gekopt, waarna hij uit de daaropvolgende corner snoeihard tegen de paal schoot. Vlak voor rust wist Gakpo wel zijn tweede van de avond te maken. Via de paal zorgde hij voor de 3-0.

Ruim een minuut later was het ook aan de andere kant plotseling raak. Volendam had al enkele mogelijkheden gehad en toen basisdebutant Jarred Branthwaite in de fout ging maakte Veerman met zijn buitenkant op spectaculaire manier de 3-1.

In de eerste helft was PSV al uit de startblokken geschoten, maar ook na rust was het al snel raak. Na ruim een minuut werd een schot van Jordan Teze van richting veranderd, zodat het al snel 4-1 was. Enkele minuten later volgde na een snel genomen corner ook al meteen de volgende treffer. Dit keer was het Gakpo die daarmee een hattrick maakte en zichzelf verzekerde van de wedstrijdbal. Snel daarna kreeg hij zijn publiekswissel en kwam Sávio binnen de lijnen.

PSV bleef op zoek naar meer doelpunten en de mooiste van de avond volgde halverwege de tweede helft. Na een uitstekende steekbal van Sávio maakte Simons met een bekeken stiftbal zijn tweede van de wedstrijd.

De doelpuntenproductie was daarmee nog niet gestilt, omdat ook Johan Bakayoko nog wist te scoren en daarmee de eindstand uiteindelijk bepaalde op 7-1. Gezien het krachtsverschil en de vele kansen had PSV de uitgelezen kans om met dubbele cijfers te winnen van de promovendus. Met liefst 22 treffers in de eerste vier is de ploeg uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Na vier speelrondes staan Cody Gakpo en Xavi Simons met ieder zes treffers bovenaan de topscorerslijst van de competitie.