Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV TV: Directeur Voetbalzaken John de Jong over krankzinnige Deadline Day

2 september 2022 21:18 - PSV TV




Tags

day deadline jong krankzinnige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Man utd. Zij trokken zich terug, en vervolgens was het te kort dag en/of bedrag niet toereikend.

Heel benieuwd. Wat als je in de winterstop bovenaan staat, door bent in Europa?
De transfer blijft noodzakelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Landskampioen worden, een directe kwalificatie CL, goede wk prestaties van onze spelers, kan nog alle kanten op.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies mijn punt. Goed wk voor bv Gakpo.
Of, hopeloos uitgeschakeld in Europa en al een straatlengte achter in de competitie.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat JdJ zegt, het kunnen ook meerdere transfers zijn (en daarmee bedoelt hij meerdere kleinere neem ik aan) en je hebt na afloop van het seizoen nog twee maanden om spelers te verkopen voor dit boekjaar. Transfers blijven dus idd noodzakelijk, maar dat hoeven niet per se Cody of Ibrahim te zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben geen expert in boekhouden maar waarom zou een transfer precies in het boekjaar moeten plaatsvinden. Als het beter is (lees hogere opbrengst) om een maandje extra te wachten, dan doen ze dat wel en is er vast wel een manier om de verkoopwaarde van die speler dan alvast per eind juni op de balans te krijgen. Of is hier een accountant die me tegen kan spreken?
+4/-1

 
DE MINNETJE mag het wat mij betreft ff uitleggen, vinger omhoog en doen pfff
+2/-0

 
1 jaar geleden
Haha, denk dat ie wat anders omhoog had
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben ook maar een beperkte boekhouder, maar ik denk dat het is dat als je een negatieve balans hebt aan het eind van het boekjaar, de bank kan gaan klagen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Interessante vraag. Ik ben ook geen boekhouder, dat vooropgesteld.

Volgens mij is het bij boekhouden zo, dat een eigen vermogen een balans positie is. Huidige stand einde jaar, versus stand nieuw jaar. En als die stand nieuw jaar standaard flink negatief is, en je eindigt een jaar negatief, dat die negatieve balans verder oploopt.

Ik denk dan inderdaad ook wel eens, je speler kan meer waard worden. Of breder gesteld, je selectie. Als dat tot bepaalde hoogte aantoonbaar is, dan spreek je misschien wel van verantwoord ondernemen.

Maar dat kan een boekhouder misschien beter tegen spreken. Ook omdat zij wellicht naar de koude cijfers kijken. En, ik weet ook niet goed wat de regels rondom financial fairplay zijn daarin.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben zelf werkzaam in de accountancy. Het is inderdaad raar dat het uitmaakt welk seizoen een speler verkocht wordt, per saldo maakt het natuurlijk niet uit en wil je een zo hoog mogelijke opbrengst. Echter als een speler in juni 2023 verkocht wordt, dan valt dat volgens de boekhoudregels van een club volgens mij verplicht in seizoen 22-23.
Als er voor 1 juli 2023 niet genoeg verkocht wordt, dan zal PSV per 30 juni 2023 een negatief eigen vermogen hebben. Dat is inderdaad slechts een momentopname, maar kan van invloed zijn op te verkrijgen financiering en belangrijker je komt dan in beeld bij de KNVB, die dan eisen gaan stellen om dat te verbeteren. Lukt dat niet, dan kunnen sancties volgen. PSV wil perse niet in zo’n situatie belanden. Zie onderstaande link:
https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/17252/richtlijn-verbetering-negatief-eigen-vermogen-1-juli-2022link
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jawel, maar de jaarcijfers maak je niet precies op 30 juni maar bijvoorbeeld in augustus en dan kun je toch wel hard maken dat er een waardevermeerdering opgetreden is bij deze speler en dat die dus hoger op de balans kan, want die waarde is niet ineens tussen 1 juli en de verkoopdatum pas gekomen, dat is hij nu al waard. Tenminste, in mijn bedrijf (dat zijn goederen) kan dat wel, maar dat is voorraad, en weet niet of Cody Gakpo als voorraad geboekt staat
+1/-0

 
1 jaar geleden
Een zelfopgelegde speler staat niet op de balans met eventueel een uitzondering op tekengelden oid die zijn betaald. Het is nu vooral van belang dat die verkoop voor 1 juli plaatsvindt omdat je anders een negatief eigen vermogen kan krijgen.

Anders seizoenen zou het inderdaad weinig uit moeten maken. Hooguit omdat je liever zwarte dan rode cijfers schrijft. Belastingtechnisch zou je je winst beter vooruit kunnen schuiven en een verkoop pas na 1 juli boeken. Betaal je je belasting een jaar later en kan je dus nog een jaar rendement pakken op dat vermogen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gezien het gegoochel bij Barça kunnen wij denk ik nog wel wat flikken op dat vlak, oh wacht; Fair Play geldt alleen voor de mindere goden in het voetbal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja, daar kunnen we het van leren. Denk dat ze gewoon op 30 juni Cody aan mij moeten verkopen voor 50 miljoen en verkoop ik hem op 1 juli wel weer terug voor 51 miljoen. Of we verkopen alvast 10% van de transferrechten van Cody’s toekomstige kinderen en kleinkinderen aan een investeerder, dat komt meer in de richting van wat Barca doet
+1/-0

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Ik heb vaak afgegeven op John, maar ook deze window heeft ie het gewoon goed gedaan, hij heeft mindere aankopen gehad en ook hele goeie, net als Marcel brands, is iets van ups & downs! Goed gedaan John, ik ben als supporter zijnde hiermee tevreden, misschien in de winter doorselecteren en proberen (achterin?) je iets te versterken…, backs met name naar mijn idee….
+3/-0

1 jaar geleden
Gelukkig hebben we het achterin goed op orde he Sjonnie
+4/-0

 
1 jaar geleden
John heeft het vak van Marcel geleerd. Die kocht ook alleen maar middenvelders en aanvallers, en durfde achterin spelers als Timothy Dereijck en Isaksson te halen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Beter gooien ze hem eruit.
Op de keeper na is er niets gedaan aan de verdediging. De verdediging waarvan vorig jaar al heel duidelijk was dat je daar never nooit kampioen mee kan worden.

En dan durven roepen dat je over ajax heen wil gaan. Ga weg man.
+2/-0

1 jaar geleden
John gooide vorige 2 jaar de miljoenen over de balk. Nu op de blaren met slechts 8,5 miljoen uitgaven.
Geen leider in de defensie die kan verdedigen.
Geen degelijke linksback.
Geen back up spits achter Luuk de Jong.
Een gehuurde rechtsback voor 2 miljoen huurder, terwijl Mwene en Sambo minimaal gelijkwaardig zijn.

Positief:
Benitez
Xavi Simons
Luuk de Jong
Vertrek van aantal overbodige spelers

Maar de achilleshiel al jaren is de defensie.
+1/-0

1 jaar geleden
Hij had beter 1 eigen topverdediger kunnen aankopen in plaats van twee gehuurde spelers die niet meer voorstellen dan breedte aankopen!
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Rare interviews toch altijd. Ieder Maddy-interview begint met dat quasi ontspannen ‘koffietje’ en eindigt met ‘blijf maar lekker zitten’. Ja, nee, goed plan om daar in je eentje langs het veld te gaan zitten tegenover een lege stoel. Verder gaat het allemaal nergens over. ‘Je bent vast moe.’ ‘Nou, ik heb goed geslapen. Gisteren minder.’ De vragen die je echt gesteld wilt zien, worden niet gesteld. Waarom geen verdedigers? Heb je niet het gevoel dat je je als PSV veel te afhankelijk hebt opgesteld rond Gakpo? Was het niet voor alle partijen beter geweest als PSV maanden geleden al had besloten om Cody gewoon te verkopen? Nu heeft de onrust wel erg lang aangehouden en probeer je hem op de slotdag alsnog kwijt te raken. En dan die slappe, schaapachtige antwoorden van John. Die heeft geen idee hoe de transferwindow er deze winter uit gaat zien. Kom op, zeg. Je gaat dan Gakpo verkopen en als de sodemieter de verdediging versterken.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Maar echt. Precies dit.
Al doet de meid alleen maar wat haar voorgedragen wordt. Ze is er natuurlijk niet om kritisch te zijn.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is bijna knap, dat je zo'n lang filmpje kan maken met zo weinig inhoud. Het wekt de schijn dat je een inkijkje krijgt achter de schermen bij de transferperiode maar feitelijk wordt er natuurlijk niks (nieuws) verteld...

Dat had ook best in een filmpje van 1 minuut gepast.

Eens met 'PSV in de CL' dat het een gemiste kans is om wat kritischer vragen te stellen. Maargoed daar is het eigen kanaal van PSV misschien niet voor...
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zou zeggen haal Frank Arnesen op. Die heeft er meer kijk op dan deJong en de scouting van niks
+2/-0

1 jaar geleden
Waar zijn de broodnodige verdedigers, John, en dan wél verdedigers die ook daadwerkelijk kunnen verdedigen? Dat zou ik weleens willen weten. En ik niet alleen, denk ik zo.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje