Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zakt in Enschede weer door de ondergrens en verliest

3 september 2022 20:42
Foto: Pro Shots

PSV zakt in Enschede weer door de ondergrens en verliest; image source: Pro Shots

PSV is zaterdagavond tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Na een belabberde wedstrijd bleek FC Twente met 2-1 te sterk. Guus Til maakte het enige doelpunt van PSV.

Vorig seizoen kende PSV een dramatische start in Enschede en stond het al snel op een 3-0 achterstand. De eerste helft nu leek vrijwel een kopie van die wedstrijd. PSV maakte een bijna gênante indruk en werd aan alle kanten overlopen. Halverwege de eerste helft stond de ploeg op een 2-0 achterstand, maar het was vooral aan Walter Benítez te danken dat de score niet veel hoger was uitgevallen.

Ook na die twee treffers was FC Twente veel sterker en kreeg het voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen naar een grotere voorsprong. PSV wist daar in de eerste helft alleen een kans van Cody Gakpo tegenover te stellen.

In de rust leek het in de kleedkamer flink geknetterd te hebben, want PSV kwam in de tweede helft een stuk scherper op het veld. Direct werd de overhand genomen en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Guus Til.

Op dat moment stonden er aan de zijlijn al drie wissels klaar om binnen de lijnen te komen. Doelpuntenmaker Til werd direct gewisseld, terwijl Anwar El Ghazi een van de spelers was die werd ingebracht. Voor de aanvaller was het zijn debuut voor PSV.

De wissels haalden echter het tempo uit de wedstrijd, zodat PSV het momentum kwijt raakte en Twente de grip op de wedstrijd weer kreeg. Het duurde tot de slotfase tot PSV weer grote kansen kreeg, maar een kopbal van André Ramalho kwam op de lat, terwijl Armando Obispo net over het doel kopte.




Discussieer mee op de forums


Tags

enschede til twente armando benitez cody danken doelpuntenmaker gakpo geknetterd genante ghazi kopie momentum obispo overlopen ramalho scherper walter zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje