Transparent
Inloggen
Sluiten

Noorse stuntploeg Bodø/Glimt eerste tegenstander van PSV in de Europa League

5 september 2022 21:14

Donderdagavond begint voor PSV het toernooi om de Europa League. Het Noorse FK Bodø/Glimt is daarin de eerste tegenstander in het Philips Stadion. Bodø/Glimt liet zichzelf afgelopen seizoen Europees zien door voor een gigantische stunt te zorgen en in de groepsfase van de Europa League met liefst 6-1 te winnen van de latere toernooiwinnaar AS Roma. Na de winterstop werden bovendien Celtic en AZ uitgeschakeld, waarna in de kwartfinale AS Roma nu wel te sterk was.

Als kampioen van Noorwegen kwam Bodø/Glimt dit seizoen uit in de voorrondes van de Champions League. De ploeg kwam dicht bij de groepsfase aangezien het pas in de laatste voorronde mis ging. Achtereenvolgens werden KÍ Klaksvík, Linfield FC en FK Žalgiris verslagen, maar uiteindelijk was Dinamo Zagreb na verlenging net te sterk.

PSV speelde zelf nog nooit tegen Bodø/Glimt. In totaal speelde het 4 keer eerder in het Philips Stadion tegen een Noorse ploeg. PSV won slechts 1 keer, terwijl de overige ontmoetingen in een gelijkspel eindigden.

Dit seizoen loopt het voor Bodø/Glimt een stuk moeizamer in de competitie. Waar het vorig jaar nog landskampioen werd, heeft het nu een achterstand van 10 punten op koploper Molde FK. Afgelopen weekend werd in eigen huis nog met 1-4 verloren van de huidige koploper.




Tags

glimt roma stuntploeg celtic dinamo gigantische klaksvik linfield moeizamer molde noorwegen toernooiwinnaar verlenging voorronde zagreb zalgiris

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage