Dramatisch PSV maakt zich in Europa weer volstrekt belachelijk

8 september 2022 20:50

Dramatisch PSV maakt zich in Europa weer volstrekt belachelijk; image source: Pro Shots

PSV is in de groepsfase van de Europa League meteen tegen puntverlies aangelopen. Na een schandalige vertoning eindigde het thuisduel tegen Bodo/Glimt in 1-1. Cody Gakpo maakte het enige doelpunt voor PSV.

PSV vloog uit de startblokken en kreeg in de eerste minuten al twee grote kansen via Ismael Saibari en Xavi Simons. Beiden vonden echter de doelman op hun weg.

Het hoge tempo was echter al snel verdwenen en Bodø/Glimt kon daardoor eenvoudig overeind blijven. De Noren waren volop aan de bal en kregen op het middenveld steeds de vrije man gevonden. Het was echter PSV dat een enorme kans kreeg. De doelman van de Noren ging in de fout bij een schot van Cody Gakpo, waarna Yorbe Vertessen de bal in een volledig leeg doel kon tikken. De Belg schoot echter naast.

Nadat PSV vergeefd claimde voor een strafschop sloeg Bodø/Glimt in de counter genadeloos toe. Wederom kregen de Noren alle ruimte en daar werd met een knappe goal in de verre hoek van geprofiteerd. Onder een luid fluitconcert gingen beide ploegen vervolgens het rustsignaal in.

Ook in de tweede helft vloog PSV weer uit de startblokken en leek het al snel de gelijkmaker af te willen dwingen. Echter net zoals in de eerste helft duurde dit slechts enkele minuten en Bodø/Glimt kon wederom eenvoudig stand houden. Na een uur spelen was het plotseling toch raak. Ruud van Nistelrooij bracht Anwar El Ghazi als invaller binnen de lijnen en na enkele seconden zette hij met een bekeken hakbal Gakpo vrij voor de keeper. De aanvoerder schoot de bal in de verre hoek en maakte daarmee de 1-1.

Waar je kon hopen op een ouderwetse erop en erover kwam het publiek bedrogen uit. PSV zette steeds met twee of drie spelers druk, terwijl de rest van het team massaal naar achteren ging. De Noren konden daarom steeds eenvoudig er tussenuit spelen. PSV wist in het restant van de wedstrijd geen enkele kans meer te creëren en ontsnapte in blessuretijd bovendien nog aan de nederlaag. Een geweldige redding van Walter Benítez voorkwam de 1-2, maar dat maakte het massale fluitconcert na afloop er niet minder om.