Cody Gakpo schiet PSV in blessuretijd voorbij RKC

11 september 2022 16:37

Cody Gakpo schiet PSV in blessuretijd voorbij RKC; image source: Pro Shots

PSV heeft de Brabantse derby tegen RKC winnend af weten te sluiten. Door een benutte strafschop van Cody Gakpo won de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 1-0.

Het duel tegen de provinciegenoot kwam maar moeizaam op gang. PSV had volop de bal, maar wist nauwelijks door de muur van RKC te komen. Al had de ploeg ook pech dat een doelpunt van Ismael Saibari vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Na een half uur werd het tempo opeens opgevoerd en was PSV via een vrije trap van Cody Gakpo dicht bij een goal. Zijn spectaculaire poging ging echter op de lat. Enkele minuten later raakte de aanvoerder met een schot ook nog de paal.

Ook na rust had PSV alle moeite om tot kansen te komen. Invaller Guus Til raakte met een kopbal ook de lat en dat leek lange tijd de grootste kans voor PSV. Vlak voor het einde moest bovendien Walter Benítez plotseling reddend optreden.

Vanwege het extreme tijdrekken van RKC werden 7 minuten blessuretijd bijgetrokken en zette PSV voor een laatste keer aan. Bij een hoge voorzet werd Xavi Simons tegen zijn hoofd getrapt en ging de bal op de stip. De spelers van RKC waren woedend en met name keeper Vaessen kon zijn emoties niet de baas, waardoor er een opstootje volgde.

Wat volgde was een penalty, aangezien ook de VAR het een terechte strafschop stond. Met een schot in de hoek liet Gakpo de doelman kansloos en wist PSV in extremis alsnog de overwinning veilig te stellen.