Transparent
Inloggen
Sluiten

Ismael Saibari: 'Ik heb met mijn hart voor Marokko gekozen'

15 september 2022 09:47 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Ismael Saibari: "Ik heb met mijn hart voor Marokko gekozen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Ismael Saibari aan een keuze gemaakt te hebben over zijn interlandcarrière. Met Marokkaanse ouders, geboren in Spanje en vanaf zijn zesde in België gewoond te hebben, kan hij voor drie verschillende landen uitkomen. De bondscoach van België nam onlangs nog contact met hem op. "Ik vond het geweldig dat zo'n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies", aldus Saibari. "Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt."

Saibari zat ook al bij de voorselectie van Marokko, maar zal komende interlandperiode bij de beloften spelen. Zijn keuze heeft hij echter al definitief gemaakt. "Die keuze heb ik met mijn hart gemaakt", zo geeft hij aan. "Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en daar geboren. Mijn hele familie woont er nog. Ik had misschien in de toekomst ook nog voor Spanje kunnen kiezen, maar heb daar de afgelopen periode niks van gehoord."

Dit seizoen speelde Saibari op bijna alle posities voorin, maar zelf denkt hij dat hij op een andere positie beter tot zijn recht komt. "Ik beschouw mezelf eigenlijk als een box to box-speler, maar ook als nummer tien voel ik me prettig", zegt hij daarover. "Dat ik nu regelmatig op andere plaatsen sta? Dat doe ik dolgraag. Spelen voor PSV is fantastisch en ik probeer van elke seconde te genieten. En eerlijk is eerlijk, Joey Veerman en Ibrahim Sangaré zijn verder dan ik op de positie waar zij nu staan."
Discussieer mee op de forums


Tags

saibari marokko ismael belgie box afkomst beschouw gewoond interlandcarriere joey kies sangare veerman woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Goed ventje dit! Persoonlijk zou ik hem eens als rechtsback laten spelen. Met zijn snelheid, wendbaarheid en voetballend vermogen zou hij daar zomaar eens een Mauro-achtige revelatie kunnen worden.

En als Mauro dan ook nog eens fit wordt, hebben we opeens twee fatsoenlijke backs in plaats van nul. Op naar het kampioenschap!
+2/-0

 
3 weken geleden
Dat is niet eens zo een slecht idee mocht Madueke beschikbaar zijn. Want van bakayoko ben ik nog niet gecharmeerd. Heeft talent maar is er nog lang niet.
+2/-0

3 weken geleden
Deze jongen heeft veel te weinig (start)snelheid voor de positie waar hij nu speelt,maar is misschien wel een goede back-up voor Veerman en /of Sangaré.
+1/-2

3 weken geleden
deze jongen is te zwak voor het eerste van PSV. Ik ben niet onder de indruk.
+3/-6

 
3 weken geleden
Maar jij bent toch zo goed als altijd negatief over PSV spelers of PSV beleidspersonen?
+6/-1

 
3 weken geleden
Jazeker, maar ik ben van de 2004/2005 generatie en toen was alles omtrent PSV een stuk beter, ook de spelers :)
+1/-0

3 weken geleden
Ik kan het niet helpen maar altijd moet ik met die Marokkanen en hun landkeuze denken aan dit satirische filmpje: https://youtu.be/5wkaWa1vww8link
+2/-0

Savi Ximons (geschorst)
3 weken geleden
Leuk talent, zit nog veel rek in.

Prima dat ie voor Marokko gekozen heeft. Moet ie ook helemaal zelf weten natuurlijk. Voor België kwam het in mijn ogen zoiezo te vroeg. Als ie mee naar het wk mag zou die wel erg veel van leren, dus dat ie zeker prima.

Staat volgens mij ook stevig in z’n schoenen, nu ook gewoon de keuze voor Marokko maken. Wetende dat iedereen een mening heeft, maar er niet omheen draaien dat siert hem wel. Nu nog doelpunten gaan maken aub of omturnen tot rechtsback.
+1/-0

3 weken geleden
En nou koppie erbij houden en er voor zorgen dat je beter en beter wordt en geen probleemgevalletje wordt.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brandstichting brenetjes cambuur column directielid europacup feyenoord fledderus gaal goedkomen haast huiberts ihattaren incl jong manolev mathildelaan mislukking mossou onwetendheid rutten schmidt utrecht vitesse winstbejag