Transparent
Inloggen
Sluiten

Update: PSV bevestigt vertrek van John de Jong

16 september 2022 21:16 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Update: PSV bevestigt vertrek van John de Jong</b>; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat John de Jong vrijdag nog zal gaan vertrekken bij PSV. Een deel van de raad van commissarissen heeft de macht gegrepen omdat het niet meer tevreden is over de sportieve gang van zaken. Het wordt De Jong verweten dat de verkoop van Cody Gakpo niet is doorgegaan. Het heeft er alle schijn van dat De Jong zelf zal gaan ostappen bij PSV. Marcel Brands en Frans Janssen, die beiden de beslissing van De Jong steunden om Gakpo niet te verkopen, lijken wel te blijven.

De rvc is met name ontevreden dat Gakpo nog altijd bij PSV speelt. De clubleiding communiceerde dat er alles aan gedaan was om de aanvaller langer in Eindhoven te houden. Een bod van Leeds United van 43 miljoen euro werd ook afgewezen. Dit bedrag bestond echter voor een groot deel uit bonussen, naar verluidt meer dan 10 miljoen euro. Het was onzeker of deze wel uitgekeerd zouden gaan worden.

Intern was er veel verdeeldheid over de vraag of het bod geaccepteerd moest worden, maar uiteindelijk wilde de aanvaller zelf niet weg. Volgens betrokkenen zouden de commissarissen en ook de Stichting PSV Voetbal een verkoop zeker niet hebben afgewezen. Leeds United wil in de winterstop Gakpo alsnog voor hetzelfde bedrag overnemen en volgens het ED is de verwachting dat de nieuw aan te stellen directeur dit bod zal moeten accepteren.

Update 21:16: Via de officiële kanalen heeft PSV het nieuws bevestigd dat John de Jong per direct is vertrokken bij de club. Bij de Raad van Commissarissen was er onvoldoende basis ontstaan om de samenwerking nog verder door te zetten. Algemeen Directeur Marcel Brands geeft aan dat de RvC hem had laten weten dat er bij de commissarissen unaniem een vertrouwensbreuk was ontstaan. Voor De Jong was dat na enkele dagen aanleiding om op te stappen omdat er voor hem een onmisbare vorm van back-up was weggevallen.

Meer op PSV.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

jong gakpo brands leeds rvc communiceerde doorgegaan janssen macht onmisbare ostappen steunden unaniem verdeeldheid verweten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Bijzondere actie, past ook niet echt bij PSV. Ik ben zeer benieuwd of dit voor een verbetering van aankoop/verkoopbeleid en sportieve prestaties gaat zorgen bij ons cluppie. Voor onrust zorgt dit in elk geval wel....
+3/-0

3 weken geleden
De RvC bij Ajax stond in de spotlight met het dwarsbomen van wat transfers… dan moeten ze hier ook hun moment of Fame pakken. De Jong heeft Gakpo begeleid naar waar hij nu is en Sangaré gehaald. Dan is het bij de RvC ‘we’ hebben dat mooi gedaan. Maar diezelfde spelers hebben ‘ze’ dan weer niet verkocht.
John de Jong is natuurlijk een lichtgewicht maar ook zijn voorgangers (Brands, Valckx, Arnesen) hebben aantoonbare fouten gemaakt en immens grote risico’s genomen. Ik vind deze situatie opmerkelijk en vraag me af wat voor negatieve zaken er komende tijd allemaal naar buiten gaan komen
+2/-0

3 weken geleden
Gakpo is natuurlijk de druppel geweest. Overall heeft de Jong niet genoeg geleverd afgelopen jaren. Net te laat ontslagen
+1/-0

3 weken geleden
33 miljoen vast en 10 miljoen bonus? Heel goed dat JdJ dit tegengehouden heeft.

Of gaat v/d Wallen zelf het bedrag aanvullen tot 50 miljoen?
+11/-0

3 weken geleden
Gakpo had natuurlijk al aan het begin van de transferperiode verkocht moeten worden toen het momentum daar was. Voor de rest heeft jdj een grote wanprestatie geleverd, jaar in jaar uit. Dus niet meer dan terecht dat hij eruit wordt gemikt. Dat had tevens ook beter aan het begin van de transferperiode mogen plaatsvinden.
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Makkelijk gezegd maar als er aan het begin van de transfer periode geen club concreet is dan kan je de Jong dat niet verwijten.
+3/-0

 
reactie verwijderd

3 weken geleden
Pff. Geen probleem met een exit van lichtgewicht JdJ. Maar wat ik hier lees van de RvC is anders ook heel domme bullshit. Nieuwe TD zal een verkoop van Gakpo moeten accepteren? Ja hallo. Is geen mensen handel. Gakpo heeft zelf allang gezegd dat hij Leeds niet aantrekkelijk vindt. Als hij weigert kan de RvC hoog of laag springen, dan gaat ie toch echt niet weg. Ze kunnen een aankoop dwarsbomen, maar een verkoop forceren, ammehoela. De speler heeft het laatste woord. Wat zit daar voor volk tussen? Rik moet eens ff gaan graven wat er speelt, want dit is allemaal vrij dubieus
+4/-0

 
3 weken geleden
Wellicht ook vreemd gecommuniceerd v/h ED,die nu suggereert dat Leeds hem voor de zelfde voorwaarden kan overnemen.
Lijkt me sterk met nog een half seizoen om hem onder de zelfde voorwaarden in de etalage te zetten.
+1/-0

 
3 weken geleden
Mee eens - bizarre uitspraak als dat klopt. Lekker onderhandelen.

Wat JdJ betreft - de Gakpo beslissing is een vreemde basis voor ontslag. Verder kan ik het wel begrijpen. Neem aan dat er ook wel wat zal veranderen in de scouting.
+2/-0

3 weken geleden
Managers helpen alles naar de klote.
Ook binnen PSV....
In het bedrijfsleven.....
Landelijk.....
+3/-4

3 weken geleden
De RVC is ook niet simpel. Ook zij kunnen prima beredeneren dat Cody of Ibrahim in de winterstop verkocht hadden kunnen gaan worden. Blijkbaar hebben zij redenen om nu al geld te willen zien. Wij kennen alle achtergronden niet he, zij wel. Momenteel lijkt Xavi ons nieuwe kapitaal te gaan worden, maar de fransen blijven blijkbaar volhouden dat ze nog iets achter de hand hebben, wat John ontkent. Zij hebben natuurlijk wel inzicht in de contracten en weten hoe dat zit bijvoorbeeld. Ook weten zij precies welke biedingen op welke spelers (Max voor 9 miljoen?) zijn afgeslagen.

Blijkbaar heeft de RVC toch ook te maken met het vertrek van Gerbrands. Die hebben ze echt niet weggestuurd om Cody. Dus ze zullen toch ook echt ontevreden zijn met het beleid.

En als al vaststaat dat Cody moet vertrekken naar Leeds voor 43 m in januari, waarom dan nu nog een salarisverhoging ? Meer geld kan hij niet opleveren.
+3/-0

3 weken geleden
Zorgt alleen maar voor onrust in een toch al niet stabiele periode van PSV. Maar er zal wel over nagedacht zijn…. of toch niet?
+1/-0

3 weken geleden
Het is een kwestie van de juiste koper vinden die het mooiste bedrag over maakt..Niet alleen makelaars profiteren van een goede transfer....
+1/-0

3 weken geleden
Mijn vertrouwen in Robert van der Wallen en Ton van Veen is enorm groot. Deze mannen hebben met Team Jumbo Visma in 5 jaar tijd een toonaangevende ploeg neergezet die op en top professioneel en vooruitstrevend is, maar waar het menselijke aspect ook belangrijk is. Precies wat mij betreft de belangrijkste kernwaarden van PSV moeten zijn. Mede op basis van hun input probeert PSV een hyperproffesioneel trainingscentrum te ontwikkelen.

Maar organisatorisch is het bij PSV de laatste jaren hard achteruit gegaan. Het scoutingsteam levert desastreus werk af. Spelers worden aangekocht die niet gescout zijn, of juist wel, maar blijken dan helemaal niet het niveau te hebben om PSV te versterken. Er zit geen lijn in de scouting en spelersbeleid. Zaken als mentaliteit, doorzettingsvermogen, teamgeest lijken helemaal niet mee te spelen. Terwijl dit de kernwaarden van onze club zijn!

Het resultaat is een selectie in on balans. Een selectie zonder passie en doorzettingsvermogen, waarbij spelers het beste uit elkaar willen halen.

Daarnaast lijkt er een structureel probleem te zijn bij het ontwikkelen en rijpen van onze talenten. Waar je ziet dat bij Ajax spelers in de fase van 16 tot 19 een enorme ontwikkeling doormaken door gerichte begeleiding, zien we dat bij PSV talenten niet verbeteren en op hun 19e nog niet klaar zijn voor topsport. Met Ihattaren als belangrijkste voorbeeld. Zelfs bij Gakpo mag je je afvragen of hij niet verder had kunnen zijn als hij afgelopen jaren beter was gecoached op het tactische vlak (te voorspelbaar...).

Laat er maar een grote schoonmaak komen in alle geledingen van de club. Trek de meest gedreven voetbalmensen aan. Weg met de zesjes cultuur. Terug naar de tijden van Hiddink, waar PSV met een slimme, betrokken, volhardende leiding een voorsprong op Ajax heeft kunnen nemen.
+15/-1

 
3 weken geleden
Prima post. Met één kanttekening: het menselijke aspect boeit mij geenszins. In die zin dat als er gefaald wordt er kop(pen) moet(en) rollen. En wel zsm, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Nou mag inmiddels ook de scouting weleens goed onder de loep c.q. op de schop.
+1/-0

 
2 weken geleden
Nu pas? Dat is een wel erg menselijke conclusie dan toch. Dat had al vele jaren geleden moeten gebeuren. Het eerste wat mag gebeuren is iedereen die direct bij het scoutingsorgaan betrokken is ontslaan. Want dat is weggegooid geld, harken en niets doen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Uiteraard had zulks al veel eerder dienen te geschieden. Een jaartje of 3 geleden. Maar ja, met terugwerkende kracht heeft weinig zin in dit geval. En als ze dan toch bezig zijn, laat ze dan ook meteen de medische staf in beschouwing nemen: bizarre aantallen blessures die ook nog extreem lange duur kennen.
+2/-0

3 weken geleden
Van der Wallen wil Arnesen, Arnesen heeft al ja gezegd en nu moet De Jong weg. Logisch.
Hierbij wordt Gakpo als (vals) argument gebruikt. Van der Wallen doet dit om De Jong niet te veel te beschadigen, anders komt ie nergens meer aan de bak. Ook logisch.
+8/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Alles valt of staat met de aankoop van echte rasvoetballers. En laten we eerlijk zijn die vinden we niet in de contreien waar wij afgelopen jaren hebben lopen scouten (Nederland, goedkope afdankertjes, spelers die hun carrière een nieuwe impuls willen geven, huurlingen zonder ritme, eigen jeugd te hoog inschatten, etc). Dit kun je heel makkelijk testen. Op dit moment kijk ik naar een elftal zonder rasvoetballers. Hoe kom ik daarop? Zodra iemand aangespeeld wordt zie je dat deze speler zijn volle aandacht moet stoppen in het aannemen en verwerken van de bal in de hoop dat het goed afloopt. Bij rasvoetballers hoef je je dat niet af te vragen. Je weet al dat aannemen van de bal en het verwerken daarvan automatisch goed gaat en de speler in kwestie allang in zijn hoofd bezig met de volgende fase. Enkel Veerman en Simons betrap ik wel eens op deze kenmerken; je weet dat je die onder druk kan aanspelen, daarvan raken ze niet in paniek omdat hun voetbalcapaciteiten ervoor zorgen dat dit voor hun automatisme is (hun voeten volgen gewoonweg op wat er in hun hoofd afspeelt). De rest van de groep zijn al blij als het aanspelen, aannemen en verwerken goed gaat zodat ze ‘het probleem’ weer kunnen verschuiven naar de volgende. Ja, zelfs Gakpo en Sangare classificeer ik (ondanks hun kwaliteiten) onder die tweede groep. Waar scout je nu rasvoetballers? Juist, in Zuid/Midden America, Spanje, Frankrijk, Portugal. Desnoods in de subtop of middenmoot.
+2/-0

3 weken geleden
Wel knap dat ze dit uit de media hebben kunnen houden tot nu toe, onze RVC is in ieder geval niet lek.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Als de RvC Gakpo wilde verkopen voor 33m en 10m bonus dan is er toch echt geld tekort bij PSV.Je beste speler op de laatste dag van de transferwindow willen verkopen zonder vervanger aan te kunnen trekken zegt wat dat betreft genoeg.Dat PSV financieel tegen een stootje kan is dus niet waar.
+1/-0

 
3 weken geleden
PSV heeft vorig boekjaar, mede door corona, een verlies geleden van 23 miljoen euro. Dat zal zonder verkoop van een topspeler niet zomaar zijn rechtgebreid denk ik...
+1/-0

3 weken geleden
Ik begrijp gewoon niet dat de Jong moest vertrekken om het niet verkopen van Gakpo of Sangare. Hij heeft de verantwoordelijkheid hiervan gedeeld met de directie en het lijkt alsof het weloverwogen is gedaan. Wat de Jong ook had gedaan, hij had het nooit goed kunnen doen in dit geval. Het lijkt erop alsof het een spreekwoordelijke druppel is geweest. Ik vraag me af hoe nu verder met PSV?
+2/-0

3 weken geleden
Ik denk dat al met al het vertrek van de Jong op termijn te verwachten was gelet op de resultaten de laatste jaren. Alleen dit alleen lost niet alles op. De scouting zal toch echt op de schop moeten.
Verder is de reden die de RvC noemt natuurlijk ook apart. Zij wilden dus perse een topspeler verkopen. Zal financieel alle reden voor zijn maar qua voetbal perspectief totaal niet. Wat dat betreft is de laatste actie van de Jong dan iig een goede.
Dus als de RvC alleen de financiën belangrijk vindt en niet kijkt naar het voetbal dan gaat er nog steeds veel mis. Het zal toch altijd een combinatie van beiden moeten zijn. En dat begint met een goede selectie, die resultaten haalt, dus geld oplevert , dus rust geeft. Die selectie is al jaren niet op orde en in dat licht is het vertrek van de Jong wel een goede stap maar niet meer dan dat.
+2/-0

3 weken geleden
Goede zaak, had alleen 3 jaar geleden al moeten gebeuren.

Houdoe en niet bedankt.
+3/-2

3 weken geleden (gewijzigd en gesloten)
Hang de vlag maar buiten. Beste nieuws sinds jaren.
+2/-1

3 weken geleden
Hoewel ik geen fan van John de Jong ben krijg ik toch een beetje de indruk dat hij nu de schuld toegeschoven krijgt van beleid waar veel meer mensen verantwoordelijk voor zijn. Volgens mij beslist de Jong tav de belangrijke zaken en standpunten niks alleen, en voor elke aan- en verkoop zal hij vast toestemming van de RVC en algemeen directeur moeten hebben.
Het argument dat hij Gakpo niet verkocht heeft maakt het naar mijn mening nog vreemder, omdat Gakpo zelf in interviews had aangegeven dat voor hem het totaal-plaatje niet klopte en hij ook wou spelen om naar het WK te gaan. Dit zijn zaken waar De Jong geen invloed op heeft, en dus ook niet verantwoordelijk kan zijn.
Feyenoord heeft deze zomer geweldige verkopen gedaan, maar dat heeft volgens mij vooral met het halen van de finale te maken. Zo iets levert nou eenmaal veel aandacht en verkoop-mogelijkheden op. Dat wil niet zeggen dat Arnesen bij PSV opeens ook zo veel geld binnen kan halen.
Ik ben benieuwd welke informatie en de komende dagen naar buiten komt en welke stappen nog volgen. Het niet winnen van Rangers heeft in ieder geval duidelijke gevolgen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Raar hè … dat verliezen toch nog voor iets goeds zorgt??
+1/-0

3 weken geleden
@RvC: Gakpo wil NIET naar Leeds, stelletje pauperkabouters.
+2/-1

3 weken geleden
Dat wordt moeilijk voor enkele mensen op dit forum …. wie moeten ze nu de schuld gaan geven bij slechte resultaten?!
Oh ja, dat zal natuurlijk onze trainer worden … zielig voor Ruud.
+1/-0

3 weken geleden
Ik hoop dat ze hiermee de spelers een beetje oppeppen voor de wedstrijden tegen Fey …
Maar ik heb zo m’n twijfels.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Juist en dit zaakje stink aan alle kanten; wat speelt er op de achtergrond...?

Dit bericht was reactie op Romarinho
+1/-0

3 weken geleden
Van de Wallen kan wel hoog op de ladder staan, maar het was nu niet echt het moment om deze inpopulaire maatregel te nemen, voor zo'n belangrijke wedstrijd als tegen Feijenoord. Dit werkt echt door op de spelers om een sportieve prestatie te moeten leveren. Zo'n maatregel had dan eerder genomen moeten worden. Van de wallen kan wel een op en top zakenman zijn, maar heeft weinig verstand, van wat dit doet met de spelers.
Hij heeft zelf wellicht nooit deze sport beoefend.
+1/-0

 
3 weken geleden
Alsof de spelers daar wakker van liggen, de meeste spreken hem alleen wanneer ze nieuw zijn bij de club.
+1/-0

 
3 weken geleden
Als dit ook maar een beetje invloed heeft op de prestaties dan wordt het wel heel erg sneu. Laten we reëel blijven.
+1/-0

3 weken geleden
Uit interview met Marcel Brands blijkt dat John de Jong zélf is opgestapt vanwege gebrek aan vertrouwen in zijn positie bij RvC.

Als dat zou betekenen dat er dan geen, buitensporige, afkoopsom zou dienen te worden betaald, des te beter. Een van de zeldzame goede acties van John, de mazzel.
+2/-3

 
3 weken geleden
Hij krijgt volgens de clubwatchers het salaris wat hij t/m 2024 zou krijgen grotendeels als vergoeding mee. Dus helaas.
+1/-0

 
3 weken geleden
Jammer. Verdient hij imo niet en gun ik hem ook allerminst.
+1/-1

 
3 weken geleden
Dat is dan nog een mooi gebaar van de club. Ik gun het hem.
+1/-0

3 weken geleden
Wat een boel droeftoeterige reacties hier, zeg. Een maand geleden was het nog allemaal halleluja, want goed ingekocht en Cody en Sangaré gebleven. En nu, als de resultaten niet je van het zijn, is het ineens allemaal de schuld van John. Makkelijk roepen, hoor
+3/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Er zijn er anders genoeg hier die de man al 3 jaar geleden graag hadden zien vertrekken en daar doet één min of meer geslaagde transfer window - waar zijn de goede verdedigers??? - niks aan af.

Al 4 seizoenen geen landstitel en al 5 jaargangen geen CL, allemaal onder td JdJ, kom op zeg!
+1/-0

2 weken geleden
Ik denk dat de RvC een grote verkoop in deze transferperiode had willen zien. Niet per sé op de laatste dag.

Daarnaast, John kan wel gesteund worden door de rest van de directie, maar als TD blijft enkel hij eindverantwoordelijk.

Ik vind de ontwikkeling van de selectie in de periode "John de Jong" ondermaats in vergelijking met de jaren ervoor en ik ben daarom niet rouwig om zijn vertrek.

Wat ik wel schrikbarend vind, is dat de directie publiekelijk kan uitspreken dat bet behouden van 2 key players "topprioriteit" is als nu blijkt dat een verkoop van één van de twee noodzakelijk was geweest voor de financiële gezondheid van de club. Dan laat de directie blijkbaar de sportieve belangen te zwaar wegen? Want er is geen enkele garantie dat we dit jaar groot succes behalen. Sterker nog: ik denk dat voor gisteren niemand geloofde in een titel. En ook nu denk ik eigenlijk dat het met deze selectie gewoon wachten is op de volgende uitglijder (pun intended).

Laten we hopen dat verdere blessures ons dit jaar bespaard blijven, dat RvN de juiste keuzes maakt en dat de bepalende spelers hun verantwoordelijkheid gaan nemen en de ploeg op de moeilijke momenten bij de hand nemen.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brandstichting brenetjes cambuur column directielid europacup feyenoord fledderus gaal goedkomen haast huiberts ihattaren incl jong manolev mathildelaan mislukking mossou onwetendheid rutten schmidt utrecht vitesse winstbejag