Transparent
Inloggen
Sluiten

Martin van den Kerkhof: 'De verdediger van NEC had de bal niet onder controle'

30 oktober 2022 18:11

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof werd in gesprek met ESPN gevraagd naar drie beslissingen die hij genomen had tijdens de wedstrijd. Bij de 1-0 van Anwar El Ghazi zou Luuk de Jong mogelijk hinderlijk buitenspel hebben gestaan. "Wij moeten kijken of Luuk de Jong in het zicht van de keeper staat", aldus Van den Kerkhof. "Daarbij is de afstand tot de keeper van belang en of hij echt direct in de lijn stond. Ik ben het eens met de VAR dat hier voldoende afstand tussen zat en Jasper Cillessen constant zicht op de bal had."

De meest discutabele beslissing was om vlak voor rust een doelpunt van De Jong af te keuren. "Die regel is in augustus gewijzigd. Als een verdediger de bal niet onder controle heeft, is er geen sprake van een nieuwe situatie. Dan ga je terug naar het moment waarop de bal gespeeld wordt en dan staat Gakpo buitenspel", zo gaf hij aan. "Het is de vraag of hij de bal onder controle heeft of alleen maar toucheert. Wij vinden dat laatste, dus buitenspel."

Vlak na rust kreeg PSV een strafschop, maar Van den Kerkhof werd door de VAR naar de zijkant geroepen. "In het veld had ik al direct het vertrouwen dat ik de goede beslissing nam. Dat zie je ook aan de reacties van de spelers", zei hij daarover. "De VAR wilde toch dat ik kwam kijken, omdat de verdediger mogelijk de bal speelde. De richtlijn is wel nog steeds dat er sprake moet zijn van een honderd procent fout, maar daar kijken we dan samen naar. Als scheidsrechter heb ik de eindverantwoordelijkheid en gezegd dat ik bij mijn beslissing bleef."
Discussieer mee op de forums


Tags

kerkhof jong var discutabele eindverantwoordelijkheid espn gakpo ghazi hinderlijk keuren richtlijn toucheert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

argentinie bergwijn bizar blind cody denemarken ecuador engeland foto frankrijk gaal gakpo hedges jong koen kroatie marokko mexico nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar senegal sevilla simons sir thuisvak tinus xavi