Transparent
Inloggen
Sluiten

'Gemeente Eindhoven wil politie-inzet tijdens wedstrijden gaan beperken'

3 november 2022 16:47 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Gemeente Eindhoven wil politie-inzet tijdens wedstrijden gaan beperken"; image source: Pro Shots

De gemeente Eindhoven wil de politie-inzet tijdens voetbalwedstrijden gaan beperken. Dat heeft burgemeester Jeroen Dijsselbloem dinsdagavond aangegeven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Dijsselbloem ziet het aantal ongeregeldheden met fans echter alleen maar toenemen. "De inzet van politie bij voetbalwedstrijden is echt heel hoog. Voetbal slurpt capaciteit. Dat is niet uniek maar het gaat dit seizoen wel de verkeerde kant op", zo gaf hij aan.

De politievakbond ACP heeft eerder al geklaagd dat de inzet van politie tijdens wedstrijden ten koste gaat van het reguliere werk. "Agenten worden opgeroepen om ME-dienst te doen of moeten de stad in vanwege voetbalfans. En als wij er niet in slagen om dat terug te dringen, krijgen we de basisteams niet beter bezet", aldus Dijsselbloem.

De burgemeester gaf daarbij ook aan dat er met de burgemeester van de andere voetbalsteden al overleg wordt gevoerd hoe de inzet van politie rondom wedstrijden mogelijk beperkt kan gaan worden. Dijsselbloem gaf tijdens de raadsvergadering echter aan dat de gemeente niet meer wil wachten tot er mogelijk landelijke afspraken worden gemaakt.

Meer op ED.nl
Tags

dijsselbloem gemeente beperken acp agenten basisteams capaciteit geklaagd politievakbond raadsvergadering slurpt toenemen voetbalfans voetbalsteden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Het is ook verdomd sneu dat voetbal de enige sport is waarbij dergelijke forse politie-inzet nodig is. Bij tennis en hockey, en zelfs bij grote Amerikaanse sporten, zie je dit nooit en zitten supporters zelfs geregeld door elkaar. Bij voetbal lees je zelfs dat volwassen mannen uit hun plaat gaan omdat er een klein kind in het vak voor de “verkeerde” club is.
+3/-0

 
4 weken geleden
Helemaal mee eens. Maar in Amerika hebben ze riots, blij dat dat vooralsnog niet overwaait, hopelijk blijft dat zo... Dat vind ik nog steeds zo'n absurd iets.
+2/-0

4 weken geleden
Wanneer is het nou eens afgelopen met het gezeik over ons als supporter. Iedere week is er wel iets om te mauwen .Gvd alles leeft op in EHV door dat er wat reuring is, Anders zou het een dooi gehucht zijn
+3/-8

 
4 weken geleden
Ik denk pas wanneer supporters zich eens weten te gedragen :)
+8/-1

 
4 weken geleden
Dat ze dan iets aan die Zurich lui willen doen omdat die hier de zaak aan het schijten brengen, daar heb ik op zich niet zo veel moeite mee. Maar om nu vaders met kinderen met een NEC sjaaltje op te wachten bij een parkeergarage en zich lam zuipende Rangersfans aan te vallen op een terras dat snap ik niet. Dat soort "reuring" hoeft voor mij niet, zo kun je straks als uitfan helemaal nergens meer terecht zonder je eigen knokploeg.
+6/-1

4 weken geleden
Politieinzet i.p.v. politie inzet, het is een samenstelling...
+5/-0

4 weken geleden
Gewoon stoppen met uit supporters. Zowel nationaal als internationaal. Er lopen gewoon te veel mannetjes rond die er hun sociale status aan ontlenen door rotzooi te trappen rond voetbalwedstrijden
+3/-4

 
4 weken geleden
Zullen we de kroegen ook maar dicht doen? Lopen ook van dat soort mannetjes rond, doe ook maar geen kermis meer.

Miljoenen mensen in de wereld reizen wekelijks hun club achterna. Die ontlenen daar zoveel plezier aan. Het levert ook meer sfeer op, voor beide clubs. Spelers die een overwinning met uitvak kunnen vieren. Of beter nog, als uit supporter een overwinning kunnen vieren. Afschaffen- nooit! Don’t kill the game.
+1/-1

 
4 weken geleden
Eens maar hoe weer je nu juist die ene groep droeftoeters die het voor de welwillende verpesten?
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja dat is lastig en al sinds de jaren 70 een probleem. Maar opgeven is ingeven en dat is voor mij geen optie.

In het stadion, nog meer CCTV, schade op daders verhalen en levenslang stadion verbod voor beaalde vergrijpen. Los je al een groot deel in het stadion mee op.

Buiten is het moeilijker, maar veel grote 'firms' 'tyfosi' 'supporters' hebben zelf een regulerende werking. Het is not done om normale supporters aan te vallen, dus als je die met rust laat en in de stadions gaat het goed dan ben je al 80% op weg en kunnen meeste mensen gewoon normaal uit en thuis wedstrijden bezoeken (zoals in Engeland).

Ik heb er persoonlijk geen moeite mee als er dan groepen mensen zijn die elkaar in weilanden of ergens willen treffen voor (fair) fights. Hoewel dat niks met voetbal te maken heeft maak je zo wel een scheiding en hebben we denk ik minder politie inzet nodig.
+1/-0

4 weken geleden
Het kan inderdaad ook best een tandje minder met de politie-inzet. Vaak staan er hordes agenten (ME'ers) enkel voor de vorm rond een stadion. Die overkill aan inzet kan er gewoon vanaf en vaak werkt (te veel) inzet ook gewoon als een rode lap op een stier voor bepaalde groepen mensen.
+5/-1

 
4 weken geleden
Die staan daar om te handhaven op basis van een inschatting die van tevoren is gemaakt. Als ze er niet staan en het loopt uit de klauwen is het ook niet goed.

En als meer blauw op straat als een rode lap werkt dan is er ergens anders in iemands leven al wat fout gegaan volgens mij?
+9/-0

4 weken geleden
Begin maar met PSV-Ajax door het uitpubliek te verbieden om te komen
+7/-1

 
4 weken geleden
Ja maar dan moet je weer politie bij het huis van Dijsselbloem posten...
+1/-1

4 weken geleden
Ik ben benieuwd...
+1/-2

4 weken geleden
Prima begin maar met een verbod op supporters uit 020! Oog om oog tand om tand!
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

argentinie bergwijn bizar blind cody denemarken ecuador engeland foto frankrijk gaal gakpo hedges jong koen kroatie marokko mexico nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar senegal sevilla simons sir thuisvak tinus xavi