Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV doet goede coëfficiëntzaken in Noorwegen maar eindigt alsnog als tweede

3 november 2022 23:00
Foto: Pro Shots

PSV doet goede coëfficiëntzaken in Noorwegen maar eindigt alsnog als tweede; image source: Pro Shots

Ook de laatste groepswedstrijd van dit Europa League-seizoen heeft PSV vanavond winnend af weten te sluiten. Mede dankzij een kopbal van Ki-Jana Hoever die verlengd werd door Noorse verdediger Alfons Sampsted, eindigde de wedstrijd vlakbij de Poolcirkel in een verdiende 1-2 overwinning. Na rust profiteerde PSV vanuit een vijandelijke corner met een razendsnelle counter via de ingevallen El Ghazi die de bal aflegde op de mee opgestoomde Johan Bakayoko. Voor de jonge Belg was het vervolgens een koud kunstje om af te ronden. Dat het zolang bij die 0-2 bleef mag een klein wonder genoemd worden. Zo waren er opgelegde mogelijkheden voor Noni Madueke om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar ook Bodø leek zich niet neer te willen leggen bij een nederlaag. Het resulteerde in een leuke, op en neer golvende tweede helft waarbij de Noorse stuntploeg van vorig seizoen in de laatste minuut van de blessuretijd toch nog iets terugdeed, Nino Zugelj profiteerde en schoot feilloos binnen.

Ondanks het feit dat veel PSV-supporters werden geweigerd bij het stadion vanwege hun Nederlandse identiteitsbewijs, zaten er toch enkele PSV-fans op de thuisvakken, terwijl anderen vanuit bomen rondom het stadion de wedstrijd hebben bekeken. Die straf was het gevolg van ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Arsenal in Londen van twee weken terug.

Na het bekend worden van de opstelling zal menig PSV-supporter met gefronste wenkbrauwen op hebben gekeken. Op het kunstgras van Bodø koos trainer Ruud van Nistelrooij ervoor de net van blessures teruggekeerde Luuk de Jong en Noni Madueke in de basis te laten starten. Daarnaast mocht ook Joël Drommel voor het eerst dit seizoen in een officiële wedstrijd starten. Verder waren er basisplaatsen voor onder andere Hoever, Oppegård en Bakayoko. Na de rust mochten Luuk de Jong, Armando Obispo en Joey Veerman zich gaan voorbereiden op de competitiekraker tegen Ajax van komende zondag. Zij werden vervangen door respectievelijk Anwar el Ghazi, Erick Gutierrez en Andre Ramalho. In de absolute slotfase mocht ook de meegereisde jongeling Emmanuel van de Blaak nog zijn debuut maken.

Al met al een prima laatste groepswedstrijd voor PSV, waarin er zonder al te veel moeite werd afgerekend met de vorig seizoen opvallend sterke Noorse ploeg. Zo hebben Cody Gakpo en Xavi Simons deze wedstrijd volledig vanaf de kant toe kunnen kijken om zich zo ook optimaal voor te bereiden op de wedstrijd van aanstaande zondag. Helaas wist FC Zürich niet te stunten in Londen en door die 1-0 verliespartij van de Zwitsers tegen Arsenal eindigt de koploper van de Engelse Premier League als eerste in de poule. Daardoor zal het 1-1 gelijkspel van PSV in eigen huis tegen Bodø met terugwerkende kracht extra zuur aanvoelen. Immers, op het moment dat die wedstrijd gewonnen zou zijn, stond PSV nu samen met Arsenal bovenaan en had het op basis van het onderlinge resultaat de nummer een positie overgenomen van de Londenaren. Helaas mocht dat niet zo zijn voor de Eindhovenaren en restte dus "slechts" de tweede plaats.

Voor PSV wacht aanstaande maandag 7 november de loting waarin de ploeg van Ruud van Nistelrooij in de zogeheten tussenronde gekoppeld kan worden aan zeven van de acht nummer drie uit de Champions League, waaronder FC Barcelona, Juventus, Sevilla FC, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Sporting Clube de Portugal of Shakthar Donetsk.




Discussieer mee op de forums


Tags

arsenal bakayoko coefficientzaken ghazi groepswedstrijd hoever jong londen madueke nistelrooij noorwegen aanvoelen aflegde alfons armando barcelona bayer blaak clube cody competitiekraker counter donetsk drommel emmanuel gakpo gefronste golvende gutierrez identiteitsbewijs jana joey jongeling juventus kunstje leverkusen menig nino obispo opgestoomde oppegard poolcirkel portugal ramalho restte resulteerde salzburg sampsted sevilla shakthar simons slot sporting stuntploeg terugdeed terugwerkende veerman verliespartij vijandelijke vlakbij voorbereiden wenkbrauwen wonder xavi zugelj zurich zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage