Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kan zich opnieuw in topwedstrijd laten zien

5 november 2022 00:07

Voor PSV wacht er zondag weer een topaffiche, aangezien de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma staat. De Amsterdammers staan momenteel aan kop van de Eredivisie. Na de winter zijn ze net zoals PSV actief in de Europa League na een derde plaats in de groepsfase van de Champions League.

Zondag zal het alweer de 67ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen voor de Eredivisie. PSV wist tot nu toe 21 keer te winnen, speelde 10 keer gelijk en verloor 35 keer. In het seizoen 2004/2005 werd met 0-4 de grootste zege behaald. Eerder dit seizoen werd het duel om de Johan Cruijff Schaal nog met 3-5 gewonnen.

Anwar El Ghazi keert zondag terug bij zijn oude club. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en kwam tot 100 officiële duels in het eerste elftal. Ook Ki-Jana Hoever heeft in de jeugd van Ajax gespeeld. Steven Bergwijn speelde juist 149 officiële duels voor PSV, terwijl hoofdtrainer Alfred Schreuder in de jeugd van PSV heeft gespeeld.




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie alfred bergwijn ghazi hoever jana schreuder topaffiche

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje