Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Bij vlagen hebben wij ook gewoon heel goed gespeeld'

6 november 2022 19:57

In gesprek met ESPN werd Luuk de Jong direct gevraagd naar zijn doelpunt. "Ik zag Cody naar binnen kappen en dan weet ik dat hij hem ga geven", aldus De Jong. "Er kwam een stuit en daarom probeerde ik hem met de onderkant van mijn voet in het doel te duwen. Dat lukte en dat is lekker natuurlijk."

Gevraagd werd aan de aanvoerder of hij verbaasd was dat Ajax zo zwak was. "Wij hebben het bij fases ook wel lastig gehad, maar we zijn niet heel erg in de problemen gekomen. Alleen met Kudus op de paal en misschien een paar kopkansen", zo gaf hij aan. "Bij vlagen hebben wij ook gewoon heel goed gespeeld en hielden we de bal goed in de ploeg. Die goal is daar ook een goed voorbeeld van en dat moeten we vaker doen als PSV zijnde."

De Jong was het gedeeltelijk eens met de opmerking dat PSV een heel goede omschakelploeg is. "Die kwaliteiten hebben we zeker. Ajax neemt ook veel risico met de druk naar voren en als je dan wint, sta je achterin een op een. Als je er dan doorkomt, moet je daarvan profiteren", zei hij daarover. "Maar we hebben bij vlagen gewoon goed voetbal gespeeld. Dat kunnen we afwisselen en dat moet je als team ook soms doen."
Discussieer mee op de forums


Tags

jong vlagen afwisselen cody doorkomt duwen espn kappen kopkansen kudus omschakelploeg onderkant stuit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

argentinie bergwijn bizar blind cody denemarken ecuador engeland foto frankrijk gaal gakpo hedges koen kroatie marokko mexico nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar senegal sevilla simons sir thuisvak tinus var xavi