Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Vooralsnog geen vervolgstappen naar aanleiding van Ajax - PSV'

8 november 2022 13:32 - RTL Nieuws
Foto: Pro Shots

KNVB: "Vooralsnog geen vervolgstappen naar aanleiding van Ajax - PSV"; image source: Pro Shots

In een reactie aan RTL Nieuws heeft een woordvoerder van de KNVB laten weten dat er vooralsnog geen vervolgstappen worden gezet richting de spelers van Ajax en PSV vanwege het opstootje dat zondag na de wedstrijd volgde. De voetbalbond laat in een reactie weten dat moeilijk is vast te stellen of het strafbaar is wat er is gebeurd. "Maar we zijn hier absoluut niet blij mee", zo luidt de reactie.

De KNVB wil wel benadrukken dat er in een week na de wedstrijd altijd nog nieuwe informatie naar boven kan komen en er dan alsnog actie kan worden genomen richting spelers. Op social media is al veelvuldig een fragment van Steven Berghuis gedeeld die zijn vinger in het oog van Joey Veerman steekt.

Meer op RTL Nieuws
Discussieer mee op de forums


Tags

knvb vervolgstappen berghuis fragment joey opstootje strafbaar veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Haha zo is er altijd wel weer een excuus te verzinnen. Destijds bij Lens was het een beetje trekken en duwen, maar waren ze er meteen bij… Wat vallen ze hard door de mand hier…
+7/-0

4 weken geleden
Storm in een glas water. Beetje duwen en trekken. Verder weinig aan de hand.

Enne... er komt nog een return in Eindhoven.
+2/-0

 
4 weken geleden
Klopt, nu al zin in.
+2/-0

4 weken geleden
Wanneer komt er een straf voor de homofobe spreekkoren vanaf de tribune?
Of hoort de KNVB deze niet, omdat hun allerliefste en zieligste Ajax dan gestraft moet worden?
+14/-0

4 weken geleden
Naar mijn mening moeten de regels zwaar veranderd worden. Gewoon alles wat niet in een F6 zaterdagochtendwedstrijd hoort afstraffen met kaarten en als twee spelers echt met elkaar op de vuist willen iedereen aan de kant, handschoenen aan en een 1-op-1 boksronde. Dan is het duidelijk.

Jammer dat de regelmakers er alles aan doen om de grenzen zo schimmig mogelijk te maken, zodat ze achteraf invloed kunnen houden.
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd en gesloten)
Als er iemand dacht dat er iemand van Abcoude noord geschorst ging worden dan weten wij hier het antwoord al wel hè..
+3/-0

 
4 weken geleden
Ik mag toch hopen dat Berghuis z'n duim in Veerman's oog nog wel consequenties gaat krijgen. Ik heb de bewegende beelden niet gezien, alleen plaatje, maar da's echt gewoon een poging tot mishandeling wat mij betreft. Wat kreeg Gorter ook weer ooit aan z'n broek? Wedstrijd of 6?
+3/-0

4 weken geleden
Verdiende van beide kanten niet de schoonheidsprijs. Maar de acties van Berghuis en Klaassen waren natuurlijk over de grens. Probleem is alleen dat de knvb voor ajax een andere grens hanteert.
+6/-0

4 weken geleden
'Waar er twee vechten, hebben er twee schuld', zegt ons mam altijd. Maar het vingertje van Berghuis in het oog van Veerman en Alvarez die bewust Ramalho opzoekt, in plaats van andersom... Ajax was gewoon zwaar gefrustreerd. Anderzijds... Drie punten, dus boeien.
+4/-0

 
4 weken geleden
Bij dat laatste opstootje zie je dat Makkelie Alvarez wil tegen houden maar die rukt zich gewoon los. Dat alleen zou toch al een (tweede) gele kaart moeten zijn? Trouwens op elke foto zie je die Alvarez in een soort Monty Python pose tussen de spelers hangen. En onze Steven staat ook vaak voorop op met een verbeten hoofd.
+4/-0

4 weken geleden
Je zou bijna denken dat de calimero's bij ajaks zitten.Bij elke wedstrijd die ze verliezen van PSV zijn ze boos en gefrustreerd.Fatsoenlijk verliezen tegen PSV kunnen ze bij ajaks blijkbaar niet.Ik hoop dat deze frustraties nog jaren zullen aanhouden.
+3/-0

 
4 weken geleden
En dat terwijl ze het, volgens Bergwijn, benaderen als een gewone wedstrijd. Zoals tegen ieder ander. Haha..
+3/-0

 
4 weken geleden
Oow moeten we tegen PSV? Wij zijn Ajax, wij kijken nooit zo naar het programma. Teiltje🤦‍♂️
+1/-0

 
4 weken geleden
Ajax wil het Bayern van NL zijn, maar de beker, fruitschaal en competitie van PSV verliezen geeft aan dat die tijd voorbij is.
+2/-1

4 weken geleden
Hadden we ook niet verwacht dat de KNVB hier iets mee zal gaan doen ,verlies was al erg zat bij deze twee vrienden..
+2/-0

4 weken geleden
De KNVB vindt verliezen van PSV voor Ajax al erg genoeg blijkbaar en zullen ze dus ook niet verder lastig vallen met straffen. Typisch weer..
+2/-0

4 weken geleden
Elk nieuwsitem over deze wedstrijd doet me glimlachen.
+3/-0

4 weken geleden
Als ze nu echt niks doen denk ik niet dat ze dan ooit nog eens geloofwaardig kunnen optreden na een opstootje, hier zal altijd (terecht) naar verwezen worden. Makkelie en assistenten stonden er tussenin en de VAR heeft toch ook gewoon de beelden? of mag hij die niet meer gebruiken na het fluitsignaal en gaan zijn tv s op zwart ofzo.

Je ziet op beeld gewoon wat om Berghuis, Alvarez en Klaassen doen, misschien hadden ze hun redenen, maar je bestraft de actie. Hun verweer hoor je dan wel tijdens het onderzoek en dan kan je dat eventueel meenemen.
+5/-0

4 weken geleden
Hoezo moeilijk vast te stellen of het strafbaar is? Heeft niks met voetballen te maken!
Gewoon iedereen die mee heeft gedaan min. een gele kaart, en de ergere gevallen (Klaassen, berghuis, alvarez), een wedstrijd of 3/4!
Ik vind dit erger dan spreekkoren … dit is, zeker voor kinderen, zo duidelijk zichtbaar … bij spreekkoren is het dikwijls maar amper te horen … en hier zijn het de spelers, die juist het goede voorbeeld moeten geven.
Waarom de ene week spelers met een regenboog-bandje laten spelen om een bepaalde actie te steunen, maar daarna deze spelers laten staan rellen!?
Hypocriet zootje daar in Zeist!
+4/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

argentinie bergwijn bizar blind cody denemarken ecuador engeland foto frankrijk gaal gakpo hedges jong koen kroatie marokko mexico nederland oranje portugal psvrijnwoude qatar senegal sevilla simons sir thuisvak tinus xavi