Transparent
Inloggen
Sluiten

Wesley Sneijder: 'Cody Gakpo kan zomaar 80 miljoen euro gaan opbrengen'

22 november 2022 21:34 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Wesley Sneijder: "Cody Gakpo kan zomaar 80 miljoen euro gaan opbrengen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid artikel wordt in De Telegraaf de ontwikkeling van Cody Gakpo besproken en het effect op zijn marktwaarde. Oud-international Wesley Sneijder verwacht dat een goed WK voor een flinke boost kan gaan zorgen. "Hoeveel hij gaat opbrengen, hangt voor een groot deel af van dit WK", aldus Sneijder. "Als hij er hier zo nog twee of drie inlegt, dan kan het ook zomaar 80 miljoen euro worden. Zo werkt dat. Het WK is een schitterende etalage."

Volgens Sneijder is het voor Gakpo verstandig als hij in januari nog niet vertrekt bij PSV. "eerst moet hij dit WK goed eindigen en vervolgens nog een half jaar bij PSV laten zien dat hij er echt bovenuit steekt", zegt hij daarover. "Zijn statistieken zijn mooi, maar dat zegt me niet altijd alles. Je moet een speler verplaatsen in een andere competitie en dan gaat het erom of hij het daar aankan. Met zijn snelheid en dribbelacties past de Engelse competitie, waar veel ruimte ligt en je de bal kan ontvangen vanaf de zijkant, het beste bij hem."

Southampton was afgelopen zomer concreet in de markt, maar volgens de Nederlandse scout Piet Buter zijn zij inmiddels kansloos om hem aan te kunnen trekken. "Het ging in de zomer over een bedrag rond de 35 miljoen euro. Daar mag je inmiddels minstens 20 miljoen euro bij optellen en daarmee is Cody voor ons onhaalbaar geworden", zo geeft hij aan.

De scout vraagt zich wel af of Gakpo al klaar is voor de Engelse top. "Voor een speler uit de Eredivisie zou een overgang naar een club als Southampton een ideale tussenstap zijn geweest, zoals ook heeft gegolden voor Mané en Van Dijk, maar die route is afgesloten omdat het prijskaartje te hoog wordt", legt hij uit. "Dan kom je bijna automatisch bij een topclub in Engeland terecht, maar die stap is wel erg groot. Daarbij moet hij zich echt nog wel verbeteren. Hij heeft nog steeds gedeeltes van wedstrijden dat hij anoniem is en verdedigt soms ook niet terug. En dat kan niet op het hoogste niveau."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

gakpo cody southampton buter dijk dribbelacties engeland eredivisie etalage gedeeltes gegolden inlegt mane marktwaarde optellen prijskaartje route telegraaf tussenstap verdedigt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Oh oke Piet, dan laten we hem wel voor 35 miljoen naar Southampton vertrekken. Kan ons die andere helft van de transfersom schelen. Pff, Anthony was toch ook nog niet uitgeleerd en bracht ook lekker veel geld op. Die tussenstap doet ie daarna maar…
+1/-0

1 jaar geleden
Zou weleens een keer tijd worden dat wij ook grote mannen zaken gaan doen i.p.v. onze pareltjes voor een appel en een ei in de uitverkoop te doen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zoals ik eerder al zei, de beste transfer die PSV deze zomer maakte was.. Cody niet(!) verkopen.
+6/-0

1 jaar geleden
Ben nog steeds blij dat de RvC niet zijn zin kreeg. Nu nog die poot stijf houden in de winterstop.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt hadden dus zo maar 30 miljoen of meer weg gegeven ...
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Sneijder? …. is dat niet die vent die Ihattaren wel even terug zou brengen?? ;)
+4/-0

 
1 jaar geleden
Vind Sneijder eigenlijk wel oké. Zegt vaak best zinnige dingen.
+4/-1

1 jaar geleden
Ik heb het al vaker gezegd. We hebben goud in handen. 24 karaat goud. Graag ook op die manier behandelen.
+1/-0

Een voetbalklown Uit Amsterdam met een trucendoos dat zelden iets opleverd ging voor 100 meloen de grens over, dus Cody?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er zijn ook betere goochelaars dan Hans Klok, maar die had wel het grootste podium. En dat weegt zwaar blijkbaar.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Een aantal CL wedstrijden zal inderdaad zwaarder wegen dan een treffer op het WK. Je bent het toch wel met me eens dat hij er niet echt met kop en schouders bovenuit stak de rest vd wedstrijd. Behalve die goal dan😊. Maarrr nog 2 of 3 van zo'n wedstrijdjes, that is a different cookie.
+2/-0

 
Het ging mij ff om onzen Cody, die clown zou me worst wezen
net als ze in Amsterdam hun eigen voetbaltaal spreken spreek ik de mijne;-)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Prima, na dit seizoen en voor minimaal 100M
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage