Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ritsu Doan wilde per se vertrekken bij PSV'

5 december 2022 11:58 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ritsu Doan wilde per se vertrekken bij PSV"; image source: Pro Shots

Ritsu Doan vertrok afgelopen zomer bij PSV om bij Freiburg aan de slag te gaan. Met twee doelpunten in de groepsfase op het WK in Qatar had hij vervolgens een groot aandeel in de verrassende groepswinst van Japan. Volgens het Eindhovens Dagblad kon de middenvelder bij PSV blijven, maar wilde hij per se vertrekken uit Eindhoven. Doan kon niet langer leven met het pendelen tussen bank en basis.

In juni liet hij de clubleiding van PSV zelf weten te willen vertrekken. Hij wilde graag bij een club spelen waar hij min of meer de toezegging had dat hij een basisplaats zou krijgen. Bij het Duitse Freiburg heeft hij dit gevonden. Voor PSV uiteindelijk de reden om hem te verkopen. Doan wilde in 2020 ook al per se vertrekken bij PSV omdat hij toen al niet zeker was van een plek en speelde een seizoen op huurbasis voor Arminia Bielefeld.

Meer op ED.nl




Tags

doan freiburg arminia bielefeld japan pendelen qatar toezegging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dat was zijn goed recht.
Jammer dat we hem niet optimaal konden gebruiken maar wel leuk om te zien dat het hem nu zo goed afgaat.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Zijn goed recht? Hij heeft toch prima betaald gekregen tot nu toe en dat contract met z’n volle verstand getekend?
+1/-5

 
1 jaar geleden
Waarschijnlijk met de gedachte dat hij vaste basisklant zou zijn (of zou worden). Dat is niet gelukt. Nu denkt het Eindhovens Dagblad zijn gram te halen omdat Ritsu er twee inprikt tegen Duitsland en Spanje (nota bene ook als niet basisspeler).
+1/-1

 
1 jaar geleden
Natuurlijk was dat zijn goed recht!
Hij heeft nooit werk geweigerd en op zijn instelling was nooit iets aan te merken. Hij heeft slechts aangegeven dat hij niet tevreden was met zijn situatie en liever weg wilde. Niks mis mee volgens mij.
+10/-0

Ik was ook een voorstander van hem behouden maar als hij persè wou gaan is einde verhaal, toch?
+1/-0

1 jaar geleden
Idd zijn goed recht. Alles prima verlopen. Ritsu heeft zich op gegeven moment nog nuttig kunnen maken. PSV heeft nog een mooi bedrag voor hem ontvangen. En Doan speelt nu in de Bundesliga. Wel gaaf voor hem, straks bij de hervatting lekker als een koning, of in zijn geval beter keizer, het veld opstappen, de keizer die die Mannschaft nach Hause heeft gestuurd. Lekker Franz Beckenbauer naar de kroon steken.
+1/-0

1 jaar geleden
Heel begrijpelijk. Ik vond het wel zonde hoor, slimme speler
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage