PSV blameert zich met nederlaag in Emmen

24 januari 2023 20:41

PSV blameert zich met nederlaag in Emmen; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie wederom punten laten liggen. Op bezoek bij degradatiekandidaat FC Emmen werd met 1-0 verloren. Vanwege een rode kaart voor Mauro Júnior eindigde de ploeg bovendien met tien man.

PSV leek vanaf het begin het heft in handen te willen nemen en via Johan Bakayoko volgden ook de eerste mogelijkheden. De jonge aanvaller nam de bal echter niet goed mee en zag enkele minuten later een inzet gekeerd worden door de doelman.

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant plotseling wel raak. Niet voor het eerst dit seizoen was de eerste bal op doel van de tegenstander meteen een doelpunt. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt en Walter Benítez werd in de korte hoek verrast.

PSV was het even kwijt en het duurde dan ook even voordat het via Xavi Simons een kans kreeg. Ook zijn inzet werd echter door de doelman gestopt.

Vlak voor rust kwam PSV plotseling met tien man te staan. Mauro Júnior stond voor het eerst dit seizoen in de basis en werd met rood van het veld gestuurd na een harde overtreding op de helft van Emmen.

Al snel in de tweede helft kreeg de thuisploeg een enorme kans, maar Benítez wist met een geweldige redding een tweede tegentreffer te voorkomen. Enkele minuten later ontsnapte PSV opnieuw toen een vrije trap op de lat werd geschoten.

PSV wist er in de gehele tweede helft geen enkele serieuze kans tegenover te stellen. Het zorgde er dan ook voor dat de ploeg met het schaamrood op de kaken af moest druipen.

Het betekende bovendien dat PSV na nederlagen tegen Cambuur en FC Groningen al voor de derde keer dit seizoen verloor van een degradatiekandidaat. Bovendien werden er ook punten verspeeld tegen Fortuna Sittard.