Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Dit geeft weer heel veel vertrouwen'

28 januari 2023 20:46

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong het eens met de opmerking dat PSV de zege tegen Go Ahead nodig had. "We moesten reageren na de wedstrijd tegen Emmen en hier gewoon winnen", aldus De Jong. "Ik vond dat we de afgelopen wedstrijden niet slecht gespeeld hebben, maar we scoorden niet. We krijgen genoeg kansen en de tegenstander scoort dan de eerste kans die ze krijgen. Dan zit je gewoon in een lastige fase."

De aanvoerder merkte dat er aan het begin van de tweede helft wat onzekerheden inslopen in het team. "Dat is ook logisch als je in deze fase zit. Dat is gewoon menselijk", zo gaf hij aan. "Dit geeft weer heel veel vertrouwen. Go Ahead speelde wel goed, maar ze kwamen niet tot grote kansen. Defensief stonden we gewoon goed. "

Gevraagd werd aan De Jong wat PSV moet doen om uit de crisis te komen. "Punten pakken geeft gewoon vertrouwen", zei hij daarover. "Het belangrijkste is dat we zorgen dat we wedstrijden goed uitspelen. We moeten er vertrouwen in blijven houden en zorgen dat die ene kans van de tegenstander er niet meteen in gaat, zodat ze weer hoop krijgen. Die kracht moeten we uitstralen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong emmen espn inslopen menselijk onzekerheden uitstralen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.838 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage