Transparent
Inloggen
Sluiten

Érick Gutiérrez: 'Ik zie mezelf nu als een veel completere speler'

4 februari 2023 12:43 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Érick Gutiérrez: "Ik zie mezelf nu als een veel completere speler"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Érick Gutiérrez aan blij te zijn met de verandering die hij als speler heeft ondergaan bij PSV. "In Mexico was ik een aanvallendere speler, die goals maakte en anderen liet scoren. Maar ik heb me moeten aanpassen aan de manier van spelen die ze hier hebben", aldus Gutiérrez. "Ik ben nu een nummer 6 en dat voelt goed. Ik ben een speler die wedstrijden probeert te lezen en kijkt waar gaten vallen. Zo moet ik zorgen voor balans in het team. Ik zie mezelf nu als een veel completere speler."

Vanwege zijn vriendschap met Hirving Lozano was de keuze voor PSV in 2018 niet moeilijk. "Door hem volgde ik PSV heel intensief", zo geeft hij aan. "Ik had ernaar uitgekeken om samen te spelen bij PSV, maar uiteindelijk hebben Hirving en ik maar een paar keer samen in de basis gestaan, omdat de trainer andere keuzes maakte. Dat was wel jammer, want in Mexico wist ik hem altijd goed te vinden."

De mentaliteit van Gutiérrez werd al gevormd in zijn jeugd. "Ik kom uit een eenvoudige familie. We hadden wel te eten, maar we woonden in een casa carton, een klein huisje met maar twee kamers", zegt hij daarover. "Daar woonden we met zijn zessen, vader, moeder en vier kinderen. We sliepen met meerdere kinderen in één bed."

De middenvelder gaat verder: "Mijn ouders hebben hard voor ons gewerkt. Die werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Auto’s poetsen, meubels poetsen, huizen schoonmaken. Dat soort werk. Ik ben heel blij dat mijn ouders nu ook de vruchten kunnen plukken van mijn voetbalcarrière. Ze kunnen nu genieten van het leven, nadat ze van jongs af aan keihard hebben moeten werken."




Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez completere kinderen mexico poetsen woonden aanvallendere carton casa huisje huizen jongs kamers lozano meubels plukken schoonmaken sliepen telegraaf voetbalcarriere vriendschap zessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Degene, die bij mij als 1e opgesteld zou worden.
+3/-1

 
1 jaar geleden
En Xavi en Mauro als hij fit is, 3 supergedreven jongens die nooit verzaken.
+3/-0

1 jaar geleden
Blinkt nergens echt in uit, behalve in het bewaken van de balans. In alle wedstrijden waarbij we als een kaartenhuis in elkaar vielen deed hij niet mee. Toch blijft het een lastige puzzel. Veerman, Sangare en Simons moeten ook spelen.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Daarom zou hij altijd moeten spelen en gaan de anderen maar lekker rouleren!
+1/-1

 
Maar dat kan toch gewoon? Simons in dezelfde rol als in de eerste seizoenshelft toen Madueke geblesseerd was aan de zijkanten en een middenveld met Guti, Sangaré en Veerman. Luuk in de spits, Hazard op de andere flank en lekker vlammen.
+1/-0

1 jaar geleden
Die jongen heeft een geweldige mentaliteit,werkt idd zeer hard voor het team maar brengt veel te weinig voetbal,is gewoon een PSV onwaardige speler.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage