Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Ongelooflijk dat iemand van de tegenstander wordt aangevallen'

23 februari 2023 22:05 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Ongelooflijk dat iemand van de tegenstander wordt aangevallen"; image source: Pro Shots

Tegenover het Eindhovens Dagblad heeft Marcel Brands woedend gereageerd op het voorval met de fan die de keeper van Sevilla aanviel. "Dit is verschrikkelijk en erger dan de uitschakeling", aldus Brands. "Hiermee wordt heel PSV gedupeerd. Het hoort totaal niet bij de club. Wij zijn verantwoordelijk als organisator en gaan dit uiteraard evalueren met onze stewards. Het is ongelooflijk dat iemand van de tegenstander wordt aangevallen."

Als het aan de algemeen directeur ligt, krijgt de fan een levenslang stadionverbod. "Ik weet nog niet wie het is, maar van de politie zullen we uiteraard een en ander vernemen", zo geeft hij aan. "Helaas hebben we in de maatschappij te maken met dit soort mensen. Onze eigen supporters zijn ook woedend op hem en inmiddels heeft hij van hen ook al een paar klappen gehad, heb ik begrepen. Het is zeer ernstig wat hier is gebeurd en dit roept dan weer reactie op omdat onze mensen dit niet pikken."

Brands heeft nog geen idee wat voor straf PSV zal krijgen van de UEFA. "Hoe dan ook worden heel veel mensen hierdoor dan gedupeerd. Dat één iemand zoiets veroorzaakt, ik kan daar niet bij", zei hij daarover.

Meer op ED.nl




Tags

brands gedupeerd aanviel levenslang maatschappij sevilla stadionverbod uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Goed dat ze hem hier met zijn bolle kop duidelijk herkenbaar maken. Heb zo'n vermoeden dat deze jongen niet eens een stadionverbod nodig heeft, als hij een beetje verstandig is loopt hij voortaan met een hele grote boog om heel het centrum heen. Maar ja, iets zegt me dat verstandig handelen niet zijn beste eigenschap is... De volledige boete graag gewoon de komende 52 jaar korten op zijn uitkering.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik vrees inderdaad dat de Uefa weer eens een voorbeeld gaat stellen. En blijkbaar staan wij er daar al niet al te best op. Dit zou echt wel eens veel ernstiger kunnen uitpakken dan een wedstrijd zonder publiek op Oost....
+1/-0

 
Aangezien Feyenoord al een hele tribune leeg moet houden vanwege het afsteken van vuurwerk (weliswaar al anderhalf jaar aan een stuk en een reeks aan boetes) heb ik ook de illusie niet dat het alleen bij een lege Oost-tribune gaat blijven.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het ''aanvallen'' van de spelersbus vd Rangers toonde volgens de Uefa al aan dat het buiten ons stadion onveilig was voor spelers, dit zal gebruikt worden dat het ook in ons stadion niet veilig is. Ik vrees echt dat dit geen wedstrijdje zonder publiek gaat worden, dat kregen we al voor Arsenal en dat was heel wat minder ernstig. Ajaks kreeg toen toech een jaar schorsing vanwege het ''staaf''incident ?
+1/-0

 
Yep, al geloof ik niet dat het nu zo'n harde straf zal worden.

Flinke geldboete en een wedstrijd zonder publiek is wat ik verwacht. PSV kreeg na dat gedoe tegen Kaiserslautern toen overigens ook een flinke straf waarbij het een thuisduel buiten Eindhoven moest afwerken en uiteindelijk in het Gelrome speelde. Volgens mij tegen Galatasaray.
+1/-0

 
1 jaar geleden
jep, ik was erbij tegen kaiserlautern, en nee, ik stond niet op het veld. Gerets hield toen alles tegen en stuurde de supporters terug. Maar toen werden er geen spelers aangevallen, en nu wel. Puur daarom verwacht ik een forse straf, dit mag natuurlijk geen trend worden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met z'n allen in de file naar de gelredome. Was een leuke wedstrijd weet ik nog. Wij waren net op tijd binnen toen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja in Arnhem was leuk op de korenmarkt. Maar vrees minimaal een wedstrijd zonder publiek
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt huur stadion was 1 miljoen en dan de rest nog ,zal wel weer zo iets worden..
+1/-0

1 jaar geleden
Goede reactie.
Straks komt de uefa met een wedstrijd zonder publiek, zal dan net een belangrijke voorronde zijn.

Wat een kneus. Bah bah
+2/-0

1 jaar geleden
Werkelijk waar, wat bezielt je om dit te doen? De domheid druipt er ook vanaf. Alle kosten moeten op deze knul verhaald worden. Je dupeert hiermee de club, bedankt he!
+4/-0

1 jaar geleden
Ongelooflijke dombo, maar waar waren de stewards? Pas na een minuut of zo zag je het eerste gele hesje. Vooral bij deze fanatieke tribunes verwacht je toch meer alertheid en meer manschappen. En dat mag psv zich aanrekenen. er hoeft zoals blijkt maar 1 idioot rond te lopen
+7/-0

 
1 jaar geleden
Schei maar uit over de stewards. Die doen echt helemaal niets als het erop aan komt. Staan alleen maar vriendjes te zijn met die gasten.
+5/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad, in Engeland of zo zie je dikwijls een hele aaneengesloten rij van stewards voor de hekken zitten … en dan wel fatsoenlijke stewards die tegen een stootje kunnen, geen vrouwen van 50+ of zo …
Het is dat, of de hekken weer hoger …. Incl. Netten om evt. Vuurwerk tegen te houden.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik begrijp dat meneer al een stadionverbod had ? Dat wordt leuk uitleggen aan de UEFA hoe hij dan toch binnen kon komen. Het wordt niet beter voor de club zo.
+2/-0

 
1 jaar geleden
De UEFA gaat het ongetwijfeld ook meenemen in de strafbepaling, maar zo moeilijk is het ook niet om een stadionverbod te omzeilen. Zeker niet als je hoort tot die groep van BFTS.
+2/-0

 
1 jaar geleden
nee dat klopt, maar de UEFA zal dit ongetwijfeld als extra munitie gebruiken, zelf zo corrupt als de pest maar wel iedereen de les lezen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik zal nog maar geen all-in seizoenkaart kopen voor komend seizoen. Dadelijk 1 of meer wedstrijden zonder publiek. 1 jongen kost de club Dadelijk meer dan 1 miljoen euro. Opzet van hem???
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan in zijn actie echt niets anders dan opzet zien eerlijk gezegd, willens en wetens gaat die sukkel het veld in. Jammer dat die keeper hem niet KO sloeg.
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ja, opzet na een hele berg aan alcohol en drugs waarschijnlijk!
Zou me niet verbazen als dit het einde van alcohol in het stadion is …
+2/-0

 
1 jaar geleden
Daar zou je best gelijk in kunnen hebben. Ik ken genoeg mensen die gewoon lekker wat biertjes drinken onder de wedstrijd, normaal supporten en na de wedstrijd weer normaal naar huis gaan. PSV en die supporters worden de dupe van deze, tja wat is het eigenlijk? Een bol watten heeft meer verstand..
+1/-0

1 jaar geleden
Bedankt voor het duperen van PSV.. hoop dat de klappen van mede supporters een paar beste meppen zijn geweest. Boete op hem verhalen en zowel aangifte vanuit PSV als van de keeper van Sevilla en levenslang stadionverbod. Hier ligt ook een taak van de overheid ivm meldplicht invoeren. Je moet er toch niet aan denken dat zo'n klootviool ook nog een mes bij zich zou hebben... Wat gebeurd er opeens allemaal bij onze mooie club :\(
+3/-0

1 jaar geleden
Tja wat moet je hier nou van zeggen zonder direct een rode kaart te krijgen van onze geachte mods. Laten we het er maar op houden dat deze jongeman niet vooraan heeft gestaan bij het uitdelen van de hersencellen.
+2/-0

1 jaar geleden
Dramatisch natuurlijk dat dit gebeurt. Gekken heb je overal, alleen was ik altijd in de veronderstelling dat ze er in Amsterdam en Rotterdam een stuk meer hadden dan bij ons. Deze gebeurtenis valt echter in een rijtje met dingen die gelukkig slechts 1x in de paar jaar voorkomen, zoals een keer de keeper Esteban die in de Arena belaagd werd, of de gebeurtenissen bij Jong Ajax - Jong Feyenoord lang geleden.

In deze situatie gaan natuurlijk heel veel dingen mis. PSV dat niet in staat is om jongens met stadionverbod uit het stadion te houden. Die jongen die de controle compleet kwijt is en zoiets debiels doet. De mensen om hem heen die hem niet tegen houden. Aan de andere kant verbaast het me helaas ook een beetje dat het pas de eerste keer is dat er zoiets gebeurd in volgens mij al zeker 20 jaar zonder hekken rond het veld.

PSV wordt hier door deze dikkop in ieder geval zwaar gedupeerd en zal een flinke straf krijgen, die je nooit van zijn leven op zo'n figuur kan gaan verhalen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Is 20 kan zijn leven lang terug betalen om te beginnen die 15 k ,en daar komen de rest van boetes bij ..Werk zou hij nu ook niet krijgen dus veel beter wordt het niet met dit trieste geval en ook met stadion verbod is het in Nederland niet zo moeilijk om er in te koen nu praten we er over en maand veder gebeurdt er weer niets ,zou psv deze twee groepen nu niet meer overal mee helpen met kaarten enz ,sfeer is geweldig maar hier aan hebben we niets gaat de club aan kapot...
+1/-0

1 jaar geleden
Kijk die bakkes van die imbeciel, hij is er nog trots op ook. Wanneer worden er eens ECHTE straffen voor bedacht, bijvoorbeeld 50 jaar ijsblokken hakken op de Noordpool.
+1/-0

1 jaar geleden
Mijn vader zaliger heeft toch enigzins gelijk gekregen met de woorden dat er buiten meer idioten rondlopen dan er binnen opgesloten zitten.Deels ook mede door de besluiteloosheid in de politiek.Wellicht een keer een gesprek aangaan met de Engelse Voetbalbond?Vrees van niet,te makkelijk....
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage