Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het is een mooie mijlpaal'

26 februari 2023 21:08

Luuk de Jong maakte tegen FC Twente zijn honderdste competitiedoelpunt voor PSV. In gesprek met ESPN kreeg hij de vraag of hij daar zelf veel mee bezig was. "Mijn social mediateam was daarmee bezig, maar zelf wist ik het niet eens", aldus De Jong. "Het is een mooie mijlpaal."

De spits kreeg vervolgens de opmerking dat PSV het al veel eerder had kunnen beslissen tegen FC Twente. "We staan 1-0 voor met rust en gelijk na rust krijgen we die 1-1 om de oren. Zo wil je de kleedkamer niet uitkomen", zo gaf hij aan. "Daarna pakken we het wel goed op. Ook al konden we niet altijd goed druk houden op Twente, hebben we het wel heel compact en gezamelijk gedaan. Het was vandaag iets meer vanuit de omschakeling."

De openingstreffer werd door een andere aanvaller gemaakt, Fábio Silva. "Hij is gewoon een goede spits en hij heeft een neus voor de goal", zei hij daarover. "Het is voor mij ook fijn dat er nog iemand anders die zestien induikt en op die ballen loopt. Daarmee creëer je meer onrust bij de tegenstander."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong mijlpaal twente compact competitiedoelpunt creeer espn fabio gezamelijk honderdste induikt omschakeling silva

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage