Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV hoort over maand pas over straf van UEFA'

28 februari 2023 16:44 - Jeroen Kapteijns
Foto: Pro Shots

"PSV hoort over maand pas over straf van UEFA"; image source: Pro Shots

PSV moet nog een maand wachten tot het van de UEFA hoort welke straf het krijgt vanwege het incident in de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Dat meldt De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns via Twitter. De Control, Ethics and Disciplinary Body van de UEFA komt weliswaar deze week al bijeen, maar dan zullen alleen zaken besproken worden van clubs die momenteel nog actief zijn in Europees verband.

Op woensdag 29 maart zal de zaak van PSV pas worden besproken en zal duidelijk zijn wat voor straf de club gaat krijgen van de Europese voetbalbond.




Tags

uefa body control disciplinary ethics kapteijns sevilla telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nogmaals bedankt Dylano. Met je Ajax naam.
En idd vreselijk wat Brands hierover gezegd heeft. Dat verdien je niet.
Arme jongen.
+11/-1

1 jaar geleden
Wel vervelend, had graag geweten waar we aan toe waren door die voorhuidjogger.
Al het financiële en eventuele misgelopen kosten verhalen op hem, tot aan zijn houten jas laten betalen.
Ouders een eigen huis, mooi, verkopen en voor PSV.
Maar goed, met onze d66 rechters zal het wel anders lopen, hij heeft al zoveel geleden door zijn foto op internet zonder balkje, rot jeugd gehad, gepakt door de pastoor en vast nog wel wat dingetjes die het allemaal rechtvaardigen.
+2/-3

 
1 jaar geleden
Tuurlijk, en oma en opa moeten hun spaargeld ook maar inleveren, man man.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Grappig, die benoem ik nou net niet, wel diegene die hem voor zover hebben opgevoed (voor galg en rad)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja tuurlijk, die stonden hem lamgs de zijlijn nog aan te moedigen. Ik zag het ook!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Moeilijk he, begrijpend lezen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee hoor heel makkelijk. Wat je zegt slaat helemaal nergens op, punt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Alsof de opa’s en oma’s er geen schuld aan hebben dat ze de ouders van Dylano niet hebben bijgebracht hoe ze een kind moeten opvoeden. Net als alle buren uit de straat, z’n vrienden en andere naasten en z’n juffen en meesters aan de basis- en (indien bezocht) middelbare school. Allemaal alles inleveren en aan de schandpaal op het marktplein! Volgens mij gaan we hier uiteindelijk financieel nog beter van worden ook!
+2/-0

1 jaar geleden
Wat voor straf kreeg Ajax destijds eigenlijk van de KNVB?
+1/-0

 
Geldboete + wedstrijd moest zonder publiek worden overgespeeld. Werd later veranderd in dat er alleen kinderen tot 12 jaar aanwezig mochten zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
En onze clup is een stuk minder favoriet bij de EUFA dan 020 bij de KNVB
+1/-0

 
1 jaar geleden
Een jaar uitgesloten van Europees voetbal..
KNVB ging daar niet over.
+1/-0

 
Ik neem aan dat hij de bekerwedstrijd tegen AZ bedoelde en niet dat staafincident
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als je het artikel zo leest dan houd ik mijn hart vast. We mogen blij zijn als het bij 1 seizoen uitsluiting blijft.
+1/-0

1 jaar geleden
Zou een gesprek nog iets helpen of kunnen ze er rustig over nadenken ,of worden we kei hard aangepakt met dank aan droplul Dylano dat je leven maar een hel mag worden..
+2/-0

JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Liverpool kreeg een geldboete van 8500 pond toen een fan het veld opliep in een duel met Red Bull.
Manchester City kreeg een boete van 5000 euro na een duel tegen PSG.

edit. het is nog vaker gebeurd bij Liverpool, die andere keer kwamen ze er ook met 5000 euro vanaf (tegen Porto).
En ook Tottenham kreeg een keer 5000 euro na pitch invasion (tegen Vitesse).

edit2. en Manchester United kreeg 7000 euro boete toen er 3 fans het veld opliepen in een duel met Juventus.
En Rangers ook 5000 euro.

Nou dat lijkt allemaal wel mee te vallen, als ze ons veel zwaarder gaan straffen dan moet PSV deze precedenten maar aandragen...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Maar nu kreeg de keeper een klap en de gevallen er voor dus die kleine bedragen gaat het niet worden ,zou al feest zijn met boete a een ton ...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies, ik heb dit vorige week ook opgezocht en er zijn nog meerdere van dit soort gevallen. Dit soort incidenten gebeuren meermaals per Europees seizoen en de laatste jaren zijn het vaak geldstraffen voor de betreffende club ergens tussen de 5k en 10k.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heeft Die Lano effe mazzel. Crowdfundactie en hij houdt er nog geld aan over. En dat stadionverbod had hij al, dus dat zal hem ook de zak nie jukse.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Werd er daarbij ook geslagen richting een speler van de tegenstander en ontstond er een worsteling?
Dit kost minstens enkele wedstrijden zonder publiek, maar ga er voor het gemak maar vanuit dat we volgend jaar Europees niet meedoen..
+1/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was ook mijn 1e eerste gedachte, maar als ik de precedenten zie denk ik dat het echt heel erg gaat meevallen.


En bij 1 van die 2 (!) Liverpool incidenten werd ook een keeper geraakt, sterker nog hij raakte geblesseerd zelfs.
Maar Liverpool kreeg in dezelfde wedstrijd een veel zwaardere straf voor supporters die dingen op het veld gooiden dan de supporter die het veld op kwam.
+1/-0

1 jaar geleden
Vergeet niet dat we al een straf hadden ivm Arsenal uit, waardoor er geen supporters mee mochten naar Bodo Glimt. En dit is in hetzelfde seizoen. Hadden we toen ook nog een voorwaardelijke straf? Die komt er dan ook nog bij.

De KNVB speelt met betrekking tot de straf vor PSV totaal geen rol. De UEFA straft veel harder.

Ik houd rekening met een jaartje thuis op de bank zitten tijdens de Europese wedstrijden.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik houd (helaas) rekening met een jaartje helemaal geen Europees voetbal.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik hield er al rekening mee dat we ons überhaupt niet zouden plaatsen maar dat lijkt na de overwinning op Twente wel mee te vallen
+1/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat het verstandig is niet af te wachten wat de prettige organisatie uefa voor ons in petto heeft eind maart. Ik zou ze vantevoren een plan van aanpak sturen wat je aan maatregelen gaat nemen. Te denken valt aan een cordon van beveiligers tussen tribune en veld. Plaatsen van hekken rondom het veld tijdens Europese duels. Misschien moet je, nav de 'Arsenal straf' geen uitsupporters mee mogen nemen naar Bodo Glimt, zelf besluiten komend seizoen geen supporters mee te nemen naar Europese uitwedstrijden. Enorm impopulair het meeste, i know, maar je moet denk ik alle zeilen bijzetten om als straf een leeg stadion voor 1 of meerdere wedstrijden te voorkomen. Om over het horror scenario uitsluiting maar te zwijgen. Besef, ook al bleek het meer een aai, flapdrol Dylano kreeg alle ruimte de keeper van de tegenstander een vuistslag te geven. Te lang geen steward of beveiliger in de buurt. Dus PSV, niet afwachten maar anticiperen lijkt me.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar idioten die dit zouden kunnen gaan doen heb je toch overal? En die kunnen overal gewoon over de reclameborden springen dus als de mening van de UEFA is dat dat uitgesloten moet worden dan moeten toch overal die cordons en niet alleen bij PSV omdat er daar daadwerkelijk iemand (soort van) aangevallen is?!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oh eens hoor. Maar we hebben te maken met de uefa en die organisatie associeer ik niet direct met eerlijk, rechtlijnig, doortastend, consequent en zo nog wat dingetjes. Ik denk dus dat we heel snel heel hard aan damage control moeten gaan doen. Alles om een leeg stadion te voorkomen en al helemaal alles uit de kast om Europese uitsluiting te voorkomen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
In dat geval kunnen we waarschijnlijk beter geen goed onderbouwd plan indienen maar gewoon Ruud van Nistelrooy voordragen als ambassadeur voor Saudi Arabië WK 2030, maken we meer vrienden mee daar
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het heeft er alle schijn van dat we zo'n beetje hetzelfde denken over de uefa ;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is wel de FIFA. Wellicht de uitbreiding van het WK voor clubteams promoten in Saudi Arabië.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt. Uefa, fifa. Andere naam, zelfde moraal
+1/-0

 
1 jaar geleden
Denk dat één of meerdere wedstrijden zonder publiek een hoofdprijs is..
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien maar beter, dan zijn de ergste emoties weg en misschien zijn er dan al andere zaken gebeurd die de aandacht afleiden. We hebben echt geluk had dat die keeper van de Spanjaarden een vent was, gewoon bleef staan en zelf Dylano tegen de grond werkte. Hij had ook kunnen vallen na die vuistslag om zo de wedstrijd te beinvloeden, ze stonden immers onder druk. Respect voor deze doelman.

En inderdaad schandalig hoe lang het duurde voor er stewards/beveiligers bij waren. In theorie had hij de keeper aardig kunnen beschadigen.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Is ook weer erg duidelijk hoe erg spelers zich altijd aanstellen in het voetbal, om misselijk van te worden.

Maar je moet denk ik wel veel lef hebben om je zo aan te stellen bij een koekwaus uit het publiek die zoiets in zijn hoofd haalt. Het is geen collega van de tegenstanders die je kan benadelen door je aan te stellen hè. Wie weet wat hij nog meer in zijn hoofd haalt wanneer je jezelf niet verdedigd. Hij had het waarschijnlijk wel nog een stuk langer kunnen laten duren inderdaad.
+1/-0

1 jaar geleden
We spelen volgend jaar gewoon geen Europees. Gezien het feit dat we dit jaar al een straf hebben gehad (uitwedstrijd zonder publiek) en dit er nog bijkomt (niet eens alleen problemen op de tribune, maar ook op het veld, gericht geweld tegen een tegenstander), kun je er simpelweg niks anders van maken. Ligt ook echt niet aan de UEFA, maar in dit geval puur aan die jongen.
Voordeel is dat je jezelf volgend jaar op het veld volledig kunt focussen op de competitie om bij de eerste 2 te komen. Hoop alleen dat het potentiële aanwinsten niet teveel afschrikt om naar PSV te komen..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mail dit even naar Brands. Dan weten ze waar ze aan toe zijn.
Waarom een maand langer wachten als jij het antwoord al hebt ;)
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje