Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik verwacht dat het meevalt met mijn enkel'

5 maart 2023 16:54

Luuk de Jong werd in gesprek met ESPN meteen gevraagd hoe het met zijn enkel ging. "Het is een beetje dik, ik klapte er doorheen", aldus De Jong. "Ik hoop dat het meevalt, maar dat verwacht ik ook. Het veld is een beetje ongelijk en ik klapte er doorheen. Ik verstapte me gewoon, dus ik hoop dat het meevalt."

De aanvoerder kreeg de vraag wat voor wedstrijd PSV had gespeeld. "RKC speelt gewoon goed voetbal dit seizoen en veel ploegen hebben het lastig hier. We probeerden ze aan te pakken en te domineren", zo gaf hij aan. "In de eerste helft deden we dat goed, maar moeten we onszelf meer belonen met de kansen die je krijgt. Dan wordt het lastig en in de tweede helft zie je dat RKC wat meer initiatief probeert te nemen. Zelf werden we te slordig en wordt het gevaarlijk om misschien gelijk te spelen. Dat moet er bij ons wel uit."

Dat PSV voor het eerst sinds november weer een uitwedstrijd in de Eredivisie won, zorgde voor enige opluchting. "Wij hebben de data ook gezien van onze thuiswedstrijden, terwijl we in de uitwedstrijden te veel punten laten liggen. Daar hebben we elkaar op aangesproken", zei hij daarover. "In de eerste helft zag het er goed uit, maar moet je jezelf wel meer belonen. Maar we hebben nu de drie punten gepakt en hopelijk kunnen we dit door gaan trekken."

De Jong werd ook gevraagd naar zijn beslissing om te stoppen bij het Nederlands elftal. "Ik heb veel mooie jaren gehad en op EK's en WK's gespeeld. Ik word nu iets ouder en kan me gaan focussen op PSV", legde hij uit. "Ook natuurlijk op mijn familie. Ik heb twee jonge kinderen en dat is ook belangrijk. Ik heb altijd met heel veel eer uitgekomen voor het Nederlands elftal, maar het is nu tijd om voor mezelf te kiezen. Ik vind het belangrijker dat ik me nu vol kan focussen op PSV en mijn familie."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong meevalt rkc domineren eer eredivisie espn kinderen ongelijk uitgekomen verstapte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage