Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Ik vond het vooral belangrijk dat we weer zouden aanhaken'

5 maart 2023 17:46

In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag of hij was opgelucht dat PSV weer een uitwedstrijd had gewonnen. "Ik vond het vooral belangrijk dat we weer zouden aanhaken. Na de resultaten voor ons moesten we en dat gebeurde ook", aldus Van Nistelrooij. "We hadden natuurlijk al lang niet meer gewonnen uit, dus dan is beide extra lekker."

Ook de trainer zag een groot verschil tussen beide helften. "In de eerste helft speelden we goed en waren we balvast. We bouwden goed op, creëerden voldoende kansen en moesten met 2-0 of 3-0 voor staan in de rust", zo gaf hij aan. "Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Nu stond het maar 1-0. In de tweede helft kwamen we minder uit de kleedkamer en hadden we veel balverlies. Je luidt dan zelf onrustige fases in en dan krijgt RKC een beetje het momentum te pakken. Wij waren slordig en hielpen daarmee RKC het zadel in."

Van Nistelrooij kon wel positieve punten halen uit de tweede helft. "We hebben overleefd en dat zat ook in de ploeg. Het besef was er dat we moesten, want anders zou het problematisch worden", zei hij daarover. "Dat is wel het mooie daarvan. Met die basis kun je heel veel gaan bereiken."




Tags

nistelrooij rkc balvast balverlies bouwden creeerden espn momentum opgelucht overleefd problematisch zadel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage