Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het leek wel alsof we al binnen waren'

21 mei 2023 18:20

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong teleurgesteld dat PSV in eigen huis de tweede plek niet had weten veilig te stellen. "We begonnen goed. Heerenveen had verder niks te vertellen en maken we een goede goal. Toen zag je het een beetje wegzakken, alsof we al binnen waren", aldus De Jong. "Je probeert iedereen scherp te houden. We geven uiteindelijk de goals aan ze weg. Het werd steeds slordiger en dan kun je hier op wachten."

Voor PSV lag er volop ruimte in de tegenaanval, maar was de passing veel te slordig. "Ook toen we nog 1-0 voorstonden was dat al. We wonnen dan de bal, maar waren we te gretig met naar voren voetballen", zo gaf hij aan. "Het wordt te overenthousiast, waardoor we de bal verliezen in plaats van dat we even de rust bewaren en op hun helft gaan voetballen."

De Jong werd ook nog gevraagd naar een mogelijke topscorerstitel voor Xavi Simons. "Hij wilde die penalty ook nemen. Ik zei hem ook dat hij moest nemen omdat hij nog topscorer kan worden", zei de aanvoerder daarover. "Hopelijk kan hij volgende week nog een paar doelpunten maken. Uiteindelijk gaat het er om dat we tweede worden. Daarna zien we wel of er een individuele prijs gewonnen is."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong espn heerenveen overenthousiast passing simons slordiger tegenaanval topscorer topscorerstitel voorstonden wegzakken xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage