Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV op zoek naar venture capital voor spelersfonds

18 september 2004 09:52

Verslaggever: RvW

Het Financieel Dagblad meldt dat PSV ori?nterende gesprekken gesprekken voert met enkele venture capital-bedrijven. De bedoeling is om een fonds te vormen voor de financiering van de aankopen van nieuwe spelers. De inschrijving, vanaf enkele tienduizenden euro's, zou open moeten zijn. Voorzitter Rob Westerhof gaf dat aan in een interview met die krant. Westerhof gaf aan zich als doel gesteld te hebben de concurrentiepositie tenopzichte van Ajax en Feyenoord te verbeteren en PSV internationaal meer te laten profileren.

Meer hierover ook in De Telegraaf

In mei meldde het financiele persbureau Bloomberg al dat PSV een van de clubs zou zijn die was benaderd om een spelersfonds op te zetten in vergelijkbaar model als Sporting Lissabon en Porto. Met name bij de laatste is dat zeer succesvol gebleken. Westerhof sprak daarbij afgelopen weken al lovend op de manier waarop Porto gerund werd. Of bovenstaande plannen ook verband houden met het eerdere bericht is overigens niet bekend.

Het eerdere bericht:

Het Financiele mediabureau Bloomberg meldt dat het Portugese First Portuguese Group SA de Nederlandse clubs Ajax, Feyenoord en PSV heeft voorgesteld om een fonds op de markt te brengen waarin investeerders kunnen participeren. Clubs krijgen hierdoor opbrengsten uit de financiele markt die zij kunnen investeren in spelers. De investeerders zouden bij doorverkoop 25% van de transfersom terugkrijgen. In Portugal is er al een dergelijk fonds voor Sporting Lissabon en wordt er komende maand een fonds gestart voor Porto. Ook Benfica komt waarschijnlijk aan de beurt. First Portuguese Group SA wil zich niet richten op rijke clubs maar vooral op de clubs die bekend staan om het ontwikkelen en verkopen van talenten omdat die voor dergelijke fondsen het meest interessant zijn.De financiele instelling zou al voorstellen gedaan hebben aan Ajax, Feyenoord en PSV.

Meer op




Tags

fonds capital feyenoord porto spelersfonds venture westerhof bloomberg lissabon portuguese sporting benfica bovenstaande concurrentiepositie doorverkoop financiering gerund inschrijving mediabureau nterende ori participeren persbureau portugal profileren telegraaf tenopzichte terugkrijgen tienduizenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje