PSV komt tekort tegen Bayern München: 4-1

19 oktober 2016
-
Champions League
-

PSV is woensdagavond met 4-1 weggetikt door Bayern München. De Duitsers waren een paar maatjes te groot. Desondanks was PSV na een 2-0 achterstand in een goede fase vlak voor en vlak na rust heel dicht bij de 2-2.

PSV werd in het eerste half uur bij vlagen zoekgespeeld. PSV had aanvallend helemaal niets in te brengen en moest toezien hoe Bayern 13 schoten op doel had in die periode. Op de 2-0 voorsprong na 21 minuten was dan ook helemaal niets af te dwingen. De 1-0 was wel een heel pijnlijke. PSV was bij een corner nog bezig met het organiseren van de verdediging en had totaal niet in de gaten dat Robben de corner snel nam en Müller de kans gaf in twee instanties binnen te schieten. Vervolgens was het Kimmich die een dwarrelbal op de lijn simpel kon binnenkoppen. Jeroen Zoet voorkwam een grotere achterstand voor PSV.

In de slotfase van de eerste helft kwam PSV opeens terug in de wedstrijd. Pereiro kwam vrij en schoot vervolgens knap binnen. Het doelpunt werd echter ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Opnieuw heeft PSV daarmee de arbitrage niet mee in de Champions League. Vervolgens kreeg PSV het geloof. Narsingh werd op de counter weggestuurd. Hij schoot vervolgens prachtig binnen. In het vervolg was er onder meer een vlammend schot van Brenet.

In de openingsfase na rust waren er grote kansen voor Bayern en PSV. PSV kreeg via Luuk de Jong en Gaston Pereiro twee grote mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was vervolgens toch Bayern dat uiteindelijk de controle kreeg en verdiend naar 4-1 uitliep. Eerst zorgde Lewandowski op aangeven van Robben voor de 3-1. Robben zelf kreeg na een goede wedstrijd vijf minuten voor tijd zijn zo gewenste doelpunt toen hij eerder dan Zot bij de bal was en de bal over de PSV keeper binnenkopte.

Opstelling Bayern München

Neuer, Lahm, Boateng, Hummels, Alaba, Kimmich, Alonso, Thiago, Robben ('86 Sanches), Müller ('71 Costa), Lewandowski

15  6 4-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.