Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Wedstrijd ADO Den Haag-PSV


Tijdstip
15 september 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV overklast ADO Den Haag, Érick Gutiérrez geeft direct visitekaartje af

PSV heeft met zeer ruime cijfers in Den Haag ook de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. ADO werd met 0-7 aan de kant gezet. Hirving Lozano en Gastón Pereiro kwamen twee keer tot scoren, terwijl ook Luuk de Jong en Steven Bergwijn een doelpunt wisten te maken. Érick Gutiérrez kwam als invaller in het veld en wist zich direct te onderscheiden met een magistrale assist op Lozano en een pegel hard in de bovenhoek.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden ging PSV direct fel van start en was het direct de baas op het veld. Het kwam echter niet direct tot kansen, al duurde het niet lang voordat de ploeg op voorsprong kwam. Lex Immers gaf een bal verkeerd terug en waar de defensie van ADO Den Haag niet stond op te letten, deed Hirving Lozano dat wel.

Aan het spelbeeld veranderde vervolgens niets. PSV was heer en meester op het veld, maar kwam nauwelijks tot kansen. ADO kon daar zelf helemaal niets tegenover stellen. De Hagenezen kwamen vlak voor rust goed weg, nadat Tom Beugelsdijk veel te laat was en een harde schop uitdeelde aan Lozano. De verdediger kreeg slechts geel.

Voor rust zou PSV uiteindelijk nogmaals weten te scoren. Diep in blessuretijd schoot Steven Bergwijn op doel. Zijn schot kon door de defensie worden gekeerd, maar de rebound was voor Angeliño. De Spanjaard gaf de bal hoog voor en Luuk de Jong kon binnen koppen.

Na rust bleef PSV jagen op meer doelpunten. Nick Viergever kreeg na een paar minuten spelen al een uitgelezen kans toen hij uit een corner voor leeg doel kon binnen schieten. De verdediger schoot echter naast.

Al snel volgde alsnog de 0-3 toen aanvoerder Aaron Meijers Luuk de Jong onderuit trok in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag het niet, maar de VAR greep in. Gastón Pereiro schoot de penalty vervolgens binnen.

Na 70 minuten spelen volgde het debuut van Érick Gutiérrez. De middenvelder wist zich binnen een paar minuten al direct te onderscheiden. Eerst gaf hij een fantastische pass op Lozano, die vervolgens ook knap over de keeper gewipt kon worden. Een paar minuten later kwam Guti zelf op het scorebord toen hij een bal kreeg terug gespeeld van Pereiro en vervolgens hard in de bovenhoek knalde.

Nog altijd was de honger naar doelpunten niet gestild, al duurde het tot de blessuretijd voordat de meegereisde supporters nogmaals konden juichen. Jorrit Hendrix zette goed door, waardoor de bal voor de voeten van Luuk de Jong kwam. Het schot van de aanvoerder kon nog worden gekeerd, maar de rebound werd door Steven Bergwijn binnen geschoten.

PSV bleef verder jagen en in de vierde minuut van de blessuretijd volgde de uitgelezen mogelijkheid toen invaller Donyell Malen in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Pereiro ging wederom achter de bal staan en ook nu wist hij de strafschop te benutten.


Overwinning tegen ADO Den Haag evenaring van clubrecord

Met de 0-7 overwinning tegen ADO Den Haag heeft PSV een clubrecord weten te evenaren, zo zocht Opta Sports uit. De winst is een evenaring van de grootste uitoverwinning van PSV ooit in de Eredivisie. Dat deed het al twee keer eerder, in 1971 tegen Den Bosch en in 1978 tegen FC Amsterdam.


Luuk de Jong: 'Vandaag zaten we er in de eerste helft al lekker in'

Na de ruime winst tegen ADO Den Haag moest Luuk de Jong tegenover Fox Sports bekennen dat PSV rekende op een zware avond in Den Haag. "Zeker, dat dachten we. We dachten dat ADO alles ging doen vandaag en alles ging geven. Ze wilden in de eerste helft wel, maar maken ze twee grote fouten en scoren wij twee keer. Dat is natuurlijk heerlijk", aldus de aanvoerder. "Wij waren ook scherp vandaag. We hebben met elkaar gesproken en wedstrijden geanalyseerd. We begonnen vaak niet goed aan een wedstrijd. Dat wilden we veranderen en vandaag zaten we er in de eerste helft al lekker in."

De Jong ging verder: "ADO kreeg een paar mogelijkheden, niet heel grote. We wisten wat zij wilden doen. Ze hoopten op die omschakelmomenten. Toen scoorden wij de 0-1 en gingen zij nog meer risico naar voren nemen. Vaker een-op-een. Dat is tegen ons dodelijk."

Ook was De Jong lovend over Érick Gutiérrez. "Hij heeft direct laten zien wat hij kan vandaag. Het is heerlijk om zo'n speler er bij te hebben", zei hij daarover. "Hij heeft pas twee trainingen met ons mee gedaan en dat zijn ook niet de zwaarste. Maar je ziet wel direct zijn techniek en zijn balbehandeling. Die passes en de goals had ik nog niet gezien, maar het is wel lekker dat hij zo begint."


Mark van Bommel: 'Als je de wedstrijd ziet hebben we volledig gedomineerd'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan erg blij te zijn met het spel van zijn ploeg. "Als je de wedstrijd ziet hebben we volledig gedomineerd. Vanaf het begin tot het einde. Dat is moeilijk en dat heb ik de jongens in de rust ook gezegd", aldus de trainer van PSV. "Vaak is het zo dat als je in de eerste helft heer en meester bent en dan naar binnen gaat je daarna een andere wedstrijd krijgt. Daar heb ik ze ook voor gewaarschuwd en ze ook een beetje uitgedaagd. Als je ziet hoe we het gedaan hebben is het echt top."

Van Bommel ging verder: "Naar voren toe bleven we afjagen, ook bij 0-6 en 0-7. We wilden goals blijven maken, maar gingen ook gedisciplineerd terug. Terug sluiten en het middenveld bezet houden. Daardoor is het voor Jeroen ook ontzettend moeilijk om de ballen die hij tegen krijgt ook tegen te houden, want zoveel zijn dat er niet. De manier hoe wij trainen en hoe wij willen spelen, heb je vandaag terug gezien."

Het debuut van Érick Gutiérrez kon Van Bommel ook bekoren. "Hij houdt wel van voetballen ja. Hij heeft pas een paar keer meegetraind en dan probeer je de speelwijze aan hem uit te leggen. Dat is heel moeilijk", zo gaf hij aan. "Maar als je dan in een elftal komt waarin het al loopt en iedereen weet wat ze moeten doen, is het juist makkelijk invallen. Maar dan moet je nog die pass geven en zo op goal kunnen schieten. Dan zie je dat hij wel kwaliteit heeft."


Steven Bergwijn: 'Vanaf minuut één hebben we gedomineerd'

Steven Bergwijn was blij dat het hem uiteindelijk nog lukte om zijn naam op het scorebord te krijgen. "Ik zag iedereen scoren en ik wilde hem ook nog meepakken. Gelukkig kwam ie", aldus de aanvaller in gesprek met Fox Sports. "De trainer hamerde er op dat we scherp moesten beginnen. Vanaf minuut één hebben we gedomineerd. We moesten er vol bovenop klappen en dominant spelen. Hier beginnen we gewoon scherp en ze hebben volgens mij geen kans gehad."

Bergwijn blikte ook nog terug op zijn liesblessure, waardoor hij afgelopen week niet kon spelen bij Jong Oranje. "Ik ben blij dat ik snel weer terug ben. Ik lees natuurlijk ook dingen, dat het nep was. Ik heb al vaker wat klachten gehad en het kwam weer opspelen", zo gaf hij aan. "Als ik dan daarmee ga voetballen, gaat het niet werken. Ik heb voor mezelf besloten om terug te gaan naar de club en daar te focussen."


[video] Droomdebuut Guti


Karakteristieken

Uitslag: 0-7 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Hirving Lozano ('18)
Goal
0-2 Luuk de Jong ('45)
Goal
0-3 Gastón Pereiro ('54, penalty)
Goal
0-4 Hirving Lozano ('73)
Goal
0-5 Érick Gutiérrez ('75)
Goal
0-6 Steven Bergwijn ('90)
Goal
0-7 Gastón Pereiro ('90, penalty)

Opmerkelijk: '90 ADO-assistent trainer Dirk Heesen met rood naar de tribune gestuurd

Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
14.519 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
ADO Den Haag: Meijers ('27)
Kaart
ADO Den Haag: Beugelsdijk ('42)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Jorrit HendrixGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'70 Érick Gutiérrez voor Pablo Rosario
'76 Donyell Malen voor Hirving Lozano
'79 Aziz Behich voor Denzel Dumfries


Opstelling ADO Den Haag

BeckerNecidHooi


MaloneEl KhayatiImmers


MeijersKanonBeugelsdijkTroupée


Groothuizen

Wissels:

'57 B. Kuipers voor Meijers
'65 N. Kuipers voor Beugelsdijk
'77 Lorenzen voor Hooi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-3 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 4 0-3 (0-1)
10  4 1-5 (0-2)
11  4 1-3 (0-2)
12  4 0-3 (0-1)
13  4 0-2 (0-1)
14  4 0-3 (0-1)
15  4 1-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen