Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV dankzij doelpunten Steven Bergwijn eenvoudig voorbij Excelsior


Tijdstip
2 maart 2019
Stadion
Van Donge & De Roo Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV dankzij doelpunten Steven Bergwijn eenvoudig voorbij Excelsior; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV dankzij doelpunten Steven Bergwijn eenvoudig voorbij Excelsior

PSV heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior weten te winnen. De ploeg van Mark van Bommel was uiteindelijk met 0-2 te sterk voor de Rotterdammers. Belangrijkste man aan de kant was Steven Bergwijn. Hij scoorde beide doelpunten.

In vergelijking met de voorgaande wedstrijd had Mark van Bommel zijn ploeg op twee posities gewijzigd. Vanwege privéomstandigheden ontbrak Jorrit Hendrix in Rotterdam, terwijl Gastón Pereiro was gepasseerd. Michal Sadílek en Mohammed Ihattaren mochten beiden hun debuut in de basisopstelling maken.

Direct vanaf de eerste minuut drong PSV aan. Met name Angeliño kon met regelmaat oprukken, omdat hij volledig werd vrij gelaten. Het was dan ook niet verrassend dat de openingstreffer al snel via de linkerflank viel. De Spanjaard gaf de bal aan Steven Bergwijn en na een knappe individuele actie zorgde hij voor de 0-1.

PSV bleef eenvoudig op de been tegen Excelsior, dat geen moment gevaarlijk wist te worden. Er waren dan ook genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar eenmaal in de buurt van het doel was het spel te slordig, waardoor er voor rust niet meer gescoord werd.

Net zoals in de eerste helft was het ook in de tweede helft al snel raak en opnieuw was het Bergwijn die scoorde. Excelsior kreeg de bal niet goed weggewerkt en de aanvaller van PSV leek te rekenen op een terugspeelbal voor de keeper. Die bal werd ook terug gekopt, waardoor Bergwijn de bal in zijn voeten kreeg en zo simpel voor de 0-2 kon zorgen.

Na de 0-2 leek het besef bij Excelsior al gekomen te zijn dat er voor de Rotterdammers geen resultaat te behalen was. Excelsior kreeg aanvallend nauwelijks iets voor elkaar op een slap schot na dat eenvoudig door Jeroen Zoet kon worden gekeerd.

Hirving Lozano kreeg nog wel een enorme kans toen hij een op een met doelman Damen kwam te staan. Damen wist zijn inzet echter te keren. Vlak voor tijd leek de Mexicaan bovendien recht te hebben op een strafschop nadat hij overduidelijk in zijn rug geduwd werd. Makkelie wuifde het echter weg en ook de VAR greep niet in.


Luuk de Jong: 'We speelden heel dominant en hebben geen kansen weggegeven'

In gesprek met Fox Sports gaf Luuk de Jong aan dat PSV een degelijke wedstrijd had gespeeld. "We hebben geen gekke dingen gedaan. We speelden heel dominant en hebben geen kansen weggegeven", aldus De Jong. "Soms hadden we wel een paar slordige passes, maar we waren wel gewoon balvast. Dan maak je het de tegenstander moeilijk om aan de bal te komen. Zij lopen dan achter de bal aan en dan zie je dat je als team kan groeien in de wedstrijd."

De aanvoerder was blij dat PSV na een paar mindere wedstrijden weer probleemloos wist te winnen. "De afgelopen wedstrijden zaten er fases tussen waar het heel slordig was van ons. We waren de bal snel kwijt en dan kan de tegenstander groeien in de wedstrijd", zo gaf hij aan. "Excelsior heeft vandaag geen enkel moment het gevoel gehad dat er iets te halen viel. Dat hebben we al vaak laten zien en dat moeten we ook meer laten zien."

Gevraagd werd aan De Jong of PSV een mindere fase heeft gehad. "Als je naar de punten kijkt zeer zeker. We hebben drie keer gelijk gespeeld en dat is in een kampioensrace gevaarlijk", zei hij daarover. "We zijn nu blij dat we gewonnen hebben en een goed gevoel aan de wedstrijd hebben over gehouden. Hopelijk nemen we dit mee naar de volgende wedstrijd."


Mark van Bommel: "Het is een degelijke overwinning"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Mark van Bommel: 'Het is een degelijke overwinning'

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan tevreden te zijn over de wedstrijd tegen Excelsior. "Als je wint moet je zeker tevreden zijn", aldus Van Bommel. "Ik vond het spel niet slecht. In de eindfase hadden we wel meer mogelijkheden om kansen te creëren en dat hebben we niet goed gedaan."

De trainer van PSV kreeg de vraag of PSV nu uit de winterdip is gekomen. "Als je naar het resultaat kijkt en daar kijk je altijd naar is het wel positief", zo gaf hij aan. "Je moet gewoon blij zijn dat je wint. Wij zijn na drie gelijke spelen niet in de situatie om gelijk hard van stapel te gaan lopen."

Van Bommel ging verder: "Het is een degelijke overwinning. Zonder spectaculair voetbal, maar gewoon degelijk. Dat je de wedstrijd gewoon wint met een overwicht en er niet veel aan de hand is. We hadden wel meer afstand moeten nemen."

Ook was hij erg tevreden met het spel van de basis debutanten Michal Sadílek en Mohammed Ihattaren. "Sadílek speelt altijd zo. Vorig jaar was hij mijn aanvoerder bij PSV onder 19, toen speelde hij ook zo. En als hij met Jong PSV speelt, speelt hij ook zo. Hij is een onverstoorbare jongen die altijd zijn niveau haalt, hard werkt en slim is. Hij kan kort spel spelen en ziet waar de vrije man is. Hij is gewoon een allround middenvelder", zei hij daarover. "Ihattaren is gewoon een heel functionele voetballer waar je als voetballiefhebber heel graag naar kijkt. Maar doe het maar eens. Het is nu de vijfde keer dat hij mee doet en hij is net zeventien jaar geworden. Ga er maar even staan na drie gelijke spelen en proberen te winnen."


Mohammed Ihattaren: 'Tevreden over het spel vandaag, maar ik verwacht altijd meer van mezelf'

Mohammed Ihattaren was blij toen hij vrijdag te horen kreeg dat hij tegen Excelsior in de basis zou starten. "Natuurlijk was ik blij. Maar ik dacht ook meteen dat ik mijn kans moest grijpen", aldus Ihattaren in gesprek met Fox Sports. "Ik heb mijn best gedaan. Ik vond dat het wel goed ging. Ik ben tevreden over het spel vandaag, maar ik verwacht altijd meer van mezelf."

Gevraagd werd aan de middenvelder of hij denkt of hij nu in de basis blijft staan. "We trainen maandag weer en van daaruit geef ik weer vol gas. Ik kijk van dag tot dag. Ik ben helemaal niet bezig of ik speel of niet", zo gaf hij aan.

De complete Europese top zou belangstelling hebben in Ihattaren, maar zelf is hij daar niet mee bezig. "Ik krijg het nieuws wel van vrienden of familie te horen, maar dat hoef ik helemaal niet te horen. Ik ben tevreden bij PSV", zei hij daarover.


Steven Bergwijn: "Het is lekker dat je hier met 0-2 wint"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn: 'Het is lekker dat je hier met 0-2 wint'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Bergwijn aan blij te zijn met de lekkere overwinning tegen Excelsior. "Het was nodig. We hebben drie keer op rij gelijk gespeeld. Dan mag je wel weer winnen. Dan is het lekker dat je hier met 0-2 wint", aldus Bergwijn. "Er zat druk op natuurlijk. Voor ons was het belangrijk dat we goed begonnen en dat hebben we deze wedstrijd gedaan."

Bergwijn kreeg de vraag of PSV afgelopen weken de flow was kwijt geraakt. "Een beetje wel. Als PSV zijnde ben je gewend om te winnen", zo gaf hij aan. "Als dat dan drie keer op rij niet gebeurd, is dat klote. Dan is dit weer lekker."

De aanvaller vindt het fantastisch om samen te kunnen spelen met Mohammed Ihattaren. "Mo ziet het spelletje. Je ziet niet aan hem dat hij zo jong is. Ik vind het mooi en leuk om met hem te spelen", zei hij daarover. "Je ziet ook niet dat hij gespannen is. Dat is mooi en fantastisch. Ik was wel gespannen toen ik in de basis begon, maar iedereen is anders."

Bij zijn tweede doelpunt ging Bergwijn bewust richting de keeper. "De bal was hoog in de lucht. Ik dacht dat hij hem of weg zou koppen of richting de keeper zou koppen. Ik gokte gewoon en hij kwam bij mij", aldus Bergwijn.


'Mark van Bommel weigert persconferentie na wedstrijd tegen Excelsior'

Mark van Bommel zou na de wedstrijd tegen Excelsior geweigerd hebben om een persconferentie te geven, omdat er te weinig journalisten zouden zitten. Dat valt te lezen op Twitter. De beslissing van de trainer van PSV zou voor woede gezorgd hebben bij Excelsior.

Rik Elfrink meldt als reactie op het bericht dat Van Bommel de journalisten die de club op reguliere basis volgen daarna gewoon te woord heeft gestaan.


[video] Bergwjin: 'Dit geeft extra vertrouwen'


Thijs Slegers over persconferentie: 'We hebben netjes gevraagd of er interesse was'

Manager perszaken Thijs Slegers heeft via Twitter gereageerd op het bericht dat Mark van Bommel geweigerd zou hebben om een persconferentie te geven. Volgens Slegers zat er helemaal niemand en is er netjes gevraagd of er interesse was in een persconferentie. In een reactie op de vraag waarom er bij Excelsior woedend werd gereageerd geeft hij aan dat de perschef van Excelsior het wel begreep.
John van Loen: 'Steven Bergwijn was heer en meester op het veld'

De Telegraaf-rapporteur John van Loen was lovend over het spel van Steven Bergwijn tegen Excelsior. "Bergwijn was heer en meester op het veld. Wanneer hij aan de bal was, gebeurde er altijd wat", aldus Van Loen.

Bergwijn is de eerste speler in de Eredivisie dit seizoen die zowel qua aantal doelpunten als assists in de dubbele cijfers staat. "Ik vind dat niet verrassend, want Steven is daar de speler voor", zegt Van Loen daarover. "Hij is fysiek sterk, snel en technisch vaardig. Bovendien doet hij alles in een voorwaartse beweging. Dan kom je geregeld in de gelegenheid om het doel onder vuur te nemen of een medespeler in staat te stellen om te scoren."

De aanvaller had bovendien vaker kunnen scoren met een beetje geluk. "Hij speelde immers een uitstekende wedstrijd en had veel diepte in zijn spel. Dat zag je terug bij de 1-0, waar hij ook de diepte in dook en scoorde op basis van zijn techniek", zo geeft hij aan. "Bij zijn tweede doelpunt zag Bergwijn aankomen dat Thomas Oude Kotte de bal wilde terugkoppen en anticipeerde hij uitstekend op de situatie. Hij had al door wat er ging gebeuren. Dat is de kwaliteit van een topspeler."

Van Loen was minder te spreken over het spel van basisdebutanten Mohammed Ihattaren en Michal Sadílek. "Je ziet absoluut dat Ihattaren talent heeft, maar ik vond het er zaterdagavond niet helemaal uitkomen. De extra’s die hij eerder als invaller bracht, heb ik in het duel met Excelsior veel minder gezien. Terwijl dit de ideale wedstrijd voor de jeugd was om zich te bewijzen", aldus Van Loen. "Hetzelfde geldt eigenlijk voor Sadilek. Beide spelers gaven veel te weinig passes naar voren en speelden de bal continu breed. Het kan natuurlijk best dat ze nog wat onwennig zijn, maar ik vind dat je in het eerste van PSV al iets meer mag verwachten."

De voormalig international van Oranje wil echter niks afdoen aan de potentie van beide spelers. "Absoluut niet, want heb je de lichamen van die gasten gezien? Ze zijn zo sterk. Toen ik 17 was had ik benen die zo dik waren als een breinaald. Dat is bij hen wel anders", zo geeft hij aan. "Ik zie absoluut veel potentie in deze jongens en weet zeker dat ze voor iedere club in de Eredivisie van grote waarde zijn. Wat dat betreft vind ik het ook mooi dat Mark van Bommel dat inziet en de jeugd ook echt een kans geeft."


PSV hofleverancier Elftal van de Week AD, Bergwijn beste speler VI

Met liefst vijf spelers is PSV de hofleverancier in het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad. Steven Bergwijn kreeg samen met Feyenoorder Robin van Persie met een 8 de hoogste beoordeling van het weekend, maar ook Michal Sadílek (7,5) en verdedigers Daniel Schwaab, Nick Viergever en Angeliño (allen een 7) kregen een plekje in het elftal. In de spits staat bovendien ook nog de verhuurde Sam Lammers.

Waar PSV uitstekende beoordelingen heeft in het AD, zijn de cijfers in De Telegraaf heel anders. Met een 7 is ook Bergwijn hier de best beoordeelde PSV'er, maar verder werden er voornamelijk alleen maar 6en uitgedeeld. Denzel Dumfries (5) en Pablo Rosario (5,5) moeten het met nog een lagere beoordeling doen. Om die reden staat er ook geen PSV'er in het Elftal van de Week. In De Telegraaf werd Excelsior-doelman Damen beoordeeld als de beste keeper van afgelopen speelronde.

Volgens Voetbal International was Steven Bergwijn de beste speler van afgelopen weekend. De aanvaller kreeg voor zijn wedstrijd tegen Excelsior een 8,5. Diezelfde beoordeling kreeg ook de verhuurde Sam Lammers. Angeliño en Michal Sadílek kregen beiden een 7,5, terwijl Jeroen Zoet met een 7 de best beoordeelde keeper werd. Denzel Dumfries en Hirving Lozano kregen allebei een 5.

Waar de individuele cijfers afgelopen weekend erg verschillen, is dat in het Speler van het Jaar-klassement niet terug te zien. Bij zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf en Voetbal International is Luuk de Jong namelijk tot nu toe de beste speler. Bij het AD staan vier spelers van PSV in de top-5, terwijl in De Telegraaf de vier beste spelers zelfs allemaal van PSV afkomstig zijn. Al komt dit laatste ook omdat de spelers van Ajax niet zijn meegenomen in het klassement, omdat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. Een week geleden was dit echter ook al het geval toen de spelers van Ajax wel nog werden opgenomen in het klassement, al moest Jorrit Hendrix zijn vierde plek delen met Daley Blind en Matthijs de Ligt.


[video] Highlights | Excelsior - PSV


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Bergwijn ('8)
Goal
0-2 Steven Bergwijn ('54)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
4.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Hirving Lozano ('24)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Michal SadílekMohamed IhattarenPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'76 Cody Gakpo voor Mohamed Ihattaren
'87 Donyell Malen voor Hirving Lozano
'90 Dante Rigo voor Steven Bergwijn


Opstelling Excelsior

EckertEl HamdaouiEdwards


FortesMessaoudSchouten


Van der MeerOude KotteMattheijHoremans


Damen

Wissels:

'72 Anderson voor Messaoud
'90 Omarsson voor Eckert


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
10  7 0-2 (0-1)
11  7 0-2 (0-1)
12  5 0-2 (0-0)
13  5 0-3 (0-1)
14  5 0-3 (0-1)
15  5 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Bergwijn (61 -> 5,0)
2. Michal Sadílek (37 -> 4,0)
3. Mohamed Ihattaren (20 -> 3,0)
4. Angeliño (13 -> 2,0)
5. Hirving Lozano (2 -> 1,0)
6. Daniel Schwaab (1 -> 0,0)
6. Luuk de Jong (1 -> 0,0)
8. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
8. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
8. Aziz Behich (0 -> 0,0)
8. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
8. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
8. Eloy Room (0 -> 0,0)
8. Dante Rigo (0 -> 0,0)
8. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
8. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
8. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
8. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
8. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
8. Donyell Malen (0 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
8. Armando Obispo (0 -> 0,0)
8. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
8. Nick Viergever (0 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
8. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
8. Jordan Teze (0 -> 0,0)
8. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
8. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
8. Dirk Abels (0 -> 0,0)
8. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ik snap dat veel mensen hun hart vasthouden als vBommel zegt: gewoon hetzelfde blijven doen. Ik denk echter wel dat dit niet zonder meer betekent dat er niets gaat veranderen of verbeteren. Hij blijft echter achter de speelwijze staan waar de spelers vastigheden en routine in ontwikkeld hebben. Ik ben het daarom ook wel met hem eens. En het voetbalwereldje is knettergek en opportunistisch. Als straks ajaks een dagje niet thuis geeft en PSV een makkelijke overwinning binnenharkt, danst ineens iedereen weer de polonaise. Ofja, dat kan natuurlijk ook aan carnaval liggen ;)
 
3 weken geleden
Een lach en chagrijnig gezicht ligt dicht bij elkaar! Verwacht geen galavoorstelling maar wel de drie punten!
3 weken geleden
Kan iemand mij uitleggen waarom je Luuk de Jong als aanvallende middenvelder zou neerzetten zoals een enkele krant suggereert wat zal gebeuren? Waarom Zoet dan niet meteen in de spits en Angelino op doel?
 
3 weken geleden
Helemaal mee eens, Tony. Luuk als aanvallende middenvelder slaat helemaal nergens op. Dat hij inzakt en daarna twee snelle spitsen resteren voor de counter kan. Maar als we met drie aanvallers spelen, moet ie gewoon voorin blijven. Bergwijn erachter, Gakpo op links, klaar! Tis niet zo moeilijk ????
 
3 weken geleden
Ik geloof er niks van dat ze zo gaan spelen. Zal wel een 4-2-4 variant ofzo zijn?? De Jong op middenveld zou nog minder creativiteit zijn en Plan B help je om zeep
3 weken geleden
En vooral vasthouden aan het verdedigende blok Rosario Hendrix ! Luuk de Jong middenvelder , van Bommel moet zich schamen .
 
sosa311281 (geschorst)
3 weken geleden
Ik heb ook werkelijk waar geen idee waarom die 2 nog spelen.
 
3 weken geleden
Van Bommel heeft flink ingegrepen!
 
3 weken geleden
En terecht! Maar Hendrix zit niet eens bij de selectie. Misschien een andere oorzaak dan het zwakke optreden van ons centrale blok op het middenveld?
3 weken geleden
snap van bommel echt niet! waarom nog die hendrikx met Rosario op middenveld?? tegen feyenoord liep dat ook verdomd goed( niet) die kunnen niet echt samenwerken had liever gutti daar gezien ipv hendrikx maar psv doet liever aan kapitaalvenietiging!!
 
3 weken geleden
Kapitaalvernietiging.....en als ze oudjes er in zetten geven ze de jeugd geen kans. Heb er trouwens niet zo heel veel gelezen over Rosario en Hendrix in 2018, toen het dus wél goed ging....
 
sosa311281 (geschorst)
3 weken geleden
Toen was het ook niet best en heb ik dat gezegd. Maar dat willen de meeste niet lezen en met name santa niet
3 weken geleden
Ik hoop op een moeizame 1-2...
3 weken geleden
Vreemde opstelling. Sadilek is toch ook een verdedigende middenvelder? Waarom die dan voor Hendrix? Ihatarran blijkbaar aanvallende middenvelder. Maar we gaan het zien. Kom op PSV!
3 weken geleden (gewijzigd)
In de opstelling van PSV heeft Van Bommel duidelijk ingegrepen door er Sadilek en Ihattaren in te zetten voor Hendrix en Pereiro. Ik ben beniewd hoe dat gaat uitpakken, en waarom hij juist voor deze spelers heeft gekozen. Ik had zelf voor Guti gekozen als sturende speler naast Rosario of Hendrix. Het is in ieder geval een goede zaak dat Van Bommel deze wedstrijd gebruikt om iets uit te proberen. Hij is dus niet zo star en vasthoudend als sommige mogelijk van hem dachten.

Toevoeging: Persoonlijk zie ik deze wedstrijd tegen Excelsior, en die tegen NAC en VVV als een mogelijkheid om voor Van Bommel dingen uit te proberen, en jeugdige spelers die voor het eerst in PSV-1 meespelen zoals Rosario even rust te geven. Ik zou voor Guti hebben gekozen omdat die goed kan voetballen en omdat hij een klik met Lozano heeft. Als Guti in vorm komt en hij Lozano weer aan het voetballen krijgt heb je twee winstpunten met één aanpassing van de elftal.

Jorrit Hendrix is er vanwege privéredenen niet bij.
 
3 weken geleden
Speelkwartier is voorbij. Uitproberen doen ze maar op besloten trainingen.
 
3 weken geleden
Ben het met WouterErik eens, maar denk dat uitproberen een ongelukkig gekozen woord is. Er moest sowieso iets veranderen want dezelfde 11 speelden al weken slecht en met name op het middenveld en voorin hebben we genoeg andere keuzes. Dat de keuze op Sadilek valt vind ik ook vreemd. zelfde type speler als Hendrix. Ik vind Guti sterker in de omschakeling en inderdaad, misschien krijgt hij Lozano weer aan het voetballen... Tot nu toe pakken de keuzes prima uit. Moet wel zeggen dat Excelsior ook ontzettend zwak is.
 
3 weken geleden
Eerste helft voorbij. Af en toe leuke momenten gezien, vooral van onze twee nieuwe mannen. Maar over het geheel genomen is het toch weer triest wat ze laten zien.... Er is één ding nog triester : die verslaggever. Wat een waardeloze gluiperd is dat. Je hoort aan alles wat zijn club is. Die club die dit weekend niet speelt.... Geluid staat bij mij alweer uit. Klote-Fox.
 
3 weken geleden
@Brainfart, Fijn dat je snapt dat je mijn woord "uitproberen" op de goede manier moet interpreteren, en misschien ongelukkig gekozen is. Je weet nooit zeker hoe een speler het in het echt onder druk gaat doen, als hij op de trainingen dingen laat zien. Bij feyenoord noemen ze het "kuip-vrees", waarbij spelers in de Kuip opeens een stuk voorzichtiger gaan spelen, en minder risico durven te nemen, uit angst dat het publiek gaat reageren. Gelukkig hebben de jonge spelers die nu bij PSV op de deur kloppen daar geen last van. Ik bedoelde met "uitproberen" ook het zoeken naar een nieuwe combinatie spelers op het middenveld waarbij het voetbal opeens wel weer gaat lopen.
 
3 weken geleden
Ik snap nu wat je bedoelt WouterErik. 3 punten in de pocket
3 weken geleden
Sadilek beginnen mooizo, hoop dat ie zich meteen kan bewijzen! Mooie opstelling, 1-4 psv. FORZA PSV
3 weken geleden
Uiterst povere vertoning. Dit Excelsior moet je, wederom, met ruime cijfers verslaan. Aan de andere kant mogen wij blij zijn dat wij deze opponent op dit moment in het seizoen treffen. Normaal gesproken sta je nu over een week toch, zij het kortstondig, 8 punten los. Hopelijk keert ook de goede vorm de komende weken weer terug. Die is namelijk broodnodig, met name op de allerlaatste dag van maart.
3 weken geleden
Prima... het middenveld was totaal anders - soepeler, een stuk beter.
Met Hendrix, Rosario en Pereiro was het voorspelbaar en werd er op het middenveld weinig gecombineerd.
Dit is wat Ajax wel goed doet, ze tikken je helemaal suf op het middenveld.

Nu werd er wel snel en veel naar elkaar overgespeeld... waarbij verdediging en middenveld goed in elkaar passen.

In de vorige 5 wedstrijden waren de tegenstanders op het middenveld sterker dan PSV--> nu niet meer.
Het moet nog iets nauwkeuriger in de aanval en dan winnen we zulke wedstrijden met vijf nul.
3 weken geleden
Ik weet het niet.. Ik ben blij met de overwinning, maar man man man wat zat ik me kapot te ergeren aan de instelling van een aantal spelers na de 0-2. Tempo dropte naar praktisch nul, en dan op het middenveld, 3m van elkaar af gaan staan en de bal 10x overspelen tussen dezelfde twee spelers.... Na de gelijke spelen de afgelopen weken en getuige het enorme overwicht van PSV zat ik echt tegen mn tv te roepen, WAT doen jullie? Naar VOREN die bal, 0-3 maken, dalijk staat het 1-2. Ik had gehoopt op iets meer venijn en de drang om eens iets recht te zetten. In plaats daarvan een hele plichtmatige 0-2 overwinning zonder al te sterk spel en zonder al te veel om van te genieten. De uitslag prefereer ik natuurlijk over die van de afgelopen weken. Maar af en toe was het echt snoozville deze pot.

Of verwacht ik nou te veel van PSV in de huidige vorm?
3 weken geleden (gewijzigd)
Zakelijke overwinning tegen een tegenstander die geen spat kans had. Sadilek en Ihattaren speelde beiden een prima pot. Dat heeft ten eerste met hun kwaliteiten te maken en ten tweede met het feit dat Bommel niet afwijkt van de speelwijze die hem voorstaat waardoor ze naadloos ingepast kunnen worden. Ihattaren versus Pereiro en Sadilek versus Hendrix verschillen niet zoveel qua speelwijze, dat maakt het des te makkelijker. Interessant is om eens te zien of de 2 jongeren de andere 2 het vuur na aan de schenen kunnen leggen mbt. het afdwingen van een basisplaats. Daar heeft Ihattaren momenteel de beste papieren schat ik in. Hendrix zal wellicht voorlopig(?) terugkeren als hij weer fit is.
 
3 weken geleden
@Pvh: is Hendrix geblesseerd of waarom was hij afwezig?
 
3 weken geleden
Er werd gezegd familieredenen. Is een dag of 10 geleden nogmaals vader geworden maar dat was voorafgaand aan de voorlaatste wedstrijd.