Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV verliest in Amsterdam na goedkope strafschop


Tijdstip
31 maart 2019
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV verliest in Amsterdam na goedkope strafschop; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verliest in Amsterdam na goedkope strafschop

PSV is op bezoek bij Ajax onderuit gegaan. De ploeg van Mark van Bommel verloor met 3-1. Via een eigen doelpunt van Daniel Schwaab kwam PSV voor rust op achterstand, maar Luuk de Jong zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Door tussenkomst van de VAR volgde echter een strafschop terwijl er weinig aan de hand leek en dat cadeautje werd door de Amsterdammers benut. Diep in blessuretijd volgde ook nog de 3-1.

Mark van Bommel koos er voor om met drie controleurs op het middenveld te beginnen. In de eerste minuten werd Ajax een paar keer gevaarlijk, maar na die beginfase had PSV volledig grip over de wedstrijd. Het miste alleen zelf de creativiteit om tot kansen te komen. Uiteindelijk zou de ploeg zelfs geen enkel schot op doel weten te produceren in de eerste helft. Iets wat dit seizoen nog niet was voorgekomen.

Ajax kwam halverwege de eerste helft nog wel een keer in de buurt van het doel en dat leverde meteen een treffer op. Een voorzet van Ziyech werd door Daniel Schwaab in het eigen doel gewerkt waardoor de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong kwam.

Na rust was PSV overduidelijk de betere partij. Hirving Lozano miste al een opgelegde kans toen het een op een met de keeper kwam en tien minuten na rust volgde het eerste tumult in de wedstrijd. Angelino kreeg de voet van Mazraoui in zijn gezicht. In eerste instantie kwam de verdediger van Ajax weg met een gele kaart, maar na tussenkomst van de VAR volgde een volkomen terechte rode kaart. Uit de vrije trap die volgde viel ook direct de 1-1 van Luuk de Jong.

PSV ging daarna vol op jacht naar de voorsprong. Steven Bergwijn en Lozano kregen daar goede mogelijkheden voor, maar waren veel te zelfzuchtig en gingen voor eigen succes. Vooral Bergwijn leek de bal veel beter af te kunnen spelen, maar schoot zelf richting doel.

Vanuit het niets kwam Ajax opnieuw op voorsprong en opnieuw had Schwaab daar een grote rol in. Bij een duel op de achterlijn ging Neres na een actie van Schwaab naar de grond. Kuipers vond het niets, maar werd door de VAR weer naar de zijlijn geroepen. Op de beelden was te zien dat er wel sprake was van zeer licht contact en dat was voor Kuipers voldoende om toch een penalty te geven. Tadic zorgde daarmee voor een nieuwe voorsprong.

PSV ging op jacht naar de nieuwe gelijkmaker, maar wist nauwelijks door de muur te komen die Ajax had opgetrokken. Vlak voor tijd leek invaller Cody Gakpo alleen richting de keeper te kunnen na een steekpass van Lozano. De aanvaller werd afgevlagd wegens buitenspel, terwijl op de beelden te zien was dat hier geen sprake van was.

In een allerlaatste alles-of-niets poging ging de bal nogmaals achter Zoet, waardoor PSV met 3-1 verloor in Amsterdam.


Luuk de Jong: 'We waren te gretig na de rode kaart'

Luuk de Jong gaf in gesprek met Fox Sports aan te balen van de nederlaag in Amsterdam "Als die 2-1 valt, probeer je er alles aan te doen om nog gelijk te maken, maar dat was moeilijk", aldus De Jong. "Maar als die 1-1 valt en zij komen met tien man te staan, moet je er in geloven en ten koste van alles proberen om te winnen en zeker ten koste van alles zorgen dat je geen tegengoal krijgt. Dan is het zuur dat hij een penalty geeft."

Gevraagd werd aan de spits wat PSV anders had moeten doen met elf tegen tien. "We gingen te veel geloven en gingen net te veel naar voren, waardoor Ajax goed kan blijven voetballen. Dat zie je ook", zo gaf hij aan. "Wanneer ze een op een aan de zijkant komen, blijven ze gevaarlijk en daar komt ook die penalty uit. We waren daar te gretig en wilden te graag naar voren op dat moment."

Ajax is PSV nu op twee punten genaderd op de ranglijst. "Ze hebben wel vaker op twee punten achterstand gestaan", zei hij daarover. "We staan nog steeds bovenaan en twee punten voor. We hebben het zelf in eigen hand."


Daniel Schwaab: 'Dit mag mij niet gebeuren'

In gesprek met Fox Sports gaf Daniel Schwaab te balen over zijn eigen wedstrijd in Amsterdam. "Het was niet lekker. Zo'n wedstrijd heb je soms, maar als het een topwedstrijd is, is het echt jammer", aldus Schwaab. "Bij de 1-0 heb ik Jeroen Zoet niet horen roepen, maar ik had daar een tegenstander in mijn rug. Ik moest er alles aan doen om de bal te raken, maar op het laatste moment zie ik dat Jeroen er ook is. Als hij die bal kan pakken, moet hij daar roepen. Misschien heeft hij dat gedaan, maar dat heb ik niet gehoord. Het was ongelukkig, maar dat gebeurt soms. Als verdediger kom je soms in die situatie."

In de tweede helft veroorzaakte de verdediger een strafschop. "Dat mag mij daar niet gebeuren in die situatie", zo gaf hij aan. "We komen goed terug in de wedstrijd. Een rode kaart voor Ajax en kansen voor de 1-2. Ik raak hem heel licht. Hij voelt daar dat hij naar de grond kan gaan, maar ik moet daar gewoon blijven staan. We zaten heel goed in de wedstrijd en dan maken zij de 2-1. Dat mag mij niet gebeuren."

De verdediger kreeg de opmerking dat het te prijzen was dat hij zo eerlijk was. "Je moet altijd kritisch en eerlijk zijn. Daarna ga je verder", zei hij daarover. "We staan nog twee punten bovenaan. Het was natuurlijk mooier geweest als dat vijf of acht geweest was. We gaan nu op naar de volgende wedstrijden. Als we alles winnen zijn we gewoon kampioen."


Mark van Bommel: 'Twee momenten in de wedstrijd waarbij je een goal weggeeft'

Mark van Bommel baalde enorm van het verlies tegen Ajax, maar vond dat PSV een goede wedstrijd had gespeeld. "Het is een onnodige nederlaag. We hadden het de eerste helft goed voor elkaar en in de tweede helft ben je de betere partij", aldus Van Bommel in gesprek met Fox Sports. "Na de rode kaart kom je terecht op 1-1 en daarna moet je de wedstrijd beslissen. Dat doe je niet, waardoor Ajax in leven blijft. Er zijn twee momenten in de wedstrijd waarbij je een goal weggeeft."

Dat PSV bij rust achter stond, zorgde niet voor onrust. "We deden het gewoon goed. We hadden het gewoon goed voor elkaar. Ajax heeft geen kans gehad buiten een bal die Nick wegwerkte. Die eigen goal is gewoon miscommunicatie en in de tweede helft ben je de betere partij", zo gaf hij aan. "Ik kan hier nu wel een heel verhaal gaan ophangen, maar we hebben wel verloren."

Na de rode kaart en de gelijkmaker ging PSV vol voor de winst. "Ons idee was om hier te winnen en die mogelijkheden waren er. We hebben goede kansen gehad, maar op moment als je denkt dat de 1-2 valt, valt de 2-1", zei hij daarover. "Als je de wedstrijd nuchter analyseert heb je gewoon controle over de wedstrijd na de rust en voor rust geef je niks weg. Maar het maakt niet uit of we volledige controle hadden, beter waren of betere kansen hadden. Het is hier wel 3-1. Ik neem niemand iets kwalijk. We hebben het gewoon hartstikke goed gedaan."


[video] Schwaab: 'Nog steeds bovenaan en we gaan door'


Björn Kuipers: 'Prima ingrijpen van de VAR'

In gesprek met Fox Sports werd Björn Kuipers gevraagd naar twee momenten in de wedstrijd waarbij de VAR moest ingrijpen. Zo gaf hij in eerste instantie geel voor Noussair Mazraoui, maar volgnde later rood. "Ik vond dat het been hem op die hoogte schampte en vond het onbesuisd. Maar na het zien van de beelden zie je dat het een buitensporige inzet was en daarom een terechte rode kaart", aldus Kuipers. "Na vijf seconden had ik het ook wel gezien. Duidelijk ingrijpen van Van Boekel en het was een prima ingreep."

Twintig minuten voor tijd kreeg Ajax een strafschop. Kuipers wuifde het in eerste instantie nog weg. "Ik stond op de rand van de zestien en dacht dat Neres heel makkelijk naar de grond ging", zo gaf hij aan. "Maar ook daar zie je dat de VAR een uitstekende ingreep doet. De VAR is er om duidelijke fouten er uit te halen en dit was zo'n fout. Hij wordt op de achterlijn geschampt door Schwaab en het is een terechte strafschop."


Willem van Hanegem: 'Prachtige kans laten liggen om competitie te beslissen'

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat PSV een prachtige kans heeft laten liggen om de competitie te beslissen. "Na de 1-1 van Luuk de Jong en het feit dat Noussair Mazraoui net het veld was uitgestuurd, had PSV moeten toeslaan", aldus Van Hanegem. "Toen had Mark van Bommel aanvallend moeten wisselen en Ajax meteen het idee moeten geven dat het een verloren wedstrijd speelde. Maar je zag de twijfel aan de zijkant, je zag de twijfel in het veld. En opeens stond het 2-1."

Van Hanegem gaat verder: "En dan denken ze in Eindhoven vast nog wel even aan twee momenten waar een balletje breed voldoende was geweest voor een doelpunt. Zoals bij die wilde uithaal van Steven Bergwijn. Achteraf heel duur allemaal."

De strafschop was volgens de oud-voetballer vooral een heel onhandige actie van Daniel Schwaab. "David Neres was heel erg op zoek naar een buitenkansje. En als je 'm dan toch geeft, had Luuk de Jong er misschien ook wel eentje verdiend. Dat Bjorn Kuipers zelf geen penalty gaf aan Neres, begreep ik dus goed", zo geeft hij aan. "Dat hij de rode kaart voor Mazraoui pas gaf na ingrijpen van de VAR, verbaasde mij dan weer wel. Mazraoui schopte bijna het hoofd van de romp van de tegenstander."


Hugo Borst: 'Dit was PSV-onwaardig'

Hugo Borst heeft weinig begrip voor de opstelling van Mark van Bommel tegen Ajax. Dat geeft hij aan in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Een plan tegen Ajax, daar had de PSV-trainer twee weken over kunnen nadenken. Het werden drie controleurs", aldus Borst. "Heel even dacht ik nog dat hij iets briljants verzonnen had dat wij, leken, stervelingen, niet zien en snappen - maar helaas, PSV moest het doen met Hendrix, Rosario en Sadílek. Een middenveld zo plat als een dubbeltje. Jongens zonder pass, laat staan een steekpass. Tegenhouders. Jongens met slechts 6 beslissende acties in 26 competitiewedstrijden."

Volgens de columnnist had PSV de spelopvatting van een degradatiekandidaat. "Luuk de Jong zakte ook nog eens in. De ballen moesten direct naar de speersnelle Bergwijn en Lozano en er werd gerekend op spelhervattingen en de statistiek dat er vaak na de 85ste minuut wordt gescoord", zo geeft hij aan.

Na de rode kaart en de gelijkmaker had Van Bommel direct in moeten grijpen. "Ajax was rijp voor de sloop. Met een mannetje meer op het veld breng je dan Ihattaren in natuurlijk, ook al is-ie pas 17 jaar. Die jongen ziet net als Frenkie de Jong waar de ruimte ligt", zegt Borst daarover. "Maar Van Bommel durfde het niet aan. Net als voor de wedstrijd koos hij voor het consolideren van een gelijkspel, geen risico's nemen, maar de trainer van PSV had de pech dat zijn routiniers Schwaab en Zoet een heel slechte dag hadden."

Volgens Borst was het PSV-onwaardig. "Maar het kan nog. PSV staat nog voor en moet gewoon weer lekker gaan voetballen. Hendrix, Rosario en Sadílek mogen nooit maar dan ook nooit tegelijk worden opgesteld", aldus Borst. "Van Bommel heeft geluk. De eredivisie is een opleidingsinstituut. Ook voor trainers. Hij krijgt zeven herkansingen om de titel veilig te stellen."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eigen doelpunt Daniel Schwaab ('21)
Goal
1-1 Luuk de Jong ('58)
Goal
2-1 Tadic ('72, penalty)
Goal
3-1 Neres ('90)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
52.669 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Michal Sadílek ('54)
Kaart
Ajax: Mazraoui ('55)
Kaart
Ajax: Tadic ('68)
Kaart
PSV: Donyell Malen ('73)
Kaart
Ajax: Onana ('90)
Kaart
Ajax: Neres ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongSteven Bergwijn


Michal SadílekJorrit HendrixPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'72 Trent Sainsbury voor Nick Viergever
'72 Donyell Malen voor Michal Sadílek
'86 Cody Gakpo voor Jorrit Hendrix


Opstelling Ajax

NeresTadicZiyech


F. de JongVan de BeekSchöne


TagliaficoBlindDe LigtMazraoui


Onana

Wissels:

'59 Veltman voor Schöne
'80 Kristensen voor Ziyech
'86 Magallan voor Van de Beek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 6 3-1 (2-0)
 6 3-1 (2-0)
10  6 3-1 (2-0)
11  5 2-1 (1-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 2-1 (1-0)
15  5 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Pablo Rosario (33 -> 5,0)
2. Angeliño (28 -> 4,0)
3. Luuk de Jong (15 -> 3,0)
4. Niemand (9 -> 2,0)
5. Hirving Lozano (7 -> 1,0)
6. Denzel Dumfries (5 -> 0,0)
6. Michal Sadílek (5 -> 0,0)
8. Daniel Schwaab (3 -> 0,0)
8. Nick Viergever (3 -> 0,0)
10. Steven Bergwijn (2 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (1 -> 0,0)
12. Trent Sainsbury (1 -> 0,0)
14. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
14. Aziz Behich (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Eloy Room (0 -> 0,0)
14. Dante Rigo (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
14. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Donyell Malen (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
14. Dirk Abels (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Gezien de laatste wedstrijden van ons PSV heb ik er een hard hoofd in dat we zondag 3 of eigenlijk zelfs 1 punt kunnen meenemen uit Amsterdam. Ik laat me graag verrassen zondag, wellicht nu we het spel niet hoeven te maken dat er kansen liggen op de counter. Hopelijk kiest van Bommel voor een middenveld met Pereiro. Mochten we winnen dan kan de platte kar mijns inziens van stal gehaald worden. De wedstrijdspanning is ieder geval al even aanwezig!
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is wel een hele belangrijke wedstrijd zeg ! PSV moet een ding niet doen en dat is met de eigen spelers te ver uit elkaar staan. Als je tussen je eigen spelers teveel ruimte hebt dan kan Ajax er met hun technische spel doorheen combineren. Als PSV compact staat met de linies kort op elkaar dan heeft Ajax het tegen elke ploeg moeilijk, en dus ook tegen ons. De CL-wedstrijden dat Ajax uitblonk was er veel ruimte zodat ze echt combinatie-voetbal konden spelen.

Er zijn de laatste maanden veel discussie geweest over het verdedigende blok. Tegen kleine ploegen kan je best met een verdedigende speler spelen, maar bij Ajax uit zou ik dat niet doen. Gezien de druk zou ik ook niet met teveel jonge spelers spelen, want je weet nooit of die opeens geintimideerd worden door de sfeer en de druk.
Volgens mij heeft PSV de beste kans als ze zich compact opstellen en dan met uitvallen eruit komen. Daar liggen ook de kwaliteiten van Bergwijn en Lozano. Met veel ruimte kan Lozano zijn snelheid gebruiken, en dan komen zijn beste kanten naar voren.

- Ik zou op het middenveld met Rosario + Hendrix als verdedigend blok spelen.
Die hebben bij de CL-wedstrijden laten zien dat ze prima kunnen tegenhouden.
- Over de nr 10 positie twijfel ik nog.
Pereiro kan maar dan moet je wel dicht bij de goal van Ajax spelen,
Ihattaren heeft nogal weinig ervaring.
Als je ver van het doel speelt zou zelfs Guti nog een optie zijn, want die kan Lozano wel goed lanceren, en verdedigt beter dan Pereiro en Ihattaren. Dit ivm het uitschakelen van de opbouw van De Jong
- Aanval Bergwijn, De Jong, Lozano.

Ik heb geen idee wat het gaat worden. Het kan 3-0 maar ook 0-3 worden. Winst zou fantastisch zijn. Veel plezier bij de wedstrijd !
2 maanden geleden
Een ding is imo af te raden en dat is niet met onze jongelingen starten.
 
2 maanden geleden
@Por, Welke jongelingen zou jij er dan in zetten, en vind je ze daarvoor al stabiel genoeg ?
 
2 maanden geleden
OO, sorry , foutje van mij, ik bedoelde dat we dus niet met de jongelingen moeten starten, excuses;=0
 
2 maanden geleden
@Por, met "afraden" en "niet" zat er een dubbele ontkenning in je zin. :-)
 
2 maanden geleden
Klopt idd, maar we zijn er uit :-) Het wordt een mooie 1-3 of een lelijke doch o zo mooie 0-1.
2 maanden geleden (gewijzigd)
Denk dat Hendrix en Rosario beide wel zeker zijn van een basisplek zondag. De twijfel bij MvB en de staf is volgens mij voornamelijk om Pereiro of Ihatarren op te stellen. Zal heel erg afhangen van de scherpte op de trainingen deze week, denk ik. Pereiro scoorde overigens vorig weekend weer voor Uruguay.
2 maanden geleden
Pereiro lijkt me toch een logische keuze gezien zijn track record tegen Ajax (4 doelpunten).
Maar dan wel graag met Hendrix en Rosario als verdedigend blok erachter.
Ihattaren of Guti kun je er altijd nog in de tweede helft in zetten.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Pereiro heeft mogelijk ook 4 doelputen tegen Ajax omdat er dan meer ruimte is. Tav voetbal voor PSV is hij een pluspunt want hij heeft een geweldige techniek. Maar ik zie hem niet F de Jong storen tav hun opbouw en dat vind ik wel een groot minpunt tav Pereiro tegen Ajax. Het opbouwen van F de Jong moet worden uitgeschakeld
2 maanden geleden
De spelers van Ajax blijven overnachten in een hotel. Ze benaderen deze wedstrijd als een CL uitduel.

Ik zie PSV helaas geen punt pakken. Na de winter spelen we in uitwedstrijden gelijk tegen Emmen, Utrecht, Heerenveen, tegen Excelsior maar 2-0, 1 goal daarvan was een cadeautje en tegen VVV maar 1-0 in 86e minuut.

Het stadion staat er vol achter en dan staat PSV veel onder druk verwacht ik. Ik zou ook niet weten wie de doelpunten moeten maken. Lozano is vaak afwezig in zulke wedstrijden, Luuk de Jong heeft volgens mij nog geen een keer tegen Ajax gescoord in de Arena. Dan maar hopen dat Bergwijn een goede dag zal hebben.
 
2 maanden geleden
Dit lees ik zoveel: "PSV gaat verliezen want we speelden uit tegen Venlo, Excelsior, Heerenveen, Utrecht en Emmen ook zwak." Alsof Ajax zo fantastisch speelt. Het is een potje van de lamme tegen de blinde. Daarnaast krijgen we te maken met een tegenstander die een keer niet de bus parkeert. Dat zal zorgen voor een compleet andere wedstrijd en dat kan best in het voordeel van PSV uitvallen. Uiteindelijk ben ik het eens met Santa Cruz, er valt gewoon helemaal niks van te zeggen.
2 maanden geleden
Normaal gesproken wint ajax omdat ze over het algemeen (iets) beter voetballen, (iets) meer kwaliteit hebben (vooral meer creativiteit), thuis spelen en omdat ze in de CL veel vertrouwen hebben getankt. Bovendien is PSV al maanden uit vorm en gaat het erg moeizaam. Gelukkig staat elke wedstrijd op zich en blijft het heerlijk onvoorspelbaar.
 
2 maanden geleden
In principe ben ik het wel met je eens. Alleen verdedigend spelen door compact bij elkaar te staan en er dan met uitvallen uit komen en scoren ligt dit PSV wel. Niet alleen Ajax kan pieken, PSV kan dat ook. Als ze een bijtertje op F de jong zetten zodat de opbouw wordt verstoord, en ze er fysiek voetbal op de kleine ruimte van maken, dan komen de zwakke plekken van Ajax bloot te liggen. 0-0 of 0-2 kan dus ook nog mogelijk zijn.
2 maanden geleden
Zo, daar ben ik weer, op nieuwe site..... tja, direkt reageren op belangrijkste wedstrijd voor ons voor dit seizoen!
Ik zou er een hele bijzondere opstelling op na houden, me aanpassen, en ik ben van mening dat je op deze manier in amsterdam punten kunt pakken! Namelijk: schrik niet..... Luuk de Jong op de bank! Ik zoe namelijk beginnen met onze vaste keeper, vaste 4 achterin, maar dan, dan zou ik Frenkie willen uitschakelen door Jorrit daar 90 minuten bovenop te zetten, die hoeft niets anders te doen! Vervolgens als blok, Rosario en ons Guti, daardoor meer voetballend vermogen vooruit! Tevens koos ik dan voor Perreiro op 10, als valse 10, niet in de spits, niet als aanvallende middenvelder, maar mag zich overal in de as bewegen, met daaromheen, allebei ook in vrije rol, voor links/rechts, of diep centraal, Bergwijn en ons Chucky! En denk dat je zo iig een punt kunt pakken, cq, de winst kan pakken! Wanneer Pereiro niet voldoet, dit heb je snel genoeg door, kun je hem wisselen voor Ittarharen. Voor Luuk was er tactisch (wanneer ik trainer was) gezien voor deze wedstrijd geen plek, misschien, op laatst, als stormram, wanneer dat nodig is....
 
2 maanden geleden
Luuk de Jong kan ook juist degene zijn die Bergwijn of Lozano vrij voor de keeper zet door een bal door te koppen of met de borst aan te nemen en een steekpass te geven.
 
2 maanden geleden
Luuk is wel de laatste die ik eruit zou halen. Hij is in mijn ogen de beste PSV speler dit seizoen en gaat daarnaast altijd voorop in de strijd. Soms zien we niet in hoe belangrijk hij al jaren is voor ons PSV.
 
2 maanden geleden
Topscorer bij ons en in de competitie, luchtmacht generaal Luuk stellen we op tot het kampioenschap.
In de VK van vandaag zegt hij dat ie best nog wel zes keer tegen Ajax zou kunnen spelen.
2 maanden geleden
Mooi filmpje van VI hoe PSV en Ajax hun plan varieren tav het basis-plan-A. https://www.vi.nl/video/het-plan-b-van-ajax-en-psv-lijkt-op-plan-a
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waar blijven de opmerkingen van mijn collega's ?
bv tav Sadilek als bijterje op het middenveld erbij ?

Shit, 1-0 Ajax
 
2 maanden geleden
Hier hoef je niet te verliezen.
 
2 maanden geleden
Hier hoef je inderdaad niet te verliezen, maar het gebeurd wel.
Bij 1-1 en Ajax met 10 man dacht ik, nu is het kampioenschap wel binnen,
maar nu gaat het nog heel spannend worden, zeker met AZ uit als laatste wedstrijd.
Nu maar hopen dat de vele wedstrijden Ajax te veel worden
2 maanden geleden
Hoezo goedkope strafschop? Welke idioot maakt er nou een sliding in de 16? Wat een ongelofelijke stomme sliding was dat. Elke amateur weet dat je dat niet moet doen. Schwaab, hartelijk dank voor het verliezen van de wedstrijd.
 
2 maanden geleden
Was ook een goedkope strafschop. Hij raakt hem niet eens.
 
2 maanden geleden
Zet aub die roze bril af. Ik baal enorm van het verlies, maar blijf reeel mensen, dit was gewoon bar en bar slecht wat PSV liet zien. Iedere keer weer als we boven 020 staan, denken we weer, zij moeten - wij kunnen. En keer op keer krijgen we op onze donder met deze instelling. Lekker dat iedere keer weer met een verdedigende instelling de wedstrijd in gaan. Ik had van Mark meer verwacht, maar hij stelt momenteel net zo teleur als Cocu.
 
2 maanden geleden
Schwaab glijdt, met zijn been al helemaal naar achteren naar de bal toe.
Tuurlijk raakt ie hem, lichter dan licht, maar niet met de intentie om Neres ten val te brengen!

Ergo: zeker wel een zeer makkelijk gegeven pingel!
 
2 maanden geleden
Dus moet je voorkomen dat een arbitrage zo'n penalty makkelijk kan geven. Dat doe je niet door in de 16 een sliding in te zetten. Dat leerde we vroeger bij de F-jes al.
 
2 maanden geleden
Volledig mee eens met Spyrootjuh.
De Fortnite tactiek van van Bommel heeft niet goed uitgepakt!
Jammer dat Pereiro moet banken, blijkbaar speelt hij geen Fortnite en past niet meer in het rijtje van van Bommel. Maar kijk naar de statistieken van voor de winterstop en welke middenvelders toen op het veld stonden ????. En nu op naar de volgende 7 finalewedstrijden ????
 
2 maanden geleden
U heeft vast een naar een andere wedstrijd zitten kijken . Maar hij is nog terug te zien bij Fox Sports . Let dan ook eens op Tagliafico in het strafschopgebied tegen Luuk en kijk de pingel nog eens goed terug.
 
2 maanden geleden
Nee en wie trekt er nou een shirt over andermans hoofd uit in het strafschopgebied en de ene VAR vind het ene wel een strafschop en de andere niet ? Tagliafico schopt duwt en trekt in het strafschopgebied aan Luuk en niemand wil het zien of maar terugkijken. Daar hoor ik niemand over. Er worden honderden slidings gemaakt in het strafschopgebied en zelden gaat er teruggekeken worden en zeker een bal op de stip .De gelukkigste heeft gewonnen en zeker niet de beste. Ik moet wel zeggen , Neres de beste man van het veld en een geweldige voetballen zonder meer en niet alleen gisteren.
2 maanden geleden
Was geen penalty natuurlijk, maar je moet die kuipers niet de kans geven om de terechte rode kaart "goed" te maken. Nu gewoon 7 keer winnen, meer creativiteit op het middenveld, en t komt goed!
2 maanden geleden
Je kan niet verwachten dat je met alleen werkers op het middenveld een wedstrijd kan winnen. 0,0 voetbal zit er in.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Rosario zette twee keer een speler voor de keeper. Wat vond je van Bergwijn en Lozano trouwens?
 
2 maanden geleden
Heb alleen laatste 10 minuten gezien ivm kinderfeestje van mijn dochtertje.

Dus geen mening over.

Maar met dit middenveld kan je nooit een wedstrijd winnen.
 
2 maanden geleden
Wat een vreemde opmerking @sosa. Als Viergever die eigenlijk niet te missen kans maakt, wint PSV hoogstwaarschijnlijk deze pot. Dat heeft niets maar ook helemaal niets met dit middenveld te maken.
 
2 maanden geleden
Dus jij vind dat er voetballend vermogen zit in dit middenveld??? Het zijn stuk voor stuk goede bal afpakkers waarvan je er 1 nodig hebt op het middenveld. Geen 2 laat staan 3. Hard werken en bal veroveren win je geen wedstrijden mee. Scorend vermogen op het middenveld is 0,0.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het wordt een langspeelplaat @sosa, je mist de essentie van het spelletje. (knap dat je zonder de wedstrijd gezien te hebben, zo'n uitgesproken mening erover kunt hebben)
 
2 maanden geleden
Ga jij mij betichten van langspeelplaat?? Je Mattie santa is alleen maar het aanvallende gedeelte aan het bashen!!

Als je puur en alleen kijkt naar het middenveld van vandaag dan kan jij toch ook niet anders dan concluderen dat deze spelers geen creatievitieit hebben en dus voetballend te kort komen. Verdedigend zijn ze goed genoeg.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Er zit absoluut voldoende voetbal in Hendrix, Sadílek en Rosario. Creativiteit is een ander verhaal, maar Rosario zette vandaag zowel Bergwijn als Lozano in kansrijke positie.
PSV mist simpelweg een topclubwaardige aanvallende middenvelder. Pereiro heeft onder verschillende trainers, op verschillende posities en in verschillende systemen heel veel kansen gehad. Ook in z'n vierde seizoen bij PSV is hij op de bank beland. Duidelijk verhaal dus.
PSV heeft moeite met het vinden van openingen, mede/ vooral omdat de vleugelaanvallers structureel veel te weinig brengen. Het is namelijk een stuk makkelijker voetballen als de vleugelaanvallers voor gevaar, doelpogingen, kansen en voorzetten zorgen door middel van acties. Beide vleugelaanvallers van PSV worden overschat.
 
2 maanden geleden
Wat een onzin. Rosario geeft een aantal aardige passes maar heeft ook vandaag weer ontelbare keren onnodig balverlies geleden wat veelal wordt veroorzaakt door een dramatische aanname. Hendrix idem dito.
Hetzelfde geldt voor de CV's.

Het gesprek aan voetballend vermogen, handelingssnelheid en creativiteit is evident. Steekballen, crosspasses en ballen tussen de linies komen nauwelijks voor. Het is simpelweg elkaar het balletje toeschuiven.
Dat is de hoofdoorzaak dat Lozano en Bergwijn maar beperkt in stelling worden gebracht.

Ik ben met je eens dat beiden los daarvan ook veel meer moeten brengen. Met name Bergwijn was onzichtbaar vandaag. Lozano speelt een aardige eerst helft door een aantal omschakelmomenten maar is de tweede helft ook een stuk minder doordat Ajax de bus neerzette.
 
2 maanden geleden
Dat is precies wat het probleem is met ons middenveld. Het doelloos rond tikken. Het is gewoon magertjes.
 
2 maanden geleden
Doelloos rond tikken ja , maar dat kwam omdat Ajax massaal ging verdedigen maar daar hoor je niemand over . De media praat alleen maar over de spelers hoeveel ze waard zijn . Dat er een miljoenenformatie op het veld staat die ( gelukkig ) op CL niveau goed presteert maar in de competitie onder de maat blijft word weggewuifd. De tijd zal het leren.
 
2 maanden geleden
Dat doelloos rond tikken is al weken aan de gang hoor. Niet alleen tegen Ajax. Het moet voetballend gewoon beter en dat geldt voor het hele 11tal.
 
2 maanden geleden
Geld ook voor Ajax , beide ploegen presteren ondermaats. Het moet zeker beter maar daar zijn we het inderdaad al weken over eens. Het gaat een spannende tijd worden . PSV heeft nog 4 thuiswedstrijden die we zeker thuis moeten winnen. En we staan nog steeds 2 punten voor. Gisteren hadden we moeten winnen beide ploegen waren bang . Ajax is een goed team maar de manier waarop zij gisteren de doelpunten kregen is wel veelzeggend. Ze gaan nog punten morsen , net als PSV.
 
2 maanden geleden
Mijn inziens ligt het niet aan de centrale verdedigers, en ook niet aan de controlerende middenvelders die hun hoofdtaken naar behoren uitvoeren.

Wel ben ik het met je eens dat het middenveld scorend vermogen en creativiteit ontbeert, wat (vooral) het gevolg is v/h ontbreken v/e fatsoenlijke aanvallende middenvelder. Die laatste moet de aanvallers in stelling brengen.

Bergwijn en Lozano komen vaak genoeg in de positie om een actie te maken, een voorzet te geven of op doel te schieten. Zowel Bergwijn als Lozano heeft te weinig voetbalintelligentie en passeerbewegingen, terwijl ze ook niet tweebenig zijn. Dan wordt het lastig om acties te maken.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom ga je nu weer pereiro, Lozano en bergwijn bashen? Zonder enige aanleiding ga je weer op de man spelen. Begint een langspeelplaat te worden. @pvh: wat vind jij van het persoonlijk bashen van pereiro, Lozano en bergwijn door je maatje santa?
 
2 maanden geleden
Omdat PSV moeite heeft met kansen creëren en dat is mede (vooral) door het ontbreken v/e topclubwaardige aanvallende middenvelder, terwijl de vleugelaanvallers structureel (veel) te weinig brengen.
 
2 maanden geleden
Heb je al eens gekeken hoeveel bruikbare ballen die aanvallende spelers krijgen van het door de mand gevallen verdedigende blok?? Maximaal 4 per wedstrijd, daar ligt het probleem. Het blok is te traag aan de bal, denkt alleen achteruit of breed. Daarnaast hebben ze 9 van de 10 x 5 bal behandelingen nodig om de bal onder controle te hebben. Hebben ze de bal onder controle dan is de ruimte al weer weg en tikken ze weer terug . Al met al is je langspeelplaat om te bashen gebaseerd op tunnel visie.
 
2 maanden geleden
Het feit dat PSV weinig kansen weggeeft én vaak de baas is op het middenveld, bewijst het succes v/h controlerend blok. Ook ajax wist tegen PSV erg weinig kansen te creëren.

Bergwijn blonk tegen Wit-Rusland uit in verstoppertje spelen en ook tegen Duitsland kwam hij niet in het stuk voor. Lag dat beide keren aan de aanvoer?

De realiteit is dat Bergwijn en Lozano matige, overschatte spelers zijn, die té vaak (veel) te weinig brengen. Ook door het ontbreken van een fatsoenlijke aanvallende middenvelder heeft PSV moeite met kansen creëren.
 
2 maanden geleden
Wat kijk jij door een anti aanvallende spelers bril. Het is een feit dat tikkie terug Hendrix niets toevoegt in balbezit. Die beste man kan alleen ballen veroveren en 4e ring schieten. Een bruikbare bal naar een aanvallende ingestelde speler is al 15 wedstrijden zoek. Makkelijk bashen op pereiro, Lozano en bergwijn als je het totale plaatje uit beeld bent. Geeft niets, maar stop met totale onzin verkopen aub.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het heeft niets met "anti" te maken, maar met een simpele analyse. Je kunt moeilijk beweren dat Lozano en Bergwijn dwingend aanwezig zijn door hun acties. Over het gebrek aan een fatsoenlijke aanvallende middenvelder hoeven we het niet eens te hebben.

Waarom speelde Bergwijn tegen Wit-Rusland verstoppertje en bakte hij er ook tegen Duitsland niets van? Wederom de aanvoer?

Geen idee waarom je over Hendrix begint, aangezien die het vandaag naar behoren deed.

Daarnaast is het niet bijster constructief om de mening van een ander als "totale onzin" te bestempelen.

Dit is zo'n beetje de definitie van bashen:
"Het is een feit dat tikkie terug Hendrix niets toevoegt in balbezit. Die beste man kan alleen ballen veroveren en 4e ring schieten. Een bruikbare bal naar een aanvallende ingestelde speler is al 15 wedstrijden zoek."
 
2 maanden geleden
Baas zijn op het middenveld is iets anders dan je tegenstander voor de voeten lopen en een balletje breed spelen. Baas zijn op het middenveld ben je als je in balbezit voor gevaar kan zorgen en bij balverlies de bal weer snel terug kan veroveren. Dit laatste kan je wel aan spelers als Sadilek en Hendriks overlaten, maar het spel bij balbezit is ondermaats. En dat is niet alleen deze wedstrijd het geval geweest. Dat is in alle wedstrijden. Bewust noem ik Rosario niet. Als die jongen met betere voetballers kan spelen op het middenveld, gaat hij zelfs nog beter worden.
 
2 maanden geleden
Ik ben het vaak niet eens met @santa mbt. het te makkelijk oordelen over Lozano en helaas laat mijn favoriet Pereiro(overigens een zéér aardig bescheiden jongen) het inderdaad te vaak afweten. Het is helaas voor deze technisch begaafde jongen niet voor niets dat het hem maar niet lukt in 4 jaar een defintieve basisplaats af te dwingen. @santa betrap ik echter nogal eens op voetbal technische inhoud, dat is mi. bij jou helaas heel pover(sorry). Mbt bashen, kan ik je adviseren dan ook maar eens in de spiegel te kijken. Dit is wat ik er nog over zeg, verder heb ik daar geen zin meer in, dit is een voetbalforum, geen ouwewijven-forum.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat mijn menig afwijkt van die van jou is dus direct pover? Jammer, dat jij niet wil zien dat het blok op het middenveld structureel te kort komt en dat er nauwelijks fatsoenlijke ballen vooruit gespeeld worden.


Edit: over Gaston zijn we het dan wel eens, want dat is ook mijn favoriet. Helaas wordt die gewoon niet goed gebruikt door de spelers om hem heen en daardoor brengt die volgens vele te weinig.

Gaston moet altijd spelen. Rosario op rechts en guti op links.
 
2 maanden geleden
Pereiro heeft onder verschillende trainers, op verschillende posities en in verschillende systemen heel veel kansen gehad. Toch zit hij ook in z'n vierde seizoen bij PSV wederom op de bank. Lijkt me een duidelijk verhaal....
 
2 maanden geleden
Sinds die wissel is gaat het nog moeizamer. Het feit blijft dat het blok op het middenveld aan de bal te weinig brengen. 0,0 creativiteit.
 
2 maanden geleden
Eens, PSV mist een fatsoenlijke (topclubwaardige) aanvallende middenvelder.
 
2 maanden geleden
Pereiro wordt niet goed gebruikt omdat Hendrix en Rosario aan de bal te kort komen. Ben blij dat je het daar dus mee eens bent.

Pereiro is absoluut topclub waardig
 
2 maanden geleden
Een middenveld met twee controleurs en daarbij een aanvallende/ creatieve middenvelder is een prima formule. Helaas heeft PSV geen fatsoenlijke/ topclubwaardige aanvallende middenvelder.

Het verhaal Pereiro is duidelijk: Hij heeft onder verschillende trainers, op verschillende posities en in verschillende systemen heel veel kansen gehad. Ook in z'n vierde (?!?) seizoen is hij wederom op de bank beland.
 
2 maanden geleden
Maar van alle opties die van Bommel tot zijn beschikking heeft. Is Perreiro nog altijd de beste keuze.
 
2 maanden geleden
Mee eens, alleen is het een risico als je met drie man op het middenveld speelt, waaronder Pereiro. Hij verliest namelijk veel teveel duels en wint bijna nooit een bal. Dat was de reden waarom PSV tegen feyenoord (uit & thuis) geen grip op de wedstrijd had.
 
2 maanden geleden
Wist je dat Perreiro. Als hij voor zijn land speelt als 2e spits speelt in een 4-4-2. M.i. is dat ook zijn beste positie. Helaas voor Perreiro is dat bij psv geen optie. Echter kan je hem ook goed vanaf de flank laten spelen. Dan kan je nog steeds 3 middenvelders opstellen, maar dan moet je wel een van je aanvallers opofferen. Om een lang verhaal kort te maken. Zijn inzicht werd nodig gemist.
 
2 maanden geleden
Zo'n rol zou niet verkeerd zijn. Als een schaduwspits in een vrije rol rondom de centrumspits.
 
2 maanden geleden
Dat kan ook in het huidige systeem.
Vraagt alleen meer verdedigende arbeid van de vleugelspitsen.

Daarnaast kan een overwicht (of evenwicht) op het middenveld ook worden gecreëerd door inschuiven van een van de verdedigers. Juist dit mis ik sinds de winterstop. Eerste seizoenshelft was er veel meer druk naar voren vanuit de achterhoede. Instappen van Viergever/Schwaab en de intercepties van Dumfries/Angelino zijn m.i. fors afgenomen.

Maar ook dan blijft het probleem dat er onvoldoende voetbal in het controlerende blok zit.
Het duurt simpelweg te lang voordat de bal bij de voorste vier beland.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom zou er na de wintersop opeens minder druk naar voren zijn vanuit de achterhoede? Ook voor de winterstop schoof Viergever of Schwaab zelden door naar het middenveld. Heel het elftal is sinds de jaarwisseling minder. Dumfries deed het voor de winterstop ijzersterk, maar je kon er op wachten dat hij een terugval zou krijgen. Angeliño doet het in mijn ogen ook na de winterstop prima.

Hendrix, Rosario en Sadílek hebben voldoende voetballend vermogen, maar weinig creativiteit. In het systeem van PSV is dat de taak van de aanvallende middenvelder (die hebben we dus niet) en van de vleugelaanvallers. Helaas laten Bergwijn en Lozano doorgaans (veel) te weinig zien voor wat betreft acties, assists, voorzetten en doelpogingen. Zo is Bergwijn te vaak afwezig (ook onlangs tegen Wit-Rusland en Duitsland) en niet tweebenig (zoals je o.a. zondag kon zien bij die kans in de 2e helft), terwijl Lozano geen actie (noch passeerbewegingen) heeft, niet tweebenig is, fysiek zwak en niet overloopt van voetbalintelligentie.

Het verhaal van de kip en het ei. Ik vind dat PSV moeite heeft met het creëren van kansen door de matige vleugelaanvallers en door het ontbreken van een topclubwaardige aanvallende middenvelder. Andere supporters vinden dat Lozano en Bergwijn niet uit de verf komen door de rest van het elftal.
 
2 maanden geleden
Lozano was voor de ballen die hij kreeg heel aardig, vooral in de eerste helft. Als in de tweede helft de ruimtes kleiner worden, heb je niet zo veel meer aan hem. Maar elke keer als hij aan de bal kwam, had Tagliafico het erg lastig.
2 maanden geleden
Heel makkelijke penalty.PSV zou hem in identieke situatie niet hebben gekregen.Voordeel van thuisspelende club.Zie Heerenveen in de Arena.Maar niet gewanhoopt want we staan nog 2 punten voor.En zo slecht was het niet wat PSV liet zien.
 
2 maanden geleden
Met je eens @estudiantes, eindelijk(!) zagen we sinds de winterstop een PSV in een uitwedstrijd, met goede pressing op de tegenstander. Jammer dat het mis ging vandaag, maar het geeft toch goede hoop dat de voorsprong op ajax wel te verdedigen is. Laten we ons niets aanpraten, de druk ligt bij ajax, daar zijn verwachtingen van de buitenwacht extreem hoog en zijn ze sinds 1842 geen kampioen meer geworden. PSV kan met wat we vandaag zagen, geconcentreerd de komende wedstrijden in en ervoor zorgen dat in mei de platte kar van stal kan. Let's hope so.
2 maanden geleden
Qua voetbal en kansen een matige wedstrijd die geen winnaar verdiende. Hoewel PSV misschien wel (iets) betere kansen kreeg. Strafschop was erg zwaar gestraft.
Lozano en Bergwijn opnieuw bijzonder pover.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Je krijgt veel kritiek hier @santacruz, maar je hebt groot gelijk dat vandaag deze twee het zwaar lieten afweten, helaas. Had heel anders kunnen aflopen als deze wat scherper geweest waren(zeker na de rode kaart), waarbij ook aangetekend dient te worden dat te vroeg de lange bal op de Jong gespeeld werd(vooral Angeliño), dat had ook allemaal wat slimmer gemoeten.
 
2 maanden geleden
Met alle respect maar hoe ongelukkig Lozano ook was, hij houdt continu 2 tegenstanders bezig. Ook vandaag weer. In het stadion was men slechts bang voor 1 PSV’er. Juist, Chucky. Ik vind het oprecht knap dat PSV met deze selectie zover gekomen is. Vandaag werd Ajax in een situatie gedwongen die hun niet lag. Met als reaultaat een draak van een wedstrijd. PSV kwam voor 1 ding en was met een beetje mazzel nog beloond ook. In dat opzicht heeft van Bommel aangetoond inderdaad over veel taktisch inzicht te beschikken. PSV heeft een goede groep qua karakter en vooral mentaliteit maar qua voetballend vermogen werden we voor de winter overschat naar mijn bescheiden mening. Ik vind het shocking om dan onze meest waardevolle spelers continu afgezeken te zien worden. Wordt genieten volgend jaar zonder Chucky en Bergwijn.
 
2 maanden geleden
Die zullen inderdaad gemist worden, twee die naar de subtop van Europa kunnen. Vandaag waren ze echter niet in goede doen.
 
2 maanden geleden
Ik vond Bergwijn tegenvallend, Chucky dreigend doch ongelukkig. Maar kijkend naar dit PSV dan zijn dit soort jongens degenen (samen met Luuk) die ons continu over het dode punt heen hielpen. We zullen qua scorend vermogen een inhaalslag moeten maken. Ook creatief gezien. En niet alleen voorin want dat kan PSV helaas niet betalen met nog een paar ‘op te lossen dossiers’
 
2 maanden geleden
Beste Tony, een aantal forum leden bashen liever deze spelers. En zien liever betonvoetbal door alleen maar tikkie terug en breed te spelen.

Het middenveld moet creatieve spelers hebben. Het beste zou zijn. 1 creatieve Gaston/ihattaren, 1 loper met een fatsoenlijke blik vooruit en steekpass (guti) en een bal afpakker Rosario/Hendrix/sadilek. 3 bal afpakkers op het middenveld is vragen om problemen.

Kan jij mij misschien uitleggen waarom Hendrix niet bij oranje zit?
 
2 maanden geleden
@Sosa: omdat Koeman hem niet goed genoeg vindt.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom richt je "kritiek" zich nu wéér tegen één speler? Sadílek en Rosario maakten gister ook onderdeel uit van het verdedigend blok.

Verder heeft het weinig zin om de vraag inzake Hendrix keer op keer te herhalen aangezien je daar al diverse keren, van diverse personen antwoord op hebt gehad. De aanname dat alleen internationals goed genoeg zouden zijn voor PSV is ridicuul. Denk aan Schwaab, Viergever, Isimat, etc.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat men in het stadion bang zou zijn geweest voor Lozano is natuurlijk een non-argument. Ook gister kwam Lozano amper tot doelpogingen, voorzetten en acties. Hetzelfde geldt voor Bergwijn, die ook tegen Wit-Rusland en Duitsland uitblonk in verstoppertje spelen.

"Wordt genieten volgend jaar zonder Chucky en Bergwijn.". Alsof beide heren wekelijks de sterren van de hemel spelen en dominant aanwezig zijn..... Zowel Lozano als Bergwijn is matig en overschat, en om die reden prima vervangbaar. Kwestie van goed scouten.

Beargumenteerde, legitieme kritiek heeft natuurlijk hélemaal niets met afzeiken te maken. Als een speler goed voetbalt, mag dat benoemd worden, wat ook geldt voor een speler die te weinig brengt. Simpeler kunnen we het niet maken.....
 
2 maanden geleden
Langspeelplaat plaat santa.alleen maat bashen en het blok op het middenveld wat totaal niets toevoegt in n balbezit ophemelen.

Als je 3 defensieve middenvelders opstelt wil je gewoon niet winnen.
 
2 maanden geleden
Waar precies hemel ik het verdedigend blok op?
Het feit dat PSV vaak de baas is op het middenveld en doorgaans weinig kansen weggeeft, bewijst het succes van het verdedigend blok. Het ontbreekt PSV aan creativiteit, zowel voorin (op de vleugels) als op het middenveld.
 
2 maanden geleden
Santa, Lozano is een handenbinder en ook gisteren had de Ajax defensie er weer heel veel moeite mee. Was je in het stadion? Hij was continu in beweging en houdt 2 man bezig. Dat is iets anders dan goed spelen. Chucky in zijn eentje creëerde meer onrust dan die 10 andere makke lammetjes van ons. Bergwijn was waardeloos 1e helft. Daar heb ik het niet over. Inzake mijn comment over volgend seizoen: Bergwijn en Chucky zijn (samen met Luuk) degenen die bij PSV het gevaar stichten. De rest heeft geen scorend vermogen en nog minder creativiteit. Ja, John de Jong zal echt wel wat kopen maar in de wereld van het grote geld wordt het voor PSV moeilijker en moeilijker om spelers te halen die het verschil maken. Daarbij komt dat we op het middenveld ZERO scorend vermogen hebben. Of wil jij zeggen dat je daar in het moderne voetbal anno 2019 ver nee gaat komen? Ik zie bijna geen ploeg in Europa prijzen pakken met een linie met een dergelijk gemis.
 
2 maanden geleden
Waarom moet je in het stadion zijn om een wedstrijd te bekijken? Onrust is natuurlijk heel iets anders dan (geslaagde) acties, voorzetten, assists, doelpogingen, etc. Een aanvaller die alleen onrust veroorzaakt, is vrij armoedig. Een speler als Kramer doet dat immers ook.
Al jaren is het steeds moeilijker voor clubs als PSV om vervangers te kopen, maar toch slaagt men daar heel aardig in. Nogmaals: Lozano en Bergwijn zijn geen geweldenaars die wekelijks dominant aanwezig zijn.
Het klopt dat PSV een creatieve, aanvallende middenvelder met scorend vermogen mist. Hendrix of Sadílek met Rosario en een fatsoenlijke aanvallende middenvelder is een prima formule.
 
2 maanden geleden
Op camera zie je veel minder waarbij komt dat ik omgeven werd door Ajax fans die zeer uitgesproken waren over de dreiging van PSV. Te grappig dat een die hard PSV FAN vervolgens Michiel Kramer erbij haalt in deze discussie. Waarom niet Sjonny Jordaan of tante Leen ook maar?
 
2 maanden geleden
Je weet dat je op tv alles vanuit diverse hoeken ziet, inclusief herhalingen? Het feit dat ajax-fans zeer uitgesproken zouden zijn over de dreiging van PSV zegt ook weer niets. Probeer het eens met steekhoudende argumenten.

Jij had over Lozano die onrust zou veroorzaken. Als dat het enige argument is, kun je ook Kramer voorin zetten bij PSV. Die zorgt namelijk ook voor onrust.
 
2 maanden geleden
Santa, de C van consistentie komt in jouw woordenboek duidelijk niet voor. De ene keer stel je dat camerabeelden weinig/ niks zeggen (als er een grondige analyse over het vertragende spel van Hendrix recent door Bruggink haarfijn wordt aangetoond) om ze vervolgens weer wel bruikbaar te noemen als je je eigen ‘analyse’ er even wilt doordrukken. Analisten vind je nietszeggend als het over Lozano of Bergwijn gaat om vervolgens Vanenburg als een ‘aanhanger van het defensieve blok te noemen. Voor de goede orde: Vanenburg noemde Chucky en Bergwijn voorafgaand aan de wedstrijd van gisteren als wapens van PSV en als goede spelers. Je bent heel dominant aanwezig hier. Op alles en iedereen heb je een weerwoord maar het zou je wel sieren als je consistent zou zijn en niet alles naar je eigen straatje zou proberen recht te lullen.
 
2 maanden geleden
Het moge duidelijk zijn dat je een wedstrijd beter op tv kunt volgen omdat je situaties uit meerdere hoeken kunt zien, inclusief herhalingen. Waar precies heb ik beweerd dat camerabeelden niets zeggen? Daarnaast is er geen sprake van het doordrukken van mijn mening. Zoiets heet discussiëren. Ken je dat?
Overigens is ex-topvoetballer Vanenburg niet de enige die het nut inziet van het controlerend blok op het middenveld. Je weet dat PSV het minste aantal tegendoelpunten in de eredivisie heeft geïncasseerd?
Voor wat betreft “analisten” geldt dat hun mening niet meer waard is dan die van welke voetballiefhebber dan ook.
Ook je suggestie dat ik op alles en iedereen een weerwoord heb, is niet correct. Dat is jouw interpretatie.
Je kunt onmogelijk beweren dat Lozano en Bergwijn doorgaans dwingend aanwezig zijn. Sterker nog, ze spelen doorgaans vrij anoniem. Ook tegen Wit-Rusland en Duitsland kwam Bergwijn niet in het stuk voor. Of neem VVV-PSV. Goed doelpunt van Lozano, maar verder erg afwezig.
 
2 maanden geleden
Arnold Bruggink heeft recent in de rust (ben even de tegenstander vergeten) middels beelden prachtig aangegeven waar Jorrit Hendrix die dag precies en vele keren het PSV spel vertraagde. Na afloop van die bewuste wedstrijd deed Perez exact hetzelfde over Schwaab in de tweede helft. Van Bommel gaf na afloop aan dat de voor assist continu noet goed was en daf de opbouw niet goed was. Jorrit werd die wedstrijd geheel terecht gewisseld. Zoek die discussie er nog maar eens bij. Dan zie je wat ik bedoel met niet consistent zijn. Hetzelfde is gebeurd met OPTA beelden. Ik heb voor de winter een aantal PSV’ers bekeken en ‘gebenchmarkt’. Waarschijnlijk heb je het niet eens bekeken maar je gaf in typische Santa bewoording je ongezouten mening. Weken later ga je PSV’ers afschieten obv dezelfde cijfers. Ik vind dat niet geloofwaardig.
 
2 maanden geleden
Ik onderbouw mijn mening met argumenten. Nogal misplaatst om die als “ongezouten” te bestempelen omdat die niet overeenkomt met de jouwe. Blijkbaar hou je niet zo van een tegengeluid.
De mening van Bruggink en Perez is net zoveel waard als die van Stevens, Vanenburg of welke voetballiefhebber dan ook.
Je kunt je wel angstvallig achter cijfers verschuilen, maar keer op keer blijkt dat cijfers op zich niet zoveel zeggen. Pereiro is daar het levend bewijs van.
Het is niet geloofwaardig om de rest van het elftal de schuld te geven van het ontbreken van een fatsoenlijke aanvallende middenvelder en het matig presteren van Lozano en Bergwijn. Beetje de wereld op z’n kop. Het is niet voor niets dat Bergwijn ook tegen Wit-Rusland en Duitsland totaal niet uit de verf kwam. Hoeveel anonieme wedstrijden hebben Lozano en Bergwijn wel niet gespeeld?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dus jij zegt dat Bruggink middels beelden niet kan aantonen dat iemand het spel vertraagt?
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nee, ik zeg dat de mening van Bruggink net zoveel waard is als die van welke voetballiefhebber dan ook.

Of neem de cijfers van Bergwijn en Lozano. Die lijken op het eerste oog heel behoorlijk, maar wie beide heren wekelijks ziet voetballen, weet dat die cijers een vertekend beeld geven. Kortom: Cijfers (zonder context/ duiding) zeggen niet zoveel.
 
2 maanden geleden
Cijfers wegzetten als nutteloze feiten?
Bergwijn: 11 goals, 12 assists
Lozano: 15 goals, 6 assists
Pereiro: 10 goals, 5 assists

Context is dan overbodig. It's a numbers game. Natuurlijk, we mogen meer verwachten in veel wedstrijden zijn ze onvoldoende aanwezig.

Hetzelfde geldt voor de cijfers van Hendrix en Rosario. Zet dat af tegen de cijfers van van hun voorgangers (Guardado, Wijnaldum, Propper, Van Ginkel) of zelfs Guti.

Om dan toch wat context mee te nemen. Onze eerdere middenvelders 'staan altijd open' waardoor ze in staat zijn het spel sneller naar voren te verplaatsen. Hendrix (en in mindere mate Rosario) staat altijd 'gesloten' waardoor 90% van de ballen breed of terug gaat.
Dat (en de stroperige opbouw door Zoet en de CV's)is de primaire reden dat we zo moeilijk kansen creëren tegen een verdedigende tegenstanders.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Precies dat dus. De cijfers van het genoemde drietal in de eredivisie zijn heel behoorlijk. Toch zit Pereiro opnieuw op de bank, terwijl als je Lozano en Bergwijn wekelijks ziet voetballen, weet je dat het vrij matige en overschatte spelers zijn die simpelweg té vaak niet thuis geven.
PSV mist na het vertrek van Van Ginkel een fatsoenlijke aanvallende middenvelder, terwijl de vleugelaanvallers matig zijn. Het probleem zit niet in het verdedigend blok (Hendrix speelt al veel langer bij PSV), terwijl Viergever en Schwaab prima opbouwers zijn.
2 maanden geleden
En weer een Zoetje. Hij heeft niet geroepen volgens Schwaab. Weer een grote fout dus. Ik kan niet wachten op Lars.
2 maanden geleden
Van Bommel laat al maanden zien totaal niet capabel te zijn een ploeg op dit niveau aan te sturen. En blijkbaar staat zijn schoonvader erbij en kijkt er naar. Eerst worden er een aantal belachelijke aankopen gedaan waarvan we weten dat die op zeker niet gaan spelen bij PSV. De eerste is al weer met een miljoen verlies verkocht. Vervolgens wordt er ook nog is een speler voor vele miljoen uit Mexico gehaald die niet opgesteld wordt.
Dan spelen we maanden met dezelfde oplossing. Wordt het met de week slechter, de resultaten met de week minder. Maar onze trainer ziet het allemaal anders. En dat moet consquent doorgezet worden. Want stel je voor dat je is zou laten blijken dat je ongelijk hebt.
Vandaag begint hij aan een wedstrijd zonder de wil om te winnen. Bij Ajax zijn ze overal mee bezig. Behalve met kampioen worden. Maar wij beginnen helemaal zonder aanvallende middenvelder. Wie gaat de aanvallers in stelling brengen?? Dan krijg je de wedstrijd in de schoot geworpen. Ajax ligt op zijn rug. En dan nog durf je niet door te drukken. Moet er een verdediger voor een verdediger gewisseld worden. Durf je Hendrix niet terug te laten zakken en een creatieve middenvelder te brengen die de linies van Ajax uit elkaar kan spelen. Sterker nog, ook bij je laatste wissel durf je geen creatieve middenvelder te brengen maar de volgende speler die balleen voor de pot gaat slingeren. En aan het eind van het liedje verlies je een wedstrijd van 10 spelers. Van Bommel heeft andermaal laten ziet er helemaal niks van te begrijpen. Wegwezen...
 
2 maanden geleden
Dat is wat overdreven, vind ik. Maar ik begreep er helemaal niets van dat we geen aanvallende/creatieve middenvelder inwisselden. Met drie controleurs starten, kan ik nog snappen. Om Ajax in eerste instantie tegen te houden. Maar met de rust, of uiterlijk na de rode kaart, was dat toch een logische stap. In plaats daarvan komen we met vier vleugelaanvallers te staan. Zonde.
 
2 maanden geleden
Deels mee eens.

Bommel verdient alle credits voor de eerste seizoenshelft met veel pressing, aanvallend voetbal en mede daardoor prima resultaten.

Sinds de winterstop lijkt hij het helemaal kwijt.
- Focus op eigen jeugd is prima maar wordt momenteel zwaar overdreven. Ihattaren is overduidelijk een toptalent maar toont geen moment aan nu al beter te zijn of meer rendement te brengen dan Pereiro. Hetzelfde kan worden gesteld voor Sadilek vs Guti
- Wissels zijn veelal dramatisch. Inbrengen van Malen vandaag is onbegrijpelijk als je weet dat Ajax de ruimtes kleiner gaat maken
- 2 controleurs is lachwekkend in wedstrijden tegen NAC etc. Dat soort wedstrijden schreeuwt om de creativiteit van Peireiro/Guti.

Daar komt bij dat na de winterstop de zwakke punten van deze selectie (zoals onder Cocu zichtbaar) weer boven komen.
Het gebrek aan voetballend vermogen en handelingssnelheid in verdediging en middenveld was ook vandaag weer schrijnend. Verkeerde aannames en stompzinnige passes zijn met name bij Dumfries, Rosario en Hendrix nauwelijks bij te houden.


Gevolg is dat overtalsituaties alleen in de omschakeling worden gecreëerd en zelden vanuit een 'normale' aanval.

Focus in de transferperiode zal echt bij een voetballende CV en evt. een multifunctionele middenvelder moeten liggen anders kijken we volgend jaar weer naar hetzelfde spelletje.
2 maanden geleden
Jammer dat we Ajax niet de nekslag hebben kunnen geven. Het doel was duidelijk met deze opstelling; Niet verliezen en hopen op opvliegingen middels uitbraken. Persoonlijk vond ik het eigenlijk niet eens zo slecht, echter mag een ploeg zoals PSV daar wel meer tegenover zetten. Slordigheden alom in het aanvalsspel van PSV. Je ziet tijdens het gehele seizoen eigenlijk al dat PSV slecht is in het positiespel(en dan bedoel ik niet tikkie een beetje voorwaarts en breed), maar d.m.v. snel positiespel en loopvermogen van meerdere spelers het Ajax lastig maken en ruimte creëren om zodoende tot kansen te komen. De schamele kansen die je krijgt zal je moeten afmaken op dit niveau. Daar wordt je op afgerekend.
Anders dan Rosario met die splijtende pass op Lozano is er weinig te genieten geweest de eerste helft. Jammer dat ie net uit balans werd gebracht voordat ie wilde schieten, anders was dit vrijwel zeker een doelpunt geweest. Vond Lozano overigens wel ijverig, i.t.t. zijn collega aan de andere kant, die ik totaal niet gezien heb de eerste helft.

Het blok werkte op zich best prima.Ajax kreeg vrijwel geen enkele kans, echter mag PSV in balbezit wel meer doen dan de bal rondspelen. Kwamen we er wel door, dan was de voorzet weer slecht. Jammer van die schlemielige eigen goal. Dat werkte Ajax in de kaart.

De tweede helft hebben we zeker kansen gehad op de overwinning, echter mist PSV gewoon de scherpte die nodig is in zo'n wedstrijd. Nu maar hopen dat men de aankomende 7 wedstrijden wel de scherpte heeft, want dan zijn we alsnog kampioen. Het zal erom gaan hangen. Op doelsaldo gaan we het niet redden ben ik bang.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
@Raimundo, Ik ben het eens met je post. Ik vond ook dat het verdedigende blok prima werkte. Normaal zou je niet met 3 verdedigend ingestelde spelers gaan spelen maar voor Ajax-uit vond ik het ook een goede uitzondering. Doel was wedstrijd neutraal maken en dan met uitbraken of andere kansen scoren. Eigenlijk heeft die tactiek best redelijk gewerkt. Ajax is niet met swingend combinatie-spel door de verdediging van PSV gekomen.

Deze wedstrijd wordt volgens mij best bepaald door pech, of dat het net mis gaat.
Zoet en Schwaab die net niet van elkaar weten wat de ander gaat doen, zorgt voor het 1e doelpunt. Dat speelde Ajax wel in hun kaart.
PSV heeft ook een paar kansen gehad, en als die erin waren gegaan, dan waren we nu al kampioen geweest, zoals die van Lozano of Viergever.
Schwaab maak onnodig een sliding, en gaat Neres snel liggen. Die situatie is echt cruciaal geweest voor het eindresultaat. Anders was het wel op 1-1 gebleven.
Er zit niks anders op dan balen, en hopen dat PSV van Vitesse kan winnen. De overige wedstrijden moeten de volgende weken gewoon te doen zijn. Als Ajax dan ergens gelijk speelt dan hebben we 4 punt voor als we naar AZ moeten, en is het kampioenschap binnen.
 
2 maanden geleden
We moeten ook nog naar Willem 2.
 
2 maanden geleden
Makkie toch? Vorig jaar 0-5? Oh nee 5-0 ????
 
2 maanden geleden
Willem-II uit zal zeker lastig worden voor PSV en PSV voetbalt niet meer zo lekker als voor de winter-stop. Maar Ajax heeft ook zwakke plekken en tegen tegenstanders die wat minder zijn hebben ze ook spelers die dan een stuk minder hun best doen. Het wordt de laatste 7 wedstrijden eigenlijk een race van PSV-mentaliteit tegen Ajax-talent en dan kijken wie er kampioen wordt. Gisteren bij 1-1 had PSV het kampioenschap praktisch binnen en als Schwaab niet op zo'n rare manier Neres had aangetikt, was het volgens mij minimaal 1-1 gebleven. Ik heb er nog vertrouwen in. We moeten wel wat geluk hebben.
2 maanden geleden
van Bommel bedankt met je angsthazenvoetbal. ajax komt as woensdag voor het eerst sinds 3 jaar bovenaan in de eredivisie. KNVB proficiat met de titel die jullie weggeven aan amsterdam. Bergwijn jammer dat je na de winterstop niks meer laat zien en je trainer blijft je maar opstellen.
 
2 maanden geleden
Dat wil ik nog wel zien. Ajax kan het best wel eens lastig gaan krijgen tegen Emmen.
 
2 maanden geleden
Dat Ajax na drie jaar weer bovenaan staat is niet helemaal waar. Die telling gaat over de stand na iedere speelronde, niet tijdens een speelronde. Als wij doen wat we moeten doen donderdag, dan gaat die telling weer gewoon door.
2 maanden geleden
De komende wedstrijden moet er aan het doelgemiddelde gewerkt worden... een keer met vijf nul ergens winnen.
Het is jammer dat PSV na de winterstop moeilijk goals maakt.
2 maanden geleden
Ben er goed ziek van. Onnodig verlies. Steven! Waarom altijd zo wild. Plaatsen in plaats van door het net jagen is soms een betere optie. Had de wedstrijd moeten beslissen.
2 maanden geleden
Ajax mag de komende 5 wedstrijden voor PSV spelen, dus de druk zal er zeker op komen te staan.

Lozano zal echt zijn vorm moeten gaan vinden, anders vrees ik dat hij dit jaar naar Amsterdam gaat.

Ik zal voor de komende wedstrijden kiezen voor Perreiro/Ihataren en Hendrix out. Hij heeft geen/nauwelijks meerwaarde tegen zwakkere tegenstanders, waarin we goals willen maken.

Verder wel weeer genoten van Angelino vandaag. Wat een heerlijk verfijnde voetballer is dat. Voor mij beste psv'er dit seizoen en veruit de beste vleugelverdediger in de eredivisie.
 
2 maanden geleden
Hebben Sadílek en Rosario wél scorend vermogen?
 
2 maanden geleden
Is dat een serieuze vraag??? Natuurlijk hebben Rosario, sadilek en Hendrix 0,0 scorend vermogen. Het is al lastig zat om een snelle opening te creëren met die 3 op het veld.
2 maanden geleden
Wij zullen de komende wedstrijden op eigen kracht moeten winnen, of dat de rest het met mij eens is of niet, het is duidelijk dat iedere kansje dat de wedstrijdleiding krijgt om Amsterdam voordeel te geven gretig genomen word, en het is toch ook duidelijk dat het de KNVB alles aan gelegen is dat de concurrent kampioen word, dat de 3de doelpunt kon vallen was gezien de ijver om de gelijkmaker te scoren aanwezig.
2 maanden geleden
De toon van analyses wordt meestal voor 95% bepaald door het resultaat van de wedstrijd. Schiet Viergever die bal erin of legt Bergwijn die bal breed dan win je dezelfde wedstrijd en heeft PSV ineens slim gespeeld en is Ajax er weer ingetuind. Over het algemeen gaf PSV weinig weg en waren de betere kansen dan ook voor ons. Aan de tactiek lag het niet, die pakte goed uit. Alleen als je twee goals gratis weggeeft wordt het lastig winnen.
 
2 maanden geleden
Absoluut. Als je vooraf kijkt naar de spelers steekt Ajax er bovenuit wat vaardige spelers betreft .Maar we werden niet weggetikt , zeker niet . Ajax ging zelfs achteruit en massaal in de verdediging. Jammer dat je dan verliest door twee momenten door een speler , Daniel , die er normaal altijd staat . dikke pech . We hebbem alles nog een eigen hand.
 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Beste post van allemaal hier @shev, spijker op z'n kop. 'After-match'-analyses, het blijft komisch om te zien hoe naderhand analytici het allemaal zagen aankomen. Wat je zegt, ramt Viergever die bal erin of Bergwijn legt de bal opzij in een fase dat (het o zo geroemde) ajax hélemaal(!) de weg kwijt was, was Bommel wellicht een tactisch-genie geweest. @tony schreef in een post hier in dit item wat ik al heel het seizoen hier schrijf: Bommel is tactisch heel sterk en heeft van dit PSV in korte tijd al een echt (vecht)team gemaakt. Hij heeft een zeer goed doordacht plan aan het begin van het seizoen opgezet en is daar (gelukkig!) heel consequent in, met hele kleine nuances af en toe, dat volgend jaar ongetwijfeld zal worden doorgetrokken. Ik denk dat er niet veel naast zit als de basis 85% dit seizoen hetzelfde was, met een mutatie van max. 2 spelers. Jammer dat er blijkbaar bijna niemand de moeite heeft genomen om te lezen en kijken hoe Bommel tegen het spelletje aankijkt, zeker mbt. pressing, positiespel en het immense belang van controleur(s) op het middenveld. Tot nu toe staan we 2 punten boven ajax en dat is gezien hun uitgegeven geld en spelersmateriaal(zij hebben Frenkie de Jong) voorwaar een prestatie. Of we kampioen worden is te bezien, het zou in ieder geval een knappe prestatie zijn.
2 maanden geleden
Ik hoop wel dat er wat hardere woorden vallen dan na de wedstrijd. Iedereen was goed, er valt ons niks te verwijten. Bullshit. Rode kaart tegenstander en meteen op gelijke hoogte komen. Dan mag je het nooit meer weg geven. Schandalig. Verkeerde (en late) wissel ook met het inbrengen van Gakpo. Ajax deed niets meer dan verdedigen, dan heb je creativiteit nodig. Iemand met een splijtende pass. Dan breng je dus Pereiro of Ihattaren.
2 maanden geleden (gewijzigd)
Eigen doelpunt, een mazzel strafschop en volgens de media hebben we een geweldig Ajax gezien ? Nou , een kinderhand is gauw gevuld. Jammer voor Daniel Schwaab eigen doelpunt maar de strafschop een absolute uitlokking en weer masselt Ajax door de VAR.
2 maanden geleden
Ik snap alle negativiteit ten opzichte van PSV niet. PSV had de wedstrijd goed onder controle en ajax kwam nauwelijks tot grote kansen, kan mij geen grote kans voor ajax herinneren. Had het met 11 tegen 11 nog wel willen zien met de snelheid van Lozano in de omschakeling en een vermoeid ajax. Na de rode kaart was er maar één team dat aanspraak maakte voor een doelpunt en dat was PSV. Door een mazzel moment valt het doelpunt dan aan de andere kant, daarna is het tegen 9 verdedigers plus tijdrekken niet te doen. Heb nog alle vertrouwen in het kampioenschap en zie PSV in tegenstelling tot ajax de komende 7 wedstrijden niet door de ondergrens zakken.
 
2 maanden geleden
Definieer ondergrens. Op je lazer krijgen zie ik ook niet snel gebeuren, maar zo'n wedstrijd tegen Vitesse of Willem II kun je zo maar gelijk spelen.
2 maanden geleden
Ryan Thomas is de speler die we dit seizoen eigenlijk missen. Wanneer maakt hij zijn rentree?