Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Zwak PSV in slotfase te sterk voor FC Emmen


Tijdstip
26 januari 2021
Stadion
De Oude Meerdijk
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Zwak PSV in slotfase te sterk voor FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV in slotfase te sterk voor FC Emmen

PSV heeft dinsdag een zege weten te behalen op bezoek bij FC Emmen. Mauro Júnior en Eran Zahavi zorgden er uiteindelijk voor dat de ploeg met 0-2 wist te winnen op bezoek bij de nummer laatst.

PSV begon uitstekend aan het duel in Emmen en zette de thuisploeg direct vol onder druk. Eran Zahavi was al snel dicht bij een doelpunt toen een inzet van hem door een verdediger van richting werd veranderd. Doelman Telgenkamp kon echter nog net redding brengen, net zoals de keeper niet veel later ook deed op een verraderlijk schot van Donyell Malen.

Het tempo van de beginfase ging vervolgens iets liggen. PSV was wel overduidelijk de betere ploeg, maar kwam niet echt meer tot goede kansen. Dat duurde tot een klein half uur spelen toen Zahavi na een uitstekende vrije trap van Philipp Max een kopbal van de lijn zag gekeerd worden. De ploeg was in de passing echter veel te slordig, zodat het geen gebruik wist te maken van de grote ruimtes die er aan de zijkant lagen.

FC Emmen wist in de eerste helft aanvankelijk geen moment gevaarlijk te worden, maar raakte in de blessuretijd plotseling de paal met een afstandsschot. Het betekende dat het bij rust nog altijd 0-0 stond.

PSV begon zoals vaker dit seizoen een stuk slapper aan de tweede helft en dat leidde al snel tot een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Wederom was het gevaarlijk met een afstandsschot, maar dit keer ging deze net over het doel. Na een uur spelen leek PSV wel recht te hebben op een strafschop nadat Donyell Malen onderuit werd gehaald door Telgenkamp, maar scheidsrechter Manschot oordeelde dat de bal werd gespeeld. Ondanks dat de beelden anders uit leken te wijzen greep de VAR echter ook niet in.

Het spel werd er echter niet beter op. Pas 12 minuten voor tijd kreeg de ploeg de eerste goede mogelijkheid na rust, maar Malen zag een schot wederom gekeerd worden door de doelman. Het was echter toch PSV dat de voorsprong wist te pakken 10 minuten voor tijd. Een voorzet van de net ingevallen Mauro Júnior leek net te scherp voor Zahavi, maar belandde rechtstreeks in het doel.

PSV leek het duel vervolgens eenvoudig uit te kunnen spelen. FC Emmen probeerde wel aan te zetten, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Twee minuten voor tijd volgde bovendien de definitieve beslissing. Wederom gaf Mauro een voorzet en dit keer wist Zahavi deze uitstekend binnen te koppen. Het betekende dat Jeremy Antonisse zijn officiële debuut in het eerste elftal mocht maken. Nog geen minuut na die wissel kwam PSV echter met 10 man te staan toen Denzel Dumfries geblesseerd raakte na een overtreding.


[video] Mauro Júnior doet het in de slotfase | Highlights FC Emmen - PSV


Donyell Malen: 'Over het algemeen zijn we blij dat we hebben gewonnen'

In gesprek met ESPN kreeg Donyell Malen de opmerking dat de zege tegen FC Emmen best kiele kiele was. "We hadden het met momenten moeilijk, maar speelden op zich best aardig voetbal", aldus Malen. "In de eindfase moest het wat nauwkeuriger, maar over het algemeen zijn we blij dat we hebben gewonnen."

PSV oogde in balbezit ook regelmatig rommelig. "Het was ook op kunstgras. Dat is altijd een beetje anders", zo gaf hij aan. "We kunnen overal op spelen, maar het blijft een beetje anders. De uitvoering moest ook gewoon beter."

De aanvaller werd ook gevraagd naar de blessure van Denzel Dumfries. "Hij liep net langs en ik vroeg of het ging. Ik heb geen idee", zei hij daarover. "Ik zag ook niet wat er gebeurde. Ik zat zelf op de bank en er zat een stoel voor. Ik hoop dat het goed met hem gaat, want we hebben hem zeker nodig."


Mauro Júnior: 'Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen'

Mauro Júnior gaf in gesprek met ESPN aan erg blij te zijn met zijn invalbeurt. "Ik kwam in het veld om het team te helpen. Ik ben blij dat dat gelukt is", aldus Mauro, die een doelpunt en een assist op zijn naam had staan. "Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. Dat is mijn werk en dat is wat ik moet doen."

De Braziliaan vond het niet lastig om op de bank te beginnen. "Ik ben professioneel. Ik begreep de beslissing van de trainer", zo gaf hij aan. "Ik ben natuurlijk ambitieus, maar ik begreep het wedstrijdplan en de trainer. Misschien mag ik volgende wedstrijd wel weer spelen. Ik heb dit seizoen al veel mogen spelen."

Mauro was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV tegen Feyenoord een stuk beter zal moeten spelen. "Uiteindelijk is het belangrijkste dat je wint. We nemen nu drie punten mee naar huis", zei hij daarover. "We speelden misschien niet ons beste voetbal, maar we winnen wel en dat is het belangrijkste."


[video] Mauro extremely happy, Kornetka proud of his team, Debutant Antonisse | Interviews Emmen - PSV


Denzel Dumfries: 'Ik denk dat het wel goed gaat'

In gesprek met ESPN werd Denzel Dumfries gevraagd naar zijn blessure. "Ik denk dat het wel goed gaat", aldus Dumfries. "Het was even schrikken. Mijn knie klapte naar binnen, maar ik denk dat het wel goed is. Morgen gaan we kijken hoe het is."

De aanvoerder had op het veld wel veel last. "Dat was ook vooral de schrik. Ik was bang dat ik wat afscheurde", zo gaf hij aan. "Op zich gaat het wel goed met de knie. Morgen even kijken hoe het precies gaat, maar ik verwacht niet echt problemen. De knie is wel een beetje dik."

Dumfries verwacht tegen Feyenoord gewoon inzetbaar te zijn. "Ik denk dat ik gewoon kan spelen", zei hij daarover. "Het is nu even afwachten. Zoals ik het nu voel trekt de pijn denk ik wel weg, dus ik denk dat ik zondag wel speel. Het was vooral de schrik."

Volgens de verdediger was het voor PSV uiteindelijk een goede overwinning. "We hebben goed veldspel vertoond en een fantastische invalbeurt van Mauro Júnior. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen vandaag", reageerde hij daarop.


Lars Kornetka: 'Gelukkig hebben we onszelf uiteindelijk beloond'

Lars Kornetka zat tegen FC Emmen vanwege de schorsing van Roger Schmidt als eindverantwoordelijke op de bank. In gesprek met ESPN gaf hij aan al verwacht te hebben dat het een moeizame wedstrijd zou worden. "Het is lastig om te scoren als een ploeg met man en macht verdedigt. Daar hadden we het wel lastig mee om tot duidelijke kansen te komen", aldus Kornetka. "Het was wel duidelijk dat we gewoon rustig moesten blijven aan de bal en vooral via de buitenkanten moesten spelen. We moeten scherp blijven in de restverdediging en zorgen dat je jezelf beloonde. Dat hebben we uiteindelijk gelukkig gedaan."

Gevraagd werd aan Kornetka waarom het zo lastig was om te scoren tegen FC Emmen. "Soms is het gewoon dat de laatste pass net niet goed is of je net een beetje pech hebt", zo gaf hij aan. "Het zijn soms net die kleine dingen die er voor zorgen dat je niet tot een grote kans komt."

Zondag staat voor PSV met de uitwedstrijd tegen Feyenoord een heel belangrijke wedstrijd op het programma. "Maar voor ons zijn alle wedstrijden heel belangrijk. In de competitie moet je iedere wedstrijd weer zorgen dat je drie punten haalt", zei hij daarover. "Ook de concurrentie blijft niet stil zitten en jaagt op die drie punten. Iedere wedstrijd moet je de volle honderd procent geven en moet je scherp zijn. Dat zal ook zondag weer moeten."


PSV ziet concurrentie dag na Emmen-uit onderuit gaan

De uiteindelijk moeizame zege van PSV op bezoek bij FC Emmen heeft 24 uur later een nog grotere betekenis gekregen. Woensdagavond liepen concurrenten AZ, Vitesse én Feyenoord allemaal tegen een nederlaag aan, zodat PSV na de 19de speelronde op een tweede plaats staat en AZ en Feyenoord inmiddels al op een achterstand van respectievelijk zes en acht punten staan.


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Mauro Júnior ('81)
Goal
0-2 Eran Zahavi ('88)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Donyell MalenEran Zahavi


Adrian FeinPablo RosarioIbrahim SangaréRyan Thomas


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'73 Timo Baumgartl voor Philipp Max
'77 Érick Gutiérrez voor Ryan Thomas
'77 Mauro Júnior voor Adrian Fein
'90 Joël Piroe voor Eran Zahavi
'90 Jeremy Antonisse voor Donyell Malen


Opstelling FC Emmen

FreiDe LeeuwLaursen


Ben MoussaPenaVlak


CavlanBakkerAraujoVan Rhijn


Telgenkamp

Wissels:

'63 De Vos voor Frei
'73 Tibbling voor Ben Moussa
'83 Jansen voor Laursen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-0)
 7 0-2 (0-0)
 7 0-2 (0-0)
 7 0-2 (0-0)
 7 0-2 (0-0)
 7 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
10  5 0-2 (0-1)
11  5 1-2 (0-0)
12  5 0-2 (0-1)
13  5 0-2 (0-1)
14  5 0-2 (0-1)
15  5 0-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.73. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (85 -> 5,0)
2. Eran Zahavi (29 -> 4,0)
3. Olivier Boscagli (27 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (21 -> 2,0)
5. Niemand (10 -> 1,0)
6. Philipp Max (8 -> 0,0)
7. Denzel Dumfries (6 -> 0,0)
8. Jeremy Antonisse (3 -> 0,0)
8. Yvon Mvogo (3 -> 0,0)
8. Jordan Teze (3 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (1 -> 0,0)
11. Donyell Malen (1 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (1 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Justin De Haas (0 -> 0,0)
14. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Mario Götze (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
14. Adrian Fein (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dat gaat weer spannend worden!
Benieuwd wie er nu een blessure gaat scoren. Malen? Ihattaren? Zahavi?
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
zelfcorrectie*

Sorry @Stefan V, ik zal vanaf nu gewoon rapporteren...
+1/-0

2 maanden geleden
Nog nooit gewonnen daar. Gaat weer een moeilijke wedstrijd worden. Als Emmen zijn kansen benut kunnen ze de eerste overwinning pakken. Ik verwacht echter dat wij hem er toch weer uitslapen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hopelijk niet weer zo'n tranentrekker als de laatste 5 wedstrijden...
+1/-0

 
2 maanden geleden
3x Rosario en 1x Zahavi. De beer is los
+2/-1

 
2 maanden geleden
Als we die spirit nou eens van de spelers en coach horen, dan is het ook een makkie. Rkc thuis, Emmen uit, en wij zweten peentjes.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja PSV is voor de competitie nog ongeslagen uit bij Emmen, helaas geldt zulks ook voor Emmen thuis tegen PSV.

Ik was aanwezig bij beide gelijkspelen, thuistribune, en baalde aanzienlijk meer van die 2-2 dan van de 1-1.

Anyway weer een 100% aanwezig away record dat mij door de neus geboord wordt. Thanks covid!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Emmen is een van de clubs die niet op mijn palmares staat. Ben dus ook nog ongeslagen in Emmen. Ik ben inderdaad ook meer van de thuisvakken. Iets meer bewegingsvrijheid. Mooie dingen meegemaakt. Misschien is tijd voor een boek
+1/-0

2 maanden geleden
Zal wel weer een lastige wedstrijd worden. Omdat iedere wedstrijd op dit moment lastig is. Enerzijds komt dat doordat we met een half reserve-elftal spelen. Anderzijds moeten we dat ook niet als excuus gebruiken, want in die paar wedstrijden dat we wel over vrijwel alle spelers konden beschikken leek het ook nergens op. Het wordt wel tijd dat we enigszins een lijn gaan bespeuren in het voetbal van PSV. Het is tenslotte bijna februari. Ik vind het te makkelijk om de reden dat dat nog niet gelukt is bij corona en blessures te leggen. Andere teams zijn er blijkbaar wel in geslaagd.
+1/-0

 
2 maanden geleden
AZ laat zien dat je, ondanks enorme Corona problemen eerder in het seizoen, op de juiste momenten kunt pieken. Ik zou het ED graag eens inhoudelijke journalistiek zien plegen over wat er precies speelt bij PSV.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Az is helemaal compleet. Is dus totaal niet te vergelijken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dan moet je onderzoeken waarom PSV niet compleet is. Onze selectie is veel en veel breder dan die van AZ.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mss dat onze selectie kwalitatief niet veel breder is? Als onze selectie echt beter is dan licht het aan da Schmidt dat het niet loopt, WIJ achten ons eigen veel beter dan dat wij in wezen zijn, maar het kan vriezen en het kan dooien, eerst was de eerste helft beter en nou proberen we de tweede het beste te maken, mss dat ze dadelijk beide beter gaan worden? Hopelijk niet beide kloten.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zowel PSV en AZ zijn eerder in het seizoen fors getroffen door Corona. Schmidt noemt te pas en onpas het drukke schema en Corona in interviews als er gevraagd wordt naar de fitheid van zijn jongens. Op dit moment hebben we veel blessures. AZ inderdaad niet. Als ik PSV was zou ik graag willen weten hoe dat kan. Je maakt mij niet wijs dat al onze spelers ‘voetbalblessures’ hebben zoals Gakpo. Oa Madueke heefft een spierblessure, Gotze volgens mij ook. Waarom zijn ze bij AZ en de snavels wel bijna allemaal fit terwijl juist wij een aantal ‘fitness goeroes’ hebben aangesteld? Kom op Toon, een dergelijk onderzoek hoort ook bij topsportklimaat.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Bedoel je zoals AZ, waar Svensson en Vlaar spierblessures hebben? Of Ajax, waar Klaiber eruit ligt met een spierblessure en waar ze Kudus maar niet fit krijgen? Want is daar dan wel de topsportcultuur waar je naar verwijst?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Kudus heeft volgens mij een knieblessure? Vlaar heeft dit hele seizoen volgens mij nog niet gespeeld terwijl Svensson er ook al langer uit ligt. Ik zou als PSV graag willen benchmarken om te zien of er iets aan de ‘spierblessures’ te doen is of dat deze ergens aan te wijten zijn.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Kudus hád een knieblessure waar hij aan geopereerd is, maar de laatste tijd krijgen ze hem gewoonweg niet fit. Svensson viel de laatste week van November uit met een spierblessure. Van Götze is niet bekend gemaakt wat hij heeft, dus of het spierblessure betreft is maar de vraag. Wat dat betreft heeft PSV niet significant meer spierblessures dan AZ danwel Ajax. Dus als je dan zegt dat er geen topsportcultuur bij PSV is, hoeven ze ook zeker niet naar die anderen te kijken, want dat is er dan daar evenmin.
+1/-0

 
2 maanden geleden
‘Een dergelijk onderzoek hoort ook bij topsportklimaat’ is iets heel anders dan stellen dat het er bij PSV niet zou zijn. Eerlijk gezegd heb ik wel twijfels over het medische en juridische vlak.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Nee, dat klopt.
Maar de stelling "Waarom zijn ze bij AZ en de snavels wel bijna allemaal fit terwijl juist wij een aantal ‘fitness goeroes’ hebben aangesteld?" klopt dus niet. Ze zijn daar net zo niet fit als hier.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgensmij hebben wij vooral pech dat de blessures nu bij Gotze Madueke Gakpo zijn. Die zijn nou eenmaal moeilijker op te vangen dan Rosario Sangare Teze Dumfries. Bij Ajax hebben ze ook problemen als de sterkhouders wegvallen. Alleen is daar de 2e keus geblesseerd.
+1/-0

2 maanden geleden
Hopelijk geeft Ihattaren deze week weer eens een teken van leven. 2 goals, 0 assists is voor een aanvallende middenvelder van PSV veel en veel te weinig. Zelfs Rosario die toch niet bekend staat om zijn drang naar voren heeft met 1 goal, 4 assists een hoger rendement.
+1/-0

2 maanden geleden
Blijft weinig over qua elftal. Zal wel weer een draak van een wedstrijd worden ...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zou echt iets voor ons zijn om punten te verspelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Baumgartl, Boscagli, Sangaré, Thomas, Ihattaren, Mauro, Malen, Zahavi

De bank is wel mager, maar dit zou toch voldoende moeten zijn om Emmen te verslaan?
+1/-0

 
2 maanden geleden
We moeten Emmen idd verslaan, vooral als we met de nodige strijders-mentaliteit aantreden, beide reacties van jou snijden zekers hout, wil ook iets aan toevoegen en dat is dat Corona kennelijk behoorlijk belastend is/kan zijn voor de spieren, topsporter of niet.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Al die blessures is ook te wijten aan die competitieplanner. Want alweeeer heeft ajax een dag meer rust tussen de wedstrijden. Zeer opvallend steeds..
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En hebben ze alweer een dag minder rust ten opzichte van de wedstrijd in het weekend :slaap
+2/-1

 
2 maanden geleden
Ja het zou wat zijn als ze Ajax op maandag zouden zetten dat zou helemaal opvallen...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als ze alweeeer een dag langer rust hebben moeten ze volgens mij als enige na afloop van de competitie nog doorvoetballen, of ze moeten een keer vier wedstrijden op één dag spelen anders kan dat natuurlijk nooit??
+1/-0

 
2 maanden geleden
Komende zondag heeft Ajax een dag minder rust gehad. Hebben ze over de afgelopen 18 wedstrijden aantoonbaar meer rust gehad? Ik zag dat zowel PSV alsook Ajax inclusief oefenpotjes, Europees en beker 35 wedstrijden hebben gespeeld waarbij Schmidt zijn mensen geregeld rust geeft.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Loopt uiteraard gewoon gelijk. Al heeft Ajax volgens Ten Hag met afstand het zwaarste schema en hebben ze daarover geklaagd bij de KNVB :D Werd alleen niks mee gedaan
+1/-0

2 maanden geleden
PSV is de laatste jaren vaak de ideale tegenstander gebleken voor ploegen die diep in de problemen zaten om het tij te laten keren.
Ze zijn dus gewaarschuwd. Vanavond svp 100% focus op Emmen, en niet op de jaarlijkse zeperd van aankomende zondag.
+1/-0

2 maanden geleden
In deze opstelling heb ik wel een Fein vertrouwen, kump goud 👍
+1/-0

2 maanden geleden
Veel balbezit, ze proberen het echt, maar het zegt natuurlijk genoeg dat er vrijwel geen uitgespeelde kansen gecreeerd worden tegen de nummer laatst. Ja we missen een hoop spelers in aanvallend opzicht, maar het is ook duidelijk dat de back ups niet voldoen aan het PSV niveau. Hopen dat t goed komt vanavond!
+1/-0

2 maanden geleden
Die Fein valt een beetje uit de toon vind ik.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Klopt, samen met Thomas. Dan moeten de andere opstaan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
An sich best knap om in dit inspiratieloze en onsamenhangende stelletje middelmaat uit de toon te vallen. Geen diepgang, geen intelligente loopacties zonder bal, geen vlotlopende spelpatronen en geen fatsoenlijk passing. En de afronding wederom dramatisch. Waarschijnlijk aan het eind wel 3 punten, want we spelen tegen het (met afstand) slechtste elftal uit de eredivisie, waarschijnlijk, maar met dit voetbal geen enkele garantie.
+1/-0

2 maanden geleden
Fein trouwens ook zeer matig in de passing. Had gehoopt en verwacht dat ie vorige en deze wedstrijd gebrand zou zijn om zich te laten zien. Zal vast talent hebben, maar komt er helaas op de een of andere manier nog niet uit.
+2/-0

2 maanden geleden
We hebben de boel redelijk onder controle, maar het gebrek aan de aanvallende middenvelders is weer schrijnend. Veel de bal nauwelijks gevaarlijk. Hopen dat de bal de tweede helft een keertje goed valt. Maar een zondagsschot van Emmen kan ook zomaar de wedstrijd beslissen. Mazzel zo vlak voor rust.
+1/-0

2 maanden geleden
Met een beetje pech ben je nou Dumfries ook kwijt. En als die zondag ook afwezig is kun je het wel vergeten....
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Gauw Piroe erin en Zahavi eruit.
Wat een drama met Malen, die Zahavi is een grote egoïst die alleen zelf goals wil
maken en Malen moet degene zijn die alles mag bepalen voorin.


Gewoon echt een kut aankoop.

En ook van een Thomas verwacht ik meer dreiging naar de goal, bij PEC maakte hij toch ook wel wat goals? Jonge jonge, wat een ongelofelijke armoede
+2/-3

 
2 maanden geleden
Nou, eerder Fein eruit eerst..speelt als een dooie
+2/-1

 
2 maanden geleden
Voorlopig gaat er meer dreiging van Zahavi uit dan van Malen, die eigenlijk gewoon onzichtbaar is.
+4/-1

2 maanden geleden
Ik vind het zo jammer dat wat Schmidt en PSV graag willen er niet uitkomt bij PSV. Qua resultaat sta je 4 punten achter Ajax, zit je in de beker en overwintert je in Europa. Voetbaltechnisch en qua fitheid moet het beter. Hoe zal PSV zijn als het ooit wel op stoom komt en spelers eindelijk fit blijven? Nu op naar een betere 2e helft.
+1/-0

2 maanden geleden
We geven weinig weg vandaag, maar ik zie echt niet hoe wat of wie er een doelpunt gaat maken. Komen nauwelijks in de buurt van kans, tegen de nummer laatst nota bene. Degene die hier als eerste scoort wint, maar 0-0 lijkt het meest logisch momenteel.
+3/-0

2 maanden geleden
Een middenveld met nul creativiteit / scorend vermogen, een rechtsback die totaal uit vorm is, Malen en Zahavi die zelden goed bereikt worden. Op deze manier gaat je seizoen heel snel als een nachtkaars uit. Waar zit ik naar te kijken? Tenenkrommend niveau.
+5/-2

ro-mario80 (geschorst)
2 maanden geleden
Ook tegen de nummer laatst gewoon weer billen knijpen!
Maakt niet uit hoe vandaag!
+2/-0

2 maanden geleden
Hier punten verspelen en je seizoen is voorbij. Zeker omdat je zondag de standaard 0 punten uit Rotterdam-Zuid mee gaat nemen. Dit is droevig....
+4/-0

 
2 maanden geleden
Wat dat betreft 2 bonus punten vandaag want standaard is Emmen uit een gelijkspel....
+2/-1

2 maanden geleden
Ben benieuwd wat deze keer de excuses zullen zijn na afloop. We zijn iig geen ene flikker opgeschoten tov vorig jaar.
+2/-1

2 maanden geleden
Gelukkig snapt Mauro wel dat je die bal er gewoon in moet pompen als het voetballend niet gaat.
+3/-0

2 maanden geleden
Never in doubt.

(later meer)
+1/-0

2 maanden geleden
Blij met de punten, beschaamd door het spelniveau en verontrust door Dumfries, PUNT.
+1/-0

2 maanden geleden
En zo is het geluk wederom met ons. Niks om trots op te zijn. Zie nu Dumfries van het veld strompelen, dus die zal Feyenoord ook wel missen. Met dit elftal ben je na 20 minuten al klaar in de kuip, wat dat betreft vrees ik dat deze bonuspunten enkel maar uitstel van executie zijn. Maar goed, hoe slecht we ook spelen, meestal lopen we met een resultaat van het veld. Laten we daar maar aan vasthouden. Zahavi bij beide goals toch wel heel belangrijk vandaag, net als Mauro die maar eens besloot dat de bal echt in de 16 moet als je wil scoren. Wederom bar een boos slecht, maar de puntjes binnen. Vaag en het kan natuurlijk niet goed blijven gaan, maar we leven nog.
+2/-0

2 maanden geleden
Ihattaren en Dumfries out, toch 3 punten. Mauro supersub.
+1/-1

2 maanden geleden
Lekker 3 punten en naar huis. Het was allemaal niet geweldig. Wel weer een wedstrijd waarin je kan zien dat Fein niet voor niets op de bank zit. Dumfries geen enkele voorzet goed gaf. Zahavi niet kan voetballen (Wel scoren) enzovoort. Hopelijk heeft Schmidt in alle rust kunnen zien wat er allemaal beter kan en op naar zondag!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Mwah.. Fein is een centraal middenvelder, geen vleugelspeler. Gelijk afserveren is misschien niet helemaal terecht.
+2/-0

2 maanden geleden
Zeer matige wedstrijd, maar hoe je het wendt of keert terechte overwinning. Ligt uiteraard ook aan de zwakke tegenstander, het is allemaal heel minimalistisch. Als je zo tegen feyenoord speelt ga je er dik af. Maar ik denk dat het niveau van PSV zondag wel een stuk hoger zal zijn. Hopelijk Dumfries er gewoon bij. Zahavi is een technisch beperkte maar wel lepe spits, type Inzaghi. Dankzij Mauro en hem winnen we vandaag.
+1/-2

2 maanden geleden
Met een gemis van een half elftal waren de intenties goed maar bleef bij het vorderen van de wedstrijd de voorsprong uit,en kabbelde het voort richting een bloedeloze 0-0.
Gelukkig was daar Mauro die ons de verdiende overwinning leverde en we zodoende Drenthe eindelijk eens met drie punten kunnen verlaten.
+1/-1

2 maanden geleden
Dit elftal bevat in middenveld en aanval nagenoeg geen creativiteit en drijft volledig op werklust. De mentaliteit is top maar een groot aantal spelers lijkt op zijn laatste benen te lopen waardoor er zo weinig over blijft dat je nauwelijks kansen kan creëren tegen de hekkensluiter.

Tot er creativiteit terug komt wordt het iedere wedstrijd overleven. Zondag in de Kuip maken we geen schijn van kans.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Die creativiteit is er wel, maar óf constant geblesseerd (Mario) óf hopeloos uit vorm en niet wedstrijdfit (Mo). En als de halve aanval er dan ook nóg regelmatig uitligt, blijft er idd bitter weinig over.

Nou ja, zondag heb je iig meer strijdvaardigheid nodig dan technisch vernuft. Laat Feyenoord maar komen, dan komen er wellicht kansen in de omschakeling. Al hangt e.e.a. ook af van de, wél, beschikbare spelers.
+1/-0

2 maanden geleden
Zahavi, is geen technicus, geen combinatiespeler, maar wél een spits. Bal van de zijkant, hij gaat er vol voor, waardoor de keeper er van schrikt. Tweede bal van de zijkant, volle overtuiging, goal. Laten we over de wedstrijd maar stil zijn...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zahavi begint zijn draai te vinden en bewijst momenteel ontegenzeggelijk zijn nut en bruikbaarheid. En de goals die hij maakt, zitten er ook erg lekker in. Zo zonde van die strafschop in Enschede. Scheelt toch 2 punten.
+1/-0

2 maanden geleden
Het is vandaag Dinsdag, Tegen Feyenoord wordt het Zondag, Dan staan we als een paal achter een dit seizoen nog niet zo goed als komende Zondag geziene PSV, snapt `t ?
+4/-1

2 maanden geleden
Met een bult aan geblesseerde creatieve spelers voor de eerste keer winnen bij Emmen op kunstgras. Ik ben tevreden. En doorrrrr
+1/-1

2 maanden geleden
het lijkt wel of het elftal met de dag slechter gaat spelen!! ryan thomas en fein wat zijn die slecht zeg!! echt eredivisie onwaardig! verders geen druk naar voren alleen maar terug terug terug alles naar de keeper!!
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden
Het lijkt niet . Het is zo. TEgen de nummer laatst geen 1 fatsoenlijke aanval op de mat leggen. Gelukkig valt een voorzet binnen. Ik zou wel eens willen weten waar dit team op traint.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ze spelen met 4 centrale middenvelders, wat verwacht je? dat die opeens een man gaan uitspelen? Zonder je creatieve spelers spelen is natuurlijk niet te doen. Vooral niet als de tegenstander vanuit een gesloten teruggetrokken positie speelt.
+3/-1

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Zo kun je niet blijven spelen, dit was lachwekkend slecht. Als Emmen een beetje snelheid voorin heeft verlies je van deze tegenstander niveautje KKD middenmoot.
+2/-0

2 maanden geleden
Positief is dat we nu eens niet echt in de problemen zijn gekomen tegen een laagvlieger. Dat is wel eens anders geweest, zeker op kunstgras. Met zoveel afwezigen en beide backs niet in goede doen is dat zo slecht nog niet. Fein en Thomas is ook wel duidelijk nu. Mauro wordt hier op 't platvorm nogal eens onderschat. Niet omdat hij nu scoort maar heeft in ieder geval beetje techniek (niet alle ballen springen twee meter van zijn voet). Dat is al heel wat.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Niet in de problemen? De hele wedstrijd* had ik het gevoel dat je én moest scoren én waakzaam moest zijn voor tegentreffer. Emmen had ook zo zijn kansen: schot op paal, schot net over, bal in zijnet van dichtbij.

*nou ja, eerste 80 minuten dan
+2/-0

2 maanden geleden
Wat mij nog steeds verbaast is dat elke tegenstander (ook Emmen) meerdere keren in overtalsituaties komt. PSV gaat met zes/zeven spelers druk zetten op drie tot vijf verdedigers. Allemaal leuk, maar als die bal wegrossen, is de kans redelijk groot dat ie bij een medespeler komt. En die hebben dan direct een overtal, omdat wij driekwart van het team voor de bal hebben. Tot nu komen we daar vaak mee weg, zeker tegen mindere tegenstanders die dat niet uitspelen. Maar dat blijft niet goed gaan natuurlijk.
+3/-0

2 maanden geleden
Ik blijf er bij dat het genant is dat PSV met deze meer dan prima selectie zo vaak zo slecht speelt. Als we dit seizoen (beker, competitie en Europees) 4 goede helften gespeeld hebben is dat veel.
Snap echt niet waarom Schmidt die eeuwige speelwijze van hem heilig verklaart. Waarom gaat hij niet gewoon uit van de spelers die hij tot z'n beschikking heeft en probeert daar iets van te boetseren. Begin zo langzamerhand te denken dat we de verkeerde Duitser gehaald hebben. Die Letsch is wel realistisch en weet zich bovendien te gedragen in de media.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Wat voor spelletje zouden we moeten spelen dan nu? We hebben geen aanvallende middenvelders die in vorm of fit zijn. We hebben geen buitenspelers. Enkel verdedigers en verdedigende middenvelders. In ieder geval is er op malen na vrijwel geen creativiteit in de ploeg. Je kan er op dit moment gewoon vrijwel niets mee, en dat is helaas duidelijk terug te zien. Alle ballen diep op Malen gaat hem ook niet worden denk ik.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ook met een volledig fitte selectie was t vooral matig. Daarnaast waren de PSV elftallen die recent Volendam, Sparta en Emmen tegen kwamen zoveel beter (op papier en qua waarde dan) dan de tegenstanders. Naar het spel kijkend viel mij eerder het omgekeerde op.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wanneer hadden wij een fitte frisse selectie, dat is dit seizoen nog niet voor gekomen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat die 4 goede helften betreft ben ik het qua competitie met je eens. Europees was gewoon prima, slechts 1 of 2 slechte helften. In beker heb ik nog geen goed kwartier kunnen ontdekken.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Zou mooi zijn als onze vrienden in A'dam morgen ook nog punten laten liggen, 4 van de top5 : Kwartet! :)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Niet gunstig voor PSV dat Feyenoord voor 2e maal op rij (hard) onderuit gaat. We hebben het doorgaans al vaak moeilijk in De Kuip, Feyenoord zal nu helemaal gebrand zijn op de overwinning. Ook zie ik Feyenoord niet gauw 3x op rij verliezen in eredivisie.

Daarnaast zie ik liever 4-5 ploegen strijden om de landstitel dan 2. Maar dat is puur persoonlijk. Zo zie ik PSV ook liever 4e worden achter (kampioen) AZ, Feyenoord of, voor de vorm, Vitesse dan 2e achter Ajax.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dit was al hun derde competitienederlaag op rij. Die overwinning van ze vorige week was in de beker. Onder vBronckhorst verloren ze in het eerste seizoen nog 7 competitiewedstrijden op rij (in dezelfde periode als nu).
+2/-0

 
2 maanden geleden
En jij hebt helemaal gelijk, RIS, die wedstrijd in de Arena had Feyenoord ook nooit mogen verliezen natuurlijk hè.

En ik ben, en was tijdens het typen, mij ook bewust van die serie van 7 tijdens 2015/16. Een van die 7 wedstrijden - de laatste? - was de 0-2 tegen het PSV van Phillip Cocu, cruciaal in de titelrace. Even cruciaal in de kampioensstrijd was die andere overwinning in De Kuip onder Phillip (1-3) 2 jaar later. Zou mooi zijn als een hernieuwde overwinning in Knor-Zuid PSV opnieuw richting landstitel zou leiden!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Beter 2e dan 4e of 5e. Dan heb je kans op CL en kans op miljoenen. En dat heb je nodig om bij te blijven. Dus een rare gedachtengang wmb.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Haat jegens Ajax is momenteel groter dan liefde voor PSV. Cynisme heeft ook overhand over plezier daar waar het voetbal betreft. Zal wel iets tijdelijks zijn.

(edit: en wat heeft die kans op CL ons laatst een hoop plezier opgeleverd: een kansloze groepsfase in de... EL; ik was erbij in Basel & Linz, en een lol dat we hadden!)
+1/-2

 
2 maanden geleden
Ik weet niet of het juist ongunstig is dat Feyenoord weer verloren heeft? Tegen PSV zijn ze toch altijd extra gebrand op winst sinds de 10-0, dus dat maakt niet uit.
Daarnaast hebben ze toch echt wel mentaal wat tikken gekregen, ondanks dat het allemaal wedstrijden zijn die je kán verliezen.

Ik denk dat het meest positieve voor PSV aanstaande zondag het ontbreken van 45.000 man met schuim op mond is. Aan PSV om Feyenoord de definitieve kockout uit te delen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daar heb jij ook gelijk in. Maar ja, onze selectie is momenteel wel erg smal & broos voor een dergelijke titanenstrijd.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind ‘zou mooi zijn’ een understatement. Reken erop dat Advocaat zijn brigade zondag de must voelt om erop te klappen. Gelukkig hebben we een goed trackrecord in de Kuip. Hopelijk kan Herr Schmidt wederom een trendbreuk veroorzaken want anders kan het na zondag wel eens een moeizaam verhaal worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Had niet veel gescheeld. Ajax heeft de afgelopen 4 wedstrijden steeds met veel moeite de wedstrijden gewonnen. Ze creëren wel een stuk meer dan wij doen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Terechte overwinning gezien het spel, maar waar(???) was de VAR bij de 2-1. Haller maakt een overduidelijke overtreding.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Gaat meer om "wie was de var(ce)?"... die bloedhond hoeft PSV niet eens opnieuw te fluiten om ons te naaien!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zelfs als farce maakt hij zijn eigen regels
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat een vuile, gore, valse bloedhond is het!

En daar laat ik het maar even bij. De medische encyclopedie is hier, geloof ik, niet toegestaan.
+1/-0

2 maanden geleden
De 2-1 van Brobbey werd weer mogelijk gemaakt door een geweldige assist van Bassie Naaihuis, de ongekroonde assistkoning van 020 🤮🤮. Hoe lang kan deze doorzichtige naaierij waar men zich in een bananenrepubliek kapot voor zou schamen nog doorgaan?
+1/-0