Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak PSV pakt toch volle buit tegen Go Ahead


Tijdstip
22 september 2021
Stadion
De Adelaarshorst
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Zwak PSV pakt toch volle buit tegen Go Ahead; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV pakt toch volle buit tegen Go Ahead

PSV heeft na een zeer zwakke wedstrijd toch de punten mee naar Eindhoven kunnen nemen. Dankzij treffers van Cody Gakpo en Marco van Ginkel werd met 1-2 gewonnen van Go Ahead Eagles.

PSV begon in Deventer uitermate zwak aan de wedstrijd en ontsnapte in de openingsfase twee keer aan een achterstand na slap verdedigen. Het was echter toch de ploeg van Roger Schmidt die op voorsprong kwam. Een heerlijke pass van Eran Zahavi werd door Cody Gakpo snoeihard in het doel geramd.

Niet veel later was de thuisploeg weer dicht bij een treffer. Na opnieuw uitermate slap verdedigen voorkwam Joël Drommel de gelijkmaker. Snel daarna kreeg Zahavi een enorme kopkans na een goede voorzet van Ritsu Doan, maar de spits raakte de bal verkeerd en kopte naast.

De thuisploeg kreeg vervolgens nog een paar mogelijkheden, maar vlak voor rust was het PSV dat een enorme kans kreeg. Na wederom een goede bal van Zahavi kon Gakpo richting het strafschopgebied. In plaats van af te geven op de vrijstaande Doan schoot hij zelf en kon de doelman redding brengen. Met een 0-1 voorsprong ging PSV echter wel de rust in.

In de tweede helft gooide Schmidt met twee wissels de ploeg helemaal om. Voetballend ging het direct een stuk beter, maar het was toch Go Ahead dat op gelijke hoogte kwam. De ingevallen Jordan Teze stond niet op te letten en vervolgens kon Cordoba in de korte hoek hard binnen schieten, ook omdat Drommel niet goed stond opgesteld.

Naast Teze was Armando Obispo de tweede wissel die binnen de lijnen was gekomen. Een minuut na de gelijkmaker gleed hij uit en kreeg Go Ahead opnieuw een enorme kans. Nu kon Drommel wel redding brengen.

Na een uur spelen bracht Go Ahead drie spelers binnen de lijnen. Er gingen echter maar twee spelers uit zodat de thuisploeg korte tijd met 12 man aan het spelen was.

PSV was het sinds de gelijkmaker helemaal kwijt. Mede omdat Noni Madueke met een spierblessure uitviel waren alle wissels al snel gebruikt. Langzaam kwam de ploeg iets beter in het spel en dat leidde een kwartier voor tijd voor een goede mogelijkheid van Yorbe Vertessen, maar hij schoot net over het doel.

Net op moment dat PSV er even niet meer door wist te komen sloeg het alsnog toe. Vijf minuten voor tijd kopte Marco van Ginkel een corner van Gakpo binnen. Een minuut later kon Gakpo zelf het duel meteen beslissen, maar na een goede rush schoot hij net naast het doel.

Go Ahead kreeg uiteindelijk nog vijf minuten blessuretijd om een gelijkmaker te forceren. Het kreeg daarbij nog een cadeautje van scheidsrechter Nijhuis die om niets een vrije trap op de rand zestien weggaf. Terwijl de blessuretijd al lang voorbij was kreeg Go Ahead nog een kans, maar een uitstekende redding van Drommel voorkwam puntverlies. PSV kende een zeer zwakke wedstrijd, maar won toch.


[video] Highlights Go Ahead Eagles - PSV


Marco van Ginkel: 'Het was misschien niet top vandaag, maar je wint hem'

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel opgelucht na de winst tegen Go Ahead Eagles. "Dit is lekker. Het was misschien niet top vandaag, maar je wint hem", aldus Van Ginkel. "Soms heb je van die wedstrijden die je over de streep moet trekken. Nu maak je in die laatste vijf minuten een goal. Het was niet top, maar ik ben wel blij met die overwinning."

Voetballend had PSV het heel lastig in Deventer. "Vooral in de eerste helft stonden we positioneel niet goed. Het middenveld haalden ze groot uit elkaar, waardoor de tweede ballen steeds voor hun waren. Ryan Thomas en ik hadden het daar heel lastig in de grote ruimte. Eagles deed dat heel goed.", zo gaf hij aan. "Aan de bal waren we heel slecht. Veel slechte passes ook. In de tweede helft stonden we positioneel veel beter met een verdedigende middenvelder en de punt naar achter. In de omschakeling word je dan een paar keer gevaarlijk."

De aanvoerder kreeg de vraag of hij nog geloof had in de winst. "Je moet gewoon nooit opgeven. Dat was in de voorgaande jaren ook altijd. Zo zie je maar, hij hoeft maar een keer goed te vallen en hij gaat er in", zei hij daarop.


[video] 'Niet goed, wel lekker' | Interviews Van Ginkel & Gakpo


Roger Schmidt: 'Go Ahead is de beste ploeg waar we dit seizoen in de Eredivisie tegen gespeeld hebben'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN uiteindelijk blij met de winst in Deventer. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Go Ahead Eagles heeft het fantastisch gedaan met veel intensiteit", aldus Schmidt "Ze vochten voor iedere bal en waren goed in de duels. Ze hebben het ons heel lastig gemaakt. We hadden het moeilijk, maar hebben uiteindelijk wel gewonnen. Voor ons is het een heel belangrijke zege."

In de rust gooide Schmidt zijn ploeg om en zette Olivier Boscagli op het middenveld. "Zowel aan de bal als zonder de bal stond het niet goed. Go Ahead wist steeds de oplossing te vinden door de diepe bal voor de verdediging te gooien. De vier aanvallers werkten verdedigend niet hard genoeg", zo gaf hij aan. "We moesten daarom aanpassen en gingen daardoor 4-3-3 spelen. We hadden daardoor meer controle op het middenveld en creëerden een paar goede kansen. Uiteindelijk hebben we ook de mogelijkheden gekregen om te winnen, maar het was zeer moeilijk."

Schmidt was ook vol lof over de thuisploeg. "Go Ahead Eagles had eerlijk gezegd recht op minstens een punt. Ze waren de beste ploeg waar we dit seizoen in de Eredivisie tegen gespeeld hebben", zei hij daarover. "Ik vond ze vandaag echt fantastisch, echt fantastisch. Ik weet niet of ze dit iedere wedstrijd kunnen, maar in mijn ogen zijn zij hoe ze vandaag speelden de beste ploeg waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben in de competitie."


Cody Gakpo: 'Vandaag was het niet goed genoeg, maar hebben we uiteindelijk toch wel gewonnen'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan tevreden te zijn na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Het was een lastige wedstrijd. Uiteindelijk hebben we gewonnen, dat is het positieve hiervan", aldus Gakpo. "Maar we zullen dit goed moeten analyseren en dingen verbeteren, want zaterdag moeten we weer."

Gakpo was het eens met de opmerking dat PSV op het middenveld overklast werd. "We waren vandaag niet goed in het terug verdedigen vanuit voor, dus waren ze in de eerste helft vooral met z'n tweeën", zo gaf hij aan. "Zij kunnen wel een aardig balletje tikken. Het was af en toe wel lastig. Ze zaten er ook kort op en ze hebben het echt heel goed gedaan vandaag. Uiteindelijk hebben we wel gewonnen, daarvoor zijn we gekomen."

De aanvaller vond zelf dat hij wel aardig had gespeeld. "Maar dat telt niet als we als team niet goed presteren. Vandaag was het niet goed genoeg, maar hebben we uiteindelijk toch wel gewonnen", zei hij daarover. "Ook die lastige wedstrijden moet je winnen, zeker na zo'n dreun van afgelopen wedstrijd."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cody Gakpo ('15)
Goal
1-1 Cordoba ('55)
Goal
1-2 Marco van Ginkel ('86)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Philipp Max ('23)
Kaart
PSV: Armando Obispo ('81)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Ryan ThomasRitsu DoanMarco van Ginkel


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Jordan Teze voor Philipp Max
'46 Armando Obispo voor Eran Zahavi
'64 Carlos Vinícius voor Ritsu Doan
'66 Davy Pröpper voor Ryan Thomas
'69 Yorbe Vertessen voor Noni Madueke


Opstelling Go Ahead Eagles

Cardona


OratmangoenBotosRommensBrouwersCordoba


KuipersKramerNauberLucassen


Hahn

Wissels:

'60 Lidberg voor Cordoba
'60 Heil voor Oratmangoen
'60 Berden voor Cardona
'81 Deijl voor Botos
'90 Bourhane voor Rommens


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-2 (1-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-2 (1-1)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-2 (1-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (64 -> 5,0)
2. Joël Drommel (23 -> 4,0)
3. Niemand (20 -> 2,5)
3. Marco van Ginkel (20 -> 2,5)
5. André Ramalho (7 -> 1,0)
6. Ibrahim Sangaré (4 -> 0,0)
7. Davy Pröpper (3 -> 0,0)
8. Mees Kreekels (2 -> 0,0)
8. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
8. Ritsu Doan (2 -> 0,0)
8. Noni Madueke (2 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (1 -> 0,0)
12. Aron Van Lare (1 -> 0,0)
12. Frederik Oppegård (1 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Dennis Vos (0 -> 0,0)
16. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Dante Rigo (0 -> 0,0)
16. Philipp Max (0 -> 0,0)
16. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
16. Mario Götze (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Jordan Teze (0 -> 0,0)
16. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
ik ben benieuwd of ze de domper van Zondag weg kunnen spelen tegen een GAE dat de Feyenoord taktiek gaat toepassen. Zal geen makkelijke wedstrijd worden zonder scorende spits. Volgens mij heeft Zahavi het laatst tegen Gala gescoord. Daarna W2 en dat gaat de laatste jaren niet zo goed met als dieptepunt die 5-0.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Eerlijk gezegd snap ik de kritiek op Zahavi niet. Het spel van PSV is er niet op gericht om Zahavi goed te bedienen, en de buitenspelers zijn meestal met zichzelf bezig om zelf op het doel te gaan schieten. Ik zie maar zelden een aanval waarbij Zahavi echt goed in stelling wordt gebracht door een slimme steek-bal of een harde bal vanaf de zijkant het strafschop-gebied in. Als je weinig goede ballen krijgt kan je ook weinig scoren. Tav het afmaken vind ik hem nog steeds een prima speler.
Het enige min-punt dat ik over hem heb is dat hij regelmatig uit de spitspositie het veld in gaat lopen om de bal te gaan halen, terwijl het op die plek vaak al zo druk is.
+11/-0

 
10 maanden geleden
Je constatering dat je weinig harde ballen van de zijkant ziet is juist maar volgens mij is dat wel de bedoeling alleen gebeurt dat met Mwene/Teze en Max te weinig voor alsnog. Ik vind ook dat de kritiek onterecht is alhoewel ik geen fan van Zahavi ben , vind dat we diepgang missen met hem , veel mensen dachten dat we Malen en Dumfries niet zouden missen. 👀
+1/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens @we, maar er is n ander punt die ik hem (en de andere spelers) verwijt. Gakpo ging zondag voor eigen succes in de 1e helft terwijl Zahavi helemaal vrij naast hem stond en dat met zwaaien ook duidelijk kenbaar maakte. Als hij die bal niet geeft en zelf mist, heeft hij recht op n grote scheldkanonnade van Zahavi, maar helemaal niets. Dat is iets wat ik (eigenlijk al jaren) mis bij PSV, je medespelers op scherp zetten in het veld. In het veld ben je geen vrienden maar gezamenlijk n doel aan het nastreven: winnen ten koste van alles! Teambelang gaat boven het individu.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Dit is een hele andere generatie, die zijn meer bezig met elkaar duimpjes en hartjes geven op facebook. Misschien dat door de enorme bedragen die ze verdienen ze te snel onafhankelijk zijn, waardoor ze ook niet meer echt hoeven te luisteren.
Ik heb wel eens een interview van Van Breukelen en Berry van Aerle gezien waarbij ze het hadden over dingen tegen elkaar roepen in het veld, en dat ze dat juist positief beleefde om elkaar scherp te houden. In het veld al meteen de fouten corrigeren.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat heb je goed gezien. Als je de hele eerste helft bekijkt zie je wel 3 tot 4 mogelijkheden voor Zahavi die nooit een mogelijkheid wordt, omdat zijn medespelers het niet zien of voor eigen succes gaan. Bij psv in de spits spelen is momenteel een ondankbare taak.
+2/-0

 
10 maanden geleden
En werd vandaag imo weer veels te snel gewisseld.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik voorzie een drama week tegen 2 tegenstanders die niks te verliezen hebben!
+1/-2

10 maanden geleden
Hahahaha dat stuk over de 'scheidsrechter'
+3/-0

 
10 maanden geleden
Persoonlijk vind ik dat juist vrij infantiel voor een serieus voorbeschouwend artikel. Beetje gênant eigenlijk.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Ik ben gaan lezen waar jullie over schreven: "PSV kan zich weer op maken voor een schoppartij, aangezien de KNVB dorpsclown Bas Nijhuis heeft aangesteld als scheidsrechter. De man die structureel de spelregels negeert".
Ik vind Nijhuis geen slechte scheidsrechter, ik vind hem een scheidsrechter die het spel zo veel mogelijk door wil laten gaan, en mannelijk voetbal toestaat zodat er echt strijd kan ontstaan.
Kan best zijn dat hij af en toe een fout heeft gemaakt, maar dat heb ik nog liever dan scheidsrechters die voor allemaal kleine dingen fluiten waardoor het spel steeds stil komt te liggen. en de wedstrijd niet op gang kan komen.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik had ook het idee dat de pagina gehacked was en iemand dit stuk geschreven had. Nu ik die tekst er nog staat, lijkt dit niet het geval en is het inderdaad een sneu stuk.
+3/-1

10 maanden geleden
Begint deze site nu al vooraf met het zoeken van excuses door over Nijhuis te beginnen? We zijn PSV, een topclub in NL. Hopelijk zijn onze jongens weer fris en scherp en gaat onze coach er eens goed voor zitten en komt met een strategie die werkt. 0-6 met 3x Zahavi zou de juiste personen wat meer vertrouwen geven.
+7/-1

 
10 maanden geleden
Ik mis ook slimme plannen om per wedstrijd een strategie te bedenken die de zwakke plekken bloot legt, en de eigen kwaliteiten optimaal benut.
Je hoeft niet halverwege de wedstrijd naar Plan-B te gaan, je kan ook al met een Plan-B starten. Een aanpak waarmee de tegenstander het vanaf het begin al lastig heeft.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat is dat nu voor een voorbeschouwing? Kom op man, dit kan toch anders? Beetje treurig.
+4/-0

El Frikandel (geschorst)
10 maanden geleden
Nou nou redactie, van een supporter verwacht ik dat satire wel. Het is ook wel grappig, maar daar zijn jullie toch niet voor ?
+5/-0

 
10 maanden geleden
Tsjonge jonge mijn reactie verwijderen omdat ik zeg dat het spel ruk was en ik er een klotegevoel aan heb overgehouden. En dan zo'n voorbeschouwing wereldkundig maken??
+5/-0

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
Mooie club /stadion .jammer genoeg geen kaart ,moet rustig te doen zijn wat Schmidt ook nu weer gaat doen..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als Schmidt weer het halve elftal wisselt, wordt dit gewoon weer een lastige wedstrijd hoor. Dan staat er minder kwaliteit op het veld en zijn de spelers niet op elkaar ingespeeld. Gelukkig heeft hij tegen Feyenoord iedereen gespaard dus kunnen we nu gewoon vlammen.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Tuurlijk wisselt hij de helft van het elftal, omdat hij 5 wissels heeft.
+1/-0

 
10 maanden geleden
klopt helemaal, want zijn basis bakte er heulemaal niks van, toch?
+1/-0

10 maanden geleden
Go ahead hoeft niet te rekenen op nog een offday van PSV.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat we als PSV GAE, met alle respect, niet als een moeilijke wedstrijd gaan zien. Zo ja, dan kunnen alle titelaspiraties en Europese natte dromen de prullenbak in. Kom op zeg, die moeten we toch gewoon oprollen
+5/-0

 
10 maanden geleden
Nouuuu ..... Gotze en Sangare zijn er niet bij, en zaterdag moeten we tegen de (huidige) nummer 2 .... dus Schmidt zal wel een paar spelers gaan sparen ... wordt weer een bagger wedstrijd, met spelers als Doan, Bruma en Thomas (en misschien wel Guti?) in de basis!
+1/-0

10 maanden geleden
Vorig seizoen al heeft Schmidt zich extreem eigenwijs getoond met het tot diep in de 2e seizoenshelft vasthouden aan het opzichtig falende duo Rosario/Sangaré- en zelfs een volledig seizoen aan een falende tactiek.

Om die reden zou het mij niets verbazen als hij vrolijk door blijft gaan met zijn absurde wisseltombola. Vanochtend in de krant lees ik ook weer dat hij 'acceptatie wil voor zijn wisselbeleid'.

Hij lijkt bij zijn keuzes enkel en alleen te kijken naar fitheidsdata en fit met zijn eigen 'pressing' (?) systeem. Hij benadert het puur rationeel zoals een techneut, precies het tegenovergestelde van bijv. een Guus Hiddink.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is wel zorgwekkend idd.

ik begreep dat Andre Ooijer kritiek had op het wisselen van Schmidt; dat leek me zeer op zijn plaats na zondag, Roger slaat helemaal door op deze manier en dat gaat niet werken; hij is niet heilig, niemand niet...

Als hij niet de beste 11 - die beschikbaar zijn, want sowieso zonder Götze en Sangare - wordt het vanvond ook n moeilijk verhaal. Er moet toch iemand wat gezond verstand bij Schmidt aandragen...
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Jaja.. en als er afgelopen zondag nog 2/3 een (zware) blessure hadden opgelopen had Schmidt ze eerder moeten wisselen.
Makkelijk lullen achteraf.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik ga uit van een reguliere overwinning,op basis van het feit dat kwaliteit tussen beide selecties het verschil zal gaan maken.
+1/-0

10 maanden geleden
Is het ook niet onder andere te wijten dat er maar 1 basis team staat en de "2e keus" zeer matig is. (te dunne selectie)
+1/-0

10 maanden geleden
Ik hoopte dus dat PSV zondag van Feyenoord zou winnen en aldoende wellicht op weg was naar een 100% score - Eagles, Willem II, Sparta & PEC - alvorens met iig voorsprong op Ajax naar Arena af te reizen. Dat scenario moet nog steeds gelden, met uiteraard het verschil dat 100% weg is en je nu achterstand wellicht tot minimum kan beperken. Het is niet anders. Vanavond moet je natuurlijk probleemloos winnen, anders kan je er net zo goed meteen mee stoppen.

Dan nog en weer even offtopic. En nogmaals ik ben absoluut niet van het verplaatsen van wedstrijden al had dat met Feyenoord weldegelijk gemoeten. Ik verneem net dat in de aanloop naar Ajax-PSV Ajax 2 dagen meer rust heeft dan PSV. Laat die verdomde wedstrijd dan als de donder verplaatsen! Straks ga je weer voor schut! En de vlieger van dan achter de feiten aanlopen gaat ook niet op aangezien Ajax natuurlijk óók die wedstrijd achterstand oploopt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Verplaatsen kan niet meer, aanvragen t/m de winterstop hadden uiterlijk twee weken geleden ingediend moeten worden.

Daarnaast kun je vergeten dat je een topwedstrijd kan verplaatsen. De paar beschikbare data voor inhaalwedstrijden zijn allemaal doordeweeks. Geen enkele gemeente die daarmee akkoord gaat.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk dat dat in Eindhoven meer een issue zou zijn dan in Duivendrecht. En als er sprake is van louter bus- of treincombi, zie ik ook geen probleem. Anders had Feyenoord-thuis ook niet verplaatst mogen worden. Dan had je er als PSV zijnde in de zomer beter op moeten anticiperen. Géén topwedstrijd na Europese week. Of ging men er stiekem vanuit dat CL tóch wel gehaald zou worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Succes met plannen dan. Er zijn voor de winterstop maar drie speeldata die niet rond een Europese wedstrijd vallen, waarvan twee doordeweeks en dan geven gemeentes toch geen toestemming. Een topper plannen voor een Europese wedstrijd kan ook niet, aangezien die toch standaard op zondag gespeeld moeten worden (weer die gemeentes), terwijl je op dinsdag al CL-wedstrijden hebt en je op die zondag daarvoor niet eens kan spelen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Niet elke topper is automatisch een risicowedstrijd. Wedstrijden tussen ADO & Feyenoord zijn eerder een risicowedstrijd dan Ajax-PSV. Die laatste werd onlangs nog op zaterdagavond gespeeld ihkv de JCS. En zo werd ook de befaamde 4-3 tussen PSV & Feyenoord nota bene op een woensdagavond gespeeld. Saillant detail: deze was juist daarheen verplaatst vanwege het feit dat PSV op vrijdagmiddag nog actief was in Portugal (EL, noodweer donderdagavond).
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Dus we moeten hopen(!) op steun(!) van de KNVB(!)?

Sorry hoor maar dat zie ik dus niet zitten.
+1/-0

10 maanden geleden
Waarom Obispo op de bank??? Met Thomas gaan we de oorlog niet winnen hoor.
+2/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Heb je Obispo zien spelen de laatste paar wedstrijden?
+1/-1

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Logische opstelling.
Hopen dat de spelers vandaag weer eens thuis geven en laten zien dat de nederlaag tegen Feyenoord een incident was.
+2/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Steun? Gebruikmaken van de mogelijkheden die het reglement biedt.

Andere clubs doen het ook, indien zulks uitkomt. Waarom wij niet? Waarom moeten wij weer roomser zijn dan de paus en wijzer dan Salomo?

(edit: ging iets fout, was reactie op ondeugende gijt, althans een van de reacties, take your pick)
+1/-0

10 maanden geleden
Lekker scherp begin ook.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Gelukkig een snelle voorsprong. Die van Zahavi had er heel misschien ook wel in gekund toch?
+1/-0

10 maanden geleden
T doet pijn aan mn ogen
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het tenue of het spel?
+2/-0

10 maanden geleden
Het is bijna een prestatie om zo slecht te spelen met zo’n selectie. Nog maar even genieten van deze geflatteerde voorsprong dan maar.
+1/-0

 
10 maanden geleden
OMG is dat de nieuwe corner variant?? Met twee man er bij gaan staan en dan zon pupillen balletje.
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Wat een paniek voetbal weer
Speel eens rond en het liefst van die goal af
+1/-0

10 maanden geleden
Vraag mij af wat er toch weer is gebeurd met deze spelers, wat zit er weer in de koppies (de wissels)? Onderhand elk seizoen zie ik dezelfde lijn. Sinds Cocu kunnen wij geen goede series meer spelen. Onderhand beetje klaar mee...
+2/-0

10 maanden geleden
Wat is er in vredesnaam met Max aan de hand ? He-le-maal niks lukt meer. Die corner van net was niet eens een terugspeelbal te noemen 😖
+2/-0

10 maanden geleden
Onze trainer heeft de ploeg uit vorm gewisseld..
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Ja, want als je een keer gewisseld wordt kun je opeens geen fatsoenlijk pass meer geven of is het logisch dat je je man laat lopen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Vertrouwen en vaste patronen weg misschien?
+3/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Het gras was nat, de brug stond open en de hond heeft m'n huiswerk opgegeten.

Er zijn geen excuses voor iemand die zijn man laat lopen en er zijn ook geen excuses voor een pass over 5/10/20 meter die zijn doel op 5/10/20 meter mist. Of voor een stuiterende terugspeelbal op de keeper die onder druk staat, recht op het doel af ook nog. Niet op dit niveau.
+1/-0

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Flinker eens op met die Thomas
Zet naast van Ginkel een propper neer
Das eens stuk rustiger op het middenveld
+3/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal eens! Thomas voegt werkelijk niets toe, Doan ook niet trouwens
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het gaat toch goed jongens. We staan gewoon voor in een uitwedstrijd tegen een ploeg uit het linkerrijtje.🤔😎
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het probleem op het middenveld ligt anders vooral bij vGinkel en niet bij Thomas
+5/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Ja, laten we (een? we hebben er maar 1) Propper belonen voor z'n slappe inzet van zondag met nog een basisplaats.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Jeez, er lopen er weer een paar te stuntelen.. verschrikkelijk.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Het schaamrood dat me nog op de kaken stond na afgelopen zondag zal nog wel even blijven. De mooie 0-4 in Amsterdam gaf zoveel hoop, maar nee hoor, het is 0,0 beter dan onder van Bommel. Met deze selectie een regelrechte schande en dubbel gênant. Het moet nu echt heel snel beter of ik ga een actie-groepje oprichten, luisterend naar de naam; K.R.O!
+1/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
K.O.R.*

En joepie! Dat zal ze leren. Gelukkig worden we dan wel kampioen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja jongens, GAE, de schrik van de Vetkampstraat en omgeving. Toch jammer dat we niet in de CL mee mogen doen!
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Kan iemand me even uitleggen welke kwaliteiten Thomas heeft voor dit team en wat ie precies toevoegt aan het elftal. Ik weet
nl welke kwaliteiten ie hád bij PEC voor zijn blessure, maar het is me even ontgaan wat ie daarna nog gebracht heeft en op basis van wat ie een plek in de basis verdiend.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Inzet!.. Iets wat Propper vreemd is.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Ja, en dat is ook het enige, beetje karig. En zelfs met die inzet komt ie nog regelmatig te laat, laat ie veel te veel gaten vallen en is het in balbezit PSV onwaardig.

Zul je dadelijk zien dat ie zijn goaltje maakt.
+1/-0

10 maanden geleden
Wederom een ongelofelijke zaadpot.
+1/-0

10 maanden geleden
Het is wachten op doelpunten van GAE.Wat een baggervoetbal speelt PSV.GAE speelt gewoon beter voetbal en bij PSV doen ze maar wat.Max is weer verschrikkelijk en geen enkele lange bal van Boscagli komt aan.Zahavi mist een grote kans.Dit PSV is echt geen kampioenskandidaat.
+1/-0

10 maanden geleden
Volgens mij doet Schmidt het er nu om met die wissels. Niemand snapt het meer 😂
+1/-0

 
10 maanden geleden
Teze gaat ook lekker zeg. Drie verkeerde passes en zijn man laten lopen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik ben bang dat we de verwennerij van dit seizoen al achter de rug hebben
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Roger Schmid kwam met heel veel verwachtingen binnen. Sommigen hadden zijn boek gelezen. Er zou een spectaculaire speelstijl ingeslepen gaan worden. Zijn team tikte Ajax helemaal koekoek en we moesten de beste man tijd geven werd er vorig jaar hier geschreven toen we in januari alles weggaven. Beste mensen, het lijkt helemaal nergens op. Wat is er met deze geniale trainer aan de hand?
+1/-1

 
10 maanden geleden
Het is gewoon geen geniale trainer. Hij heeft met 1 clubje mazzel gehad dat het systeem werkte door waarschijnlijk een combinatie van net de juiste spelers en onbekendheid met het systeem bij tegenstanders in de Oostenrijkse competitie. Sindsdien een paar aardige wedstrijden in Duitsland door dezelfde combinatie. Toen werkte het niet meer in Europa omdat iedereen deze speelstijl ook inmiddels kende, dus nog maar geprobeerd in het volgzame China. Niets geniaals dus
+3/-1

10 maanden geleden
Het seizoen is net begonnen, en het beste lijkt er alweer vanaf. Middenveld is totaal los zand zonder Sangare en Gotze. Als je hier wegkomt zonder nederlaag, mag je de handjes dichtknijpen
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Boscagli OUT! En heel rap!
+1/-1

10 maanden geleden
Spelen we in het rood-geel vanavond? Die gasten spelen namelijk prima pressie-voetbal zoals onze coach het graag ziet.
+1/-1

10 maanden geleden
Breedte vd selectie is té minimaal. Van Gotze en Sangare naar Doan en Thomas. Hoewel ook merkwaardig dat Propper en Guti geen rol van betekenis spelen. Das best wel droevig.
+2/-0

10 maanden geleden
Wat ben ik dit seizoen nu alweer helemaal zat. Wanneer komen de echte betere tijden eindelijk weer eens,een tijd dat je weer verlangend uitkijkt naar de volgende wedstrijd. ik ben onderhand blij met een interlandweekend. Een weekje niet naar het geklungel van PSV hoeven kijken, Nu hopen op de 1-2 tegen notabene een degradatiekandidaat. Ik zie onze Duitse vriend dit uitgebluste zooitje alleen maar verder in de put krijgen met zijn idiote wissels en eenzijdige spelopvatting. nee helaas weer geen prijzen dit jaar ben ik bang voor
+1/-0

10 maanden geleden
De spelers laten het zelf ook afweten. Lamlendige ploeg dit PSV. Vast weer niet fit genoeg of zoiets. Dit wordt weer een seizoen met veel hoofdpijn.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Et voila.. de reden waarom Schmidt Madueke elke keer probeert te beschermen.

Maar... lekker laten staan. Toch?
+5/-1

 
10 maanden geleden
Yepp en waarom hij Gotze laatst wisselde. Maar dat mag je niet zeggen hoor.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Bij Ajax kan elke dreumes van 19 ook gewoon 90 minuten spelen..
+2/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Je lult maar wat.
Ook bij de lelijke club uit betondorp kunnen 19-jarigen niet 2/3 keer per week 90 minuten voetballen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Jij probeert ook maar wat makkelijk te scoren door nu je gelijk te willen halen. Dat ze dat niet 2-3x per week kunnen is duidelijk week in week uit, maar Madueke zat op de bank Zondag en valt nu na een uur spelen geblesseerd uit en dan ineens komt dat door dat magische wisselen van Schmidt en had hij hem er vast weer eerder uit moeten halen om hem te beschermen. Dat is net zulk gezever.
+7/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Ik heb het niet over de "magische wissels" van Schmidt gehad, wel over het beschermen van Madueke.
Maar supporters weten het allemaal natuurlijk veel beter dan mensen die er wel verstand van hebben.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Waar verstand van hebben? Wanneer je iemand wel en niet moeten laten spelen puur op bepaalde fitheids data en risico inschatting op blessures? Die wijsheid heeft geen elke trainer, is ook maar een risico inschatting. Zekerheid heb je nooit. Pech kan je ook hebben zoals vandaag, maar het is eerder pech dan dat je zoiets had kunnen voorkomen door hem "te beschermen". Dat had die Zondag al gedaan...
+2/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
"Die wijsheid heeft geen elke trainer, is ook maar een risico inschatting."

Inderdaad een trainer heeft die wijsheid (meestal) niet, dat is de medische staf, mensen met verstand van zaken, omdat ze daar jarenlang voor gestudeerd hebben. En die maken dan inderdaad een risico inschatting. En Schmidt luistert naar die mensen, ja. Stom hè?

Emotie even aan de kant zetten en vertrouwen op mensen die er wel verstand van hebben.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Allemaal te verklaren of te begrijpen. Neemt niet weg dat je zondag tegen een ploeg als Feyenoord geen fantasie opstelling moet neerzetten en gewoon wat meer risico moet nemen. Ook als de data zegt dat iemand misschien wat vermoeid is, met ja inderdaad een verhoogde kans op blessures. Niemand wil dat een speler er lang uit is, maar zonder risico's te nemen word je geen kampioen en kan je er zomaar 0-4 afgaan thuis blijkbaar. Dat kan alleen met een bank zoals bij City of PSG ofzo. Ik vind z'n keuzes gewoon vreemd, zelfs als die met allerlei data verklaarbaar zijn. Risico's horen er ook bij.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
"Neemt niet weg dat je zondag tegen een ploeg als Feyenoord geen fantasie opstelling moet neerzetten en gewoon wat meer risico moet nemen. Ook als de data zegt dat iemand misschien wat vermoeid is, met ja inderdaad een verhoogde kans op blessures."

Je neemt geen risico's met de gezondheid van mensen. Misschien in Fifa of FM maar niet in real-life, zo werkt het niet.
Draag jij de verantwoordelijkheid als een speler een zware blessure oploopt, terwijl specialisten je hebben gewaarschuwd voor de risico en de gevolgen? Hoe ga je dat uitleggen? Ook over de gevolgen nagedacht? Betaal jij de kosten?

Zodra Schmidt bewust risico's gaat nemen met de gezondheid van spelers heeft hij gefaald en is het tijd voor zijn ontslag. Niet omdat jij of ik baal(t) van de opstelling tegen Feyenoord, die dus niks te maken heeft met de fantasie van Schmidt, wel met zijn probleemoplossend vermogen.
+2/-0

10 maanden geleden
Nou, daar heb je de uitleg waarom Madueke niet speelde terwijl de nepsupporters er hier om jankten! Blessure, net als Götze, die ook per se moest spelen van de nepsupporters...

Schmidt heeft geluisterd naar de nepsupporters en zie...

laten we nu voortaan gewoon de technische staff de opstelling maken zonder gezeur?
+6/-3

 
10 maanden geleden
Ho Ho Scmidt heeft bewezen nooit naar anderen te luisteren en dit zelf ook beaamt. Dus het opstellen vam Madueke is zijn eigen oordeel en blijkbaar dus een hele foute inschatting. Lekker hoor met al je data
+2/-3

 
10 maanden geleden
oh, dus Madueke niet opstellen: Schmidt out
Madueke wel opstellen: Blessure komt door Schmidt: Schmidt out

Ofwel: ga gewoon terug naar je Ajax forum!
+5/-1

 
10 maanden geleden
Misschien moet je zelf eerst beginnen met andermans mening respecteren voor je gaat roeptoeteren over nepsupporters.
+2/-1

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Hemeltergend slecht en wat doen we verder er een vechtwedstrijd van maken... schiet lekker op zo
+1/-0

 
10 maanden geleden
Laat me eens raden. Dit resultaat moeten we meenemen naar de volgende wedatrijd en ervan leren..... Hij heeft iig idd het voetbal tegen Fey meegenomen naar GAE. Ga zo door zou ik zeggen
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Daar moeten we ons zorgen over gaan maken, want het veldspel lijkt nergens meer op; te gek voor woorden, al dat gelul over fysiek en fitheid; voetbal zaken sneeuwen onder en dat is belachelijk met dit materiaal imo
+2/-0

10 maanden geleden
Het is dat PSV zelf dramatisch speelt, maar her is ondertussen ook weer de grote Bas Nijhuis show. Klapmongool
+5/-1

 
10 maanden geleden
Alleen een penalty voor Gae ontbreekt nog, dan hebben we wel zo'n beetje alles gehad.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Pff... wat een oerdomme, nutteloze overtreding ook weer van Obispo.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Gvd Cody schuif die bal gewoon binnen.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Dat was geen overtreding
+2/-0

 
10 maanden geleden
Als een PSV speler een tegenstadner raakt, dan is het een overtreding en zeggen ze: hij speelde de bal en de man! ... als het andersom is, dat wordt gezegd: hij speelde eerst de bal (geen overtreding). Rare regeltjes hebben die scheidsen voortaan!?
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
BAM!

Gelukkig zijn we fit genoeg om aan het einde van de wedstrijd nog te kunnen scoren.;)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Die Vincius snapt het ook niet echt he.
+3/-0

10 maanden geleden
PSV is mijn club en juist daarom ga ik niet mee in euforie na een toevallige winnende in de 85e minuut tegen een promovendus. De jaarlijkse ineenstorting is namelijk weer begonnen. Hij komt steeds eerder ook. Ik geef je op een briefje dat zondag as. wel puntverlies op gaat leveren.

Deze trainer heeft een prima spelersnetwerk maar van al het andere zoals tactiek, het mentale en een herkenbare speelstijl inslijpen heeft hij totaal geen kaas gegeten. Het lijkt na vorig seizoen met diverse negatieve records namelijk nog steeds he-le-maal nergens op. Combineer dat met een lichtgewicht TD (stroman) zonder daadkracht die geen kijk op spelers- noch een netwerk heeft en je krijgt de schrale selecties die PSV al enkele jaren heeft. Het algehele niveau is de afgelopen jaren ernstig gedaald binnen de club.
+2/-3

10 maanden geleden
Lekkâh!

GiGa belangrijk dit!

(later meer)
+4/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Ik kan hier niet echt van genieten, gelukkige zege, zeker niet verdiend en zoals anderen al aangeven, dat gaat zaterdag tegen W2 niet nogmaals goed.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Moet ik dan in zak & as gaan zitten, na een zwaarbevochten overwinning? Die momenten zullen er nog wel genoeg komen hoor.

We spelen zwaar ondermaats, maar winnen 'm wél, dankzij 2 clubmannen, vandaar GiGa belangrijk.

Voor nu dan, zaterdag moet het beter, dat ziet een blinde. Maar dat is van later zorg.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Volledig met je eens. Maar weer tegen een tegenstander die één dag meer rust heeft gehad. Zaterdagmiddag om half vijf alweer present staan. Het komt nu wel heel rap achter elkaar allemaal. Dat mag geen excuus zijn, maar Madueke is dan ook al niet meer van de partij en wordt de spoeling van goede voetballers al wel erg dun. Forza PSV !!
+4/-0

 
10 maanden geleden
Tja over een maand heeft Ajax 2 dagen extra rust, zoals ik in voorbeschouwing hierop al aangaf. Ik houd mijn hart vast. Essentieel dat je je competitiewedstrijden tot die tijd iig wint. Al is het maar om de schade beperkt te houden.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Uiteindelijk gewonnen door strijd als het voetballend totaal niet wil lukken. Dat is dan best lekker, ja. Best van genoten ook.

En inderdaad GIGA belangrijk.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Dat snap ik ook wel, niet nog meer punten verliezen, maar het veldspel moet beter; hiermee red je het niet... TOP CLUB onwaardig.

Wel fijn natuurlijk alsnog de 3 punten, maar ik maak me zorgen om ons combinatie voetbal waar is dat gebleven? Dit was n gevecht en daar liggen onze kwaliteiten niet!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Kunnen niet elke pot top zijn met zwaar programma. 3 punten tellen. Ik ben er content mee ondanks dat er genoeg op aan te merken is. Zorgwekkend word het als het geen incidenten meer zijn.
+2/-0

10 maanden geleden
Ondanks slecht spel en alle pogingen van Nijhuis om GA nog aan een goal te helpen toch gewonnen.. Snel vergeten dit!
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Dat moet juist niet, PSV moet echt aan de bak qua veldspel, want dat leek nergens op
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
"PSV moet echt aan de bak qua veldspel, want dat leek nergens op "

Daar ben ik het dus wel mee eens.

Maar kun je deze spelers nog leren een fatsoenlijke pass te geven? Het is ook niet zo dat men de bal nooit kwijt kan, er zijn altijd zat afspeelmogelijkheden. En tuurlijk, een pass kan best een keer niet scherp zijn maar niet aan de lopende band 10 meter ernaast, erachter, of erover, slaat echt nergens op. En dan zie ik ook nog regelmatig perfecte, strakke passes precies in de voeten van de tegenstander of niemandsland. Dat kan toch niet?

En hoe leg je deze spelers nu nog uit dat ze zich aan bepaalde taken/afspraken moeten houden? Hoe zeg je ze nu nog dat je echt niet, ook niet 1 keer en zelfs niet als je er echt geen zin in hebt of jeuk aan je l*l hebt, je man mag laten lopen?
+1/-0

10 maanden geleden
Wat is die Nijhuis toch een akelig ventje. Eerst wordt Teze op zijn poten getrapt en komt hij hoofdschuddend aangelopen. Dan trekt hij er nog een minuut bij, terwijl zij hebben gewisseld in de blessuretijd. Wat een lijer. Verrekte tv-clown. Laat hem voorgoed oprotten naar die televisie.
+9/-0

 
10 maanden geleden
En nog even een vrije trap op de rand vd 16.
Maar ik heb het hier al eerder gezegd, als wij gewoon fatsoenlijk voetballen kunnen we gewoon lachen om die clown. Aan de andere kant, clowns horen in een circus niet op een voetbalveld.
+10/-0

 
10 maanden geleden
Had een rode kaart moeten zijn. Vervolgens geeft hij een minuut later wel geel aan Obisbo als een speler van Go Ahead in zijn eentje als stervende zwaan neer gaat voor de ogen van 3 PSV'ers.
+1/-0

10 maanden geleden
Zo spelen bij WII en je komt zo niet weg. Gestolen overwinning en een kilometer door de ondergrens. Waar is dit elftal in vredesnaam mee bezig.
+2/-0

 
10 maanden geleden
W2 dag langer rust hahaha
+1/-0

10 maanden geleden
Slecht voor me hart 3 punten maar zie weinig hoop voor zaterdag ..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Niet bang zijn voor WII, die hebben iedere wedstrijd nog alle geluk van de wereld gehad ... staan zwaar boven hun stand! En dat zeg ik als Tilburger ...
+2/-0

10 maanden geleden
Zwak is nog zwak uitgedrukt !!!
+2/-0

10 maanden geleden
De hele wedstrijd weggespeeld worden door GA Eagles. Terug naar de tekentafel want er klopt helemaal niks van! Gehele middenveld word compleet overlopen en er is totaal geen structuur of vastigheid te bekennen. Nu al duidelijk dat we op meer dan 16 punten gaan eindigen van Ajax dit jaar. Die Schmidt moet nu eindelijk eens met een plan gaan komen en het kan me niet schelen wat als het maar iets is om aan vast te klampen. Desnoods een middenveld met 4 slopers om de boel dicht te houden en 2 spitsen voorin die loeren op dat ene kansje. Het kan me niet meer schelen als het maar niet meer dit losse zand is waar niemand van op aan kan!
+1/-4

 
10 maanden geleden
Ach gossie, twee zwakke wedstrijden en direct is het duidelijk dat je op meer dan 16 punten achterstand gaat eindigen. Geen idee wat je hebt gedronken, maar wellicht iets alcoholvrij proberen. Of gewoon water in plaats van azijn.
+8/-0

 
10 maanden geleden
Je zal bedoelen 2 goede wedstrijden
+1/-1

10 maanden geleden
Ik durf het bijna niet te vragen maar missen we Sangare niet?
+5/-0

 
10 maanden geleden
Ja. Die wordt al het hele seizoen zwaar onderschat. Er ligt alleen maar de focus op hoe hij aan de bal is (en dat is heel matig), niet op waarin hij uitblinkt. Is gewoon onmisbaar.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Wanneer wordt hij eigenlijk terug verwacht
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zaterdag al, heeft gisteren de groepstraining hervat
+3/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Tja, en als je dan kijkt naar wat Van Ginkel en Boscagli allemaal aan het prutsen zijn op het middenveld is Sangare zelfs voetballend opeens zo slecht nog niet.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Ons middenveld is Sangare Gotze plus wie dan ook. Maar die eerste twee zijn onmisbaar voor dit elftal.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik begrijp er echt helemaal niets van dat het tactisch ineens (binnen 1-1,5 week) zo slecht staat, en dat alle spelers zo veel foutne maken en zo vermoeid lijken ... en 0,0 vertrouwen uitstralen ...

Wat gebeurt daar toch ... trainen ze soms te zwaar en veel, omdat Schmidt vindt dat ze anders zijn pressing systeem niet kunnen spelen?!

Ik hoor zeggen dat het slechte middenveld de oorzaak is ... missen we Sangare dan echt zo erg?! Vond Van Ginkel trouwens wel dramatisch ...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Marco is wél matchwinner.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik heb niks gezien maar het lijkt erop dat Schmidt 4 wisselmomenten gebruikt. Ik dacht 5 wissels op 3 momenten?
+1/-0

 
10 maanden geleden
De rust telt niet als wisselmoment
+2/-0

10 maanden geleden
Na volwassen potjes in Europa en tegen achteenvolgens ajax en az,was dit wel heel kinderlijk.
Je begint al niet scherp,maar na de 1-0 presteren ze het weer om het zichzelf onnodig moeilijk te maken.
Gelukkig mocht Gakpo ditmaal blijven staan,waardoor de drie punten mee terug de bus ingenomen worden;al verspeel je het nog bijna door een idiote actie van Vinicius.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Velspel, positie spel en combinaties gaan oefenen, want dit leek nergens op.

Drommel 5 (wijfelachtig, doelpunt onnodig)
Teze 3 (lijkt te zwaar, waar is zijn snelheid? Doelpunt 75 % zijn schuld)
Ramalho 6 (lijkt of hij beetje onzeker wordt door al het gestuntel om hem heen)
Boscagli 5 (verzuipt op middenveld, passes komen niet meer aan)
Mwene 6 (defensief oké, in opbouw weet hij t niet)
Obispo 5 (lijkt overtuiging ook kwijt)
Max 4 (lijkt het spoor helemaal bijster)
Van Ginkel 6 (voor de goal, loopt te lang met de bal)
Pröpper 5 (lijkt af en toe niet bij de les te zijn)
Thomas 5 (doet zijn best, is geen basis)
Zahavi 6 (voor zijn brillante assist waarom moest hij eraf?)
Madueke 5 (maakt zichzelf moelijk, die drukte op te zoeken, heeft nog niet de fysiek om dat aan te kunnen, wordt ook niet slim gebruikt imo)
Gakpo 7 (MOM voor zover dat kan als PSV zijnde, dreiging, aanspeelpunt, balvast, doelpunt en assist)
Vertessen 6 (kracht, snelheid en actief, moet wel rustiger die enorme kans binnen schieten)
Vinicius 5 (als aanspeelpunt msn nuttig, nog weinig ritme)

Oftewel dat houdt niet over met 5 voldoendes... com'n PSV
+1/-0

10 maanden geleden
GAE- Gakpo 1-2 .
Beschamende vertoning waar de scheids zich naadloos aan aanpastte. Het is toch niet te geloven dat we in deze fase van de competitie al zo snel onder de ondergrens zakken. Ik vrees wederom voor een enorm zaadseizoen maar laat me graag van het tegendeel verrassen. Was dit nu een incident of was het goede begin van het seizoen een incident. Aan Nijhuis maar geen woorden meer vuil maken. Is een parodie op een scheidsrechter die blijkbaar al net zo rancuneus is als Derksen, het is besmettelijk blijkbaar
+3/-0

10 maanden geleden
Ach, in de laatste kampioensjaren stonden we bekend om winnende goals in de laatste minuten. En was het ook geregeld niet om aan te gluren. Na de dreun van zondag win je, hoe laat ik buiten beschouwing.

En door
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
PSV speelde erg slecht vandaag, ver onder haar kunnen. GAE speelde op 110%, en erg opportuun, niet op kwaliteit, maar ze maakte het PSV erg moeilijk, hebben ze prima gedaan. Drommel blunderde enorm bij de goal, oef! Erbarmelijk dat de bal niet vastgehouden kon worden, dat had veel met verkeerd positiespel te maken, doordat er geen beweging tussen verdediging en middenveld was, zeer kwalijk. PSV won overigens terecht aangezien we meer kansen kregen dan GAE, maar we moeten het maar snel vergeten, terwijl Schmidt dat zeker niet moet. Als er scouts op de tribune zaten, zullen ze gezien hebben dat Cody met de week beter wordt.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik vond bij die tegengoal Teze meer blunderen. Wat deed hij zo hoog terwijl zij de bal hadden? En wat een snelheid..... Liep vele malen langzamer dan die aanvaller. Ga dan niet zo hoog staan als je weet dat je traag bent !! Maar ja, de keeper is altijd een makkelijk slachtoffer. Helaas.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik zie wel wat in Drommel. Hij zit nog in een leerproces en maakt nog fouten, maar ik vind dat hij zichzelf wel goed "groot" maakt als hij naar een spits toe gaat, en hij ook lang genoeg blijft wachten en op zijn benen staan.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Drommel moet de korte hoek afschermen, dat deed hij niet. Je kon in de herhaling goed zien vanuit het perspectief van de GAE-speker dat er n gat was, en ik weet 95% dat hij zeker dat hij dit niet van plan was, maar toch in de korte hoek schoot toen hij zag dat Drommel niet goed stond.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik ben er wel een beetje van geschrokken dat we nu weer een wedstrijd hebben tegen een degradatie-kandidaat waarbij we pas in de 85e minuut op winst komen.
Tijdens de eerste wedstrijden van de vCL tikte PSV de bal heel goed rond, maar daar zie ik nu nog maar weinig van terug. Ik vond het in de 2e helft tegen Feyenoord al zeer matig worden, en deze wedstrijd vond ik het spel ook rommelig. GÖtze wordt enorm gemist, en met spelers als Doan en Thomas is het combinatie-spel een stuk minder.
Madueke had in minuut 24 alle tijd om een perfecte pass op Zahavi te geven zodat die alleen op de doelman af kon gaan, maar Madueke was waarschijnlijk in zijn hoofd met zichzelf bezig, bleef maar wachten, en verprutste die kans totaal. (helaas weer geen woedende Zahavi).
Ik hoop dat de trainer het combinatie-spel er snel weer in gaat krijgen, en dat hij er op gaat hameren dat ballen op tijd aan de spits moeten worden gegeven, anders kunnen we Ajax niet bij blijven.
+3/-0

10 maanden geleden
Blij met de 3 punten.Bij het doelpunt van GAE ging Drommel niet vrijuit.Ik denk dat FCT niet ontevreden is met de wisseling tussen Drommel en Unnerstall.Verder genoten van de acties van Gakpo en het verdedigen van Ramalho.Om toch nog iets positiefs te halen uit deze bagger wedstrijd van PSV.Toch wel merkwaardig dat het niemand opviel dat GAE een paar minuten met 12 spelers op het veld stond.
+1/-2

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat FC Twente qua saldo zéér tevreden mag zijn met "ruil" Joël-Lars. Al redt Drommel je wél vlak voor tijd.

Ja hoor, viel weldegelijk op hoor, die kortstondige numerieke minderheid (12-11). De commentator meldde het zelfs. Wij vroegen ons nog af of daar geen sanctie op staat: reglementaire nederlaag of rode kaart voor speler teveel en dus geen wissel? Maar het mag blijkbaar. De voetballers als figuranten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Bij de winnende van Van Ginkel,lieten ze op tv nog even een klein duwmomentje zien van onze aanvoerder.
Toen dacht ik heel effe:Het zal toch niet.(var)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Een ruil met ettelijke miljoenen winst. Prima deal
+1/-0

 
10 maanden geleden
Vanuit Twente-perspectief zeker absolute topdeal.
+1/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Tegen Real Sociedad redde hij PSV in de laatste minuten bij die blunder-terugspeelbal, vandaag deed hij dit wederom in de laatste minuut. (de 1-1 was echter zijn fout)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Tegen Sociedad zowel als tegen Cambuur & vanavond pakt hij belangrijke en zelfs cruciale ballen, maar dat is wel nadat eerdere tegentreffers (deels) op zijn conto konden worden bijgeschreven. Afgelopen zondag was het kwestie van 4 ballen op doel, 4 doelpunten. Van de regen in de drup of van de Zoet in de Drommel.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Ik ben anders ook niet ontevreden met die 'ruil', want ik vind Drommel een verademing in de goal in vergelijking met Unnerstall (of Mvogo). Zat natuurlijk helemaal mis bij die 1-1, maar red je vandaag wederom een paar keer. Unnerstall heeft er dit seizoen ook een paar keer flink naast gezeten bij Twente, maar dat lees je dan weer nergens.
+7/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Ben ook blij met hem; mee voetballend en 1 tegen 1 prima, afstandschoten zit nog verbetering in en hij mag nog wel wat meer coachen, van zich af bijten.

En dat napraten gebeurd altijd; het is vrij simpel: Lars wilde niet verlengen en was 2e keus; mee voetballend te weinig vlg Schmidt, dus ja wat moet je dan?
+3/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Nog even ter aanvulling, over dat vele wisselen de mening van onze MOM en vice aanvoerder:

https://www.vi.nl/nieuws/opgeluchte-gakpo-waarschuwt-psv-we-moeten-niet-in-een-sleur-terechtkomenlink

Duidelijk signaal en hij toont ook aan dat hij het aan kan in tegenstelling tot Madueke...

Msn moet er ook eens gekeken worden naar de manier van trainen (of rust inbouwen), want er lopen toch wel heel veel snel op hun laatste benen!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja, dat idee had ik ook ... zouden ze niet te hard trainen (op z'n Duits?), omdat Schmidt wil dat ze een perfecte conditie hebben om het pressing systeem goed uit te kunnen voeren??

Misschien is dat niet echt weggelegd voor deze spelers? Kijk naar een Gotze ... vorige week werd nog aangegeven dat er geen enkele speler is die zo veel loopt in een wedstrijd, nu is hij geblesseerd ... misschien toch iets te zware belasting voor een speler die een rare (stofwisselings)ziekte achter de rug heeft?? Hij wil wel heel graag, maar kan zijn lichaam het allemaal wel aan!!
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens mij moeten we het mentale aspect niet onderschatten. Schmidt kwam binnen en 1 van zijn expertises zou volgens mij het hele ‘fysieke’ aspect zijn. Ik geloof best wel dat hij op dat gebied veel kennis heeft en on zich heen heeft verzameld. Het is niet normaal dat jongens als Gakpo en Madueke de kar moeten trekken. De wedstrijden waarin PSV goed balden waren beiden vaak zeer belangrijk. Bij een normale topploeg kunnen youngsters zich aan de hand van ‘ervaren rotten’ langzaam ontwikkelen. Wij hebben oudere spelers met hun eigen verhaal. Gotze kan het on potentie maar die komt volgens mij terug van een ziekte waarvan je je kunt afvragen of je ooit volledig herstelt. Zahavi is, wat mij betreft, zwaar teleurstellend. Soms briljant (gisteren zijn voetbeqeging ook weer) maar vaak niet aanwezig. Scoort te weinig maar vooral zijn goals zijn te geconcentreerd over te weinig wedstrijden. Van Ginkel? You tell me. Heeft hij de kracht nog om terug te komen op topniveau? Soms nog belangrijk maar dat was hij voor de afgelopen 3 jaar veel vaker dan nu. Hopelijk zit daar nog rek in. Ik kan me goed voorstellen dat de druk bij Gakpo en Madueke zeer hoog is hierdoor. Ze willen ons blij maken door extra goed te spelen. Dat kan leiden tot blokkades gevolgd door blessures. Het is niet voor niets dat onze grootste talenten de afgelopen jaren soortgelijke patronen vertonen volgens mij.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Kan je hierin wel volgen Tony. daarnaast is het denk ik wel zo dat Gakpo al verder is als Madueke en in mijn ogen echt een exceptioneel talent is die zonder routine om hem heen al kan functioneren. Madueke is denk ik ook exceptioneel maar nog niet zo ver. Valt nu ook ver terug na een sensationeel begin, is normaal denk ik.
Een ander probleem is dat onze reserves ( Thomas, Doan , Vertessen etc ) wel mee kunnen draaien in een draaiend team met een paar sterkhouders maar op eigen kracht echt tekort komen al geef ik Vertessen nog het voordeel van de twijfel. Dus als zoals tegen Fey de kern uit het team is gewisseld zijn we een heel middelmatige ploeg.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zoals ik gisteravond ook op onze app aangaf, dergelijke wijze van voetbal & trainen is niet voor iedere speler/selectie weggelegd en dat heeft sowieso tijd nodig. Neem het laboratoriumvoetbal van Dinamo Kiev onder Valeri Lobanovski in de jaren (19)'80. Alleen tijd hebben wij niet. Dus ophouden met die flauwekul.

Vorig seizoen waren de goede wedstrijden op de vingers van één hand te tellen en was het verder niet om aan te gluren. Nu begon het allemaal vrij aardig, maar raakte de échte Schwung eruit toen de competitie begon.

Ja erg fijn hoe Herr Schmidt zijn wisselbeleid verdedigt en nu ook kan wijzen op de hamstring van Madueke. Maar ik denk dat zulks eerder aan zware belasting tijdens training & wedstrijden ligt. Man, man, man, spelers die al na een uur opgebrand zijn en jonge sporters in de kracht van hun leven die om de haverklap geblesseerd raken... wat gebeurt er allemaal?
+1/-0

10 maanden geleden
We kunnen als topclub dus geen positiespel spelen.
Dan kunnen we lullen over wissels. Maar beetje normaal de vrije man vinden is er niet bij. Pure armoede.
+2/-1

10 maanden geleden
Ook je slechte wedstrijden winnen, zo wordt je kampioen. Nu snel door naar de volgende en het voetbal weer in orde maken. Kijk uit naar de terugkeer van Sangare en we hebben eindelijk een keeper die punten kan pakken. Cody is onze held.
+2/-0

 
Mino (geschorst)
10 maanden geleden
Droom lekker verder.
+1/-3

 
10 maanden geleden
Keeper die punten pakt? Eh soms, maar nadat hij deze in eerste instantie weggeeft. Zie Eagles, zie Sociedad. En hoe zit het dan met die (doel)punten tegen Feyenoord? Die heeft-ie niet gepakt hoor.
+1/-0

Mino (geschorst)
10 maanden geleden
Counteren tegen Gae.

Maar," het beste team waar tot nu toe in de eredivisie tegen is gespeeld".

Schmidt is het pak slaag van 4 dagen geleden alweer vergeten ?

Schmidt is een coach van de excuses.

Die vent moet onderhand eens aangepakt gaan worden met alle onzin die hij uitkraamt .
Toontje topsport en Jdj zul je niet horen.
Schmidt zet zichzelf voor lul en de hele club,(al deden ze dat de laatste week zelf al).

Eindconclusie: PSV is in de blinde jacht op Ajax om het gat te verkleinen niets opgeschoten.
Schmidt is de verkeerde keuze geweest en zijn visie is : geen visie, hij doet maar wat.
+3/-9

 
10 maanden geleden
Schmidt geen visie? Laat me niet lachen
+3/-0

 
Mino (geschorst)
10 maanden geleden
Leg zijn visie ff uit dan ?
+1/-2

 
10 maanden geleden
Respect tonen voor mensen binnen de club is schijnbaar ook alweer te veel gevraagd
+6/-0

 
Mino (geschorst)
10 maanden geleden
Topsport klimaat waar Toon zijn mond van vol heeft is in mijn ogen benoemen van de problemen.
Pappen en nathouden wat gebruikelijk is in Eindhoven ga je het niet mee redden .
Schmidt is gewoon een , laat ik het wat vriendelijker zeggen, een slecht huwelijk.

Van Bommel, clubicoon, had minder krediet.
+2/-5

 
10 maanden geleden
Hahaha, vlieg op joh :D Hij won in 12 wedstrijden maar 2 keer en dan wil je serieus gaan beweren dat hij minder krediet heeft dan Schmidt? :D
+7/-1

 
10 maanden geleden
Weer zo'n eentje die niet nadenkt voordat hij wat post :D
+6/-0

 
10 maanden geleden
hahahaha. die pipo heeft het meeste krediet van iedereen gehad. iedere andere trainer was bij de helft van die idiote reeks van van Bommel al de laan uitgestuurd. Dus houd aub over die pipo.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Respect moet je wel verdienen. Indien medewerkers er een potje van maken of simpelweg niet presteren is dat niet altijd even gemakkelijk. Voor Jan Reker & Andy van der Meyden was respect hier destijds ook ver te zoeken. En terecht. Toen hoorde je echter niemand daarover.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Welk excuus had hij dan precies? Dat hij een compliment maakte voor het spel van Go Ahead :denk Je slaat wel heel erg door nu in je poging om te kunnen bashen
+6/-0

 
10 maanden geleden
Welk excuus zoekt Schmidt dan? Hij was juist eerlijk in zijn beoordeling. GAE speelde gewoon een prima wedstrijd waarin ze het PSV ontzettend lastig wisten te maken. En PSV had gewoon een beetje geluk dat ze alsnog die wedstrijd wisten te winnen. Dat is ongeveer wat Schmidt na afloop zei. En dat is gewoon de waarheid. Dat zijn geen excuses.

Iedere ploeg heeft wel een keer dit soort wedstrijden of dit soort fases waarin alles niet zo lekker loopt. Iedere ploeg heeft wel een keer een wedstrijd waarin ze in het moeilijk hebben. Maar als je kampioen wil worden moet je die wedstrijden wel weten te winnen. Dat is PSV gelukt dus missie geslaagd.

Een fase waarin alles wat minder loopt kan je beter aan het begin de competitie hebben als straks aan het eind. Want dan kan het je de titel kosten.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
In een dergelijk zwakke competitie als de eredivisie kan je je geen enkele misstap veroorloven. Tijdens de eerste helft van het eerste seizoen onder Mark van Bommel won je de moeilijke wedstrijden nog in de absolute slotfase, na de winterstop speelde je dan nog maximaal gelijk hetgeen je, onder (veel) meer, de titel kostte. Het eerste eredivisieseizoen Schmidt was één grote puinhoop waarin op het moment dat PSV "zou gaan oogsten" de concurrent juist met zevenmijlslaarzen bij ons vandaan liep. Bij een gelijkspel in Deventer had ik het alweer somber ingezien aangezien de concurrent dit soort hobbels met speels gemak lijkt te nemen. Potjes als gisteravond kosten kracht (hetgeen weer blessures in de hand werkt). Wil je écht mee in de strijd om de landstitel, en die landstitel is een absolute must, zal je dergelijke wedstrijden thuis zowel als uit overtuigend en comfortabel moeten winnen. Wij hebben nú al, zo vroeg in het seizoen, een extra punt nodig vanwege het doelsaldo.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Misstap? Waar heb je het over? Ze hebben gewoon gewonnen hoor. Dat is alles behalve een misstap.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Rustig ademhalen,en nog eens goed lezen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja het is gewoon een hoop onzin. PSV speelt nagenoeg het hele seizoen al goed voetbal. Spelen overtuigend. Het gaat nu 2 wedstrijden wat minder en gelijk paniek. Gelijk weer Schmidt dit en Schmidt dat. Alsof het hele seizoen al verloren is.

Elke ploeg heeft zo zijn fases waarin het wat minder loopt of draait. Waarin je gewoon een stuk minder goed voetbalt. PSV zit nu even in zo'n fase. Maar je moet wel gewoon je wedstrijden winnen en dat hebben ze gisteren gewoon gedaan.

Elke ploeg gaat dat krijgen. Ook Ajax gaat zijn punten morsen. en AZ en Feijenoord. Oftewel niks aan de hand.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Heb je ook helemaal gelijk in,het is slecht een momentopname die iedere club(ajax tegen ons en zwolle)overkomt.
Maar emoties zijn natuurlijk wel te verwachten,en wat goed is wordt benoemd en als het slecht is,mag dat ook worden benoemd.
Benieuwd naar de ontmoeting van komend weekend.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Kansloos tegen 10 man van Benfica, kansloos tegen Feyenoord, verdedigend zéér zwak tegen Cambuur & Groningen of all teams! Geen CL dus en nu ook geen overtuigende start in EL. En dan gisteravond weerzinwekkend optreden in Deventer. Hopelijk winnen wij in Tilburg, anders gaat kampioen worden wel heel lastig worden.

Enige voordeel is dat wij weer allemaal aanwezig zijn bij de wedstrijden. En de PSV-supporters laten zich niet langer in de maling nemen door trainer & td. Dat manifesteerde zich al eerder in mindere mate tegen Feyenoord en in een eerder stadium tegen FC Twente. Nowhere to run nowhere to hide. Geen excuses meer, winnen!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nou ja. PSV heeft nu 14 officiële wedstrijden gespeeld. 7 maal Europees en 6 in de competitie en tegen Ajax. en daarvan heb je er maar 2 verloren. Tegen Benfica en Feijenoord. Uitgeschakeld worden door Benfica is geen schande. Daar kan je nu eenmaal van verliezen. En van Feijenoord kan je ook van verliezen. PSV verliest elk jaar van Feijenoord.

Ze hebben nu 6 wedstrijden gespeeld in de competitie en daarvan heb je er 5 gewonnen. Je staat gewoon 2e hoor met maar 1 puntje op Ajax. Verleden jaar zou je dit wedstrijden niet gewonnen hebben en nu win je ze wel.
+2/-0

10 maanden geleden
Dit was wel een heel slechte wedstrijd. Meerdere spelers vielen totaal door de mand. Waar is Max mee bezig? En Van Ginkel (los van zijn doelpunt)? Madueke laat sinds Benfica ook niks meer zien. Gakpo is dreigend, maar niet scherp in de afronding en heeft nul oog voor medespelers die er veel beter voor staan. Het is echt een rommeltje. Daarbij krijg ik het idee dat spelers moe zijn. Vertessen kon na 15 minuten al niet meer. Hoe kan dat?

Ergens zit iets structureel mis en als dat niet heel snel opgelost wordt kunnen we onze kampioensaspiraties al eind oktober in de ijskast stoppen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens, Shev! Gisteravond was er nog de euforie omtrent de amper nog waarschijnlijke overwinning, vandaag moet de blik alweer vooruit naar zaterdag, waar je met dergelijk belabberd spel niet nog eens wegkomt.

Ik heb verder (nog) geen zin om op individuele spelers in te gaan, maar er spelen er enkele danig onder hun niveau terwijl van anderen onduidelijk is of hun niveau wel toereikend is voor PSV.

Komende 3 duels moet je gewoon winnen om in het spoor te blijven en dat moet ook kunnen natuurlijk. En dan wacht al de grote concurrent, 3 dagen na een Europese pot, en dat duel belooft cruciaal te worden.

Ondertussen moet je in Oostenrijk en tegen Monaco ook nog eens trachten een goede uitgangspositie te creëren voor overwintering hetgeen er na de, halve, misstap tegen Sociedad ook niet gemakkelijker op is geworden. Al met al een hels karwei... hup PSV, recht de rug!
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Het viel nogal op dat de spelers van PSV weinig enthousiasme uitstraalden en onderling nauwelijks contact maakten. Ik had de neiging om naar de TV te schreeuwen: 'Kom op! Maak er wat van! Samen voetballen is leuk!" Wat is er met dit team aan de hand?
+1/-0

10 maanden geleden
W2 en ajaks zijn clubs die willen voetballen en dat ligt PSV beter dan die clubs die vechtvoetbal spelen vanuit een gesloten verdediging.PSV heeft snelle aanvallers die met ruimte gevaarlijk zijn en helaas in kleine ruimtes minder zijn.
+2/-0