Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV verliest in Amsterdam


Tijdstip
24 oktober 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV verliest in Amsterdam; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verliest in Amsterdam

PSV is hard onderuit gegaan tegen Ajax. In Amsterdam zakte de ploeg in de tweede helft volledig door het ijs en verloor met 5-0.

PSV begon nog goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsminuten al mogelijkheden via Carlos Vinícius, Eran Zahavi en Bruma. Zij vonden echter Pasveer op hun weg. Ook Ajax werd al snel gevaarlijk, maar Marco van Ginkel voorkwam met een uitstekende sliding dat Berghuis kon binnen schieten.

Langzaam leek de ploeg de grip kwijt te raken. Na een kwartier spelen ontsnapte PSV al aan een achterstand toen vanuit de kluts een hoekschop net naast het doel ging. Enkele minuten later kwam alsnog de 1-0 toen de defensie niet goed stond opgesteld en een schot van Berghuis via de rug van Olivier Boscagli van richting werd veranderd.

Na een half uur spelen werd PSV weer gevaarlijk. Een vrije trap van Boscagli werd met moeite gekeerd door Pasveer. De rebound van de verdediger werd van richting veranderd en ging net over het doel. PSV drong in de laatste minuten weer aan, al leidde dat niet tot kansen. In de tegenaanval kreeg Ajax in de laatste minuut voor rust wel een enorme kans, maar Berghuis kopte tegen Haller aan.

In de tweede helft kwam het duel wat moeizaam op gang. PSV kreeg twee kleine kansjes, maar was in de afwerking te onzorgvuldig. Net zoals in de eerste helft was ook na rust de eerste bal tussen de palen van Ajax weer raak. Ramalho verloor een kopduel van Haller en Drommel kon ook niet bij de bal. Die tweede treffer leek als een mokerslag aan te komen, want  de ploeg was het helemaal kwijt. Nadat er achterin fout op fout werd gemaakt viel ook al snel de 3-0.

Het ging bij PSV van kwaad tot erger. De ploeg stortte als een kaartenhuis in elkaar en een kwartier voor tijd kon Klaassen volledig vrijstaand de 4-0 binnen schieten. In blessuretijd kwam er ook nog de 5-0 bovenop


[video] 'We moeten weer terug naar het niveau van eerder dit seizoen' | Interview Van Ginkel


Mario Götze: 'Het was zeker geen goede dag'

In gesprek met ESPN gaf Mario Götze aan dat de nederlaag hard was aangekomen. "Het was aan het eind een slechte prestatie. We hebben vijf goals tegen gekregen. Het was zeker geen goede dag", aldus Götze.

PSV koos tegen Ajax voor een andere speelwijze en speelde vaak de lange bal. "We moesten op zoek gaan naar een oplossing, zeker als ze hoge pressie spelen en aan de bal zo goed zijn", zo gaf hij aan. "Dit was onze oplossing. Dat werkte erg goed in de eerste tien, vijftien minuten. Maar uiteindelijk moet je naar de volledige negentig minuten kijken."

De 2-0 was uiteindelijk het breekpunt in de wedstrijd. "Je kan natuurlijk nog altijd terugkomen in een wedstrijd, maar het was verre van ideaal om zo'n doelpunt tegen te krijgen uit een dode spel situatie", zei hij daarover. "Uiteindelijk hebben we een paar kansen gehad en die moet je maken. Anders weet je dat het heel moeilijk gaat worden."


Marco van Ginkel: 'Zeker in een onderling duel tegen de nummer één mag dit nooit gebeuren'

Marco van Ginkel gaf in gesprek met ESPN aan dat PSV nog aardig begon aan de wedstrijd. "We kregen een paar mogelijkheden, maar die maak je niet. We begonnen prima aan de wedstrijd", aldus Van Ginkel. "Het strijdplan was om meer de lange bal te spelen en op de helft van Ajax te gaan spelen. Je weet dat zij goed zijn in druk zetten en een goede week achter de rug hebben. Dan wil je niet te dicht bij je goal spelen."

PSV raakte de grip echter snel kwijt en ging hard onderuit. "Uiteindelijk is het heel pijnlijk", zo gaf hij aan. "5-0 gebeurt niet vaak. Zeker in een onderling duel tegen de nummer één mag dat nooit gebeuren."

Van Ginkel was het absoluut niet eens met de opmerking dat de titel al een gelopen koers is. "We zijn pas tien, elf wedstrijden op weg", zei hij daarover. "Iedereen is nu teleurgesteld. Deze nederlaag is heel pijnlijk. We moeten dit gaan analyseren en weer vooruit gaan kijken."


Roger Schmidt: 'Dit is in Nederland de moeilijkste wedstrijd die je kan spelen'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat zijn plan voor ongeveer zestig minuten gewerkt had. "Ajax was wel altijd gevaarlijk. Zij hebben natuurlijk veel kwaliteit voorin, maar ook wij hebben genoeg kansen gekregen", aldus Schmidt. "In de laatste 30 minuten gebruikten ze hun momenten en toonden ze hun kwaliteiten in de tegenaanval. We waren bij de 3-0 en 4-0 ook niet slim genoeg. Het was duidelijk dat het lastig zou worden om nog terug te komen. Dat hadden we veel slimmer moeten doen."

Gevraagd werd wat het verschil was tussen de ploegen in de Johan Cruijff Schaal en nu. "Ajax heeft zich ontwikkeld, maar dat doen ze al een paar jaar", zo gaf hij aan. "Zij zijn op dit moment wellicht op hun topniveau en hebben hun momenten absoluut benut."

Uiteindelijk moest Schmidt wel bekennen niet ziek te zijn van de nederlaag. "Dit hoort ook bij voetbal. Je speelt uit tegen Ajax, dat is in Nederland de moeilijkste wedstrijd die je kan spelen en ook Europees gezien een van de zwaarste", zei hij daarover. "Maar wij zijn PSV. We hebben een goede ploeg en op een goede dag kunnen wij van ze winnen. Dat hebben wij drie maanden geleden nog laten zien. Vandaag was een andere dag. We misten een paar spelers, maar dat wil ik niet als excuus niet gebruiken. We hebben donderdagavond nog moeten spelen. Ik wil daar verder niet over klagen, maar dat is wel gewoon een feit."


Ajax biedt excuses aan voor spandoek tijdens wedstrijd

Ajax heeft tegenover PSV de excuses aangeboden voor het spandoek wat zondag bij opkomst van de spelers werd getoond. Dat heeft een woordvoerder van de club laten weten tegenover NU.nl. Tijdens de wedstrijd had algemeen directeur Edwin van der Sar dit ook al gedaan tegenover Toon Gerbrands. Ajax had akkoord gegeven voor het ontwerp, maar de uiteindelijke versie bleek op enkele punten hiervan af te wijken. De KNVB heeft in een reactie laten weten dat er nog niet is besloten of de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek zal starten.


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Berghuis ('19)
Goal
2-0 Haller ('56)
Goal
3-0 Antony ('66)
Goal
4-0 Klaassen ('76)
Goal
5-0 Tadic ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
53.585 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Alvarez ('24)
Kaart
Ajax: Martinez ('29)
Kaart
PSV: Philipp Max ('36)
Kaart
PSV: Carlos Vinícius ('69)

Opstelling PSV

Eran ZahaviCarlos Vinícius


BrumaMarco van GinkelIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'57 Yorbe Vertessen voor Bruma
'72 Davy Pröpper voor Marco van Ginkel
'72 Mauro Júnior voor Carlos Vinícius
'80 Jordan Teze voor Phillipp Mwene
'80 Érick Gutiérrez voor Mario Götze


Opstelling Ajax

TadicHallerAntony


GravenberchBerghuisAlvarez


BlindMartinezTimberMazraoui


Pasveer

Wissels:

'69 Klaassen voor Berghuis
'79 Neres voor Antony
'79 Kudus voor Gravenberch
'79 Tagliafico voor Blind


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 5-0 (2-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 4-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 5-1 (2-0)
11  4 4-0 (2-0)
12  4 3-1 (1-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 3-0 (2-0)
15  4 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (31 -> 5,0)
2. Ibrahim Sangaré (30 -> 4,0)
3. Philipp Max (13 -> 3,0)
4. Carlos Vinícius (9 -> 2,0)
5. André Ramalho (6 -> 1,0)
6. Aron Van Lare (5 -> 0,0)
7. Bruma (4 -> 0,0)
7. Marco van Ginkel (4 -> 0,0)
9. Vincent Müller (3 -> 0,0)
9. Eran Zahavi (3 -> 0,0)
9. Jordan Teze (3 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (2 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (2 -> 0,0)
14. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
14. Mario Götze (1 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (1 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
14. Davy Pröpper (1 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (1 -> 0,0)
20. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
20. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
20. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
20. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
20. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
20. Dennis Vos (0 -> 0,0)
20. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
20. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
20. Luis Felipe (0 -> 0,0)
20. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
20. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
20. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
20. Dante Rigo (0 -> 0,0)
20. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
20. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
20. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
20. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
20. Armando Obispo (0 -> 0,0)
20. Noni Madueke (0 -> 0,0)
20. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
20. Joël Drommel (0 -> 0,0)
20. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
20. Nick Viergever (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik benader de wedstrijden graag optimistisch maar zonder de geblesseerden Gakpo en Madueke hebben we technisch te weinig dreiging voorin.
Ik hoop op een plan-B van Schmidt waarbij hij de ploeg compact laat verdedigen en met de snelheid van Bruma en Vertessen met counters een doelpunt probeert te laten maken. Gezien de kwaliteiten van onze spelers lijkt me dat het beste plan. De spelers van Ajax ruimte gaan geven is vragen om problemen. Monaco kwam donderdag met counters 3x heel gevaarlijk voor het doel, dus die truc moeten wij maar tegen Ajax gaan proberen.
+2/-0

9 maanden geleden
Voor het eerst dit seizoen zie ik deze met angst en beven tegemoet. Hoop dat ik er helemaal naast zit maar ik zie dit PSV als aangeschoten wild. En dan maar hopen dat ik er helemaal naast zit.
+2/-0

9 maanden geleden
Wie weet verrassen ze ons,maar ben er bang voor ....
+1/-0

9 maanden geleden
Compact staan en counteren,plus het gokken vanuit de stilstaande voortzettingen zal de enige mogelijkheid zijn.
Hopelijk zijn we daarin effectief en zorgen we alsnog voor een enorme stunt.
+1/-0

9 maanden geleden
Als je er geen vertrouwen in hebt, hoef je de wedstrijd niet eens te spelen. Gewoon weer stunten daar in die betonbak.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik ga Zondag toch met enig optimisme naar Amsterdam ondanks dat ajaks zwaar favoriet is.Het is nog maar enkele weken geleden dat de FC Utreg met een uitstekend tactisch plan en een beetje geluk met de 3 punten uit Amsterdam vertrok.Die wedstrijd tegen Dortmund moet je niet als maatstaf nemen omdat Dortmund zich tactisch door ajaks liet wegblazen.Als PSV dezelfde ruimte geeft aan die Amsterdammers als Dortmund dan gaat PSV er ook met flinke cijfers af.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Misschien pakt Porsche Vertessen in de basis wel goed uit tegen die Blinde slak.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad …. Daar moet je van profiteren, gewoon constant die Blind opzoeken!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Tot nu toe speelde PSV in Adm vaak zeer stevig fysiek voetbal, en vrij compact. Ik hoop dat Schmidt dat nu ook gaat doen, want als je voorin technisch niet goed genoeg bent ga je ballen verliezen, en daar weten ze wel raad mee.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Eindelijk weer terug na een (in mijn ogen) onterechte 'plaspauze'.
Nét op tijd voor de wedstrijd waar ik al weken naar uitkeek. Inderdaad... uitkéék. Nou Cody en Noni niet mee doen vrees ik het ergste morgen.
Hopelijk blijkt het moeilijk voetballen met voeten naast de voetbalschoenen.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Huidige situatie eigenlijk best relaxed. Al tevreden met een kleine nederlaag en een gelijk spel voelt als winst. Billenknijpen niet nodig. Na zondag start de strijd om de tweede plek weer.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Serieus? Tevreden met een kleine nederlaag? Nou, ik niet. Nu niet, nooit niet. Wij zijn PSV, borst vooruit en knallen. Zou me wat moois zijn, nu het hoofd al in de schoot leggen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
In voetbal is alles mogelijk,mits je er maar in gelooft natuurlijk.
Het zal niet makkelijk worden,maar er moet wel een duidelijk plan zijn en de overtuiging.
Monaco kreeg ook maar enkele kansen,maar stond na afloop wel met de drie punten!
+1/-0

9 maanden geleden
Hoop wel dat de spelers er meer vertrouwen in hebben dan de fans....
+2/-0

9 maanden geleden
Het geklaag van gozebuyuk heeft iig geholpen. Hij mag z’n topper fluiten ondanks dat ie er niet voor geschikt is.
+1/-0

9 maanden geleden
Tegen ajaks 4-4-2 spelen met als middenveld Sangare, Proper, Ginkel en een vrije rol voor Gotze. Dus zonder Zahavi die met de pressie die Ajaks ontwikkelt van weinig waarde zal zijn.Met de snelheid die PSV heeft de ballen zo snel mogelijk over hun verdediging spelen of vanuit het middenveld met steekballen achter hun verdediging proberen te komen.Niet oeverloos gaan combineren want Ajaks is bij balverlies levensgevaarlijk in de omschakeling.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Propper? Serieus? Die slappe zak? Ik heb nog niet 1 keer gezien dat die wil strijden of dat hij er überhaupt een beetje zin in heeft of zich op heeft weten te laden.
Nee, dankje.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Zei ik je van de zomer al, Bok, toen er voor het eerst sprake was van de overgang*.

*de overgang van Brighton naar PSV, niet zijn penopauze
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Yup, en toen was ik het ook weer eens helemaal met je eens.
+1/-0

9 maanden geleden
Wel weer een te gek filmpje van onze media afdeling !
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Het heeft er op voorhand nog nooit zo hopeloos uitgezien tegen Ajax (Ajax meesterlijk in vorm, wij hopeloos uit vorm, blessures bepalende spelers, 2 dagen minder rust, etc.) dat je zou zeggen dat het eigenlijk alleen maar mee zou kunnen vallen. Vandaag heb je in ieder geval niks aan de sierlijke voetballers Gotze en Zahavi. Zullen enkel achter de bal aan hobbelen en op basis van duelkracht alles verliezen. Aub Van Ginkel, Propper en Sangare op het middenveld voor de controle. Voorin Vertessen, Bruma (misschien zelfs Bakayoko) voor de snelheid. Vinicius in de spits voor de duelkracht en hij kan in tegenstelling tot Zahavi nog wel een balletje vasthouden. Maar belangrijker nog, nu is het moment daar dat Schmidt eens met een tactische meesterzet moet komen. Dan hoeft het van mij helemaal geen winst op te leveren maar wel iets waar we in ieder geval verder mee kunnen (want iedereen ziet dat zoals het nu gaat we op voorhand al gedoemd zijn om weer een verloren seizoen te herbeleven). Als hij gewoon vasthoudt aan hetzelfde spelletje waarmee zonder twijfel wederom kansloos de bietenbrug op gaan, dan is dat voor mij bewijs genoeg (en hopelijk voor de directie ook) dat we de contractsonderhandelingen maar eens moeten gaan staken
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zahavi een sierlijke voetballer? Buikpijn krijg ik van die man.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Vertessen ipv Madueke is vooruitgang, ontbreken Gakpo is grote aderlating. Sangaré erbij scheelt wel n slok op het borrelende middenveld. Toch verwacht ik er helemaal niets van, dan kan het alleen maar meevallen...
+1/-0

9 maanden geleden
Ik moet zeggen dat ik weleens meer zin & vertrouwen in Ajax-PSV heb gehad.

Kan alleen maar hopen dat het snel & pijnloos zal zijn.
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Makkie! 0-3 en rood voor Mazraoui en/of Tadic en/of Martinez en/of Berghuis wegens frustratie van hier tot Tottenham.
+1/-0

9 maanden geleden
Je tactiek niet teveel wijzigen. Gewoon Ajax onder druk zetten. Dat is wat we het hele seizoen doen.

Op het middenveld moeten we het winnen en zijn we beter als iedereen zijn niveau haalt.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik snap niet dat vertessen en propper er niet in staan. Bruma en vinicius wel weer erin. Het blijft toch vreemd met die Duitse trainer. Ik had gehoopt op verdedigend blok Sangare/Propper met veel vrijheid voor de backs. Vertessen fijn voor de counter. Aanval zahavi/vicivius tegen dit Ajax is onbegrijpelijk.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Dat komt omdat wij een ‘trainer’ hebben die er heeelemaal niets van snapt!!
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Vooral Vertessen snap ik niet, met zijn snelheid, laat dan Zahavi erbuiten met Vinicius voorop...

Domme keuze imo
+3/-0

 
9 maanden geleden
Precies. Dit is een opstelling waarin we echt willen voetballen terwijl ik verwacht dat we niet veel aan voetbal gaan komen. Counteren met n breed veld is toch logischer...
+3/-0

 
 
9 maanden geleden
Vertessen zou ik er inderdaad ook in zetten, maar Vinicius heeft in mijn ogen niets laten zien wat veelbelovend is. Zahavi heeft nog zijn vrije trap die misschien goed kan vallen en eerdere prestaties tegen Ajax. Bruma kan "rommelen" en Vertessen heeft idd snelheid. In Vinicius heb ik bij 90 minuten aanvallen tegen Monaco nog geen enkel lichtpuntje gezien, om het maar lichtelijk te chargeren. Maar uiteraard hoop ik vandaag geloochenstraft te worden ;).
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ik zou 442 spelen met Bruma en Vertessen voorop, dus met sterk middenrif...

Aanvullend na de wedstrijd: Zahavi verstopt zich ook, niet gezien bij die vrije trap recht voor de goal... is al werkeiland weken lang drama, vandaag ook weer.
+3/-0

9 maanden geleden
Ik heb er alle vertrouwen in punt uit.
Ajax heeft er teveel vertrouwen in ivm onze laatste resultaten en wraakzucht.
en dat gaat ze breken.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens mij is nu het enige wat je moet doen overal volle bak de duels in gaan, daar houden ze niet van en worden ze misschien gefrustreerd; zo deed Utrecht het ook.

Hoe dan ook, je moet er inkleunen, alleen dan maak je een kans...

Opvallend: geen enkele speler uit onze jeugd in de basis, ook treurig imo!
+1/-0

9 maanden geleden
Hier snap ik wederom niets van. Iedereen ziet en weet dat je Ajax alleen kan bestrijden in de omschakeling met veel snelheid, en dan stelt hij die 2 onhandige centrumspitsen op ipv de snelheid van Vertessen. Of zou de tactiek zijn dat hij de tegenstander laat stikken in hun lachbuien….Deze trainer maakt er echt een sport van om vriend en vijand steeds maar weer te verrassen met totaal onverwachte en kansloze opstellingen. Zou hij denken dat er aan het eind van het seizoen een originaliteitsprijs wordt uitgereikt waar je een CL-ticket mee verdient? Ik zag nog wel een kleine mogelijk op een verrassing maar die hoop is nu ook in rook opgegaan. Wat een Pipo.
+5/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal eens met "Iedereen ziet en weet dat je Ajax alleen kan bestrijden in de omschakeling met veel snelheid, en dan stelt hij die 2 onhandige centrumspitsen op ipv de snelheid van Vertessen."
Ik had altijd Vertessen op de slak Blind gezet,

Trouwens op ESPN net goed filmpje van hoe slecht Zahavi wordt aangespeeld.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Wat een onzin. De twee wedstrijden waarin Ajax punten liet liggen waren tegen tegenstanders die constant de duels opzochten en op (en soms over) het randje speelden
+1/-1

 
9 maanden geleden
Onzin he ? Als je als team compact had gestaan om Ajax weinig ruimte te geven en dan was gaan counteren dan had je nooit met 0-5 verloren.
Nu gebeurd precies wat ik van te voren al in mijn posts schreef. Ze gaan te ver naar voren, geven te veel ruimte weg, en worden met 0-5 naar huis gestuurd. Was bij compact spel met counters nooit gebeurd.
+1/-0

9 maanden geleden
Onze trainer is of knettergek of heeft teveel gezopen. Ik vermoed eigenlijk allebei. Versterkt middenveld en snelheid voorin herr Schmidt. Maarja..
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Zo denkt werkelijk iedereen erover behalve onze vriend
+1/-0

9 maanden geleden
Goed begin, denken de Ajax-spelers er soms te gemakkelijk over, arrogantie ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Of zou het aan ons kunnen liggen
+1/-0

9 maanden geleden
Waarom speelt Zahavi? Elke bal op hem springt meters van zijn voet af en is balverlies …
+2/-0

9 maanden geleden
Jammer dit, want helemaal verdiend is de voorsprong niet.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Maar wat stond die Berghuis vrij zeg???
+1/-0

 
9 maanden geleden
Klopt. Onbegrijpelijk.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Onze grote plaaggeest. Die gozer scoort tegen ons altijd
+1/-0

 
9 maanden geleden
Alleen daarom al hadden we hem moeten kopen😎
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat komt ook omdat Tadic de bal blind randje 16 geeft, in plaats van dribbelen tot de hoek klein wordt en dan kansloos zelf te schieten. Bij ons staan er ook vaak genoeg mensen vrij, maar krijgen de bal niet of te laat of schieten niet.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Doen die stinkneuzen laatste tijd iedere keer. Eerste de beste kans vliegt erin.

Dat wat PSV dus niet moest laten gebeuren, maar er is nog niks verloren! Wij krijgen onze kansjes nog wel!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Van Ginkel en Zahavi erg slordig.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Zahavi, Mwene, Vinicius, Bruma, Drommel allemaal middelmaat of minder. Moet dus ergens anders van komen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ben er geen fan van maar kunnen we die twee met die gele kaart niet wat meer opzoeken?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Vertessen lijkt (nogsteeds) super logisch. Voetballend is de achterhoede van Ajax prima maar snel niet - met Blind as voorbeeld bij uitstek.
+2/-0

9 maanden geleden
Het valt me allemaal nog mee, hopelijk slaat de vermoeidheid niet toe in de tweede helft.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Daar vrees ik ook voor. Dat ze goed spelen maar het geen 90 min vol houden.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, echt een goed systeem zo met Zahavi en Vinicius op die posities ….
0,0 rendement hebben die gasten en balvast …. Bah bah
+1/-0

 
9 maanden geleden
Vind hem niet indrukwekkend maar Vinicius snap ik nog enigszins gezien het feit dat het centrum van Ajax klein is en PSV onder druk zal staan en de lange bal wil kunnen spelen.

Zahavi is altijd onbegrijpelijk wat mij betreft maar hier help je Ajax helemaal door Blind tegen Goetze te zetten ipv een speler die het hem heel lastig kan maken met snelheid.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Achteraf is natuurlijk alles makkelijk analyseren. Van Ginkel is vandaag de hoofdoorzaak dat je wordt overlopen. Continue moeten Mwene en Ramalho doordekken omdat Ginkel nergens te vinden is.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat klopt helemaal! Die van Ginkel loopt te wijzen naar z”n teamgenoten maar zelf loopt hij niet mee ….
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nou ja, achteraf... Van Ginkel speelt al weken dramatisch, net als Götze. Zet er dan maar spelers in die minder getalenteerd zijn, maar wel hun niveau kunnen halen.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Verdedigend is het slecht, Van Ginkel kan je net zo goed een schepje en een harkje geven, en Zahavi moet z'n mond eens wat meer houden en gewoon z'n kansen afmaken.

Maar het kan nog. 1-3 dan maar.
+1/-0

9 maanden geleden
Valt me 100% mee wat PSV in die grafbak laat zien.Met een beetje meeval had het 1-1 gestaan. Ik blijf in een goede afloop geloven want Ajaks is achterin echt niet geweldig. Toch vreemd dat een keeper die bij PSV reserve was nu op 38 jarige leeftijd bij die Amsterdammers keept. Eigenlijk de enige ajaxied die ik sympathiek vind. Aan die zeurende tadic heb ik een grafhekel.
+2/-0

 
9 maanden geleden
En die Anthony en Blind zijn geen jankers dan??
+1/-0

 
9 maanden geleden
Propper en Vertessen graag voor Ginkel (die al een tijd zwak speelt) en Zahavi. Veel ruimte achter de Ajax verdediging zoals altijd dus de steek pass van Propper of een afvallende bal via Vinicius en dan hopen op de snelheid van Bruma / Vertessen. Het is behelpen maar daar liggen iig kansen
+1/-0

 
9 maanden geleden
Jammer dat elke bal richting Zahavi en Vinicius balverlies is.
+2/-0

9 maanden geleden
Balen, net als tegen Monaco de opkomende middenvelder steeds kwijt.
Voorin mist het gif, schop eens gewoon dwars door de bal.
Heel snel Bruma wisselen, doet echt niks met de ruimte.
Hopen op een klein wonder
+1/-0

9 maanden geleden
Dat die kerel z’n megafoon inslikt.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Pfff tussen twee goede koppers in en Drommel die weer gaat zweven nadat bal is gepasseerd. Treurig
+1/-0

 
9 maanden geleden
Bij ons in de groepsapp viel zelfs het woord "nekschot"... gaat ietwat ver, maar idd bloedirritant.
+2/-0

9 maanden geleden
Het verschil tussen een topclub en een tobclub is weer overduidelijk: kansen afmaken. PSV speelt niet slecht maar krijgt het (ook dankzij Pasveer) niet voor maar te scoren. Helaas pindakaas. Volgend jaar beter.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Tsja nu komt hij met Propper, lekker dan met 3- 0
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Gözübüyük helpt ook nog even een handje.
Verrek maar, ik ben er klaar mee. Fijne avond nog.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ja die krijgen straks nog een penalty ook ….
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ja die krijgen straks nog een penalty ook ….
+1/-0

9 maanden geleden
De wissels zeggen me vandaag alles. Zij brengen doodleuk international Klaassen voor international Berghuis, en kunnen international Neres zo brengen voor international Anthony. Wij komen niet verder dan het brengen van een reservespeler van Jong Belgie.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het lijkt ook werkelijk HE LE MAAL nergens meer op🤔
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nou, dikke zucht. Inpakken en naar huis.
+1/-0

9 maanden geleden
Na de 2-0 stort PSV volledig in elkaar. Worden nog pijnlijke minuten met een 4-0 stand. Ik ben blij als ik weer in de trein zit.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ben blij dat je tussen supporters zit. Ik word hier thuis voor gek versleten dat ik naar die ellende blijf kijken😶
+1/-0

9 maanden geleden
Haal de witte zakdoekjes maar tevoorschijn!
+1/-1

 
9 maanden geleden
Moet je poepen dan?
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
9 maanden geleden
Ik begrijp het, kerel. Het is werkelijk ongelofelijk🤔
+1/-0

9 maanden geleden
Afgang 1e klas iig.
+1/-1

9 maanden geleden
Verrassend...

Het absolute dieptepunt.

(later meer)
+1/-0

9 maanden geleden
Bij een normale topclub flikkeren ze de trainer er uit na zulke resultaten, denk dat Smidt contractverlenging krijgt.
+6/-0

9 maanden geleden
Schandalig! Je kan verliezen, zeker zonder Gakpo, maar wanneer gaan we nou eens inzien dat die Drommel gewoon moet opbokken??werkelijk waar dit kan zo niet langer meer. Vervolgens zegt onze coach altijd; ik wissel zodat ik mijn spelers optimaal kan benutten wanneer het ertoe doet. Wannneer??? Cambuur thuis??? Wat zijn de momenten voor die man? het is lachwekkend! Mauro junior er ook nog eens inbrengen..topwedstrijden dit seizoen: 0 punten, 0doelpunten voor en 9 tegen in 2 wedstrijden!!! Er vliegen coaches uit voor minder
+2/-0

9 maanden geleden
Ajax kan voetballen. Op halve kracht 5-0….. PSV is een goede ploeg, met 2 verbeterpuntjes. Scoren en verdedigen…. Inmiddels net zo veel tegendoelpunten als de nummer laatst PEC Zwolle, waar we overigens ook maar ternauwernood van konden winnen. Ik ben even uitgekeken op dit ensemble, en zeker op de dirigent. 0-4 tegen Feyenoord en 5-0 bij Ajax. Gênanter kan het niet meer worden, wel beter. Maar dan moet er wel eerst een Duitser worden weggestuurd. Of blijft deze krotenkoker nog even de gedroomde messias van onze Toon?
+3/-0

9 maanden geleden
5-0 heel duidelijk dat Ajax heel erg goed is en dat wisten we allemaal toch wel? PSV is ondanks alle investeringen er niet beter op geworden. Zoals ik al zei Ajax heeft maar 1 concurrent in Nederland en dat is Ajax zelf. De selectie van PSV bestaat uit een stel slappelingen. De trainer is ook een waardeloze trainer die PSV fysiek leeg traint en een speelwijze eist die niet werkt. Gerbrands en de Jong moeten zich schamen met het idee dat ze met Schmidt willen verlengen. PSV moet groeien en is echt niet dichterbij Ajax gekomen. Dat gebeurt de komende jaren ook niet meer. Arnold Bruggink heeft gelijk. Als Ajax Bayern is, dan is PSV Dortmund. Niks mis mee maar op deze manier 5-0 verliezen is om je dood te schamen. PSV heeft vast weer een excuus want Ajax had 2 dagen extra rust, Gakpo was er niet bij. Nee PSV kan beter zwijgen en zeggen dat het een complete afgang was. Ajax gefeliciteerd met jullie uitstekend beleid. Jullie voetbal is goed. Alles klopt. PSV nu vol op gaan voor de 2e plaats en trek lering uit de slechte resultaten.
+1/-1

9 maanden geleden
We worden even afgetekend op onze plek gezet,en misschien is dat wel eens goed.
Voldoende inspiratie meegekregen,wat topvoetbal in houdt.
Aan alle ramptoeristen;gefeliciteerd.
+1/-0

9 maanden geleden
Met Roger maken we geen schijn van kans... 17 tegendoelpunten in 10 wedstrijden.. Tis allemaal net niet.
Met deze trainer gaat hem niet worden.
+2/-0

9 maanden geleden
Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat bij Ajax alles gewoon klopt, goed management, goede trainer en een hele goede en brede selectie. Bij PSV is dat allemaal net een tandje minder. Helaas, maar dat is de situatie nu.
+1/-1

9 maanden geleden
De gehele analyse die ik voor de wedstrijd had is uitgekomen, en ik baal er enorm van. Ik schreef hierboven nog "Ik hoop op een plan-B van Schmidt waarbij hij de ploeg compact laat verdedigen en met de snelheid van Bruma en Vertessen met counters een doelpunt probeert te laten maken. Gezien de kwaliteiten van onze spelers lijkt me dat het beste plan. De spelers van Ajax ruimte gaan geven is vragen om problemen."
En wat is het speelplan, veel te veel naar voren rennen, en veel te veel ruimte weg geven, en dus ga je met 0-5 naar huis. Was bij zeer compact blijven staan nooit gebeurd. Waarom deed Schmidt geen plan-B tov het tegen elke ploeg maar pressing willen spelen ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ongelofelijk idd. Je weet van tevoren dat Ajax voor eigen publiek wil voetballen. Dus dan is de ideale tactiek om af te wachten en er met snelle counters uit te komen. Maar wat doet die domme Schmidt; die zet er twee trage spitsen in en wil zo ver mogelijk naar voren voetballen. Hoe makkelijk wil je het Ajax maken? Ipv dat wij konden counteren, kon Ajax nu lekker counteren wat hun in de eerste helft een aantal super gevaarlijke momenten opleverde.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Bij mij is de trainer ook enorm in aanzien gedaald.
Dat hij er meer voetbal in wil brengen dar zijn voorgangers vind ik zelfs positief.
Maar als Gakpo en Madueke ontbreken, en je met Bruma aanvallend naar een veel lager niveau gaat dan moet je een aanspasing doen om je zwakke punten af te dekken en je sterke punten te gebruiken.
En verder heeft PSV donderdag gespeeld en dus minder energie.
Dan ga je nooit de spelers over het gehele veld verdelen, met alle gaten en ruimtes die je dan aan Ajax geeft. Ik ben er echt mega gefrustreerd over want alles dat ik van te voren had voorspelt is uitgekomen.
Ik zie ook geen truc om de zwakke plek van Blind uit te spelen door bv Vertessen op hem te zetten. Dat kan volgens de trainer niet omdat Vertessen nog te jong is.

Als met verdedigend countervoetbal met 2-1 had verloren dan was dit gewoon de boeken in gegaan. Maar nu heb je, totaal onnodig, een historische uitslag. Terwijl op het veld het verschil niet zo groot was. De tactiek van Schmidt was een ramp !
+2/-2

 
9 maanden geleden
Heb je de wedstrijd uberhaupt wel gezien als je serieus wil gaan beweren dat Schmidt geen aanpassing heeft gedaan? Het is totaal niet serieus te nemen als je dit daadwerkelijk meent
+3/-2

 
9 maanden geleden
Respect dat je op deze idioterie nog in gaat. Het ergste is dat ze het waarschijnlijk nog echt denken ook.
+2/-1

 
9 maanden geleden
@Brenejes, idioterie ? PSV verlies met 0-5 van Ajax en dat kan alleen omdat hun spelers te veel ruimte hebben gekregen. Dat probleem was na de wedstrijd tegen Dortmund al te voorspellen. Hoe los je dat op ? Door zeer compact te spelen. En als je zeer compact gaat spelen, dan doe je dat op je eigen helft en wordt counteren je wapen. Dat is logica. @shevchenko en ik schrijven dus een goed onderbouwde visie.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik schrijf nergens dat hij "geen aanpassing" heeft gedaan.
Wat ik wel schrijf is dat hij de ploeg niet compact genoeg laat spelen, en dat er daardoor voor de Ajax-spelers veel te veel ruimte kwam.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het is een tactische onbenul. Heb je al ooit gezien dat hij met een ingreep een wedstrijd doet kantelen? Nee dus.
+2/-0

 
 
9 maanden geleden
Ja, al meerdere keren zelfs
+2/-1

9 maanden geleden
5-0 op de ballen gekregen. En meer ga ik er niet over zeggen. Laten we het hier een beetje beschaafd houden, we zitten allemaal in dezelfde schuit.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Maar we verliezen van Feyenoord ook met 0-4 dus het is geen toeval meer.

Wel met je eens het beschaafd te houden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik was heel serieus, Gallier, toen ik hoopte op een gelijk spel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hopen is iets anders als tevreden zijn met een (kleine) nederlaag...
+1/-0

Zaka-Psv (geschorst)
9 maanden geleden
Echt bizar en niet uit te leggen dat er geen buitenspelers zijn aangetrokken in de zomer. Dit Ajax is goed maar echt niet heel bijzonder !! Met een verstandige goede TD en een scoutings team die met de middelen die er zijn spelers met kwaliteit binnen haalt. Genoeg subtoppers in Europa met zelfs minder middelen hebben spelers lopen met kwaliteit. Onze aanval los van Cody en Noni is echt te treurig voor woorden. Vandaag hoor je gewoon voor te komen en hoe cliché het dan ook is krijg je een andere pot. Ben ervan overtuigd als de juiste jongens op de flanken stonden dat je met minimaal een punt was vertrokken daar.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nou sorry, maar als je een Dortmund met zulk spel zo’n pak slaag geeft en daarna PSV (zonder goed te spelen) nog een pak op de broek geeft vind ik dat aardig speciaal. Dit Ajax is gewoon heel goed gebalanceerd. Ik zeg het niet graag, maar deze ploeg is, zeker voor Eredivisie begrippen een speciale ploeg. Kijk maar eens naar de cijfers.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Het kwaliteitsverschil leek me duidelijk.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Helaas wel. We moeten de overige wedstrijden gewoon volle bak gaan, en deze snel vergeten. Wie weet waar we aan het eind van de rit staan!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad, gewoon respect voor onze concurrent. Niks mis mee.
+4/-0

PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden
Even wat vragen voor onze top?voetballers:
Kan Zahavi n bal aannemen?
Kan Van Ginkel nog aanzetten en sprinten?
Is Götze goed in verstoppertje spelen?
Kan Max de snelheid van een bal timen?
Kan iemand leiding geven (behalve Ramalho)?
Is een pass verzenden in de voeten van een medespeler over 5 of 10 meter teveel gevraagd?
Hebben deze spelers niet geleerd dat je in de bal moet komen ipv afwachten?

Tenslotte aan de bijna spastisch ijsberende trainer: kun dit misschien duidelijk maken en anders ingrijpen?

Goed ik ga het loslaten, maar wat n afgang als je dit analyseert...
+4/-0

9 maanden geleden
Ik zei het gister al, natuurlijk gaan we Gakpo missen, maar hadden we niet beter vol op de counter kunnen spelen met alleen Vertessen en Bruma voorin, en het heel compact achterin houden? Van Bommel ontslagen bij Wolfsburg, begrijp me niet verkeerd ik hoef hem niet terug als trainer, maar waarom mag Schmidt zolang bij psv zitten? Trainers bij minder ambitieuze clubs dan psv worden veel eerder ontslagen. Zal lastig worden met de Jong zijn beperkte netwerk, maar in de winterstop moeten er sowieso een paar nieuwe namen bij. Een nieuwe rechtsback erbij (Arias??), Joey Veerman MOET op de plek van van Ginkel komen te staan. Ik zou Rai Vloet als concurrent voor (onzichtbare) Mario Gotze halen (vind dat hij een goede ontwikkeling doormaakt, heeft een harde schot, want alleen Gakpo schiet nu buiten de 16 op goal. Mvogo terugsturen naar Duitsland en de keeper van Sparta halen (nu het nog kan!) Natuurlijk moet er ook een echte concurrent voor Madueke en Max komen, maar ik zou met de posities beginnen die ik net heb opgenoemd, omdat die posities niet per se zo duur hoeven te zijn. En aangezien we toch naar Sparta moeten gaan voor de keeper, gelijk Hank Fraser halen in combinatie met Wim Jonk!!
+1/-0

9 maanden geleden
Hoe kan in godsnaam zo'n trainer als Schmidt blijven zitten en nog een nieuw contract krijgen. Heeft totaal niets gepresteerd. Psv steeds met slechte en dure aankopen opgezadeld met 0,0 rendement. Zo doorgaan en psv eindigt binnen zeer korte termijn in de diepe rode cijfers en komt er niet meer uit. Het seizoen voor Psv is nu als weer mislukt. Adios, misschien tot een volgend jaar.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Volgend jaar gaan ze afscheid nemen van alle bejaarde en minder valide spelers... En wat komt ervoor terug? Met een kapitaalinjectie van 30 miljoen kom je er niet. Gegokt en verloren.
+1/-0

9 maanden geleden
Kijk eens naar de statistieken, ajax 6 keer op goal geschoten, 5 goals, wij 5 keer, 0 goals. Het grote verschil was de keeper. Tot de 2-0 had ik er gewoon vertrouwen in en minstens een punt had met deze tactiek echt gekund. Maar ja, kansen niet afmaken en elk schot op ons doel een goal, dan houdt het echt op. Wel zeer geflatteerd dit, hoop dat we in Eindhoven kunnen laten zien dat we echt niet zoveel minder zijn.
+1/-0

9 maanden geleden
kom op man, geef nou een belletje naar Volendam en leg Jonk heel snel vast.
Dit gaat het never nooit worden met Herr Schmidt.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik heb hem maar uit gezeten op mijn gemakkie. De kwaadheid, woede, verontrusting...het is er allemaal niet bij mij. PSV ploeterde wat in de eerste helft, ajaks was werkelijk dramatisch, maar ze komen er in deze Mickey Mouse competitie, zeker thuis, gewoon mee weg. Een PSV zoals ik het decennia kende zou deze arrogantie bij rust al op een onoverbrugbare achterstand gezet hebben.

Ik kan vanaf nu dan ook mijn houding t.o.v. ONS PSV aanpassen. Ik ga ONZE spelers niet langer beoordelen langs de meetlat van een topclub, maar langs die van een doorsnee eredivisie wedstrijd. De Nederlandse competitie bestaat niet meer, maar is nog slechts een eenrichtingssnelweg voor de snelste auto richting de pot met goud.

Ironisch en bijna sadistisch genoeg ligt daar de enige sleutel wellicht voor PSV om ooit aan te haken. Als de clubs en met name ajaks in dit tempo Europese punten blijven pakken dan krijgen we ooit wellicht dat tweede rechtstreekse CL ticket terug. Zorgen dus dat ONS PSV het voor elkaar krijgt om de komende jaren altijd tweede te worden.

Degene die denkt dat PSV nog aan gaat haken bij ajaks haal ik bij deze uit hun droom: not gonna happen.

Over de wedstrijd ga ik verder niets meer zeggen, ieder woord is er één te veel.

Gezien de hernieuwde verhoudingen zal Roger ook gewoon in het zadel mogen blijven zitten, iets wat in mijn eerste decennia als PSV-diehard ook ondenkbaar zou zijn.

Ik ben dus al een stap verder dan berusting. Op naar Twente, op naar P2.
+7/-0

 
9 maanden geleden
Bij mij is gelatenheid inmiddels ook toegeslagen. Murw gebeukt. Apathie is troef en wij hebben de goede kaarten niet meer in handen.

In dat kader hebben wij slechts 3 punten verspeeld. In dat opzicht maakt 1-0 of 5-0 niet al teveel uit. Gewoon volgende week op naar 3 punten. Doen alsof wij opnieuw beginnen en na 34 wedstrijden kijken wij, als de stofwolken zijn opgetrokken, wél waar dat ons gebracht heeft.

Óók ik heb mij door de mooie uitslagen in de voorbereiding een rad voor ogen laten draaien. Prachtig hoor die 5-1 en 0-4, maar toen ging het nergens om. Net zoals vanaf nu.

Kijk, dat is de diplomatieke versie, zeg maar de buitenkant, maar vanbinnen, onderhuids borrelt het, het broeit. Maar het heeft geen enkele zin om mij hier en nu druk te gaan zitten maken. Ik wacht de ontwikkelingen met (ont)spanning af.

Volgende week PSV-FC Twente, vaak een beladen wedstrijd.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Goed om te lezen dat eenieder hier de waarheid onder ogen ziet. Dat iedereen, of althans het gros, weet dat wij eeuwig tweede viool zullen spelen. Dat is wellicht altijd nog beter dan blokfluit.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Doe dan maar mondharmonica. Bestaat er altijd nog de kans op de ultieme wraak.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Precies dit! Apathie en berusting maken zich al weken van mij meester. Dat is een pijnlijke constatering. Wat ik ook verschrikkelijk irritant begin te vinden is de reactie van Schmidt na afloop. Je kunt het uittekenen: top level, missed chances, geen greintje woede. Alsof ik echt een compleet andere wedstrijd heb gekeken. Vandaag vielen Zahavi, Drommel, van Ginkel maar ook Gotze mij zwaar en zwaar tegen. We komen simpegwel kwaliteit, gogme en een duidelijke spelopvatting tekort. Dit wordt een lang en pijnlijk seizoen vrees ik. Alweer!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Snap je reactie, maar je moet ook kijken naar de kwaliteit van de spelers. Van Ginkel speelt naar zijn mogelijkheden. Met zijn twee kapotte knieën gaat die echt niet beter dan dit kunnen. Zahavi is alleen goed met zijn gezicht naar de goal als die kansen moet afmaken. In die situatie komt die bijna nooit bij PSV. Drommel is gewoon een matige keeper. Gotze is sterk in het combinatie spel, alleen hij speelt samen met spelers die dat niet beheersen. Dat kan je wel gaan benoemen als coach, maar dan kan je er net zo goed meteen mee stoppen. Moet er toch iets van proberen te maken. Je jongens beschermen. Komen nog meer wedstrijden aan hé.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Voorheen gingen vrouw en kinderen een blokje om, bij een nederlaag, zeker tegen deze opponent. En met een nederlaag van deze omvang werd er net gevraagd hoe het met me ging. Want ik was zo rustig en het (nieuwe) bankstel was nog heel. Ik merk dat ik vooraf strijdbaar was, huid duur verkopen, dat ik niet ontevreden was tot de 1-0, het idee had dat het vrij redelijk ging. Maar als je daar over na gaat denken is dat vrij treurig inderdaad. En ben ik dus apathisch en te mild.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb het ook al langer,mijn interesse is van het eerste elftal veel meer verschoven naar de jeugd.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Mooie aanvulling inderdaad; ik kan me nog een nederlaag van deze omvang tegen dat volk herinneren in De Kuip en toen ben ik letterlijk ziek geweest tot de volgende wedstrijd. Ook ik betrapte me erop dat ik bij rust dacht; mwah, kan nog best. Terwijl ik ZIEK zou moeten zijn van iedere goal die ze tegen ons maken. Is dat "eierdop denken"? Nee, ik denk eerder realistisch. Dat cultuurverschil en stigma zullen we altijd blijven houden. Ik koester de gouden jaren en troost me aan de gedachte dat WIJ, op de laatste 4 jaar na, de laatste 45 jaar min of meer gelijke trend hebben gehouden. WIJ waren hun angstgegner. Tijden veranderen. Maar goed, ooit waren Hongarije en Tsjechoslowakije ook wereldtop in het voetbal...
+2/-0

 
9 maanden geleden
Die weet ik ook nog ja. Toen ik wat jonger was. Maar hier in huis zijn ze nog niet zo ver, om te wennen aan mijn berusting. Sterker, ze maken zich wat zorgen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Was jij de hele zomer van 1998 ziek?

De spelersvrouwen van Ajax hebben toen ook wel wat tijd nodig gehad om te herstellen, denk ik zo, van de schrik.
+1/-0

9 maanden geleden
Tot de 2-0 haalde PSV een heel acceptabel niveau.Probleem was weer het niet benutten van kansen.PSV heeft gewoon geen scorende spitsen.Zahavi heeft de 0-1 voor het inkoppen maar redding Pasveer voorkomt dat terwijl Haller zo'n bal wel inkopt voor de 2-0.Dat maakt het verschil.Realiteit is dat ze in Amsterdam veel grotere financiële mogelijkheden hebben.Ajaks kan een spits van 22 miljoen aanschaffen dus PSV zal heel inventief moeten zijn om te concurreren.Deze tik verwerken en op naar FcT.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Klopt, en dan was die kopbal van Haller technisch nog moeilijker dan van eerstgenoemde. Het is bij PSV gewoon collectief. Dat het dan 5-0 wordt zegt ook zat. Na 2-0 moet je gewoon massaal inzakken en alles weg roeien. Nu sta je compleet voor joker.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ook bij de kansen in het eerste kwartier wordt er eigenlijk maar blind op goed geluk op goal geschoten,met als dieptepunt de bal van Gotze in de 2e helft.(bijna een terugspeelbal)

Ps:milde kop boven het artikel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Viel mij ook al op, personage van Paulo Coelho, en ook (nog) geen reacties van spelers & trainer. Gezien de gemoedstoestand alhier wellicht verstandig maar journalistiek gezien minder sterk.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Op naar Twente is dus op naar Unnerstall
+1/-0

 
9 maanden geleden
Een wedstrijd in een wedstrijd dus.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Geen blunders vandaag, maar die onmogelijke (1e) bal pakt hij niet. Zoals elke wedstrijd. Wat dat betreft (ook?) Net als vorig seizoen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Same old same old.
+1/-0

 
9 maanden geleden
En die langspeelplaat bevalt geenzins
+1/-0

 
9 maanden geleden
Kijken wie van de twee de beste keepersdeal gesloten heeft.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik denk dat die vraag inmiddels geen antwoord meer behoeft.
+1/-0

 
9 maanden geleden
En toch gaat Unnerstall er twee doorlaten en Drommel houdt de 0 volgens jouw voorspelling. Je verwacht geen enkel schot op doel van twente ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Scherp!

Ik moet toch eens gaan werken aan mijn voortschrijdend inzicht (kutwoord!).
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Je stipt het probleem aan @estudiantes: tot de 16 gaat het goed daarna... niet meer. Ten eerste de creativeit om het niet iedere keer op dezelfde manier te willen oplossen(meestal door het centrum op de kop van de 16), en ten tweede een spits die handig is in de kleine ruimte die wel raad met de bal weet en iig tussen de palen schiet. Bij dit spelsysteem heb je zo'n speler gewoon nodig. (zag de statistieken dat ajax nauwelijks meer op goal geschoten/gekopt heeft, dat is dan nog des te zuurder).
+1/-0

9 maanden geleden
Schmidt gaat er zomaar niet uit, want dan moet JdJ en misschien Gerbrands er ook uit.
+1/-0

9 maanden geleden
We staan niet alleen trouwens(you"ll never walk alone)
Manchester united-Liverpool 0-5.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Bommel al wieberen.

Bye bye Ole.

Who's next?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het kan snel gaan.
+1/-0

9 maanden geleden
Strijden om plek 2 zal voor mij nooit wennen. 24 oktober en het seizoen is al weer voorbij. Iemand die hier nog iets positiefs van kan maken moet meteen psycholoog worden. Met name onze ervaren spelers vallen dit seizoen zwaar tegen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Qua financiële mogelijkheden logisch dat Ajax de betere ploeg is maar dit PSV heeft met een trainer die geen plan B heeft, niet scorende spitsen en meer spelers die niet hun niveau halen veel te veel problemen. Dit verschil is zo maar niet glad gestreken, helaas.....
+1/-0

9 maanden geleden
Er wordt hier veel geschreven over de kwaliteiten van Ajax …. en terecht (hoe zeer dat ook doet) …

Ook praten we over onze trainer die wederom toont geen (goed) plan B te hebben … zeer verontrustend.

Maar wat mij het meest irriteert, is … hoe moet ik het verwoorden … het falen van onze “leiders”! De spelers waar we van dachten dat ze ons zouden helpen met het team naar een hoger niveau te brengen…. Die andere spelers beter zouden kunnen maken … etc.
Ik heb ze vandaag, en eigenlijk de laatste weken niet gezien!! Echt een grote teleurstelling!!
Die mannen hebben leuke praatjes op tv en zijn zeer actief op sociale media …. maar in feite presteren ze zelf helemaal niets (maar vullen wel lekker hun bankrekening).

Herr Schmidt … bitte … laat die mannen eens een wedstrijdje (of meer) op de bank toekijken …. Danke!!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Op wie doel je nu precies ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb geen namen genoemd omdat ik dacht dat iedereen dat wel ziet in de wedstrijden …

Maar als je dan toch namen wilt zien:
Gotze
Van Ginkel
Zahavi
en in enige zin misschien Propper ook wel (ik neem aan dat hij op de training al niet meekan?)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ah ok, ik volg de sociale media van de spelers niet zo en kijk amper voetbalpraatprogramma s dus wist ff niet op wie je doelde.
+1/-0

9 maanden geleden
Jaren geleden werd PSV kampioen na eerder in het seizoen thuis met 1-5 van ajaks te hebben verloren.Dus dikke nederlagen tegen die Amsterdammers hoeven niet funest te zijn. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren maar het kan dus wel.
+1/-0

 
9 maanden geleden
En wij hebben ook nog wel eens een voorsprong van meer dan 10 punten (ik meen 12) uit handen gegeven om uiteindelijk geen kampioen te worden
+1/-0

 
9 maanden geleden
Laatste keer dat PSV met 5-0 verloor, werd het kampioen.

Na de 1-6 tegen Wageningen werd tevens de Uefacup gewonnen.

Vandaag 11 jaar geleden... nou ja, terugkijken heeft weinig zin.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik kan me helemaal aansluiten bij opmerkingen hierboven mbt berusting en gelatenheid. Ik had er al weinig vertrouwen in en dat is iig uitgekomen. De harde conclusie is dat we er nationaal en binnenkort ook Europees vrees ik ,niet meet toe doen. Enige postitieve is dat zo te zien een aantal spelers elkaar de waarheid zegden in het veld en dat kan die lieve,gemoedelijke groep ( psv is zon fijne warme club...) onderhand wel eens gebruiken. Een Brabantse schup onder de kont. Wat nou topsportklimaat. Als ik kijk wat er nu aan middelmaat rondloopt dan wordt dat filmpje met historische momenten en spelers dat ze iedere thuiswedstrijd laten zien steeds pijnlijker. Gakpo is de enige Topspeler die we nu hebben. De rest is over the hill, nog nooit op the hill geweest en voor de meesten geen kans om ooit op the hill te komen. ajaks is ons glashard voorbij. Alles minder dan een 2e plek zou een afgang zijn maar ik moet het nog zien. Alle clubs ruiken weer bloed in Eindhoven. Ik hou er niet van om een trainer de schuld te geven en dat doe ik ook niet maar ik begin me wel steeds meer te irriteren aan zaken. Hij zal wel weer aanknopingspunten zien die we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd. Maar hallo...we zijn al tig wedstrijden onderweg Roger. Het lijkt erop dat hij met een soort 5 jarenplan bezig is althans wel met de vooruitgang die ik nu zie. En ik moet helaas ook zeggen dat ik altijd een fan van v Ginkel ben geweest maar die kan met zijn gesteldheid niet mee in dit ren je rot systeem. Gotze valt zwaar tegen, komt niks meer vanuit en Drommel vind ik een voetballer met per oneluk een keeperstenue aan. Boezemt totaal geen ontzag in. Zahavi is zwaar overgewaardeerd(en betaald) en Vinicius....tja daar waren in de scouting en technische staf dus echt mensen die dat een goed idee vonden. Wisselbeleid Schmidt levert ook niks op en is niet te volgen. Net zo veel, of meer blessures als vroeger. Een tadic bij ajaks speelt altijd en is amper geblesseerd. Benieuwd hoe ze die 30 miljoen gaan besteden maar als dat weer weggegooid wordt aan middelmaat dan kunnen we beter stoppen. Ik zal hierbpven waarschijnlijk best af en toe de plank mis slaan maar ik zit nog vol in de emotie van weer een verloren seizoen met weinig zicht op verbetering. Het is gewoon een k*t gevoel om je club zo te zien afglijden naar een rol in de marge,
+8/-0

 
9 maanden geleden
Met je eens … zeker mbt het falen van een Gotze en Van Ginkel!!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Misschien Hans Vanaken van Brugge. Maar onbetaalbaar. Tijden dat de topspelers uit Bels naar ons kwamen zijn ook voorbij helaas.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
In de marge ? Weet je hoe slecht we moeten presteren om 3e te worden ? Onder ons is dus écht nog vele malen triester.
+1/-0

 
9 maanden geleden
ehh..... feitelijk staan we al derde......
+1/-0

9 maanden geleden
Onze trainer roept mij iets te hard dat onze concurrent veel meer mogelijkheden heeft als hij slecht presteert..
+2/-0

 
9 maanden geleden
Zeker,hij weet van te voren waaraan hij begint.
+1/-0

9 maanden geleden
Genoeg nu …. Hopelijk gaat onze Max m’n dag nog een beetje goed maken …
+1/-0

 
9 maanden geleden
Die begint ook lekker pfff
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Tactisch fantastisch vandaag
+2/-0

 
9 maanden geleden
Misschien kan Schmidt eens een keer meelopen met Red Bull, om een beetje tactische ervaring op te doen??
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
He did it !!!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Jep, fantastisch gedaan, bloedstollend einde, fijn dat er nog iets goed ging vandaag
+4/-0

9 maanden geleden
Zelfs tegen een 020 wat niet op 100% speelt kom je zowat op alle fronten tekort.
Pasveer keert alles, Drommel pakt niks.
Achterin worden iedere keer dezelfde fouten gemaakt waarbij oa Max zich erg vaak simpel laat wegzetten, middenveld (VGinkel vooral) komt in 70% van de gevallen een stap te laat, maar ook Mario is de laatste tijd een alibi voetballer die te vaak verstoppertje speelt.
Voorin zucht, Zahavi laat werkelijk zowat alles van zijn schoen springen en Vinicius en Bruma komen gewoon te kort.
Het vertrouwen vandaag was bij mij al niet al te groot, maar ondanks dat komt ie hard aan.
Er zal rap iets moeten veranderen Herr Schmidt!!!!!
+3/-0

9 maanden geleden
Ik zei het gister al, natuurlijk gaan we Gakpo missen, maar hadden we niet beter vol op de counter kunnen spelen met alleen Vertessen en Bruma voorin, en het heel compact achterin houden? Van Bommel ontslagen bij Wolfsburg, begrijp me niet verkeerd ik hoef hem niet terug als trainer, maar waarom mag Schmidt zolang bij psv zitten? Trainers bij minder ambitieuze clubs dan psv worden veel eerder ontslagen. Zal lastig worden met de Jong zijn beperkte netwerk, maar in de winterstop moeten er sowieso een paar nieuwe namen bij. Een nieuwe rechtsback erbij (Arias??), Joey Veerman MOET op de plek van van Ginkel komen te staan. Ik zou Rai Vloet als concurrent voor (onzichtbare) Mario Gotze halen (vind dat hij een goede ontwikkeling doormaakt, heeft een harde schot, want alleen Gakpo schiet nu buiten de 16 op goal. Mvogo terugsturen naar Duitsland en de keeper van Sparta halen (nu het nog kan!) Natuurlijk moet er ook een echte concurrent voor Madueke en Max komen, maar ik zou met de posities beginnen die ik net heb opgenoemd, omdat die posities niet per se zo duur hoeven te zijn. En aangezien we toch naar Sparta moeten gaan voor de keeper, gelijk Hank Fraser halen in combinatie met Wim Jonk!!
+1/-1

9 maanden geleden
Komt de grote schoonmaak aankomende week...?

Wie in de RVC durft zijn rug te rechten?
+7/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

9 maanden geleden
Deze ellende is imo het gevolg van jarenlang wanbeleid. Waar Ajax zich onder het duo Sar/Overmars heeft ontwikkeld tot een Europese grootmacht heeft PSV zich onder het duo Gerbrands/de Jong ontwikkeld tot een geldverkwistende en structureel ondermaats presterende parodie op een topclub. Onder Cocu was het al niet best, maar met het (toen nog) minder stabiele Ajax konden er nog een paar kampioenschappen worden behaald, maar het niveau was al tanende. Het enige lichtpuntje is de jeugdopleiding geweest, die voor het eerst in de geschiedenis een aantal voetballers heeft voortgebracht die de club in ieder geval financieel gewin hebben gebracht. Wel jammer dat dit geld weer net zo snel is verdampt door het aantrekken van een bus vol miskopen. En nu hebben we een trainer die het liefst werkt met protegées uit zijn verleden, (al dan niet fit), niets toevoegende huurlingen en heel veel buitenlanders. Vandaag geen enkele speler uit de eigenopleiding aan de aftrap… De voorsprong die we vanaf de vroege jaren 70 heel lang hebben gehad waren het gevolg van het net even wat slimmer zijn van pure voetbalmensen in de leiding van de club. Mannen als Hiddink, van Raaij, Ploegsma, en ook Brands. Toen werd er niet gesproken over een topsportklimaat, toen wás er een topsportklimaat. Ik vrees het heel erg moeilijk gaat worden om het tij te keren en dat Ajax voor een hele lange tijd uit zicht zal blijven. We zijn in potentie de 3e club van Nederland en we zijn de 5e stad van Nederland. Misschien hebben we wel decennia boven onze stand geleefd.
+5/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
je kunt het ook anders zien. PSV heeft het gewoon erg lang kunnen volhouden om Ajaks te evenaren en af en toe zelfs te overtreffen. De voetbalwereld is zodanig veranderd dat een slim beleid het niet meer kan winnen van het kapitaal. Als je ziet wat er bij die Amsterdammers aan kwaliteit invalt dan is het zelfs in Nederland al moeilijk aan te haken voor het kampioenschap. Kapitaal wint het in de huidige voetbalwereld altijd.Gewoon accepteren en af en toe een prijs pakken.In het verleden is PSV verketterd als de club die kampioenschappen kocht. Tegenwoordig is het niet anders dan dat de kapitaalkrachtige clubs de boventoon voeren. Wen er maar aan.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ooit waren wij de miljoenenclub.

Waar is het misgegaan?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Mede door het feit dat Ajaks structureel veel duurder verkoopt. Zelfs middelmaat levert meer op dan onze betere spelers. De jxxxx-bonus genoemd.
+3/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Inkomsten uit de Cl en zelfs hun merchandising levert minimaal 15 miljoen meer op dan die van PSV.Zelfs Feyenoord zet het dubbele om van PSV.Heeft allemaal met populariteit te maken.In Nederland is PSV op afstand van Feyenoord en ajax in populariteit de derde club.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Geniet Feijenoord meer populariteit dan PSV in het buitenland? Weet ik echt niet.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Bij Philips dat het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam zette?
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dat speelt & spookt idd in mijn gedachten. Destijds al. Even logische(?) als onacceptabele move. De oprichter én naamgever. Toch wel een mes in de rug. Ik had (en heb) sedertdien ook altijd het idee dat het concern qua sponsoring voor een dubbeltje op de eerste rang wil(de) zitten. Terwijl Harry & Guus de Europese top wilden bestormen.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Fijn om te zien dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Ik voel me wat dat betreft soms erg alleen. De gemiddelde Eindhovenaar duldt namelijk geen kritiek op Philips, wegens eindeloos sentiment. "Mijn vader die werkt bij Philips, mijn moeder die werkt op Strijp S...". Enfin, je kent het wel.

Ik voel me nog steeds verraden en krijg zulke liederen niet meer uit mijn strot, ondanks dat ook mijn halve familie bij Philips werkte.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Weet je dat er ook een andere versie van dat lied is? ;-)

Ik als Amsterdammer ben wars van dergelijke sentimenten. Ik was destijds ook voorstander om Panasonic te benaderen als (shirt)sponsor. Konden wij gewoon, en zonder schroom, PSV blijven.

Ach wij mogen dan wel geen tweeling vormen, wellicht zijn wij wel eeneiig (op biologisch onverklaarbare wijze).
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
"Ach wij mogen dan wel geen tweeling vormen, wellicht zijn wij wel eeneiig (op biologisch onverklaarbare wijze)."

Whaha... En dan ben ik opgevoed door onze moeder en jij door onze vader?
+1/-0

 
 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Dat was die oplichter(iets met voorkennis handelen?) Boonstra @zondebok, die begon met het uitkleden van Philips(al dan niet terecht) en dacht dat in A'dam alles beter zou gaan, natuurlijk quatsch. Geloof niet dat je bedrijf Philips hier op kan aanspreken, behalve dat ze hem aanstelden, wat een verwaande kwal, bah! Nu is er niets meer over en hebben we HighTech Campus, ASML FEI NXP, mooie bedrijven die de komende jaren ons sponsoren, ook mooi.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Tja, maar die kon dat niet allemaal alleen. Ook Philips heeft een RVC die in had kunnen/moeten grijpen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik denk dat er mogelijkheden genoeg zijn geweest om beter voor de dag te komen en om het Ajax veel moeilijker te maken. Ja, het was heel knap om Ajax jarenlang in het stof te laten bijten, en dat gebeurde ook toen ze daar veel meer geld hadden dan wij. Nu hebben ze niet alleen meer geld, maar ze hebben ook meer gogme en visie, wat ze in Europa maar al te vaak aantonen tegen clubs die nog veel meer geld hebben. Wij moeten er juist niet aan wennen dat we niet meekunnen, maar strijdbaar, slim, en inventief zijn. Maar er worden structureel verkeerde inschattingen gemaakt bij het aantrekken van spelers en trainers, en alles wordt met de gemoedelijke Brabantse mantel der liefde bedekt. En dat moet een keer stoppen. Iemand die zich erop laat voorstaan dat hij een topsportklimaat komt brengen moet ook leveren. Het wordt tijd voor een frisse wind.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Op gegeven moment hadden wij kapitaal kunnen genereren, daar faalde dus het beleid met hun zacht gekookt eitje benadering van zaken en het altijd maar laat handelen,Blij als een kind toen het efkes lukte maar nooit vervolg aan kunnen geven,, wel de publiciteit gebruiken in eigen belang, zit ik mss op het verkeerd spoor?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal eens!

Dit bedoel ik nou met “PSV is PSV niet meer”. Van de vroegere slimheid/inventiviteit/topsportmentaliteit is weinig over. Zakelijk doet de directie het uitstekend maar op voetbalgebied falen ze al enkele jaren opzichtig. We zijn inmiddels naar Feyenoord niveau afgegleden.

Enkel dit weiger ik te geloven;
“ Misschien hebben we wel decennia boven onze stand geleefd.”
+1/-0

9 maanden geleden
Nog wat extra zout in de wonden op deze rotdag, die wereldgoal van Ngonge die we hebben laten lopen (€750.000 kostte hij ruim een jaar geleden). Ik had hem er vandaag graag bij gehad :-( (Scorebordjournalistiek, ik weet het, maar hij speelt het hele seizoen al goed, en heeft een behoorlijk rendement, misschien toch te snel afgeschreven)
+1/-0

9 maanden geleden
Het verschil in de 2e helft was groot, eigenlijk werden we gewoon weggetikt. Ik had gehoopt dat het gat met ajax dit jaar kleiner zou worden, maar daar lijkt het niet op. Bijna alle spelers spelen onder hun niveau momenteel, het is een groot verschil met juli/augustus. Grootste probleem is momenteel het scorend vermogen en creativiteit voorin, daar dien je het op te lossen. 9 van de 17 tegengoals komen uit 2 slechte wedstrijden, Fey en ajax, dat 'mag' wel minder maar dat weegt mi. niet op tegen het gebrek aan eigen goals. Er zal snel een omslag moeten komen...
+1/-3

 
9 maanden geleden
Als je gebrek aan eigen goals wil oplossen, moet je Sven van Beek halen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Het probleem ligt niet voorin, maar op het middenveld en op de flanken!
er komt gewoon geen bal bij de spitsen , niet vanuit middenveld en niet vanaf de flanken!

Tactisch wanbeleid + spelers die niet (meer) op dit niveau kunnen of willen spelen!!
+1/-0

9 maanden geleden
Op uitnodiging via een zakenrelatie de wedstrijd bezocht. Was geen fijne dag...
Hoe gek het ook klinkt misschien, maar een klein uur was de wedstrijd redelijk in balans, met over en weer kansen en periodes van aandringen; maar daarna.... Laten we daar maar over ophouden. Dag om snel te vergeten, en die duidelijk maakt dat we de absentie van Cody en Madueke niet op kunnen vangen en géén spits van klasse hebben...
+1/-0

9 maanden geleden
En dat spandoek ! De tranen rolden over mijn wangen van het lachen 😂 Wat een slechte tekening. Van die eierdop moest mij worden uitgelegd want ik zag echt niet wat het was. En die tekst. Zeker weer zo'n 'woordkunstenaar' geweest. Schijnt in die stad gewoon een erkend beroep te zijn waar ze onderling nog aanzien mee hebben ook. Die stad is echt het allerverderfelijkste stukje grond in dit mooie land. Waar de criminaliteit de macht heeft en een dom wicht een ketting om haar nek heeft en alleen maar een partijtje woke loopt te doen. Liever met 5-0 verliezen en wakker worden in een omgeving waar je je thuis kunt voelen dan daar in die smeltkroes van gajes en tuig. Alle supporters van andere clubs hebben een enorme haat naar die club terwijl dat onderling reuze mee valt. Op hier en daar een uitzondering na natuurlijk, maar dat zijn meer plaatselijke stammenoorlogen. Het wachten is op de volgende 020-Tottenham. 'Buiten tijd' 🤣
+3/-0

 
9 maanden geleden
Heel dat spandoek is al die zinnen niet waard. Onze prestatie/wedstrijd van gisteren trouwens ook niet.
+3/-0

9 maanden geleden
Kijk of Gerbrands nou ook met een statement naar buiten komt in de pers...
+3/-0

9 maanden geleden
Laten we ons spiegelen aan kickbokser Rico Verhoeven.Flinke klappen krijgen van Ben Saddik om vervolgens als winnaar uit de ring te stappen.PSV moet zich nu richten op de FcT en wederom Monaco.Gaan voor eerherstel en niet blijven hangen in de malaise.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat die clown van een ‘trainer’ geen nieuw contract krijgt !?
+1/-0

9 maanden geleden
De vraag die bij mij steeds opkomt is, hoe komen wij hier uit hoe?

Wij mogen naar 1.5 jaar Schmidt concluderen dat wij tav de jaren van Bommel iets van progressie gemaakt hebben. Echter veel te weinig, de lat lijkt wel omlaag gelegd te zijn. Eerste jaar Schmidt is gewoon niet goed en eindig je op 16 punten van Ajax, overwinteren in de EL maakte iets goed. Dit jaar is het eind oktober en hebben wij behoudens de potjes in de zomer weer te weinig progressie geboekt. Hier zijn Toon en vooral Schmidt en de Jong verantwoordelijk voor. Wanneer trekt een topclub zijn conclusies? Dat punt is wat mij betreft nu bereikt.

Sinds Benfica thuis lijkt er wat geknapt bij onze spelers. Automatisme en fitte spelers zijn ons sinds die wedstrijd ineens vreemd. Ons goede spel van toen hangt dus ook samen met de tegenstander en hun moment van voorbereiding toen. Onze trainer krijgt dit elftal niet draaiend en dit gaat hem ook gewoon niet lukken. Zijn "visie" strookt gewoon niet met onze club, spelers, supporters en de Eredivisie. Pak daarbij zijn gruwelijke eigenwijsheid, op data wisselen en knullige persconferenties erbij en je ziet dat dit onze club gewoon schaad. Hoe er de laatste jaren over PSV wordt gepraat in de media en dergelijke zo heb ik het lang niet gezien. En dat doet mij als supporter zeer, extra pijnlijk nu natuurlijk dat Ajax met goed beleid ver weg aan het lopen is.

De (grote) wedstrijden die we tot nu toe hebben gevoetbald hebben we niet 1 keer een winst behaald :

- Benfica 2x
- Sociedad thuis
- Feyenoord 0-4 oorwassing
- Monaco thuis verlies
- Ajax 5-0

Daarnaast winnen we met de grootste moeite van de "kleintjes" en gingen we zelfs tegen Willem 2 de boot in omdat we zoals bijna elke wedstrijd moeite hebben met goals maken. Daarmee komen we meteen bij de Jong uit. Als je de balans opmaakt heeft hij alweer (samen met Schmidt zijn aankopen) gefaald.

- Drommel geen keeper voor PSV en al zeker niet icm onze verdediging. Heeft ons zeker een paar keer gered in de slotfase tegen Go Ahead en Sociedad. Maar laat zoveel ballen door zonder te laten zien dat hij er alles aan doet om deze te keren. 17(!) goals tegen na 10 wedstrijden.

- Centrum Ramalho, Boscagli is gewoon veel en veel te ligt. Als aanvaller boezemt je dat geen angst in. Er had eerder langs Teze een LCV aangetrokken moeten worden.

- Mwene is gekomen op aanraden van Schmidt, alleen al hierom zou hij een tik op de vingers moeten krijgen. Een back van niveau subtop Nederland. Triest dat de Jong hierin is mee gegaan. Max vond iedereen een goede aankoop waaronder ik ook. Behoudens eerste seizoenshelft 2020/2021 is Max alleen nog maar negatief opgevallen en door zijn geblondeerde lokjes.

- Gotze, Zahavi, van Ginkel en Propper zijn onze ervaren mannen die de balans in de groep moesten rechttrekken. Ook werd van hun verwacht er in grote wedstrijden te staan en beslissend te zijn. Jongens met dikke salarissen en 0 restwaarde. Als ze dan op het veld het verschil maken oke, maar dit is niet het geval. Is werkelijk triest om te zien. Gotze kan het alleen maar 1x in de 5 wedstrijden opbrengen, van Ginkel geraakt nooit meer op topniveau (niet gek) en Zahavi is te weinig voor een PSV spits. Propper maakt weinig minuten, en is natuurlijk ook geen dravend werkpaard zoals Schmidt ze graag ziet.

- Gakpo en Madueke zijn spelers waarvoor je naar het stadion komt en gaan ons geld opleveren, maar hopelijk ook goede resultaten. Helaas blijken ze, en vooral Noni dat ze bij een kleine scheet geblesseerd zijn. Dit kan je niet meer los zien van Schmidt zijn trainingsprogramma.

-Sangare is een goede speler en die gaat er wel komen. Maar wat we naast deze spelers nog op de bank hebben zitten is gewoon met geen pen te beschrijven.

- Guti, Thomas, Mauro, Bruma en in mindere mate Romero en Vertessen is zwaar topclub onwaardig.

Hier mag dus onderhand wel de conclusie getrokken worden dat er iets moet gebeuren. Toon zit alleen met 1 probleem, ontslaat hij Schmidt dan moet John ook mee en zal er ook aan Toons positie getwijfeld worden.

Zo, even alles van mij afgeschreven en nu weer lekker positief zijn en op naar de 3 punten die wij zaterdag in minuut 85 gaan veiligstellen.
+4/-2

 
9 maanden geleden
Veel conclusies, maar helaas kloppen de meeste🤔
Het doet pijn dames en heren om ons clubje zo te zien afgaan. Kan er erg slecht tegen, maar proef toch een soort gelatenheid. Wij zijn gewoon GEEN topclub meer!!!!
+1/-2

 
9 maanden geleden
Voor het overgrote deel mee eens als toon ook mee gaat.
+1/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Als ik je reactie zo lees, zou je supporter moeten worden van FC Barcelona. Je verlangt van PSV dingen die niet mogelijk zijn. Een verlies van 23 miljoen afgelopen seizoen (veelal door de Corona) en nog verwacht je dat PSV spelers als Messi, Ronaldo en Mbappe aantrekt.
3 maanden geleden was dit PSV rijp om met de Europese (sub)top mee te draaien, wat was iedereen enthousiast over het spel van PSV. Nu zit het een aantal wedstrijden tegen en ineens is dit PSV kansloos en is (bijna) geen enkele speler PSV waardig.

We staan nog steeds 2e in de competitie met maar 4 punten achter op de koploper en ook Europees maken we nog volop kansen om te overwinteren.
Maar nee joh, als het aan jou ligt komt er weer een andere trainer, kunnen we weer van voor-af-aan beginnen met het systeem op te bouwen en is de kans dat we nog prijzen pakken dit seizoen erg klein.

Het enige waar het op dit moment bij PSV aan schort, is de afwerking. Ineens gaat er geen enkele 100% kans meer in en spelen de keepers tegen PSV ineens de wedstrijd van hun leven. En als het aanvallend niet meer lukt, wordt het voor de tegenpartij alleen maar makkelijker om een tegenstoot te geven.
Als PSV weer gaat scoren zijn er nog maar weinig ploegen die het PSV lastig kunnen maken zoals Willem II en GA Eagels wel lukte.

De fout die Schmidt mogelijk maakte waardoor het momenteel niet lukt bij PSV, zijn de vele wisselingen in de basis. Echter ben ik van mening dat dit met deze selectie niets uit zou moeten mogen maken.

Ik heb nog steeds vertrouwen in dit PSV en deze trainer. En wat de media verder over dit PSV schrijft boeit me niets. Hoge bomen vangen veel wind. En al helemaal in een periode wanneer het niet lekker draait.

--EDIT--
+4 op deze comment... Dank jullie wel, dacht dat alleen ik er anders over dacht.
+8/-2

 
9 maanden geleden
Het is een structureel probleem. Het gaat mij niet om de budgetten. Heb het inderdaad allemaal hard omschreven. Ben ook niet van een trainer ontslaan alleen vind ik dat het nu niet alleen maar aan kansen afmaken ontbreekt. Vind jij dat onze ervaren spelers nu goed renderen?
+1/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
9 maanden geleden
Onze ervaren spelers (Gotze, van Ginkel & Proper) renderen voldoende (aanvallend gezien), zij zijn niet de spelers die een doelpunt moeten maken. We drukken te weinig (zoals in de 1e wedstrijden) waardoor er weinig balverlies is bij de tegenpartij. Daarnaast is het gat tussen aanval en verdediging te groot aan het worden. En wanneer we aanvallen, maken we het onszelf te moeilijk door met teveel mensen voor de goal te gaan hangen.

Ik snap dan ook niet waarom Bruma er af moest voor Vertessen. Ik zou Zehavi er af hebben gehaald. Er lag zoveel ruimte op de flanken, deze zijn de hele wedstrijd niet gebruikt.
+3/-0

 
9 maanden geleden
...als onze spitsen weer gaan scoren....
daar zeg je zoiets.....dat doen ze verdomd weinig
+2/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
9 maanden geleden
22 doelpunten in 10 eredivisiewedstrijden is zeker niet slecht, maar die 17 tegen baren me wel enorme zorgen.

De backs gaan mee aanvallen, de aanval loopt dood en vervolgens zijn ze allemaal te laat terug om een counter tegen te houden. Zou de aanval resulteren in een schot op goal of zelfs tot een doelpunt, dan is de kans op een counter van de tegenpartij aanzienlijk kleiner.

Maar ik snap je punt. We missen teveel (100%) kansen en met name op momenten dat ze hard nodig zijn (we hadden gisteren op 0-1 moeten komen, we hadden vaker moeten scoren tegen Monaco, etc).
+2/-0

 
9 maanden geleden
Wij hebben gisteren geen enkele 100% kans gehad, waren allemaal halve kansen ...
Die van Ajax waren 100% kansen!!
+1/-0

 
9 maanden geleden
De kans die Vinicius zacht inkopte na n paar minuten was volgens mij een 110% kans... die je dus simpel moet maken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
goeie post.
Iedereen die nu nog steeds vind dat het allemaal wel goed komt heeft toch wel een slecht geheugen.
Behoudens de oprispingen aan het begin van dit seizoen. Hoeveel goede wedstrijden heb je nu de laatste 1,5 jaar gezien. Ik zie vooral structureel ondermaats presterende spelers, een structureel keepersprobleem, een structureel niet te begrijpen trainer, een structureel kop in de zand steken gedrag. een structureel slecht zicht op verbetering.
Maar verder vooral lekker doorgaan zo, niks aan de hand
Iedereen zei dat we na Monaco en ajaks zouden weten waar we staan. Nou, ik weet het wel.
+2/-2

 
Peellandsingel (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer dat dit ook alleen maar gebeurt bij PSV. Ik ben inderdaad erg jaloers op alle grote Europese clubs waarbij het wel al 20 jaar op rij voortvarend gaat. Kijk naar clubs als PSG, Barcelona, Man United. Deze clubs doen het zo geweldig, staan er financieel top voor, hebben een selectie om jaloers op te zijn en winnen elke wedstrijd met ruime cijfers.

Oh wacht, hoelang heeft het geduurd voordat PSG weer naar de Europese top klom? Zij waren 'de club' van Europa totdat Barcelona in de jaren 90 begon te domineren. Zij zijn weer gaan domineren in de Franse competitie in 2013, nadat ze sinds 1994 geen landskampioen meer zijn geweest. Ook Ajax heeft in '98 t/m '10 (12 seizoenen) maar 3 landstitels gehaald.

Wat ik dus probeer te zeggen: Het is echt niet vreemd als een club dat graag de top ambitieert, er een aantal jaren tussen heeft zitten dat het niet lekker draait. Het is juist nu zaak om de visie door te zetten en niet bij elke tegenslag je visie weer aan te passen. Dit laatste ga je doen als het 6+ jaar niet loopt. En ja, ik begrijp dat geen enkele support dit wil, maar er komen echt wel weer tijden van glorie aan voor PSV. Al is het maar in de landelijke competitie.

Ajax bijvoorbeeld heeft het jaren moeten hebben van hun geweldige jeugdopleiding. Die draaide zo goed, dat deze jeugdspelers nu vele miljoenen hebben opgeleverd. Het niveau daar is nu zo enorm gestegen (door duurdere aankopen waar ze nu wel geld voor hebben), dat een doorbraak voor een jeugdspeler de komende jaren niet meer (vaak) gaat gebeuren (zonder dat het niveau omlaag gaat). PSV heeft glorie tijden gekent door de juiste aankopen. Hierdoor zijn de kansen voor de jeugd blijven liggen. Nu is het geld er niet meer om nog zulke goede aankopen te kunnen doen (teveel concurentie op de markt) waardoor we het de komende jaren van onze eigen jeugd moeten hebbben. Dit traject heeft nog enkele jaren nodig, maar spelers als Gakpo, Malen, Bergwijn & Depay tonen aan dat er zeker wel wat in zit.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik begrijp wat je bedoelt maar ben het er niet helemaal mee eens
Mbt jeugd eens, dat moet onze cashcow worden. Volgens mij zijn wij inmiddels ook al een heel eind op ajaks ingelopen qua jeugdopleiding met al redelijk wat resultaat. Ik zou zeggen dat traject loopt en blijft lopen. Dat is een deel van de visie die je in de hand hebt.
Maar dan komt het tweede deel. Prestaties van het 1e elftal. Daar is tegenwoordig geen visie meer op te maken. Spelers verkassen nog vaker van club dan dat de gemiddelde BNer van partner wisselt. Je kan elk jaar weer opnieuw beginnen met welk systeem je ook speelt. Het gaat heel simpel om de korte termijn prestaties om zo hoog mogelijk te eindigen en daarmee de broodnodige pegels binnen te halen. De voorbeelden die je noemt zijn topclubs die of een gigantische schuld hebben opgebouwd of waar een sjeik zijn zakken heeft leeg gegooid. Dat heeft niks met visie te maken.
Mijn punt is dus dat het met de jeugd wel goed zit maar dat ik op het veld veels te weinig progressie zie, te veel slechte aankopen (iets waar we ooit om bekend stonden dat we daar wel goed en vooral heel erg slim in waren) en halsstarrig vasthouden aan een een feitelijk niet werkend sysyteem ( althans niet met deze spelers)
Dan verwacht ik oke geen paniek maar hoop ik op zijn minst toch dat er in de top geevalueerd gaat worden aan welke knoppen we gaan draaien om iets om te draaien. Ik krijg nu het idee dat Schmidt met een soort 5 jarenplan bezig is (waarmee hij in principe elk jaar opnieuw mee kan beginnen) en we dat laten gebeuren en straks gaat hij door de achterdeur weg en zijn we niks opgeschoten
+1/-0

9 maanden geleden
Heb een hekel aan het neersabbelen van eigen spelers, het is toch de staf die de spelers haalt? Maar de gericyclede spelers bij ons zijn echt lauw koud koud en juist van die wordt het eea verwacht, Propper, Ginkel ,Gotze oa, Max ook lauw koud vallen allemaal in het niets als Cody en Madueke de boel niet camoufleren, onze keeper is het'm ook niet.
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Mag hopen dat je neersabelen bedoelt ipv neersabbelen ? Gaat wat vlugger...
+2/-1

 
9 maanden geleden
Kijk nu uit, dadelijk krijg je weer een schorsing😎
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Hahaha
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
9 maanden geleden
Ach gij weet wat ik bedoel, klopt de rest een beetje?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het feit dat Gakpo en Madueke de kar moeten trekken is om te janken. In grote ploegen worden jongens normaal door kerels aangestuurd.
+1/-1

PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Na 10 wedstrijden in de eredivisie een doelsaldo van plus 5... bizar en eigenlijk is het dus nog een wonder dat je 2e staat... pijnlijk!

Dat zegt ook alles natuurlijk, ga eens flink oefenen op zuiver passen en afwerken!

Gezien het cynisme hier wordt tegen die tukkers een heet potje; hoogste tijd om ons te laten horen, het geduld is op!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Waar doel je op mbt ons laten horen over? Het setje dekt mekaar allemaal. Als er 1 steentje zou vallen wordt de hele rij weggeslagen. Tricky wat mij betreft
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden
T kan toch niet zo zijn dat we nu een glas heffen, n plas doen en daarna bleef alles zoals t was.

N striemend fluit concert bv na een wanprestatie.
Spandoeken met eisen.
Topsport klimaat doelstellingen...

Er moet reuring komen, want zo gaat t niet goed komen; doormodderen levert nog meer verlies op; nu kun je nog iets bewerkstelligen voordat dit seizoen ook weer afgeschreven wordt.
@peelland, ja omgaan met tegenslag hoort er zeker bij maar eisen stellen ook!
+2/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
9 maanden geleden
Wat verwacht je dat het bestuur gaat doen als de supporters van zich laten horen? Het is nog steeds een bussiness. We hebben een verlies geleden van 23 miljoen. Denk je dat ze nu al gaan ingrijpen (we staan immers nog steeds 2e, 4 punten achter op de koploper en maar 1 punt achter op Europees overwinteren). Dramatische wedstrijden (Willem II, Sparta & GA Eagles) heb je ieder seizoen. En een flink pak slaag krijgen van een concurent gebeurt helaas ook wel eens (zo versloegen wij Fey met 10-0, wonnen we om de JCS met 0-4, etc). De slechte doelsaldo ben ik het mee eens, die is belabberd (vooral aantal tegen goals), maar verder is er nog maar weinig aan de hand.

Juist nu moeten we inderdaad van ons laten horen, maar dan wel op een positieve manier (ook al zijn we het niet eens met het beleid).

"En komen er tijden
Van veel tegenslag
Dan zullen wij tonen
Wat vriendschap vermag
De strijd zal ontbranden
Eenieder vecht mee
Vooruit nu Rood-Witten
Vooruit PSV."
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Fair deal, ik roep ook om het hoofd van de trainer, maar ook goed om in de winterstop te kijken waar we staan. Vooruit kijkend: in Nederland geen progressie. Lijkt wel alsof iedere tegenstander moeilijk is en dat ligt niet aan de tegenstander is mijn bescheiden mening. Ajax veegt ze stuk voor stuk van het borg alsof ze er niet staan, dat zouden wij ook moeten kunnen in mindere mate. Overwinteren in de Conference League is onvoldoende als we ooit in de Champions League zijn begonnen en die op een haar na hebben gemist. Zou alvast naar iemand anders gaan uitkijken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat is het enigste wat belangrijk is volgens velen in de organisatie bij PSV.En zou als je hier zelf ook neer schrijft.
Als de cijfers maar goed zijn......
Liever 5 jaar in het rood en Europees gezien en meedoen dan met knikkende knietjes Sparta thuis tegen krijgen.
+2/-0

9 maanden geleden
Als we het nu hebben over topsportklimaat
Iemand de persconferentie van Solskjaer gezien? Die vliegen er in een topper ook met 5-0 vanaf en die benoemt dat gewoon als een dramatisch iets waar hij verantwoordelijk voor is.
Schmidt heeft het over 'een verloren wedstijd' in een reeks van wedstrijden. En benoemt ook nog allerlei positieve punten. Oftewel, zoals altijd, geen paniek, ajaks is gewoon beter , verbeterpunten meenemen en weer door. Dat is lekker hoor, vind ik een goede houding voor een trainer van een 5e klasser maar niet voor een topclub! Dan zie je volgens mij toch heel weinig urgentie en ook wat dit met een achterban doet. Dit is niet zomaar een wedstrijd!
+8/-3

 
9 maanden geleden
Ongelooflijk dat iemand je voor deze post een min geeft. Spijker op de kop wat mij betreft.
+3/-3

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Die min is niet van mij, voor het geval dat zo mocht lijken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Bij mij is de trainer ook enorm in aanzien gedaald. Ik zal niet gaan herhalen wat ik hierboven al geschreven hem maar als je zo gaat voetballen tegen Ajax dan is die 5-0 van te voren te verwachten. Spelers hebben hun best gedaan, en waren best redelijk maar het plan van Schmidt was een drama !
+1/-3

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Wat voor poepverhaal Schmidt tegen de pers vertelt kan me niet zoveel schelen als hij intern maar wel zegt waar het op staat.
Solskjaer gooit de handdoek in de ring en moet nu eigenlijk wel ontslagen worden.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Bijna 24 uur later. The day after. Nog steeds overwegend berusting. Maar inmiddels ook aan vertwijfeling grenzende woede. Dat dit PSV in de zwakke eredivisie niet goed genoeg is voor de landstitel moge inmiddels duidelijk zijn. Maar dat wij al bijna 3 jaar amper fatsoenlijke wedstrijden te zien krijgen is onverteerbaar. En van een afgang als gisterenmiddag ben ik allerminst gediend. Vanaf 2-0 moet worden overgeschakeld op damage control. Over mijn lijk dat-ie er nog in gaat. Of zoiets. Het ontbreken van Gakpo & Madueke kan alleen als excuus worden gebruikt voor het offensieve gedeelte. Dat kan en mag de 5 tegentreffers niet verklaren. Deze uitslag is even onaanvaardbaar als dat-ie zelden vertoond is. Qua nederlaag leg ik in de competitie zowel als Europees de grens bij 4 goals verschil, eigenlijk 3, maar 5 is potsierlijk. Een regelrechte schande, niet meer en niet minder.

Geen zin om hier nogmaals inhoudelijk op een wedstrijd, die behoudens een paar speldenprikjes onzerzijds, eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest, in te gaan. Ik volsta ditmaal met de spelers te beoordelen die in actie zijn gekomen. De 2 genoemde afwezigen zijn PSV-waardig.

Drommel: gewogen en te licht bevonden, een juffertje in het doel dat geen bal tegenhoudt, 9 goals tegen in 2 wedstrijden tegen mede-top 3, nuff said. Mwene: miskoop, kan er weinig van, opvolger Dumbfries? Laat mij niet lachen! Teze: lijkt tekort te komen, verdient als eigen jeugd nog wel kans. Ramalho: vooralsnog prima aankoop al deelde hij ook in de malaise. Boscagli: ik vind hem aanvallend en opbouwend beter dan verdedigend. Heeft zich knap opgewerkt naar aanvaardbaar niveau. Max: begon sterk, maar heeft na de eerste paar maanden, mij iig, nooit meer kunnen overtuigen. Wordt tegen beetje opponent aan alle kanten voorbij gelopen. Zijn oproep voor die Mannschaft in en tegen Spanje (6-0) was killing. Götze: spectaculaire aankoop die het te weinig écht laat zien. Guti: veel te licht en te slap en te traag voor PSV. Van Ginkel: zal zich moeten verbeteren. Heeft lange weg afgelegd, hopelijk minder lange weg te gaan. Indien topfit super belangrijk. Échte kerel! Pröpper: kende een uitstekend 1e seizoen! Ontpopte zich daarna als slapjanus pur sang. Bewijst die status momenteel. Had van mij niet hoeven terugkomen. Sangaré: Heeft mij nog steeds niet 100% kunnen overtuigen. Is belangrijk maar tevens ongeleid projectiel. Wél een kerel! Waar was hij bij de 1-0? Bruma: werkt hard, aandoenlijk, doet zijn best, heel soms nog nuttig ook. Cultheld. Maar niet goed genoeg, zeker niet afgezet tegen transfersom. Zullen het er vooralsnog mee moeten doen. Vertassen: jong talent, ruw, onstuimig , slordig, snel. Geef hem de tijd. Zahavi: ook een kerel. Kan scoren, moet dat hier ook gaan doen en wel op regelmatige basis. Twijfelgeval. Vinícius: kan, nog, niet overtuigen. Hopelijk gaat hij snel leveren.

M.a.w. erg karig allemaal. In de onthutsend zwakke eredivisie, met een uitgekleed AZ en een nóg grilliger Feyenoord, waarschijnlijk net genoeg voor 2e plaats. Jippie.
+5/-1

 
9 maanden geleden
helemaal eens!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hey Maat , wat ben je mild zeg. Zeg gewoon dat 85% niet PSV waardig is. Opbokken met de beleidsmakers schoon schip maken .Geen fluwelen revolutie maar messcherpe herbouw.
+1/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ja laten we dat eens open over filosoferen: wie zou jij graag bij PSV zien komen om eea te veranderen?

Ik heb wel suggestie: Guus Hiddink in de RVC om te beginnen...

Niet ons icoon, maar ik hoor ook Willem van Hanegem zinnige zaken benoemen; msn toch eens om raad vragen die man...

Arnold Bruggink en/of Marciano Vink die kunnen ook prima analyseren...
+1/-0

 
9 maanden geleden
begin met 1 persoon bv Guus ,totaal verantwoordelijk te maken voor de voetbalzaken, Dus van jeugd tot 1e elftal uiteenzetten filosofie wat PSV dient te dragen.
En laat dat als een rode draad door de gehele organisatie lopen. een scoutings apparaat opzetten wat meer relatie tot wat er tot op heden is gescout. En gebruik het al zo geroemde brainport als je zaken moet beslechten. Ik zou wel afgeknald worden hier , maar ieder beetje supporter van De Mooiste Club van de wereld ,ziet toch dar onder dit beleid nu en nooit niet vooruitgang wordt geboekt.

Wat zeg eens eerlijk , voor welke speler kom jij naar het stadion. ik geloof niet dat er bij de jongste generatie mennekes rond lopen die dromen om later een Zahavi te worden of een Bruma....toch?
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden
Nee die laatste 2 zeker niet, wel onze EindTovenenaar Cody, een Madueke, Malen of Götze... dus het is niet allemaal kut, maar er ontbeert chemie, eensgezindheid en onverzettelijkheid imo.

Schmidt die Engels moet praten ipv zijn moedertaal...
ach er zijn zoveel zaken die afleiden van waar het echt om zou moeten gaan, de voetbal technische zaken: lekker pielen met n bal aan de voet, techniek, op hoge snelheid de bal onder controle houden en naar je medespeler passen, plezier maken, kansen creëren en benutten & daar waar prof voetbal voor bedoeld is, ter vermaak van de betalende supporters...

Hmm msn wat romantisch, maar dat is wel de basis en dat zijn niet die duur betaalde brood voetballers die niet leveren maar wel beuren... en waar er imo teveel van rondlopen bij mijn mooie club
+2/-0

 
9 maanden geleden
Wat zijn in jouw ogen onze broodvoetballers? Volgens mij valt dat juist wel mee maar kunnen belangrijke pioenen zoals Gotze, Propper en Van Ginkel het fysiek niet meer 100% aan. We lopen financieel continu tegen een plafond waardoor we dergelijke jongens moeten halen. Inzake Schmidt die niet in zijn moedertaal kan communiceren: wat bedoel je daarmee?
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Zahavi, Mwene, Vinicius, Bruma, Mvogo bv zijn pure broodvoetballers.

Die routiniers die je noemt brengen idd te weinig, zeker Van Ginkel en Götze.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
ZahaNIE is wat mij betreft de grootste tegenvaller. Scoort af en toe eens een paar goals in 1 potje om vervolgens weer wekenlang droog te staan en dat voor een spits van een topclub. Ze lachten om Haller maar zie zijn statistieken en zet die eens af tegen die van Zahavi. Doorselecteren en weg ermee komend seizoen. €3m per jaar. Wat een grap.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik weet het, greg, ik ben nou eenmaal te positief ingesteld.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Heeft die Timmermans liggen janken over dat spandoek. Nou, wat was dat een erg spandoek zeg, komop man hoe krijg je de bijnaam Calimero ???
+2/-2

 
9 maanden geleden
Je doet je naam in ieder geval wel eer aan als je dit normaal vindt
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Ik vind dat niet normaal maar om erover te gaan janken... daar doen ze het juist voor. Gewoon negeren die eencelligen
+1/-2

 
9 maanden geleden
Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met uitingen van welke aard of orde van grootte dan ook. Maar aangezien zij daar wel altijd hoop stampij maken om ge- & misbruik van het J-woord, vind ik dit daar dan ook niet kunnen. Die trein van Utrecht destijds is voor minder teruggestuurd.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
9 maanden geleden
Dat is inderdaad hypocrisie ten top. Net als dat gejank om een Turkse fakkel die naar beneden wordt gegooid terwijl ze zelf 2 jaar op rij hier het vak onder het uitvak bestookt hebben. Wat een arrogant, irritant, hypocriet volk izzet toch.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik lees net dat de tactiek was om de lange bal te spelen ... dus daarom stonden Zahavi en Vinicius beide erin?!
Nou, ik hoop dat Schmidt dan ook eens begint om die Zahavi en Vinicius te leren om een lange bal aan te nemen ... wat zijn die gasten slecht in de bal controleren zeg?! Volgens mij had hij er dan beter een paar van jong PSV in kunnen zetten???
+2/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
9 maanden geleden
Vinicius is prima voor deze tactiek, hij is vaak wel aanspeelbaar (ongeacht zijn goede of slechte balaanname). Echter zou ik er dan juist Bruma & Vertessen bij hebben gezet, 2 snelle jongens die makkelijk(er) hadden kunnen aansluiten bij deze lange bal (counter aanval). Zehavi is inmiddels al 6 tot 8 weken (bijna) onzichtbaar geweest in wedstrijden.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal met je eens …. Snap ook niet waarom Vertessen in zo”n wedstrijd geen kans krijgt … ideale speler voor die tactiek toch!?
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb vooralsnog vertrouwen in Schmidt, maar nu(!) zal hij echt moeten laten zien dat hij het tij kan keren, in 6 weken tijd is PSV nl. afgezakt naar een bedenkelijk niveau. Tegen ajax, en ook Feyenoord, gingen we er dik af, gewoon er uitgenast door de tegenstander. In de andere wedstrijden was PSV meestal de bovenliggende partij(eredivisie) of gelijkwaardig(EL-league). Met bedenkelijk niveau bedoel ik nog niet eens het veldspel(dat gaat nog maar ondermaats)maar wel het resultaat ervan: het creëren van zeer weinig uitgespeelde kansen/goals en het vaak totaal onnodig tegen krijgen van goals, precies dus waarom je het veld opstapt: er één meer maken dan de opponent.
Bijna geen een speler haalt z'n niveau momenteel, dat komt omdat weinig momenteel in hun kracht spelen. Voorin heeft Zahavi graag ballen van de zijkant, Gakpo en Madueke hebben ruimte voor zich nodig, van Ginkel is sterk in lange verticale looplijnen, Max's z'n kracht is opstomen langs de lijn, Teze (die bij mij altijd zou spelen) eigenlijk ook. Götze zou hoger moeten staan, etcetc. Ga het maar na de laatste wedstrijden, het is allemaal precies niet(!) wat we zien. Ik ga Schmidt niet zeggen wat hij moet doen, maar het zouden toch punten moeten zijn waar hij over zou moeten nadenken waarom dat allemaal heeft kunnen ontstaan in 6 weken tijd. Waarom de vleugelverdedigers niet meer laten opkomen mèt de bal net als vorig jaar ipv er al staan wat nu vaak het geval is? Daarmee geef je in de omschakeling nauwelijks meer ruimte achter weg, maar dat weegt niet op tegen het extra wat je dan brengt... wat nu ontbreekt(het veld breed houden voorin).
Schmidt verdient tijd, maar als het niet binnen afzienbare tijd lukt is wmb hij gezakt en zullen er consequenties aan verbonden moeten worden. Dat geldt dan uiteraard ook voor John de Jong en Toon Gerbrands, ze zijn mèt hem een traject ingegaan(die ik ook nog steeds zie zitten) en zijn dan nèt zo verantwoordelijk.
+1/-2

 
9 maanden geleden
Heeft Schmidt wel het materiaal om dit setje aan de praat te krijgen? Je bent veels te afhankelijk van Madueke en Gakpo omdat de big 4 om verschillende redenen niet meer aan hun niveau uit het verleden komen. Gotze nog sporadisch, de rest zelden/ nooit. Of zijn we met plek 2 straks weer tevreden bij de Pressing Sport Verein?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Met een Ramalho, Sangaré, Götze, Van Ginkel en Zahavi in je elftal hoef je toch niet afhankelijk te zijn van Gakpo en Madueke? Probleem is alleen dat van die 5 er maar eentje een fatsoenlijk niveau haalde zondag.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Met alle respect maar van die 5 haalt alleen Ramalho (tot voor kort) een goed / stabiel niveau. Gotze lijkt zijn piek kort na de zomer gehad te hebben maar nu de intensiteit normaliseert zie je dat hij niet meer stabiel is om over van Ginkel maar te zwijgen. Ik geloof dat die 5 dolgraag willen maar of komen tekort (Zahavi) of zijn niet meer de oude fysiek gezien lijkt het. Ik vind dat zorgwekkend maar bovenal zeer teleurstellend gezien de bedragen die dergelijke jongens maandelijks opstrijken.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
En dat was Sangaré imo, dat is wel n speler die gehaald is en wat toevoegt.
Götze en Ramslho ook, alleen te weinig constant en dat is heel pijnlijk om te moeten constateren...
+1/-0

 
9 maanden geleden
Eens inzake Sangare. Ging ervan uit dat Max als 5e werd genoemd. Die bakt er namelijk ook niks van. Valt in grote wedstrijden continu verdedigend door de mand. Weggegooid geld ook vrees ik
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
PSV heeft na Ajax het grootste budget. Veel spelers zijn gehaald op voorspraak van Schmidt, en en de rest in nauw overleg met Schmidt. Bijna het hele (basis) elftal dus, alleen Gakpo en Madueke zijn van voor die tijd, en dat zijn nou net níet de minsten. Schmidt heeft tijd genoeg gehad en niet geleverd. Dus natuurlijk moet Schmidt worden afgerekend op het geńante voetbal dat hij ons voorschotelt, er graag heel erg snel. Het spelniveau is een topclub onwaardig, de prestaties zijn een topclub onwaardig en als deze man nu niet zijn biezen moet pakken ben je niets meer dan een parodie op een topclub.
+2/-0