Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenGehavend PSV wint probleemloos van Fortuna Sittard


Tijdstip
7 november 2021
Stadion
Fortuna Sittard Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Gehavend PSV wint probleemloos van Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Gehavend PSV wint probleemloos van Fortuna Sittard

PSV heeft het derde blok aan wedstrijden afgesloten met een eenvoudige zege. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd met 1-4 gewonnen. Bruma maakte twee treffers, terwijl ook Ritsu Doan en Ibrahim Sangaré scoorden.

PSV begon goed aan het duel in Sittard en kreeg al snel een enorme kans via Carlos Vinícius. Dankzij een geweldige redding van een van de verdedigers van Fortuna ging de bal echter niet in het doel.

Vanwege de vele afwezigen had Roger Schmidt al flink moeten puzzelen in zijn opstelling. Binnen een kwartier moest de eerste wissel al plaats vinden omdat Jordan Teze met een hamstringblessure uitviel.

Halverwege de eerste helft werd ook André Ramalho ook plotseling gevaarlijk met een schot van afstand. De poging leek eenvoudig te keren, maar doelman Van Osch verkeek zich op het schot en kon met veel moeite nog net voorkomen dat Vinícius de rebound kon binnen werken.

Gezien het veldspel leek het een kwestie van tijd tot de openingstreffer van PSV zou volgen. Fortuna was namelijk nog geen enkele keer in de buurt van Joël Drommel gekomen. Die treffer kwam er dan ook via invaller Ritsu Doan. De Japanner zette de aanval zelf op en kon uiteindelijk na een heerlijke pass van Eran Zahavi de bal binnen tikken.

In de tweede helft leek PSV het iets lastiger te hebben met Fortuna. De thuisploeg ging iets meer op zoek naar een doelpunt. Het was echter toch PSV dat toesloeg en wederom via een invaller. Bruma was direct na rust binnen de lijnen gekomen en na een geweldige lange bal van André Ramalho kon hij de 0-2 eenvoudig binnen werken.

Niet veel later was ook een derde invaller dicht bij een doelpunt. Bij een corner kwam Marco van Ginkel binnen de lijnen. Zijn kopbal kon nog net van de lijn gehaald worden. Ruim een kwartier voor tijd kwam alsnog de 0-3. Nadat PSV met zes man ten aanval ging was het uiteindelijk Ibrahim Sangaré die wist te scoren.

Al snel volgde een tegentreffer. Achterin wqs er opeens een groot gat. Olivier Boscagli liet vervolgens als laatste man de aanvaller van Fortuna lopen. Drommel werd omspeeld, waarna de bal tegen de paal ging. Ongelukkig ging de bal vervolgens via Ramalho alsnog in het doel.

Fortuna leek weer vertrouwen te krijgen in een resultaat, maar vlak voor tijd sloeg PSV opnieuw toe. Na een goede counter maakte Bruma uit een pass van Vinícius zijn tweede treffer. Het was enkele minuten later ook de eindstand.


[video] Lovely Sunday | Highlights Fortuna Sittard - PSV


André Ramalho: 'Ik ben boos over ons gedrag bij die tegengoal'

In gesprek met ESPN gaf André Ramalho aan boos te zijn over het tegendoelpunt. "Dat ik een eigen doelpunt maak vind ik niet erg. Ik kon daar verder niets meer doen, maar ik ben boos over ons gedrag bij die goal", aldus Ramalho. "Het is alweer een onnodig tegendoelpunt."

De verdediger ging verder: "Ik moet het wel naast me neer leggen, want we hebben verder een goede wedstrijd gespeeld en een paar goede doelpunten gemaakt. Het hadden er zelfs meer kunnen zijn."

Ramalho baalde wel ontzettend dat het niet gelukt was om de nul te houden. "Dat was ons doel vandaag en dat hadden we ook moeten doen", zo gaf hij aan. "Maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Dat is het enige dat telt. Maar zulke doelpunten mogen we niet meer tegen krijgen."


[video] Guti & Doan feel really good and want to help the team | Interviews Fortuna Sittard - PSV


Roger Schmidt: 'Het is een goed teken dat ook de spelers geïrriteerd zijn over die tegentreffer'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN uiteindelijk tevreden over zijn ploeg. "Ik ben blij met ons spel. Zulke wedstrijden zijn nooit makkelijk om te spelen", aldus Schmidt. "We hadden ook al vroeg pech met de blessure van Jordan Teze en Phillipp Mwene viel in de rust uit. Maar we hebben de wedstrijd gecontroleerd, goed gespeeld en een hoop kansen gecreëerd. De overwinning is volkomen terecht."

Over het tegendoelpunt was de trainer niet te spreken. "Daar ben ik geïrriteerd over", zo gaf hij aan. "Het is een goed teken dat de spelers dat ook zijn. Maar we speelden zo goed dat we de nul hadden moeten houden."

De trainer werd gevraagd naar de blessures binnen zijn ploeg. "Bij Jordan is het wel duidelijk dat het om een spierblessure gaat. We zullen de mri af moeten wachten, maar hopelijk is hij over drie of vier weken weer inzetbaar", zei hij daarover. "Phillipp kreeg donderdag een tik en daar had hij last van. We wisten al dat hij geen hele wedstrijd kon spelen en besloten in de rust geen risico te nemen. Daarom hebben we Mauro Junior als rechtsback gezet."


Marco van Ginkel: 'Na die 0-1 werd het makkelijker'

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel het wel eens met de opmerking dat het voor PSV een zorgeloze overwinning was. "In de eerste helft was er weinig aan de hand", aldus Van Ginkel. "We lieten de bal gaan. We hebben niet heel grote kansen gecreëerd, maar maken uiteindelijk wel die 0-1 en dat maakt het makkelijker. We hebben een aantal wedstrijden gehad dat het wat moeizamer ging en dat het wat langer duurde."

In de tweede helft kwamen er uiteindelijk meer ruimtes. "Er kwamen wat meer ballen voorin en kregen wat meer kansen. Die maak je dan af. Dat is mooi", zo gaf hij aan. "Na rust kregen ze wel gelijk een kans, maar daarna was het een kans van ons die er in ging en was het meteen gedaan. Wel jammer van die tegengoal, dat gebeurt ons toch te vaak."

Vanwege de vele blessures zaten Ismael Saibari en Johan Bakayoko ook op de bank bij PSV. "Het is altijd goed als je jeugdspelers bij het eerste betrekt. We hebben natuurlijk een aantal blessures en een aantal zieken. Dan is het logisch dat je een paar jonge jongens meeneemt", zei Van Ginkel daarover. "Het is natuurlijk niet fijn als je zoveel spelers mist. Veel voltallige eerste selectie spelers hebben we niet meer op de bank. Vandaag vielen er ook weer twee uit. Het is niet goed natuurlijk. Ik had zelf ook wat klachtjes en speelde daarom donderdag niet. Vandaag wel weer 30 en dat is prima."


Ibrahim Sangaré opnieuw VI's Speler van de Week

Ibrahim Sangaré is door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Week. In alle wedstrijden van dit weekend was de middenvelder van PSV de enige speler die een 8,5 kreeg voor zijn wedstrijd. Bruma kreeg een 8. De Ivoriaan is bovendien de eerste speler dit seizoen die twee keer wordt uitgeroepen tot Speler van de Week. Ruim een maand geleden werd hij dat ook al na de wedstrijd tegen Sparta.

In het algemeen klassement van VI staat Sangaré inmiddels op een vijfde plaats. Daarmee is hij niet de beste PSV'er, aangezien Cody Gakpo op een tweede plek staat. Olivier Boscagli is met een vijftiende plaats de derde PSV'er in de lijst.

In het Algemeen Dagblad en De Telegraaf hebben Sangaré en Bruma ook een plekje gekregen in het Elftal van de Week. Sangaré is met een 8 in het AD ook hier de best beoordeelde speler van de Eredivisie, al kregen nog vier andere spelers hetzelfde cijfer. In het algemeen klassement staat hij op een tweede plaats.


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Ritsu Doan ('37)
Goal
0-2 Bruma ('54)
Goal
0-3 Ibrahim Sangaré ('72)
Goal
1-3 Eigen doelpunt André Ramalho ('76)
Goal
1-4 Bruma ('85)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
9.527 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Marco van Ginkel ('82)

Opstelling PSV

Eran ZahaviCarlos Vinícius


Mauro JúniorÉrick GutiérrezIbrahim SangaréPhillipp Mwene


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'16 Ritsu Doan voor Jordan Teze
'46 Bruma voor Phillipp Mwene
'65 Marco van Ginkel voor Eran Zahavi
'87 Mario Götze voor Érick Gutiérrez
'87 Maximiliano Romero voor Carlos Vinícius


Opstelling Fortuna Sittard

RienstraFlemmingDuarte


RienstraTekieJohansson


CoxPintoAnghaLonwijk


Van Osch

Wissels:

'58 Noslin voor Tekie
'58 Ferati voor Johansson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-4 (0-1)
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (1-2)
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (1-2)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
10  5 1-2 (0-1)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-2 (0-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ibrahim Sangaré (87 -> 5,0)
2. Bruma (42 -> 4,0)
3. Ritsu Doan (31 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (28 -> 2,0)
5. Mauro Júnior (9 -> 1,0)
6. André Ramalho (8 -> 0,0)
7. Carlos Vinícius (6 -> 0,0)
8. Armando Obispo (1 -> 0,0)
8. Maximiliano Romero (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
10. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
10. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
10. Luis Felipe (0 -> 0,0)
10. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Mario Götze (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
10. Vincent Müller (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Fortuna heeft pas 9 punten behaald uit 10 wedstrijden. Met een 16e plaats kun je zelfs spreken van degradatie nood. En toch wijst alles erop dat dit weer een lastige pot gaat worden. Al is het maar vanwege het simpele feit dat iedere pot op dit moment lastig is. Daarbij komt: uitwedstrijd op donderdag, waarbij ze met bosjes neervielen. Een half elftal basisspelers geblesseerd. Het is echt alle hens aan dek nu om ons op 3 fronten actief te houden.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Van Osch zal wel ineens out of the blue een wereldwedstrijd keepen. Ben benieuwd wie er voor ons moet scoren vandaag. 1 punt is weer genoeg vrees ik, Schmidt tevreden over het spel.
+1/-1

8 maanden geleden
Ik kan me wel vinden in de vermoedelijke opstelling en begrijp dat er zelfs aanvallende impulsen vanuit jong worden meegenomen,dus de voortekenen zijn positief.
+1/-0

8 maanden geleden
Rekeninghoudend met omstandigheden is het te begrijpen dat PSV het niet makkelijk heeft tegen wie dan ook op dit moment, maar positief blijven en niks eisen werken wel geruststellend bij eventuele tegenslag, ik ga altijd uit van een overwinning, maar ben ook altijd voorbereid op een eventuele teleurstelling;-)
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Weinig nederlagen in Sittard gedurende de decennia, maar die staan wel allen op een ieders netvlies, althans zeker op het mijne.

Zo betekende de 2-1 in het Paasweekend van 1985 het begin van het einde, maar luidde het tevens het einde van het net-niet tijdperk in.

De 1-0 in het najaar van 1988 bleef zonder consequenties, maar de 4-1 de volgende jaargang zei mede de "zekere" landstitel gedag.

En dan was er nog de bizarre 6-4 - "there's some people on the pitch, they think it's all over" - tijdens het cultseizoen.

Gelukkig heb ik in Sittard ook veel moois mogen meemaken in met name eighties & nineties. Zowel in het stadion als daarbuiten. TwtD.

Maar goed, terug nu naar het even belangrijke als onzekere hier & nu.

Hoewel Sittard al jaren niet meer in mijn repertoire zit noch op mijn menu staat, heb ik lang getwijfeld om er weer eens heen te gaan. Na de ontberingen van de afgelopen dagen toch maar de knoop doorgehakt en besloten het niet te doen: too much.

Desalniettemin zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden! Alle resterende wedstrijden in dit kalenderjaar, waaronder 2x tegen Fortuna, zijn finales. Cruciale wedstrijden, voor de club, voor de supporters én voor de trainer.

De tijd voor excuses, van welke aard dan ook, is voorbij. Alleen de volle winst telt!
+5/-0

 
8 maanden geleden
Bedoel je dan de keer dat wat supporters aanschoven bij een communiefeestje of de keer dat woonwagenbewoners hun luchtbuksen op ons richtten.😎
+2/-0

 
8 maanden geleden
Luchtbuksen, supportersfuiken, pliesie met losse handjes, een bijtgrage hond. Twtd inderdaad
+2/-0

 
8 maanden geleden
pfff heb daar nog een behoorlijke zwieperd over mijn rug gekregen van zo'n ME'r. Toch wel een weekje last van gehad. Alleen maar omdat ik niet naar het station wilde maar naar mijn auto🤦‍♂️
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Ja, die korte zijn tenminste te verdragen. Die lange zwiepers voelde je een week.
"Zeggen ze"
+2/-0

 
8 maanden geleden
Alsof je een zweep over je rug krijgt "zeggen ze" 😊

Ach ja "been there, done that" maar geen T-shirt??
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Van PSV on Tour '88 ?
Dat was trouwens kopie van mijn Millwall shirtje 😏
+1/-0

 
8 maanden geleden
Hé lekker effe nostalgie, komen weer veel herinneringen terug zo😎
Gaan met die(cafe de)Banaan.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Ja dat Millwall tripje in maart 87 blijft ook bij. Met de fijnbesnaarde Tony Cascarino in de spits 😄
+1/-0

 
8 maanden geleden
Uitkijken jongens, met de throw back thursdays. Anders moet ik mijn guldens weer van stal halen. Of die gedachte aan mijn eerste stadion verbod, omdat ik met dropjes gooide op de jongeren rang.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Hooligan !
+1/-0

 
8 maanden geleden
Jullie, H & De G, hebben jullie huiswerk goed gedaan en kennen derhalve je (onze) klassieken, hahaha, en nog meer van dergelijke fraaie avonturen (volgens mij inmiddels wel alle verjaard!). ;-)
+1/-0

 
8 maanden geleden
Die 6-4 ja. Toen zat ik op het thuis vak. En scoorde die simons 4x dacht ik. Heeft daarna denk ik geen goal meer gemaakt. Episch seizoen
+1/-0

 
8 maanden geleden
Epic indeed. Geweldige jaargang, onder tussenpaus (inbetween pope?) & gentleman Sir Bobby Robson, met een oh zo passende apotheose in Utrecht. Staat bij mij te boek als hét cultseizoen.
+1/-0

8 maanden geleden
Gewoon die 2 spelers van Jong Psv er gelijk vanaf het begin erin. Die zitten in een lekkere flow, kan ik van die andere 11 niet zeggen.
+1/-0

8 maanden geleden
Zie dat Super Mario is beter ,,,,,Nu maar hopen dat Bruma eens gaat over spelen en niet door 5 man wilt gaan..Winst zou toch wel ...
+1/-0

 
8 maanden geleden
En dat Bruma ook niet samen met Max korte corners gaat nemen.😒
+1/-0

8 maanden geleden
Zou Joey Veerman een stuk technische kwaliteit aan ons PSV toe kunnen voegen ? Die houdt zijn hoofd koel in de 16, en heeft goed balgevoel.
+1/-1

 
8 maanden geleden
We hebben inmiddels wel genoeg slapzakken op het middenveld
+4/-0

 
8 maanden geleden
Ik vrees ook dat hij een Pereiro-2.0 kan gaan worden. Maar als ik zie hoe goed hij een idee heeft om de bal aan te nemen, en technisch binnen te schieten dan zou ik hem wel eens naast Götze willen zien. Ballen die op tijd komen en goed doordacht zijn hebben ook veel waarde.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Pereiro 2.0? I wish! Geweldige speler, maar wel een momentenvoetballer. Rendeerde prima onder Cocu, maar werd schandalig genegeerd door Van Bommel. Een van de redenen voor de verprutste landstitel van 2019.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Je noemt me er 1: Gaston Pereiro. Was dat niet die jongen die er, itt velen uit de huidige selectie, wel af en toe stond in grote wedstrijden?
+3/-6

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Ja, helaas de andere 30 wedstrijden had je er geen zak aan.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Hopelijk zijn onze jongens vandaag net zo scherp als wij fans.
+2/-2

8 maanden geleden
Leuk dat bakayoko erbij zit. Heeft zeker wat die jongen
+1/-0

8 maanden geleden
Met alle respect voor fortuna maar het zegt toch wel genoeg dat we ons zorgen maken om een uitwedstrijd in Sittard. Ik weet dat de inflatie tegenwoordig weer hard toeslaat maar dat die bij PSV ook zo zou toeslaan. met een steeds minder waardevol verwachtingspatroon, had ik niet verwacht. fingers crossed dan maar
+1/-0

 
8 maanden geleden
Vervang Sittard en Fortuna maar voor elke andere tegenstander uit de ED, en je hebt nog steeds gelijk. En toch maar 2 punten achter ;)
+1/-0

8 maanden geleden
Aub geen Bruma vanmiddag, dan nog liever de materiaalman.
+2/-2

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Het zou wel prettig zijn als Vertessen mee kan doen, de man in vorm, wie had gedacht dat we hem zo zouden nodig hebben...

Ik snap steeds beter dat Nilis veel potentie zag in hem!

Ik hoop ook dat ze wat passen en aannemen geoefend hebben, want dat was echt gênant donderdag...
+1/-0

8 maanden geleden
De een na de andere blessure. Begint ernstige vormen aan te nemen.
+2/-0

8 maanden geleden
Niet alleen jammer al die blessures maar nog veel meer zorgwekkend. Ik geloof niet dat dit allemaal toeval is en ik denk dat we daar volgend seizoen vanaf zijn (als onze geniale trainer zijn fratsen elders vertoont). Maar zelfs met wat er nu nog fit is mag dat kansarme gezelschap uit Sittard geen enkel probleem zijn. Ik reken dan ook op 3 punten.
+3/-1

8 maanden geleden
Vroeger had je een serie M*A*S*H op televisie, lijkt erop dat PSV een retro-versie er van is.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik was je voor, hahaha, in mijn reactie op Monaco-PSV, althans een van de reacties.
+2/-0

8 maanden geleden
Nu weer Obispo... Misschien toch eens een keertje gaan kijken naar onze medische staf. Begint erop te lijken dat men spelers te lang laat doorgaan waardoor kleine problemen verergeren.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Of beter scouten. Max en Sangare kunnen wel (bijna) alles spelen. Of stoppen met het nog voller proppen van de agenda en anders accepteren dat een selectie van 25 man niet groot genoeg is.
+1/-0

8 maanden geleden
Laten we het positief bekijken. Gotze en van Ginkel op de bank, wat een luxe.
+2/-0

8 maanden geleden
Alle creativiteit op de bank of thuis. Wordt weer moeilijk vanmiddag.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Groundhog day:
Korte corner.
Zahavi slechte controle.
Polleke die niet wil fluiten.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Toevoeging:
Te zacht inspelen
Achter de man passen
Alles door t midden breien
Weer een spier blessure

En er volgt vast nog meer...
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Wat eem middenveld met Fluti, Sangaré, Mwene (?!) en Mauro...
Dit kan nooit goed gaan tegen een laagvlieger die weer eens hun beste wedstrijd van het seizoen zal voetballen vandaag. Dit middenveld wordt totaal overlopen, let maar op.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Niet bepaald een 'topstelling', nee.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het is een bizarre blessure golf. Elftal dat er nu staat lijkt nergens op. Maar goed, 3 punten cruciaal maakt niet uit hoe
+1/-0

 
8 maanden geleden
En weer eentje erbij. Wat is dit in godsnaam?
+1/-1

 
8 maanden geleden
En weer eentje😱
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Spelers die het niet eens een uur vol kunnen houden en dus gewisseld moeten worden. Een lijst met geblesseerde spelers die per halve wedstrijd langer wordt. Dit is geen toeval of pech. Dit is gewoon een heel slecht en verkeerd trainingsbeleid. Degene die hiervoor verantwoordelijk is moet heel snel ontslagen worden. Dit is een vreemd soort medisch experiment met onze spelers wat leidt tot pure kapitaal en talent vernietiging.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Bij Unibet krijg je nu 50 cent per euro voor een blessuregeval bij PSV.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Je kunt beter bij BetWorld inzetten. Daar krijg je er 63 cent voor 😉
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zahavi ? Kan hij een bal normaal inspelen of aannemen? Het is werkelijk ongelooflijk.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je kunt niet alles hebben hè voor drie miljoen per jaar🤔
+1/-0

 
8 maanden geleden
Nee dat is waar maar iets zou niet gek zijn.

Mauro en Guti doen het gelukkig nog redelijk maar dat duo voorin doet echt pijn aan de ogen
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Ongelofelijk wat slecht en dat krijgt een mega salaris... wat n niveau pfffff
+1/-0

8 maanden geleden
Ik speel in een 45+ team, maar bij ons zijn fysiek echt minder problemen…
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik heb ook nooit problemen met mijn fysiek.
Maar ik doe tegenwoordig ook al aan wandelvoetbal.😁
+1/-0

8 maanden geleden
Kan iemand mij uitleggen waar ik naar zit te kijken? Krijg je hier punten als je de tegenstander de bal in de voeten speelt? Dan staat Fortuna voor op ons maar het verschil is miniem....
+1/-0

 
8 maanden geleden
Pff maar zelfs met dit c team moeten we hier toch gewoon winnen. Die lui kunnen er helemaal niets van.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Nee, zie ook andere bijdragen... bizar
+1/-0

8 maanden geleden
Kappen met die kut hakjes!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Sommige vrouwen staat dat best mooi hoor😎
+3/-0

 
8 maanden geleden
Daar moet ik dan wel weer om glimlachen. Dank
+1/-0

 
8 maanden geleden
Haha we zijn toch een soort brothers in arms he😎
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Bietje humor kan geen kwaad idd, hebben we toch wat te lachen
+1/-0

8 maanden geleden
Ein-de-lijk een goed moment en meteen een doelpunt. Prachtig zelf opgezet door Ritsu. Nu snel de tweede maken en dan gauw vergeten dit. Zo blij dat we vandaag één van de slechtste tegenstanders van deze competitie treffen. Als je vandaag in Leeuwarden tegen Cambuur had gespeeld had je al met 2-0 achter gestaan met dit niveau waarop wij spelen....
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Goetze voor Zahavi en Romero voor Vinicius. Dan komt er nog iets van.

Sangare heerst weer
+1/-0

 
8 maanden geleden
Die Zahavi heeft nog niet een bal fatsoenlijk gecontroleerd, droevig hoor.
+2/-0

 
8 maanden geleden
En dat voor minimum loon
+2/-1

8 maanden geleden
Het valt mij geenszins tegen, al heeft dat zeker ook te maken met het derde divisie niveau van Fortuna. Sangaré speelt uitstekend, echt met afstand dé man tot nog toe. Zo wil ik hem altijd zien. Met die 2 lomperiken voorin zal het nooit wat worden. Ik zou die Vinícius eraf halen en Götze brengen voor wat meer creativiteit, hoewel ik tot nog toe behoorlijk teleurgesteld ben geweest met zijn inbreng. En ik zou graag zien dat Romero weer wat meer speeltijd gaat krijgen, zoveel brengen die twee die er nu staan nou ook weer niet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Is Mwene geblesseerd? Vreemde wissel anders. Mauro is puur links …
+1/-0

8 maanden geleden
Nou, hè hè. Eindelijk de derde en de wedstrijd gekillt. Ik zat eigenlijk te wachten op een 1-2 en dan weer 20 minuten billen knijpen. We staan eerste !!!
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Nog ff aan het doelsaldo werken😎

Zucht... Zo niet dus.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Sangaré prima
Doan en Ramalho ook goed
De rest matig tot slecht, gelukkig is Fortuna dramatisch zwak, scheelt weer aanslag op mijn hart...
+1/-0

8 maanden geleden
Die spits van ons kan echt he-le-maal niets.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Moeilijke kopbal hoor😎
+3/-0

 
8 maanden geleden
Is ook absoluut geen spits, ik snap niet dat JdJ daar ingetrapt is...
+1/-0

8 maanden geleden
Die Vinicius is toch wel erg traag...en waarom schopt hij alle ballen tegen tegenstanders aan?
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Alles bij elkaar genomen gewoon voldoende. Een 9 voor Sangaré vandaag. Sangaré en Venícius samen gemiddeld een 5,5, (en dat alleen nog vanwege die assist zojuist)
+1/-0

8 maanden geleden
De juiste opponent op het juiste moment.

Koploper.

(later meer)
+2/-0

8 maanden geleden
Allereerst - Fortuna echt enorm zwak. Een heerlijke tegenstander om tegen te spelen.

Zoals vaker:
- Sangare verreweg de beste op het veld.
- Spitsen duo bizar slecht (nogmaals: slechtste duo ooit),
/- Mauro en Guti deden het verdienstelijk - kunnen iig enigszins voetballen,
- Bruma zoals alleen Bruma het kan zeer redelijk afgewisseld met zeer knullig.
- Irritante wissels met 5 minuten te gaan: Romero en Goetze waren zeer logisch maar laat ze dan iig 25- 45 min spelen
- PSV had hier met 7,8 goals kunnen winnen maar goed de punten zijn nu het belangrijkste tot rest van de selectie weer terug is
+2/-0

8 maanden geleden
Bovenaan, bovenaan, wij staan bovenaan!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zeker na de Ajax - Go ahead wedstrijd, gedeeld bovenaan met een team dat nu flink kan gaan herstellen.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden
Wederom geen beste wedstrijd, wederom een blessure, wel de punten.

NEXT!
+1/-0

 
8 maanden geleden
De natuur hielp een handje,al is het zuur voor Jordan.
Maar hierdoor ging Mwene op zijn normale plek spelen en kwam er met Doan de gewenste kwaliteit in,na de 1-0 was het daarna in feite gespeeld.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk heeft Schmidt nu ook door dat het een stuk stabieler is zonder van Ginkel op het middenveld. Zelfs met een modale voetballer (Guti) op z’n plek. Veel minder balverlies op het middenveld, veel minder misverstanden, veel minder defensieve omschakel momenten. Met andere woorden; veel meer controle en veel minder gevaar voor ons doel. Ik ben waarschijnlijk 1 van de weinigen maar vind het eigenlijk wel prima met Vinicius (ondanks z’n beperkingen) en 3 bewegelijke aanvallers er omheen. Gewoon lekker opportunistisch en eindelijk eens een speler waar we een lange bal op kunnen spelen. Deze manier van spelen levert vele malen meer gevaar op dan dat eeuwige tiki taka voetbal door het midden, al is het zelfs maar uit het niets
+5/-1

8 maanden geleden
Enige wat ontbreekt is een fatsoenlijke keeper!!
+1/-0

8 maanden geleden
Positief beginnen. 3 punten maar
een tegenstander die daar ook niks tegen in kon brengen dus dit was ook niet zo'n prestatie
Wederom een spierblessure, is dit nog toeval vroeg ik me af. Ik denk eerlijk gezegd dat het komt door enerzijds een belastende speelwijze en anderzijds doordat in een team dat niet erg loopt spelers gaan overcompenseren met inzet ( wat op zich positief is) Maar ik blijf het vreemd vinden dat bv een Teze die nog zo weinig heeft gespeeld dit nu weer overkomt.
Vinicius blijft een geval apart, aan zijn inzet ligt het niet maar het is af en toe bijna aandoenlijk om te zien wat er allemaal mislukt.
Verder nu gelukkig een break en hopen dat er weer spelers aansluiten
Nog maar positief eindigen, wij hebben van de top ploegen tot nu toe het zwaarste programma gehad dus dat kan ons de komende weken ook nog wat opleveren
+1/-0

 
8 maanden geleden
Vergeet niet dat Schmidt erom bekend staat dat hij extreem zwaar traint. Veel blessures worden ook opgelopen tijdens de training.
+1/-1

 
8 maanden geleden
De komende wedstrijden voor PSV zijn Vitesse thuis, Heerenveen uit en Utreg thuis. Dat noem ik geen makkelijke wedstrijden met vooral Heerenveen als angstgegner.
+3/-0

8 maanden geleden
Die Dessers levert Feyenoord 4 extra punten in de competitie in 8 dagen op en in de Conference league een overwinning op Union op. Wordt nog een geduchte concurrent voor plaats 2.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Feyenoord is wel in vorm. De afstand tussen Feyenoord PSV en Ajax lijkt nu toch kleiner geworden
+1/-1

 
8 maanden geleden
Omdat ze een paar keer in blessuretijd winnen?

Nu zijn er hier een paar die maar wat graag willen roeptoeteren hoe kut het allemaal is bij PSV, je al nergens meer voor speelt en iedereen moet opflikkeren. Ondertussen is het spel in Rotterdam minstens zo bedroevend en staat de ploeg die volgens de 'kenners' hier al zeker is van de titel nu op net zoveel punten terwijl ze een makkelijker programma gehad hebben.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Amen! Al zie je de meeste droeftoeters hier voorlopig toch niet omdat je nu gewonnen hebt. Die komen over een paar weken wel weer tevoorschijn onder hun steen als je een keer punten laat liggen
+3/-2

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Dat het ene uiterste, het andere is om je ogen te sluiten voor het matige, om niet te zeggen zwakke spel en vele blessures...

Laten we naar ons zelf blijven kijken voorlopig, mooi om te zien dat ze elders ook tegen de lamp kunnen lopen, zal wel n Philips lamp zijn...😉
+1/-0

8 maanden geleden
Ajax - Go Ahead = 0 - 0 !!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Haha lekker hoor.😀
+3/-0

 
8 maanden geleden
Wel een nat stoeltje gekregen de laatste 10 minuten, maar dat heb je ook wat ;)
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Willem2 uit is altijd moelijk, maar Go Ahead Eagles thuis blijkbaar ook.
Wij staan bovenaan!! ;)
+2/-0

 
8 maanden geleden
In Nov + dec hebben wel alleen Vitesse en Utrecht als moeilijke tegenstanders, dus laten we hopen dat PSV in de race blijft nu we weer gelijk staan met de Godenzonen uit Amd.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als we nou eens eindelijk op volle oorlogssterkte kunnen komen. Wij kruipen langzaam uit een dal, de godenzonen dalen af van de Olympus. PSV heeft er al wat langer last van dat 'mindere' tegenstanders het PSV aardig lastig kunnen maken, waardoor Schnmidt aanpassingen heeft gemaakt kort geleden. Maar het lijkt erop dat ajax dat ook wel eens kan overkomen, ben benieuwd wat tenHag hierover zegt en of hij dit als een probleem ziet. (maar eigenlijk is Feyenoord de virtuele nummer één nu).
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik vermoed dat Feyenoord lang mee blijft doen, zeker om plek-2.
De twee weken rust komen wel goed uit dus ik hoop ook op een fit PSV. De hoeveelheid uitvallers verbaast me wel. Teze speelde vorig jaar bijna alle wedstrijden en moest er vandaag na 15 min al af.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Jij vindt Utrecht thuis lastiger dan Heerenveen uit?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik vind Utrecht wel een stuk beter team dan Heerenveen. Ze hebben een grote groep spelers die net niet goed genoeg zijn voor de top, maar wel behoorlijk kunnen voetballen. De history van Heerenveen-uit is slecht, maar dit Heerenveen is niet meer van het niveau zoals wij het kennen.
Maar PSV kan het tegen elke tegenstander moeilijk hebben, Ajax gelukkig ook ;)
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Op het doelsaldo na dan. En de inhaalwedstrijd van Feyenoord.

Was een reactie op iemand die zei dat we bovenaan staan!
+1/-0

8 maanden geleden
Heeeel verrassend.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maar niet minder leuk😎
+1/-0

 
8 maanden geleden
Kunnen we niet vaak genoeg meemaken.
+1/-0

8 maanden geleden
Hier geniet ik dit weekend nog meer van dan van onze 3 punten. Onze godenzonen zijn voor de zoveelste keer weer hard geland. Ik zei afgelopen week nog tegen mijn voetbalmaten dat ze enorm veel geluk hadden dat dortmund de kansen niet afmaakte en vervolgens met 10 man kwam te staan. Daarna speelden ze , dat moet gezegd, dortmund geduldig kapot. Maar nu zie je dat als je het ze moeilijk maakt en niet , zoals cambuur, met ze mee gaat voetballen je ook kans hebt. Misschien dat de randstedelijke media nu ook weer even bij zinnen komt want als ik die moest geloven hadden ze al bijna de CL gewonnen dit seizoen.
Heerlijk dit !!!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ze horen(hoorden??) bij de top5 om de CL te winnen blijkbaar.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Haha die gekleurde media verandert haar mening niet zo maar. Volgens hun is Ajax nog steeds op koers om de CL te winnen. Alleen kunnen ze zich in Nederland niet helemaal opladen omdat het niveauverschil met de rest zo groot is.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Onze amsterdamse vrienden hebben in de CL gewoon goed gespeeld, dat moet gezegd.
Maar de media zetten hen meteen neer als potentiële CL winnaars, wat natuurlijk klinkklare onzin is.
PSV moet gewoon zorgen dat het zelf punten pakt, want ajax gaat er nog genoeg verspelen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
De dag dat PSV zich weer eens kwalificeert voor het bal van de grote jongens gaan we zien of wij na 4 wedstrijden ons ook voor de volgende ronde gekwalificeerd hebben. Vooralsnog hebben we in de Mickey Mouse competitie al moeite zat om überhaupt aan te halen.
+2/-6

 
8 maanden geleden
Vooralsnog staan we anders op gelijke hoogte met het clubje van jouw held :slaap
+2/-3

 
8 maanden geleden
Het zit je dwars heh dat medefans respect voor spelers van andere clubs hebben. Je blijft er maar op terugkomen. Hoe voorspelbaar. Klaassen neemt zijn team geregeld bij de hand. Dat zou ik van Ginkel, Gotze en Zahavi ook graag vaker zien doen. Is daar iets mis mee? Volgend jaar kotst hier de hele meute dergelijke PSV’ers uit.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Mooi gezegd tony.
Respect is een gezondere basis dan hoogmoed.
+1/-0

8 maanden geleden
De trainer bewijst zijn gelijk door te zeggen dat Go Ahead tot de beste ploegen van de eredivisie behoren (na afloop wedstrijd tegen PSV)!
+11/-0

 
8 maanden geleden
Inderdaad, en wat werd hij toen voor gek verklaard.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Ook wel terecht. Als we een tegenstander van een beetje formaat hebben, begint meneer direct over budgetten. Dat de tegenstander financieel veel meer mogelijkheden heeft en het logisch is dat we geen kans hebben. Maar als een tegenstander het salaris van onze materiaalman niet eens zou kunnen betalen dan hoor je hem niet over budgetten. Dan spelen ze ineens heel goed voetbal. Een beetje hypocriet vind ik dat.
+4/-6

 
8 maanden geleden
Ga anders nog eens lekker zijn woorden verdraaien en uit zijn verband rukken :dood

Dat de media dit graag doet in hun poging om clicks te krijgen is een feit. Dat 'supporters' dit ook om de haverklap blijven doen is vooral heel sneu
+2/-0

8 maanden geleden
Los van dat het chagrijn uit de grachtengordel mij goed bevalt, denk ik dat we vooral naar ons zelf moeten blijven kijken.

En volgens mij is dat wat Schmidt uitstekend doet. Nou ben ik niet perse fan van Schmidt, maar ook zeker niet van hem ontslaan.
Wij winnen nu potjes, en hoe is dan even niet relevant. Ik ben bijvoorbeeld ook de eerste die toegeeft dat ik sangare vorig jaar niet altijd even betrouwbaar vond. En dat de beste man nu een hele, zo niet dé, belangrijke pion is. Ik wil maar zeggen dat met alles waar ik nu conclusies aan wil verbinden ik ook wel eens ongelijk kan hebben. Of wat voorbarig ben.

Wat ik met dit hele betoog bedoel, is dat ik het eigenlijk niet weet. Dat ik me gruwelijk irriteer, maar eigenlijk met fases ook best kan genieten. Heel benieuwd waar dit schip uiteindelijk zal stranden.
+2/-0

8 maanden geleden
Beste medesupporters.Ik wijs u even op het feit dat onze vrienden uit amsterdam altijd overhyped worden op het moment dat de prestaties daar vlotten.PSV heeft extreem goede prestaties in juli en augustus overlegd.Ajax vernederd in de JC schaal,de grootste club van turkije te kakken gezet,ook Benfica ging tegen de verhouding in verder CL.Vele blessures hebben het niveau van PSV doen kelderen.Trainertje heeft voor het eerst weerstand gehad.Zijn wisselbeleid is een discussie geworden.PSV heeft een groep die kampioen kan worden.Iedereen moet weer fit gaan worden.De club heeft een filosofie en de trainer zijn eigen filisofie.Dat moet samenkomen,dat recept brengt de achterban en PSV samen,waar PSV om werd ,word gevreesd.4-4-2 gaan spelen.Een heersend middenveld,sangare,ginkel,propper,gotze,fit zijn elke ploeg de baas,met vleugelflitsers madueke gakpo en een vertessen ,hou op met dat chemie uit het elftal wisselen.Zahavi in een goed draaiend elftal kan als wissel doelpunten leveren,Maxi levert mogelijk zijn belofte ook in.Het kampioenschap zit met het programma en een fitter PSV er nog steeds in,maar PSV zal ook terug moeten naar zijn roots.De spelers zijn er,maar fitheid staat op stip
+5/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Fijn dat je zo positief bent, maar hier word ik wel een beetje ongemakkelijk van. PSV heeft inderdaad goede prestaties gehad in juli en augustus, maar daarna was het ook 2 maanden ruk. We hebben Ajax vernederd in de JCS, maar Ajax heeft ons meer dan teruggepakt in de competitie. Feyenoord heeft ons vernederd in eigen huis. We hebben bibberpotjes gespeeld tegen Go Ahead, Sparta en PEC Zwolle. En moesten onze meerdere erkennen in Willem II. Jij hebt het over een heersend middenveld met Sangaré, van Ginkel, Pröpper. en Götze. Sangaré heerst, die doet het geweldig, maar die andere 3 spelen ver onder hun niveau en zijn om de haverklap geblesseerd. Over blessures gesproken, het halve elftal is geblesseerd en dat lijkt een structureel probleem. Dus fijn dat je het allemaal zo positief bekijkt, maar enig realisme is wel op z'n plaats.
+3/-3

8 maanden geleden
Ons middenveld is ons achilleshiel, daar waar Sangarè evolueert hebben we drie spelers erbij lopen die het niet meer bijbenen zij het heel af en toe, heb zo het idee dat een Doan en Mauro jr bij meer vertrouwen en dus meer speeltijd het toch ff beter kunnen gaan doen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Por, kijk eens naar de clubtopscorers van dit seizoen. Bruma en Zahavi beiden 4 goals in de competitie. Gelukkig scoren we meer ‘in de breedte’ dan voorheen maar we missen ook gewoon iemand die er even 20 - 25 in kegelt?
+3/-1

 
8 maanden geleden
Dat zeer zeker Tony, maar graag niet op (voetbal) leeftijd, moet wel ergens te scouten zijn hè
;-), maar iedereen kent die manco.
+1/-0

8 maanden geleden
Shev,je zegt gewoon bijna exact hetzelfde in andere woorden.Als ik zeg dat de 1e 2 maanden goed waren,dan bedoel ik ook dat de maanden erna niet goed waren.Daarbij heb ik het over de vele blessures net als jij,maar ook over het systeem dat wij hanteren.Ipv zo snel mogelijk naar voren te rennen kunnen we beter de controle hebben op het middenveld,en in de omschakeling met snelle spelers uitbreken,ik voel ook wel wat voor 3 aanvallers,gakpo,madueke en vertessen,gakpo in de spits.Of in een ruit op het middenveld spelen ,gotze in de punt,ginkel en propper controleurs,sangare punt naar achter.Het fitte daarin heb je gelijk,maar dat haal ik ook aan.Dat moet zeker na de winterstop anders.En natuurlijk moet je positief blijven.Een fit PSV heeft al aangetoond waartoe het in staat is.Bij Feyenoord zijn ze ook positief,ook al winnen ze 3 keer achter elkaar pas in blessuretijd.Ik bedoel,op alle fronten hebben we het nog in eigen handen,dat geloof moet erin blijven.Iedereen weer fit en in vorm krijgen is het recept.
+2/-0

8 maanden geleden
Laten we er vanuit gaan dat ajax de club is die 'm het meest knijpt op het moment. ;)
+2/-0

8 maanden geleden
Zoals ik gisteren meteen na de wedstrijd al aangaf, was Fortuna als opponent exact het juiste medicijn. Just what the doctor ordered. Een zéér zwakke ploeg met slechts een persiflage van een parodie op een verdediging.

Neemt overigens niet weg dat ik blij verrast was hoe PSV zelf te werk toog, al kwam uiteindelijk pas door (ongeplande) wissels het juiste elftal op de mat te staan. The right eleven to do the job.

Verder valt er over de wedstrijd an sich niet veel te zeggen. Bruma, Doan & Sangaré waren de uitblinkers en toevalligerwijs tevens de doelpuntenmakers. We kunnen het nog over de tegentreffer hebben edoch kunnen dit ook laten. Het team zelf heeft zich daar namelijk al uit en te na over uitgelaten.

Wél is het fijn dat wij 's avonds nog een extra beloning kregen van de Adelaars. In dat opzicht vind ik het in dit stadium overigens prima dat ook Feyenoord in extremis nog heeft gewonnen. Wat extra druk op de, nog/weer, koploper kan imo namelijk geen kwaad.

Hopelijk nu een rustig interlandum opdat de pijntjes & zwaktes de tijd en gelegenheid hebben om te genezen. Daarna wacht, onder meer, het 3-luik Vitesse-Heerenveen-Utrecht, waarvan de middelste uit. Moeilijk? Jazeker. Maar ik zie het eerder als een mooie uitdaging. Alleen nog finales, maar per wedstrijd bekijken. Game by game.
+3/-0