Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV op overtuigende wijze veel te sterk voor Vitesse


Tijdstip
12 februari 2022
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV op overtuigende wijze veel te sterk voor Vitesse; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV op overtuigende wijze veel te sterk voor Vitesse

PSV heeft na een ijzersterke wedstrijd eenvoudig weten te winnen van Vitesse. Het duel in de Gelredome eindigde in een overtuigende 0-5 overwinning. Eran Zahavi, Mauro Júnior, Cody Gakpo, Carlos Vinícius en Ritsu Doan zorgden voor de doelpunten.

Direct vanaf de aftrap probeerde Vitesse hoog druk te zetten op PSV. Al snel volgde van afstand een eerste poging van de thuisploeg, maar deze ging ruim naast het doel. De eerste poging van PSV was wel direct raak. Na een heerlijke dribbel van Noni Madueke werd het schot van Mario Götze nog gekeerd door de doelman, maar de rebound werd door Eran Zahavi hard in het doel geramd. Na iets meer dan drie minuten spelen had PSV de voorsprong al te pakken.

PSV kreeg in korte tijd een reeks aan kansen. Götze zag in twee instanties een poging gekeerd worden, terwijl Madueke de bal net naast het doel schoot. PSV leek bovendien recht te hebben op een strafschop nadat Cody Gakpo onderuit werd getrokken, maar scheidsrechter Gözübüyük legde de bal niet op de stip.

Gezien het grote krachtsverschil tussen beide ploegen kon een nieuwe treffer niet uitblijven. Na een goede aanval kwam de bal uiteindelijk bij Mauro Júnior en halverwege de eerste helft zorgde de Braziliaan met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de 0-2. Enkele minuten later was het alweer raak met opnieuw een hoofdrol voor Madueke. Na een heerlijke actie van de jonge Engelsman kon Cody Gakpo eenvoudig de 0-3 binnen tikken.

Ook in het laatste kwartier voor rust kwamen er nog voldoende kansen voor de ploeg van Roger Schmidt. Doelman Houwen wist een paar keer redding te brengen, terwijl ook de afwerkingen meerdere keren onzorgvuldig was. PSV was in de eerste helft echter heer en meester tegen Vitesse en dat kwam de thuisploeg dan ook op een flink fluitconcert te staan toen werd afgefloten voor de rust.

In de tweede helft werden er direct twee wissels doorgevoerd bij Vitesse. De Arnhemmers zochten de fysieke duels veel meer op en hadden al snel de grip op het veld te pakken. Vitesse kreeg ook enkele mogelijkheden, terwijl PSV er aanvallend lange tijd niet uit kwam. Maar net zoals in de eerste helft was ook nu de eerste kans voor PSV direct raak. De thuisploeg kon een corner wegwerken, maar omdat een van de verdedigers niet op leek te letten kwam Ibrahim Sangaré volledig vrij te staan toen de bal opnieuw werd ingebracht door Phillipp Mwene. De Ivoriaan was net zelfzuchtig en gaf de bal aan de net ingevallen Carlos Vinícius, die in een volledig leeg doel de 0-4 binnen tikte.

Het laatste beetje hoop bij Vitesse leek daarmee gevlogen te zijn, zodat PSV eenvoudig het duel kon uitspelen en op zoek kon naar meer doelpunten. Gakpo zag zijn inzet na een lange rush gekeerd worden, terwijl Sangaré vanuit een hoekschop dicht bij een treffer was. Na een heerlijke een-twee met de eveneens ingevallen Ritsu Doan leek Vinícius zijn tweede van de wedstrijd te kunnen maken, maar Vitesse-verdediger Rasmussen kon de bal nog net wegwerken.

In het laatste kwartier ging het tempo flink omlaag bij PSV. Het zorgde er voor dat Vitesse nog een paar mogelijkheden kreeg, waarbij het dicht bij een treffer kwam toen via Érick Gutiérrez een bal van richting werd veranderd. In de slotfase viel dan alsnog de vijfde treffer. Het schot van Doan leek eenvoudig gekeerd te kunnen worden, maar doelman Houwen liet de bal lopen omdat deze naast zou gaan. Tot zijn grote verbazing rolde de bal echter in het doel en werd daarmee de 0-5 eindstand bereikt.


[video] Highlights Vitesse - PSV


Cody Gakpo: 'Eindelijk konden we het eens uitbreiden met een score'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo erg blij te zijn met het spel van PSV tegen Vitesse. "Zeker in de eerste helft begonnen we goed", aldus Gakpo. "Eindelijk konden we het eens uitbreiden met een score. Dat is belangrijk en geeft ons een goed gevoel."

De aanvaller kreeg de vraag hoe het kwam dat het zo goed liep. "De ballen vlogen er gewoon in", gaf hij aan. "We benutten de kansen goed en kwamen goed in de ruimtes. We gunden elkaar de bal en het liep lekker."

Gakpo was ook blij dat Noni Madueke weer terug is. "Het is heel fijn natuurlijk. Het was voor hem een lange weg", zei hij daarover. "Ik heb alleen maar blij en trots op hem dat hij het zo goed doet. Ik hoop dat hij zo blijft spelen."


Eran Zahavi: 'Iedereen verdient alle complimenten'

Eran Zahavi gaf aan met een goed gevoel terug te kijken op de wedstrijd tegen Vitesse. "Het is altijd lekker om een doelpunt te maken en te winnen met een goede prestatie van het team", aldus Zahavi. "We speelden een heel goede wedstrijd. Iedereen verdient alle complimenten."

Vanwege een blessure was de spits langere tijd uit de roulatie. "Het was een heel zware periode. Bijna drie maanden niet gespeeld", zo gaf hij aan. "Maar dat ligt nu achter me. Ik ben blij dat ik weer terug ben en weer in de basis sta. Ook weer terug op het scoreformulier, dus ik ben heel blij."

Zahavi ging ook in op de geruchten dat hij afgelopen maand wilde vertrekken bij PSV nadat er voor een tweede keer bij hem werd ingebroken. "Er zijn altijd geruchten, daar heb ik geen controle over. Het was zeker niet makkelijk toen het nogmaals gebeurde, maar ik heb heel veel steun gehad vanuit de club en van mijn familie. Ik ben iets in Eindhoven begonnen en dat wil ik afmaken", zei hij daarover. "We hebben er wel over getwijfeld, maar hebben gezegd dat we er samen voor zouden gaan. We richten ons op de goede dingen, niet de slechte. Iedere keer dat ik kan spelen ben ik blij. Ik ben natuurlijk niet jong meer, dus iedere keer dat ik in het veld sta en kan scoren ben ik blij. Daar denk ik aan en dan is alles goed."


[video] Gakpo & Boscagli are proud of the team after Vitesse - PSV


Noni Madueke: 'Een assist en een 5-0 overwinning is perfect'

In gesprek met ESPN gaf Noni Madueke aan erg blij te zijn dat hij was uitgeroepen tot Man of the Match, ondanks dat hij zelf niet tot scoren kwam. "Ik heb een assiss gegeven, dus dat is ook goed", aldus Madueke. "Natuurlijk vind ik het lekker om te scoren, maar een assist en een 5-0 overwinning is perfect."

De Engelsman is blij weer helemaal terug te zijn. "Ik voel me gezegend. Ik kan weer spelen en doen waar ik het meeste van houd", zo gaf hij aan. "Dribbelen, scoren. Ik ben gewoon blij dat ik weer kan spelen. Hier leef ik voor."

Madueke heeft momenteel ook geen last meer van zijn hamstring. "Het voelt goed. Natuurlijk zijn er afspraken gemaakt over hoe lang ik mag spelen, maar dat is voor iedereen verstandig", zei hij daarover. "Mijn hamstring voelt goed. Morgen is het weer zaak om te herstellen en klaar te maken voor de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv."


Roger Schmidt: 'We hebben mentaliteit en karakter getoond'

Roger Schmidt was het in gesprek met ESPN niet eens met de opmerking dat de wedstrijd tegen Vitesse de beste was onder zijn leiding. "We hebben al een paar heel goede wedstrijden gespeeld", aldus Schmidt. "Het was tegen Vitesse ook erg goed. Zeker aanvallend was het in het begin heel goed. Defensief hebben we in het centrum ook niks weggegeven. Alleen een paar kopballen uit stilstaande situaties, maar er zijn nog wel dingen die beter kunnen."

Volgens de trainer was de wedstrijd tegen Vitesse zeer belangrijk. "We hebben twee duels op rij in eigen huis verloren. Dan tegen Vitesse moeten spelen is zwaar, maar we hebben mentaliteit en karakter getoond. En kwaliteit laten zien", zo gaf hij aan.

Schmidt was het niet helemaal eens met de opmerking dat de elf spelers die tegen Vitesse in de basis stonden het beste team vormen. "Dat is iets te makkelijk gedacht", zei hij daarover. "Het ligt aan het moment en de vorm van de spelers. Het is niet zo dat een bepaalde opstelling het beste is en dat dat dan iedere keer zo is. In voetbal kan het iedere week anders zijn en het is aan ons om te zorgen dat de juiste spelers worden opgesteld."


Karakteristieken

Uitslag: 0-5 (0-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eran Zahavi ('4)
Goal
0-2 Mauro Júnior ('24)
Goal
0-3 Cody Gakpo ('28)
Goal
0-4 Carlos Vinícius ('62)
Goal
0-5 Ritsu Doan ('88)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
9.177 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Bazoer ('38)
Kaart
Vitesse: Oroz ('67)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Érick GutiérrezMario GötzeIbrahim Sangaré


Mauro JúniorOlivier BoscagliJordan TezePhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'59 Carlos Vinícius voor Eran Zahavi
'59 Ritsu Doan voor Noni Madueke
'72 Joey Veerman voor Mario Götze
'72 Bruma voor Cody Gakpo
'89 Marco van Ginkel voor Érick Gutiérrez


Opstelling Vitesse

GrbicOpenda


FrederiksenBeroTronstad


WittekRasmussenBazoerDoekhiDasa


Houwen

Wissels:

'46 Oroz voor Bazoer
'46 Domgjoni voor Frederiksen
'72 Buitink voor Grbic
'79 Vroegh voor Tronstad


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 0-1 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 3 0-2 (0-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-3 (1-2)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-4 (0-2)
14  3 1-2 (0-1)
15  3 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Noni Madueke (89 -> 5,0)
2. Mauro Júnior (23 -> 4,0)
3. Cody Gakpo (20 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (12 -> 2,0)
5. Eran Zahavi (10 -> 1,0)
6. Ibrahim Sangaré (9 -> 0,0)
7. Aron Van Lare (6 -> 0,0)
8. Joël Drommel (4 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
9. Jordan Teze (3 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
11. Mario Götze (2 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. André Ramalho (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Joey Veerman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
We hebben woensdag gezien hoe het moet.
+1/-0

5 maanden geleden
Met Madueke er weer bij heb je veel meer dreiging vanaf de zijkant, waardoor er voorin wat meer ruimte zou moeten komen. Zahavi zorgt dat het baltempo wat omhoog gaat en 3x op rij verliezen doen wij nooit, dus mooi de 3 puntjes weer mee naar Eindhoven, terwijl Twente stiekem wederom een puntje pikt tegen de Amsterdammers.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Zahavi moet eens goede ballen vanaf de zijkant krijgen, Daar ligt zijn kracht en daarvan zal hij een groot percertage in het doel schieten. Hij liep jaten 1 op 1. Omdat hij bijna geen goede ballen krijgt gaat hij ze zoeken, en laat hij zich terug zakken. Daar is Zahavi niet zo goed in en dus speelt hij dan niet in zijn kracht.
Het is aan de trainer om te zorgen dat het spel-systeem klopt. na 1,5 jaar mis ik nog steeds de echte logica.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Mee eens, een pure afmaker moet zelden rond de middellijn te vinden zijn. Daar komt hij gewoon te vaak.
+1/-0

5 maanden geleden
Er zin in en hopelijk een mooie wedstrijd met 3 punten..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Veel plezier, gozer, op de fiets?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dank je als het droog is wel ,,,
+1/-0

5 maanden geleden
Ik denk dat Vitesse geleerd heeft van woensdag … en ik verwacht dat ze tegen ons heel anders gaan spelen.

Doen ze dat niet … dan moeten wij toch in staat zijn om hetzelfde te doen als Ajaks? Die ruimte die Antony kreeg …. dat zou ook lekker zijn voor Noni!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tegen ons lijkt het net vaak alsof iedereen het beter gaat doen, spelers die hun hele voetballeven anoniem doorbrengen komen tot bloei tegen ons, maar het zal toch niet aan hun liggen? Wij bieden over het algemeen zelf de mogelijkheid en dat moet eruit, dus go!
+5/-0

 
5 maanden geleden
Vorig jaar lag het aan ons/PSV omdat de backs heel ver naar voren stonden en bij elke counter de tegenstander in overtal kwam en zo gemakkelijk doelpunten kan maken. Dat staat nu iets beter, maar het blijft nog steeds rennen en vliegen-voetbal bij PSV. Ik het altijd geleerd dat je de bal het werk moest laten doen, dus slim op de juiste plek staan en dan snel doorspelen. Wat is er mis met echte buitenspelers en dan driehoekjes maken ?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Liggen er al 28 in het netjes, vorig jaar 35, daar gaan we dik overheen. Ik zie liever aanvallende backs als Dumfries en Max in het begin, dan hoe we nu spelen. De goals vliegen nog steeds om de oren en aanvallend brengen we veel te weinig. Ik vrees echt dat het meer met de kwaliteit dan de tactiek te maken heeft. Ook de reden dat Zahavi hier zo weinig scoort. Op 20 meter van de goal van de tegenstander lopen we vast.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Of die erg lange series zonder winst en dan zijn wij weer de sjaak...
+1/-0

5 maanden geleden
Ik snap het spel-systeem van PSV niet als ik er naar zit te kijken.
Ik hoor na een nederlaag van de trainer vaak dat de spelers niet genoeg energie en inzet hadden terwijl ik ze de hele wedstrijd heel hard achter de bal aan heb zien rennen. Ik zie ze allemaal heel hard werken.
Wat is mis is het goed benutten van de ruimtes, en dan vooral rechts-voor en links-voor. Gakpo en Doan gaan veel te snel naar het midden toe, terwijl het daar al zo druk is. En dan vinden ze het raar dat ze zo weinig echt uitgespeelde kansen hebben. Spelers als Gakpo moeten nmm met de bal veel meer naar de zijkanten gaan waar het niet zo druk is. Ik hoop dat de volgende trainer weer logisch voetbal in gaat voeren.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Valt weinig aan te snappen:-). Er is nl geen systeem!
+2/-0

 
5 maanden geleden
In die beker wedstrijd zag je dat met Madueke terug, en Max op links er toch weer meer ruimte gecreerd werd ... beide spelers maakten acties, en zo werd het al meteen veel gevaarlijker ...

Tegenstander werkte natuurlijk ook wel een beetje mee, maar ik blijf erbij ... flanken gebruiken, niet (allemaal) naar binnen trekken, en acties durven maken ...

Mauro speelde echt wel goed op die back positie, maar hij durft helaas niet, lijkt wel bang van Gakpo, elke bal weer inleveren bij Cody en geen actie maken ... :\( jammer ...
+1/-0

5 maanden geleden
Waarom Vinicius? Soms moet je gewoon rekening houden met de scheids en het opstellen van een bepaalde speler. Let maar op, dat wordt oorlog tussen die twee
+1/-0

 
5 maanden geleden
Even los van de scheidsrechter: waarom überhaupt Vinicius?? Dat iemand hem ooit spits genoemd heeft wil nog niet zeggen dat hij dat ook is. Ben het vaak niet eens met Aad, maar zo'n beperkte voetballer hoort nooit in de basis bij PSV, laat staan in de spits.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal eens!
Zahavi presteert ook niet echt naar behoren, maar altijd nog een betere spits dan die Vinicius. Die heeft echt nog helemaal niets laten zien!
Daarbij, Zahavi is net terug ... geef hem vertrouwen door hem te laten staan! Vinicius is toch gehuurd als backup?! Laat dan je basis spelers gewoon staan en geef ze zo vertrouwen.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Was maar een onterecht vermoeden, dat Vinicius erin zou staan.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dat is jouw interpretatie...ik denk gewoon dat Herr Schmidt hier voor de wedstrijd zijn opstelling checkt😉. Beetje als die corona maatregelen die iedere keer een dag van tevoren "uitlekken" om te kijken hoe het volk reageert, kan je nog wat bijschaven...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zou ie dat maar een keer voor een wedstrijd tegen Ajax of Feyenoord doen dan.
+1/-0

5 maanden geleden
Come on psv
Hopelijk winnen we vanavond.
Gas erop en 0-3 winnen.
Altijd lastig uit bij vites
+1/-0

5 maanden geleden
Carlos Vinicius in de spits, het hele verhaal PSV van Schmidt in een notendop. Wat een waanzinnige armoede is dit zeg. Maar ja, onze Israëlische vriend is net zo’n farce en Romero (die imo wel de potentie heeft) is qua fysiek de overtreffende trap van Robben. Als je geen centrumspits hebt van Eredivisie-niveau en je gaat zo ongeveer de 35e wedstrijd van het seizoen zou je toch mogen verwachten dat de trainer een plan B zou hebben. Zeker met Gakpo, Madueke, Vertessen, Bakayoko, en Bruma in de selectie. Maar nee hoor, we krijgen een gehuurde bonkige verdediger in de spits. Ik ben nog steeds een beetje vrolijk van het enige goede nieuws dat Schmidt ons sinds zijn aantreden heeft gebracht, dat hij volgend jaar elders de boel gaat verzieken. Misschien wil hij bij zijn volgende werkgever een goed woordje voor JdJ doen. Kan hij toch nog iéts positiefs voor ons betekenen.
+3/-3

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Zahavi speelt gelukkig. Nou ja, gelukkig ?
Het grote gemis dit seizoen: een spits die er 25 in jast...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ze zijn onze mooie club helaas allebei onwaardig Frikandel
+2/-0

5 maanden geleden
Ben niet bepaald gerust op een goed resultaat in Arnhem,zeker gezien de oorwassing die Vitesse ondergaan heeft in het Bekerduel tegen de ''vrienden'' uit de residentloze hoofdstad.Gokken dan maar dat die nederlaag nog zijn sporen na laat straks.Kortom,geen zinnig woord over de uitslag ervan...Forza PSV!
+2/-0

5 maanden geleden
Weinig fiducie in.

Hopelijk ten onrechte.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
'Later meer' is pas bij de 1e nabeschouwing. Wel op blijven letten. ;)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Alleen komt er bij de nabeschouwing nooit 'later meer'. Dat wordt iedere keer beloofd maar komt nooit
+2/-1

 
5 maanden geleden
Beter kijken vanavond of morgen dan. Killer komt namelijk iedere wedstrijd nog terug met een langere nabeschouwing na zijn inmiddels bekende/beruchte Later meer.
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Nonideju wan actie !!!
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker hoor.

Mag ik zeggen dat het al 3-0 had moeten zijn? Of ben ik dan ook een namaak supporter of negatieveling.

#dank u#
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Is t toch ook ?
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Godverdomme maak die kansen nou eens af.. Zo is het echt vragen om puntenverlies, deze wedstrijd had al lang beslist kunnen zijn…

Update: 0-2, prima goal slecht gekeept
+1/-0

5 maanden geleden
Het beste wat ik tot nog toe heb gezien dit seizoen. En nu volhouden!
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
We kunnen al 6 jaar maar 1 helft voetballen. We zijn er nog niet
+1/-0

5 maanden geleden
Vitesse heeft wel heel veel hoop op een blunder van Drommel. In plaats daarvan is er een ketser van hun eigen goalie.
+1/-0

5 maanden geleden
Nou dat wordt een heerlijk makkelijk avondje. Vitesse speelt nog een paar niveautjes slechter dan ze afgelopen woensdag al deden. Als het zo doorgaat kunnen we de tweede helft wel met het tweede elftal spelen
+3/-0

 
5 maanden geleden
Het zou ook aan ons spel kunnen liggen.
+7/-0

 
5 maanden geleden
Niks 2e elftal … gewoon een keer doorhalen! Goed voor het zelfvertrouwen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
En doelsaldo tov Feyenoord!!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Juist … je weer nooit waar het nog allemaal goed voor kan zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik heb het toch gezegd, wat die Antony kon, kan onze Noni ook!!

Vitesse lijkt niet veel te hebben geleerd….
+4/-0

 
5 maanden geleden
Antony Noni wel?? Potjandori die Romario actie.
+1/-0

5 maanden geleden
Dit gaat lekker
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik wilde net mopperen op de scheids. Maar daar wacht ik nog wel even mee😎
+3/-0

 
5 maanden geleden
Nou het is wel raar dat je deze wedstrijd geen penalty krijgt als Gakpo wordt vastgehouden (even daarvoor was iedere licht tikje genoeg om te fluiten) en dat Zahavi op 1 lijn wordt afgevlagd, dacht dat we bij twijfel niet vlagden (soms bij 1 meter vlaggen ze niet). Maar goed had dus al 6-0 kunnen staan.
+4/-0

5 maanden geleden
Zo,nu eerst een Bavaria....of 3.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Over slechte trainers gesproken…. belachelijk toch …
Hebben ze woensdag op hun ballen gehad… spelen ze nu gewoon weer hetzelfde…
+1/-0

 
5 maanden geleden
En toch heb ik ook die naam hier regelmatig voorbij zien komen voor volgend seizoen??
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ja dat heb ik ook gezien … die mensen sporen niet!!
+2/-0

5 maanden geleden
Volgens mij hebben we met Sangare/Guti op het middenveld nog geen wedstrijd verloren
+6/-0

 
5 maanden geleden
Ik zeg Veerman voor Gotze
+1/-1

 
5 maanden geleden
Alleen uit bij Sociedad. In de Eredivisie 1x gelijk en rest allemaal gewonnen
+1/-0

 
5 maanden geleden
Volgens mij ben jij zo'n ouderwetse schriftjes schrijver. Met alle statistieken. Die parate kennis van jou is indrukwekkend.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Zullen we hem voortaan Ricardopedia noemen.😎
+3/-0

 
5 maanden geleden
Nou, dat heb ik wel letterlijk lang gedaan. Maar misschien moet ik het toch weer op gaan pakken. Dacht dat dit de tiende zege in de Eredivisie was met Sangaré en Guti op het middenveld, maar was 'pas' de zevende :D
+1/-0

 
5 maanden geleden
Herkenbaar, ik heb het ook gedaan. Maakt dat je ook een gefundeerde mening kunt hebben.

Voor de notulen, madueke was geweldig, heel PSV trouwens, maar ik vond Zahavi de man vandaag. Wat zal hij blij zijn met 2 flankspelers en voetbal in zijn rug.
+2/-0

5 maanden geleden
Hahaha nieuwe tactiek van Vitesse … bij elke aanraking gaan liggen!
+1/-0

5 maanden geleden
Mooi uitgespeelde goal. Het wordt nog eens wat!
+1/-0

5 maanden geleden
Wat een heerlijke relaxte zaterdagavond. Ook wel eens lekker. Nog 12 potjes winnen en kijken waar we eindigen.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Wat een luxe, we kunnen zelfs Bruma met een gerust hart brengen🙂
+3/-2

 
5 maanden geleden
Is onze topscorer Hendrik;-) Beng
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bovenaan … ;)
+3/-0

5 maanden geleden
Wissel dan effe door.
Bv van ginkel erin of die vertelde erbij
+1/-0

 
5 maanden geleden
Moet je dan weer een anvaller die erin is gekomen eruit halen bij 0-4? Wel wat jammer dat onze Belgische helden niet meedoen.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Kon ie die nie Houwen ?
+1/-0

 
5 maanden geleden
En wij maar klagen over onze keeper … die kan er ook wat van!
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Ben maar blij dat hij kiept
+2/-0

 
5 maanden geleden
Als ie nog zo'n fout maakt mag hij de wedstrijdbal houwen.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Bij goals maken is dat bij 3. Bij keeperblunders pas bij 6 ?
+1/-0

5 maanden geleden
Wat een verschil in de aanval zo op het laatst hè?!
Met zo’n Vinicius en Bruma kun je echt geen potten breken…
+1/-0

5 maanden geleden
Ze kunnen het dus wel...

Prima pot, niks te klagen.

Ook wel weer eens lekker.

(later meer)
+3/-1

 
5 maanden geleden
Tot laterrrrrr ….. ;)
+1/-0

5 maanden geleden
Man wat was dit fijn.
+4/-0

5 maanden geleden
Heer en meester met de grootste overwinning die zeker nog hoger had kunnen uitvallen.
Hopelijk nu nog loting tegen de eagles.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Je wens is in vervulling gegaan. En als we die winnen spelen we 'thuis' in de Kuip. Voor wat het waard is.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En nemen we revanche.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad, we hebben met allebei nog een appeltje te schillen. Maar ja : Schmidt en toppers 🙈
+2/-0

5 maanden geleden
PSV heeft het vandaag geweldig gedaan maar wat heeft Vitesse heerlijk meegeholpen met hun 5-0-5 spelletje in het eerste half uur. Mario en consorten waren vast aan de bal, goed in de combinatie en nog niet eens heel dodelijk. En toch was het duel na een half uurtje gespeeld.

Maar onze mannen verdienen de credits, want ze moeten zich in een speeltuin gewaand hebben, maar dat komt wel doordat we Vitesse van het kastje naar de muur getikt hebben. Noni fijn om er weer bij te hebben en nu eens een reeksje neer zetten tegen de mindere goden.
+3/-0

5 maanden geleden
Het kan dus gewoon wèl, alleen in te weinig belangrijke wedstrijden. Madueke was super vandaag, dat was sinds de JC-schaal niet meer zo.
+3/-0

5 maanden geleden
Nog steeds mensen hier die Bazoer er graag bij willen hebben ? :). Prima wedstrijd, als iedereen fit is zoals vandaag (ok Ramalho dan niet) dan kunnen we echt iedereen aan hoor. Doan deed het niet slecht, maar als je dan nu Madueke ziet (en door hem worden anderen meteen ook dreigender). Toch vind ik ook Vinicius echt niet slecht, als afmaker komt hij iets te kort, maar hij brengt wel agressie, verdedigt goed mee en is een prima aanspeel/kaatspunt.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk dat de afgelopen twee seizoenen wel hebben bewezen dat we bij een tegenstander van een beetje niveau gelijk de bietenbrug opgaan, met uitzondering van JC schaal is er gewoon slecht gepresteerd tegen Feyenoord, Ajax, AZ (1 overwinning nog wel), Olympiakos, Monaco, Benfica, Real Sociadad. Zodra het spannend wordt geven we niet thuis. Natuurlijk hebben we extreem veel pech met blessures en corona gehad, maar het is wel een patroon. 0-5 tegen Vitesse is eerder een uitzondering helaas. Hopelijk komt Ramalho snel terug en kunnen we op volledige oorlogssterkte gaan strijden. Toch denk ik dat we met name op doel, backs en vooral in de breedte gewoon te kort komen. Er is eigenlijk geen plan B (mogelijk) Toch presteren we uitstekend dit seizoen, is de beker een realistische prijs die we kunnen winnen en als echt echt echt alles meezit in de competitie zit zelfs een kampioenschap erin. Cl lijkt me een stap te ver, maar als je meedoet kan je winnen. Wat dat betreft is het doodzonde dat Schmidt vertrekt, want hij haalt gewoon een enorm hoog rendement uit een beperkte selectie.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt wat je zegt maar wanneer hebben wij tegen die top teams nu echt in onze sterkste (ingespeelde) opstelling kunnen spelen. Er ontbraken inderdaad altijd wel een aantal sleutelspelers om maar te zwijgen over de fitheid (Corona), vorm, spelritme en automatismen van de op dat moment wel beschikbare spelers. Ik ben er van overtuigd dat de stand in de eredivisie en Europa league er heel anders had uitgezien als wij van kiet af aan met deze basis een seizoen hadden kunnen knallen. Als deze groep (samen met terugkerende Ramalho) nu eindelijk eens de rest van seizoen in stand blijft ben ik ervan overtuigd dat we alsnog het beste PSV van de laatste decennia krijgen te zien (en minimaal gelijkwaardig zijn aan Ajax in de bekerfinale). Natuurlijk gelden er in de top geen excuses maar het heeft de afgelopen anderhalf jaar wel heel erg tegengezeten waardoor nog nooit de ware kracht van dit PSV hebben kunnen zien. Daarom vind ik het jammer dat Schmidt vertrekt nu we eindelijk de boel op orde lijken te krijgen. De backs (Mwene vooral Mauro) ben ik het niet met je eens. Wat betreft het hebben van geen plan B wel, hoewel we die wellicht niet nodig hebben als de boel echt gaat draaien
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ben ik helemaal met je eens. Zoals we in het begin van het seizoen hebben gezien kunnen we met een fitte ploeg enorm goed voetballen. Maar zoals we ook gezien hebben stort de boel volledig ineen als er een paar weg vallen en dat is erg jammer, want er is heel veel geld gestopt in spelers die naar mijn mening niet goed genoeg zijn voor PSV. Ik vind de dreiging en het voetballende vermogen van de backs bijzonder zwak. Maar dan kom je weer op het punt dat hard werken veel compenseert. Doe mij maar backs van het kaliber Arias, Dumfries en daar kun je deze jongens toch echt niet mee vergelijken. Ik denk ook dat het niet (kunnen) versterken in de winterstop de rede is geweest dat Schmidt stopt. Te weinig perspectief om echt stappen te maken. Maar goed, zoals je zegt als de ploeg fit blijft kunnen we van iedereen die we nog tegen gaan komen winnen en kan het een prachtig jaar worden. Ik vind echt wel dat we flinke stappen aan het maken zijn. Haal allen die keepers blunders en blinde VAR weg en je staat dik bovenaan. Maar daar koop je niks voor. Heb er best vertrouwen in.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
Als plan b niet mogelijk is, speelden we gisteren dan volgens plan a? En welk plan is het 'oude' 4-2-2-2 nu dan? ik heb gisteren toch echt geen trechter gezien. Jij wel?
+2/-0

5 maanden geleden
Zowel tegen NAC als tegen Vitesse een prima eerste helft met uitblinker Mandueke. Hij heeft momenteel nog maar de conditie om een helft te spelen. Het blok Sangare en Guti op het middenveld bevalt ook prima hoewel ik Sangare de eerste helft toch wat foutjes zag maken. Na de 2 ongelukkig verloren thuiswedstrijden is dit een goed herstel. Drommel heeft werkelijk geen bal op doel gehad. Op naar Donderdag Maccabi en Zondag Heerenveen. Ik verwacht 2 goede overwinningen.
+1/-0

5 maanden geleden
Genoten in het stadion ,zo lang dit niet meer gezien wat een avond tussen de vitesse fans..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het zij je gegund, maat, onder andere omstandigheden - lees: geen 1/3 capaciteit - waren wij wellicht óók aanwezig geweest. Het mocht niet zo zijn helaas, het is niet anders.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Moet zeggen dat het spandoek (1/3e is toch niet zo gek, in gelredome is altijd plek) een knap staaltje zelfspot was.
+5/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Eindelijk eens een écht leuke wedstrijd, en dat maar liefst 2 hele helften lang... wat hebben wij hier naar gesnakt! En dan konden wij niet eens aanwezig zijn. Dat was dan wel weer jammer.

Niet verwacht, wel gehoopt, en stiekem ook niet helemaal uitgesloten vooraf. Want hoewel Vitesse het, met name Europees, prima doet dit seizoen, oogt het ook vrij labiel. Hoge pieken, diepe dalen.

En dus maakte het verder niet uit dat Openda van de (tuchtcommissie) (K)NVB* uiteindelijk wél tegen PSV maar nog niet tegen Ajax mocht spelen - jaja ik weet het: kinderachtig om niet te zeggen Calimero, maar hé mag ik óók een keer?! - hetgeen nogal scheelde: Openda wie? Niet gezien!

Dus voor de 2e maal 0-5 in Gelredome, na de wedstrijd in 2003 toen wij kampioen werden. En laten wij ook de 1-6 in de kampioensjaargang 1999/2000 niet vergeten. Bij die wedstrijden mochten wij wél getuige zijn. Hopelijk in de toekomst ook weer.

Prima trackrecord in de Arnhemse muziektempel, nog immer ongeslagen daar als het niet aan Bas Nijhuis, vorig seizoen, had gelegen... en nu houd ik er echt over op!

*die K moet je verdienen!
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Altijd fijn natuurlijk zo'n overwinning maar om nu gelijk alweer te praten over winstkansen conf l. , Beker en competitie gaat me wat ver.Vitesse is duidelijk al een paar wedstrijden niet in goede doen en ook wij profiteren daarvan. Om alles aan de terugkeer van Madueke op te hangen vind ik ook gevaarlijk. Hij kan het niet alleen, blijft hij fit en blijft de rest fit. Wat ik eigenlijk nog het meest gunstig vind is het teruggekeerde zelfvertrouwen bij Fey. Dat betekent dat ze tegen ons gaan Voetballen, is gunstig en dat ze tegen ajaks, wat altijd extra krachten bij hen los maakt misschien wel stunten wat de kans op een stunt van ons vergroot. Los van al dit wishfull thinking, als we behalve tegen fey.nu gewoon doen wat we moeten doen en met een fitte selectie kunnen doen zou plek 2 geen probleem mogen zijn. Conf l. En beker zijn evt bonussen maar voor mij niet het belangrijkste. Volgend jaar CL is mi absoluut essentieel om aan te kunnen haken. Verder voor nu maar even genieten van een goed weekend.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens (again).

Los daarvan zie ik eigenlijk graag meerdere clubs - AZ & Feyenoord dus - dan 2 meedoen in de titelrace. Aan de ene kant wordt daarmee de druk op die ene club vergroot, daarnaast & bovendien wordt de kans nog wat kleiner dat die ene club kampioen wordt. M.a.w. met een kampioenschap van AZ of Feyenoord kan ik leven, heel wel zelfs.
+1/-0

5 maanden geleden
Positieve vibe , ook mooi moment om Marcel brands terug te halen.....
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
HieperdePIEP hoera ik mag weer reageren...

Tis wat in Nederland, monddood maken is blijkbaar oké tegenwoordig.

Puike wedstrijd; PSV heeft eindelijk aangetoond dat het dus wel kan: dwingend spelen en doelpunten maken... hopelijk is het kwartje gevallen!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
5 maanden geleden
Welkom terug @PSValtijd1
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Dankje
+1/-0