Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen FC Twente


Tijdstip
2 april 2022
Stadion
De Grolsch Veste
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na bizarre wedstrijd gelijk tegen FC Twente

PSV heeft zaterdagavond in een krankzinnige wedstrijd gelijk gespeeld tegen FC Twente. Het duel eindigde in 3-3. PSV stond halverwege de eerste helft met 3-0 achter, maar door treffers van Joey Veerman, Cody Gakpo en Olivier Boscagli werd toch nog een punt gepakt.

PSV begon direct op werkelijk schandalige wijze aan de wedstrijd. Na twee minuten ging Joël Drommel al in de fout na een vrije trap, waarop Brenet de bal in het doel kreeg. Omdat de oud-PSV'er de bal op zijn arm kreeg werd door tussenkomst van de VAR de treffer echter afgekeurd.

Waar misschien de hoop zou zijn dat PSV wakker zou zijn geschud, bleek echter het tegenover gestelde. De ploeg werd aan alle kanten overhoop gespeeld en de spelers van Twente konden keer op keer richting het doel afstormen zonder dat een PSV'er mee liep. Dat in combinatie met een doelman die steeds mis zat en halverwege de eerste helft stond al een beschamende 3-0 stand op het scorebord.

PSV leek na de drie tegentreffers eindelijk wakker te zijn geschud en kwam vervolgens zelf ook tot mogelijkheden. Na 28 minuten was er de eerste kans, maar een schot van Eran Zahavi ging net naast het doel. Niet veel later kreeg de Israëliër een grote kopkans, maar hij raakte de bal niet goed. De treffer van PSV kwam er uiteindelijk dan toch. Ibrahim Sangaré veroverde de bal, waarna Joey Veerman de bal uiteindelijk voor zijn voeten kreeg en op knappe wijze voor de 3-1 zorgde.

Met de minuut leek PSV meer grip op de wedstrijd te krijgen. Vlak voor rust was er bijna de tweede treffer toen Sangaré uit een vrije trap van Veerman op de lat kopte. Omdat hij vervolgens echter ook werd afgevlagd vanwege buitenspel zou een eventueel doelpunt ook zijn afgekeurd. Met rust stond er dan ook een 3-1 achterstand op het scorebord.

In de rust greep Schmidt had in en bracht met Cody Gakpo, Noni Madueke en André Ramalho direct drie wisselspelers binnen de lijnen. Qua spel ging PSV verder zoals het de eerste helft geëindigd was en al snel zorgde Gakpo met een schot van buiten de zestien prachtig voor de tweede treffer.

Nadat er even niets gebeurd was, leek Gakpo voor de 3-3 te zorgen. Omdat de assistent vlagde voor buitenspel werd het doelpunt echter afgekeurd. Ondanks dat de beelden aan leken te tonen dat het geen buitenspel was, werd er door de VAR echter niet in gegrepen.

In de minuten daarna volgden er goede kansen voor beide teams. Madueke leek een goede kans te krijgen, maar kreeg de bal niet onder controle. Nog geen minuut later schoot Vlap aan de andere kant volledig vrijstaand hard op de lat, terwijl snel daarna Unnerstall mis tastte bij een voorzet. De doelman van Twente kon echter opgelucht ademhalen dat de rebound niet ingeschoten kon worden.

Een kwartier voor tijd wist de oud-PSV'er wel goed redding te brengen op een hard schot van Gakpo. Een minuut later leek PSV een penalty te moeten krijgen toen Ramalho een beuk in zijn rug kreeg, maar Gözübüyük floot niet voor een overtreding en wederom werd er door de VAR niet ingegrepen.

PSV bleek op zoek gaan naar de gelijkmaker en zeker gezien het spelbeeld na rust zou dat volkomen verdiend zijn. Tien minuten voor tijd zag Ramalho een kopbal van de lijn gehaald worden. Snel daarna raakte Madueke op de paal en wist Unnerstall op knappe wijze de rebound van Sangaré.

Er volgden nog zes minuten blessuretijd om tot tenminste een gelijkmaker te komen. Philipp Max zag een hard schot gekeerd worden door Unnerstall, maar de Duitser ging vervolgens in de fout bij de rebound van Olivier Boscagli en de 3-3 was alsnog een feit.

In de zesde minuut van de blessuretijd leek PSV alsnog onderuit gegaan toen Twente opeens een enorme kans kreeg en er vrij ingekopt kon worden. Drommel wist nu echter uitstekend te redden. PSV kreeg nog een paar seconden om aan te zetten, maar zag een allerlaatste poging net over het doel gaan. Met slechts een punt keerde de ploeg daarom weer terug naar Eindhoven.


[video] Highlights FC Twente - PSV


Cody Gakpo: 'Eerste helft vanaf de bank was frustrerend'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan dat het frustrerend was om de eerste helft vanaf de bank te zien. "We kregen drie goals tegen in het eerste half uur en dat mag niet gebeuren. We zaten allemaal met frustratie te kijken vanaf de bank, maar dat was voor de spelers in het veld ook", aldus Gakpo. "Ik heb geen idee wat er gebeurde. Zulke momenten komen altijd wel voor, maar dat mag gewoon niet gebeuren."

Het lukte PSV in de beginfase niet om onder het spel van FC Twente uit te komen. "We waren slordig aan de bal en niet scherp in de duels. We verloren bijna iedere keer de tweede bal", zo gaf hij aan. "We moeten dit gaan analyseren en kijken wat er precies mis ging."

Uiteindelijk wist PSV toch nog een punt te pakken. "Wij willen in de titelrace blijven. Dan moet je dat niet zo doen, maar deze wedstrijd gewoon winnen", zei hij daarover. "We wisten dat zij al hadden gewonnen en dan moesten wij dat ook doen. Dat hebben we alleen nagelaten."


[video] Veerman en Gakpo blijven strijdbaar ondanks teleurstellend resultaat in Enschede


Joël Drommel: 'We begonnen heel slecht en vooral ik'

Joël Drommel gaf in gesprek met ESPN aan erg te balen van de wedstrijd tegen FC Twente. "We begonnen heel slecht en vooral ik. Twee goals waren mijn fouten", aldus Drommel. "De wedstrijd was alleen nog niet afgelopen. We gingen met 3-1 de rust in en pepten elkaar op. In de tweede helft zag je een heel andere wedstrijd."

Voor de interlandbreak hield de doelman drie wedstrijden op rij de nul. "We gingen ook door in de Conference League en dan komt dit hard aan", zo gaf hij aan. "We blijven gewoon vechten en we blijven positief. Er komt nu weer een mooie wedstrijd aan."

Op social media was er ook veel kritiek op de doelman hoe hij na afloop het publiek van FC Twente bedankte. "Ik heb hier zeven jaar gezeten en niet echt afscheid van ze kunnen nemen. Het was ook al een tijdje geleden dat ik hier gespeeld heb in een vol stadion", zei hij daarover. "Ik heb een klein rondje gemaakt, maar ik weet niet of het echt slim was. Na zo'n wedstrijd was het niet echt handig. Ik speelde geen goede wedstrijd en dan is het slim om het op een ander moment te doen."


[video] PSV geeft titel weg aan Ajax in Enschede: FC Twente blies PSV omver


Roger Schmidt: 'We zijn geen machines'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat het tegen FC Twente een heel speciale wedstrijd was. "Wij begonnen niet goed en FC Twente deed het juist wel heel goed", aldus Schmidt. "We maakten heel veel fouten, al dwong Twente die zelf ook af. Zij scoorden drie keer en toen werd het voor ons heel lastig. Die 3-1 was goed voor ons."

In de tweede helft liep het beter bij PSV. "Alles was nog mogelijk en uiteindelijk zullen we dit gelijkspel moeten accepteren", zo gaf hij aan. "Ik heb geen zin om naar excuses te zoeken, maar dit was al de negenveertigste wedstrijd van dit seizoen. Soms heb je gewoon van deze wedstrijden waarin het niet loopt in het begin."

In de rust greep Roger Schmidt in met drie wissels. "Er kwam meer structuur en snelheid in het veld. In de tweede helft was het beter, maar uiteindelijk toch maar een gelijkspel", zei hij daarover. "Natuurlijk ben ik trots dat de spelers nog terug zijn gekomen. We zijn geen machines. Soms haal je jouw beste niveau niet. Alle spelers hebben een uitstekende mentaliteit en tot nu toe hebben ze een uitstekend seizoen gespeeld. We waren vandaag niet op top niveau, maar hebben wel karakter getoond in de eerste helft. We hebben uiteindelijk nog een punt weten te redden."


Karakteristieken

Uitslag: 3-3 (3-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van Wolfswinkel ('13)
Goal
2-0 Van Wolfswinkel ('19)
Goal
3-0 Vlap ('25)
Goal
3-1 Joey Veerman ('35)
Goal
3-2 Cody Gakpo ('53)
Goal
3-3 Olivier Boscagli ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
30.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Sadilek ('42)
Kaart
PSV: André Ramalho ('59)
Kaart
FC Twente: Van Wolfswinkel ('59)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('71)
Kaart
FC Twente: Zerrouki ('78)
Kaart
PSV: Carlos Vinícius ('80)

Opstelling PSV

Joey VeermanEran ZahaviRitsu Doan


Ibrahim SangaréMario GötzeÉrick Gutiérrez


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeMauro Júnior


Joël Drommel

Wissels:

'46 Noni Madueke voor Ritsu Doan
'46 Cody Gakpo voor Érick Gutiérrez
'46 André Ramalho voor Jordan Teze
'72 Carlos Vinícius voor Eran Zahavi
'90 Yorbe Vertessen voor Mauro Júnior


Opstelling FC Twente

LimniosVan WolfswinkelRots


SadilekVlapZerrouki


SmalPleguezueloPröpperBrenet


Unnerstall

Wissels:

'69 Ugalde voor Van Wolfswinkel
'69 Bosch voor Vlap
'69 Cerny voor Rots
'88 Hilgers voor Limnios


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-1 (1-0)
 3 2-2 (2-0)
 3 2-2 (1-0)
 3 1-1 (1-0)
 2 1-3 (1-0)
 2 1-1 (0-0)
 2 2-3 (1-0)
 2 1-1 (1-1)
 2 1-1 (0-1)
10  2 2-2 (0-0)
11  2 1-1 (0-0)
12  2 2-2 (1-1)
13  2 0-0 (0-0)
14  2 2-2 (1-1)
15  2 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (51 -> 5,0)
2. Joey Veerman (42 -> 4,0)
3. Olivier Boscagli (17 -> 3,0)
4. Mario Götze (12 -> 2,0)
5. Niemand (7 -> 1,0)
6. Mauro Júnior (6 -> 0,0)
7. André Ramalho (5 -> 0,0)
8. Joël Drommel (3 -> 0,0)
9. Aron Van Lare (2 -> 0,0)
10. Philipp Max (1 -> 0,0)
10. Bruma (1 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (1 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Dante Rigo (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
14. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
14. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
14. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Een dag vol spanning ,eerst onze vrienden dan wij .....Kan een mooie dag gaan worden !!
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Wij zitten vanaf 16:00 uur opgsesloten in de mancave met koelkast vol bier, sjips en de frietpan
+1/-0

3 maanden geleden
Nu al in spanning voor deze avond!
+1/-0

3 maanden geleden
Ik verwacht een heet avondje,daar Ron Jans het goed op de rails heeft gekregen in Enschede.
Alleen met de juiste mind-set zoals we de laatste weken gelukkig vaker hebben gezien zullen de drie punten mee terug de bus in genomen worden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
We verkeren in de juiste Schmindt-set, dus beng.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Bent Schmidt ?
+1/-0

 
 
3 maanden geleden
Duidelijk niet de juiste mind-set,pfff.
+1/-0

3 maanden geleden
Wordt een heerlijke spannende overwinning, beng
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Cruciale dikke 4 uur in een mensenleven weer voor ons morgen in het hoge noorden en verre oosten! Zo zonde van die afgelopen maanden waarin het her en der bepaald niet meezat. Hopelijk valt morgen alles wél op zijn plaats, rolt het kwartje of de euro wel onze kant op. Laten wij het hopen. Sowieso zelf onze wedstrijd(en) winnen. En dat zie ik morgenavond wel weer gebeuren, al zal het niet gemakkelijk gaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik vind dat ook twee belangrijke wedstrijden, maar zelfs al zou het zaterdag gunstig voor ons verlopen dan zegt me dat nog niet zo veel.
Feyenoord-uit 3 wedstrijden voor het eind vind ik pas echt een do-or-die wedstrijd.
Daar heeft PSV het al zo vaak moeilijk, dat ik me pas rijk wil gaan rekenen als die geweest is.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als het morgen goed gaat, ik bedoel écht goed, dan hebben wij wél pole position. Met nog maar enkele wedstrijden te gaan, net zoals voor het laatst in 2019. En dan kan het nog alle kanten op gaan. Als Ajax met de schrik blijkt te zijn vrijgekomen en zijn wedstrijden blijft winnen, is er niks meer aan te doen. Erg jammer dat juist morgen Groningen-Ajax is. Ik had het liever volgende week pas gezien. Zelf winnen morgen moet iig het directe doel zijn. Al het andere is lekker meegenomen... of niet natuurlijk.
+1/-0

3 maanden geleden
Dat wordt wel wat lastiger als en Teze en Sangare en Gakpo en Guti niet mee kunnnen doen. Sh*tzooi
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zijn gewoon bij de groepstraining schrijft onze Rikkert.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ow, dat zou wel een hoop schelen. Ik dacht dat Schmidt het tijdens persconferentie had over ernstige twijfelgevallen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat zie ik nu ook, hopelijk is dat gewoon ouderwets zand in de ogen strooien.
+1/-0

3 maanden geleden
Wordt weer zo'n wedstrijd waar je vooraf bang voor bent en achteraf denkt lekker. 0-3
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Hoop t
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Eerst 1-0 en daarna 1-3 graag, hmmmm ja dat kan!
+1/-0

3 maanden geleden
Hopelijk heeft die muur in de goal daar een mindere dag. Zoals hierboven al aangehaald, spannende dag, met beiden een lastige uitwedstrijd. Kan alle kanten op, van nieuwe koploper tot bijna kansloos voor de titel. En alles wat er tussen zit.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
3 maanden geleden
Die 'muur' heeft maar 1 tegendoelpunt minder geïncasseerd dan onze eigen keeper. Valt best mee dus met die 'muur'.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga de discussie niet voeren over wie beter is, die is namelijk zinloos. Daarbij is het klimaat (lees, eisen die gesteld worden aan een keeper, en de hoeveelheid werk je in een wedstrijd krijgt) bij beide clubs ook anders, net als het verwachtingspatroon. Wat ik bedoelde is dat hij tegen zowel onze vrienden uit de de grachtengordel alsmede ook uit de haven een sta in de weg was.
+2/-0

 
3 maanden geleden
De eisen zijn bij PSV anders dan bij Twente, maar ik vind ook dat er bij Twente nu een beer in het doel staat.
Ik vermoed dat ze bij PSV te veel nadruk op zijn zwakke punten aan het leggen waren waardoor hij tav het meevoetballen wat onzeker was of werd. Tav het echt tegen houden van ballen en heersen in de 16 vond ik hem bij PSV ook meteen indrukwekkend. Ik denk dat voetbalclubs soms te veel van keepers vragen, waardoor ze uiteindelijk minder van kwaliteit worden.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wat je zegt ja, ik denk dat als je het nakijkt geen ene club in Nederland en omgeving vind die jaar in jaar uit zoveel keepers heeft afgetest als PSV, mss dat iemand dat kan/wil checken?
+1/-0

3 maanden geleden
Poeh, dat is geen best nieuws over die twijfelgevallen. Ik ga ervan uit dat Mwene nog steeds geblesseerd is, want daar lees ik niks over en die hoorde volgens mij bij de langdurig geblesseerden.

Als je iedereen mist, dan kom je op zoiets uit:

Drommel - Mauro - Ramalho - Obispo - Max - Veerman - Boscagli - Götze - Doan - Zahavi - Madueke

Scheelt toch wel een slok op een borrel als Sangaré of Guti in ieder geval beschikbaar is. Teze en Gakpo zouden natuurlijk ook erg fijn zijn.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Had liever eerder dan Ajax gespeeld. Die winnen natuurlijk weer onterecht met 3-2 En dan gaat dat bij ons in de koppies zitten en blijven wij op 2-2 steken🤔

Zeg me dat het niet zo is, zeg me dat het niet waar is😎

Edit:oke onterecht met 3-1 dan🤔
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het is niet waar. De wedstrijd om 1645 wordt 2-1, en wij winnen met 0-1
+2/-0

3 maanden geleden
Waarom hier altijd die dubieuze berichten en opstellingen van het AD?
Wat weten zij beter/meer dan onze club-watchers??

Zul je zien dat er uiteindelijk weer een heel ander elftal staat dan zij "verwachten"!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je weet dat het de clubwatchers zelf zijn die die opstellingen indienen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zo vroeg op de dag nog? er kan nog nmlk zoveel gebeuren
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ze zullen wel moeten aangezien die kranten 's ochtends bezorgd worden. De redactie zal het ongetwijfeld fijn vinden als alles al is ingediend als de kranten 's nachts gedrukt worden
+1/-0

3 maanden geleden
Leicester overweegt een bod op Madueke. Goh net nu, dat is ook toevallig zeg🤔

Krijgen die advies van dickpic Marc ofzo?
+1/-0

3 maanden geleden
Vind Onana een geweldige keeper...ging wederom genadeloos in de fout.Pilletje vergeten?
+1/-0

3 maanden geleden
Onze Amsterdamse vrienden zwijnen gewoon naar het kampioenschap. Wederom dramatisch voetballen, een 3-0 voor Groningen met de rust was logisch geweest, maar gewoon met een 1-2 voorsprong aan de thee gaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waarom stelt de KNVB niet voor om alle clubs,buiten de Amsterdamse grachtengordel om,niet op de hoogte te brengen dat een 2e plek het meest haalbare is?Brengt zoveel duidelijkheid,iets met transparantie.Zum kotsen,op mijn beste Nederlands gezegd...Wirklich wahrheit.
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Ach, financieel komt het hen niet echt goed uit die hulp uit Zeist
+1/-1

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 maanden geleden
Volle bak in Enschede dus. Erop klappen en hopen op Groningen.
+1/-0

3 maanden geleden
Var blijft pure willekeur zolang teams het niet kunnen aanvragen en de communicatie niet standaard bij iedere wedstrijd open en transparant is tussen scheidsrechter, assistenten en var.
+1/-1

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Mag de VAR tegenwoordig ook in de rust ingrijpen ?
+1/-1

 
3 maanden geleden
Ligt eraan wie dat het beste uitkomt.
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Die ja.
Maar het is wél zo, ze grijpen in de rust nog in.
+1/-1

3 maanden geleden
Weer een toppertje in de goal
Maar hij heeft mazzel
+2/-0

 
3 maanden geleden
Nee joh. Keurig opgelost. Gericht op de arm boksen...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Fijn he die VAR😊
+2/-0

3 maanden geleden
Keepertje is al geen nieuws meer
+2/-0

3 maanden geleden
Frommel kan nu nog gewisseld worden. Wat een drama weer
+3/-0

3 maanden geleden
Echt, hij gaat ons het kampioenschap kosten. Weg ermee !
+2/-0

3 maanden geleden
Drommel je speelt voor PSV!!
+2/-0

3 maanden geleden
Kluns moet eruit. Sjongesjonge
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Wissrlen die køtkeeper, nou meteen.
+1/-0

3 maanden geleden
Lachwekkend die Drommel. Wordt 4 of 5 - 0
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Goed plan van Schmidt om die interland-spelers op te stellen … zijn allemaal veel te traag!!

Sangare moet eruit …. En Drommel ook!!
+1/-0

3 maanden geleden
Zucht tot nu toe gaat het precies zoals ik voorspelde. Ajax wint moeizaam, bij ons zit het in de koppies en wij verspelen punten.
+1/-0

3 maanden geleden
Zet de poort maar open jongens. Ajax gefeliciteerd, tis klaar.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Slecht verdedigen maar ook weer weer een fout van Frommel!
Eraf en zet desnoods Vinicius op doel!
+1/-0

3 maanden geleden
Lekkere opstelling en inzet
Wanne slakke tempo
Nog effe en het wordt 8-0
+2/-0

3 maanden geleden
Wat lachwekkend dit.
+2/-0

3 maanden geleden
Spelen wij maar met 9 man of speelt Twente met 13? Wij zijn gewoon 3 klassen slechter dan Twente.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik zat ze ook al te tellen. Dit is toch schandalig.😱
+1/-0

3 maanden geleden
Waar zit ik in godsnaam naar te kijken. Schandalig. Binnen 20 minuten het kampioenschap verspelen. Chapeau.
+3/-0

 
3 maanden geleden
En de derde,tjeezus.
+1/-0

3 maanden geleden
Het had dus al 4-0 kunnen staan.
+2/-0

3 maanden geleden
Het was even een leuke fase voor de interlandperiode maar PSV is het weer helemaal kwijt. En dan die vreselijke keeper achterin bij PSV. Dit seizoen wordt PSV absoluut geen kampioen.
+2/-0

3 maanden geleden
Ze verliezen alle duels en dan win je geen wedstrijd. PSV mag blij zijn als het geen grote nederlaag wordt. Wanprestatie van de dames en ondertussen 3-0.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Moet je eens kijken hoe Guti zijn man laat lopen bij die derde. Te triest.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Dit gaat 7-0 worden zo. Misschien ff wat omzetten?
+1/-0

3 maanden geleden
Ben je dan bezig met de titel,of wat.
+1/-0

3 maanden geleden
deze uitgebluste bende verdient ook echt geen kampioensschap....walgelijk.....
+1/-0

3 maanden geleden
Die Sangare en Guti zijn nergens verdedigend!!
Schmidt moet heel snel ingrijpen … als het al niet te laat is?!
+1/-0

3 maanden geleden
En waarom precies denken we dat volgend seizoen een onervaren coach het beter gaat doen dan deze coach die alle spelers heeft gekregen die hij wilde? Met die zooitje mag je blij zijn als we volgend seizoen bij de eerste 5 zitten
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Vechten tegen degradatie volgend seizoen!
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Tegen alle zeikers hier, dit ziet er niet uit en is om kapot te schamen. Maar reëel, deze en die in de kuip telde ik al als verliespartij. Hopelijk is dit een wake up call en winnen we die andere wel. Maar dan wel met iemand anders in de goal.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Waar zit Gomes tegenwoordig?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als je al weet dat dit een moeilijke wedstrijd wordt hoe kun je dan in hemelsnaam een wake up call nodig hebben?
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
3 maanden geleden
Zeikers?

Hoe moet je hier dan live op reageren? Doen alsof het oke is, omdat je het al aan het kunnen zien komen? Blij mee zijn? Ontkennen dat het beroerd het is en doen alsof het morgen, door een godswonder, opeens allemaal beter zou kunnen zijn?
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Juist ja. Anders had je 3 maanden geleden al moeten stoppen met kijken. Sinds Schmidt nog geen 5 fatsoenlijke wedstrijden gespeeld.
+1/-0

3 maanden geleden
3-0 achter? Dit kan een recordzege worden voor Twente. PSV is dramatisch. Wat hebben ze de afgelopen 14 dagen in Eindhoven gedaan?
+2/-0

3 maanden geleden
gewoon je verlies pakken en heel snel afscheid nemen van Drommel. Hij is echt met afstand de slechtste PSV keeper aller tijden
+9/-0

3 maanden geleden
Elke keer faalt psv als t erop aan komt. Zet Schmidt en Drommel vanavond nog op straat ajb
+2/-1

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Nog 6 moeten we dr maken willen we winnen zonder kiepert...
+1/-0

3 maanden geleden
Maar het kan nog best!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ze beginnen in ieder geval te voetballen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad, maar verdedigend word het opletten want Twente wil nu counteren!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Vanaf nu zijn wij messcherp achterin🤔
+2/-0

3 maanden geleden
Denk dat ze bij Leicester ook wel genoeg hebben gezien. Gewoon opjagen dat psv en op goal schieten.
+2/-0

3 maanden geleden
Waar maken we ons nog druk om, ik heb nog nooit in VAR in de rust zien ingrijpen. ajax moet toch gewoon kampioen worden, al winnen we alles. Nu zien we tenminste duidelijk wie er vervangen dienen te worden voor volgend seizoen, en dat zijn er heel wat. Drommel nu wisselen en nooit meer bij ons op doel, dan nog liever een jeugdkeeper.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Ik heb Ajax niet gezien. VAR in de rust??
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja na affluiten eerste helft werd hij naar tv geroepen en speelden ze toch door met een penalty
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Die shit interland-breaks ook …. We zaten in zo’n lekkere flow!
Ik geloof ook best dat die spelers onzeker worden door die Drommel!!

Onze beste 3 gaan er nu inkomen, dus ik heb nog best vertrouwen…
+1/-0

 
3 maanden geleden
Kan zo maar nog 5-5 worden😊
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
De mancos van de selectie / dit seizoen zijn helaas weer zichtbaar.
- Drommel is een zeer zwakke keeper. Geen enkele kijk op een hoge bal + hij is nerveus en ook lijkt het gewoon fysiek bang
- Zahavi voetballend zwak en krijgt twee redelijke mogelijkheden die er niet ingaan
- PSV heeft moeite met druk. Lopende mensen vanaf het middenveld worden vaak niet opgepikt (hoe vaak staan er mensen geheel vrij in de 16?!)

Kampioenschap was toch een heel kleine Kans. Volgend jaar met Rutten wel iemand die het goed neer kan zetten. En hopelijk een paar goede, gerichte aankopen en dan maar opnieuw proberen.

Dit jaar teeede plek vasthouden en hopen dat Leicester of beker lukt.

Veerman last wel weer moeie dingen zien - dat is iig iets positiefs
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Dit vind ik dan mooi, positief blijven.
Deze telde ik als verlies met die van Feyenoord uit erbij, dus zéker na die 3-0 een puntje meegevallen.
+1/-0

3 maanden geleden
Het is klaar met het kampioenschap Volgende week gaat Leicester eroverheen en de beker wint PSV ook niet. Op het einde met lege handen. Voetballers zoals Sadilec heeft PSV nodig die met ziel en zaligheid er voor gaan.Wolfswinkel is gewoon beter dan Zahavi. En PSV heeft 2 kutkeepers. Wat een klote seizoen.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ja die switch van keepers was wel onze grootste fout dit seizoen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Ga weg man, als je Sadilek basismateriaal vindt voor PSV. Je legt de lat dan wel héél laag.
+2/-0

3 maanden geleden
Net wanneer je het gevoel hebt dat dit seizoen zo maar eens mooi kan eindigen, worden we weer hardhandig met beide beentjes op de grond gezet. Beschamende vertoning, het ergste is dat we het nog zeker 9 wedstrijden met deze amateurkeeper op goal moeten zien te redden. Wat een zeldzaam zaadje die gozer
+6/-0

3 maanden geleden
Zie je wel 5-5 Kan nog makkelijk😊
+1/-0

3 maanden geleden
Gakpo stond minimaal gelijk aan die verdediger, maar goed laten we het lijntje maar net de andere kant op tekenen. Wat een onzin…
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Zeist heeft haar eigen potlood
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Vind Sangare weer ongelofelijk slordig, en Noni heeft het ook nog niet.

En zo goed is die Unnerstall nou ook weer niet hoor.

Tsja nu stopt hij er 2 heel mooi.
+2/-0

3 maanden geleden
Dit vind ik het ergste, ze hadden dus ook gewoon 0-2 voor kunnen staan.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Een twijfelachtig getrokken lijntje; een duidelijke duw op Ramalho. Die VAR is niet onze vriend

En een minuut later zien we welke enorme blunder we in de zomer hebben gemaakt door Unnerstall weg te geven aan Twente
+6/-0

 
3 maanden geleden
Verschil zit m duidelijk in de keeper. Wij hebben er een die voor spek en bonen meedoet, zij een die ballen tegen houdt
+3/-1

 
3 maanden geleden
We moeten eens kappen met die van Gaals shit dat een keeper moet meevoetballen. Een keeper staat er maar voor 1 reden: ballen tegenhouden (en dat kan die van ons helaas niet)

Met een goede keeper op goal stonden we nu 6 punten los
+9/-1

 
3 maanden geleden
Je moet het beiden kunnen. Je kan niet voor het een of het ander gaan. Je haalt toch ook niet een spits die alleen kan koppen 😂
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt, die keeper die ballen pakt zit er bij alle drie de tegentreffers heel zwak bij en die 3-3 is gewoon een enorme fout. Topkeepertje :ja
+5/-2

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Heb je wel gekeken, die eerste is prachtig geplaatst door Veerman die 2e wordt van richting verandert en ja die 3e moet hij stompen, maar hij haalt wel 4 of 5 bijna doelpunten eruit... vergelijk dat ff met die slome bij ons in de goal...
Die heeft zogenaamd voetballende kwaliteiten... hij leverde elke trap doodleuk in, totaal geen vertrouwen, nul uitstraling, gewogen en te licht bevonden!
+5/-0

 
3 maanden geleden
Kijk, daar is de dubbele moraal weer waarop hier spelers beoordeeld worden. Dergelijke goals van Veerman en Gakpo zijn hier keer op keer enorme fouten van de keeper als PSV ze op deze manier tegen krijgt. En welke vijf zekere doelpunten heb jij voorkomen zien worden? Die kopbal van Sangaré die recht op hem af kwam. En verder? Die poging van Max waarbij hij vervolgens zelf enorm de fout in gaat en het alsnog 3-3 wordt?

Die 'slome bij ons' pakt in de laatste minuut ook nog een bal. Waarom benoem je dat dan niet?
+5/-1

 
3 maanden geleden
Vergeet ook niet dat die wonderkeeper uit Duitsland een paar keer flink mis zat bij hoge ballen. Maar het is wel bekend dat een aantal hier nog steeds in het sprookje gelooft dat Unnerstall een of andere wonderkeeper is.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Tsja en toch krijgt "de muur" of "de beste keeper" er gewoon drie om zijn oren🤔
+1/-0

 
3 maanden geleden
Unnerstal heeft dit seizoen al heel wat punten gepakt voor Twente
+2/-0

 
3 maanden geleden
En ook al heel wat punten gekost
+1/-1

 
3 maanden geleden
Unnerstal is duidelijk een betere keeper dan mvogo/drommel.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het is net zo goed gewoon een matige keeper die te kort komt voor de top van de Eredivisie. Dat dat ook voor Drommel en Mvogo geldt heeft er weinig mee te maken.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ik vind unnerstal een van de dragende krachten van dit Twente en een belangrijke factor in het succes dat ze dit seizoen hebben. Denk dat PSV gewoon nu eerste had gestaan met unnerstal op goal. Had mooi een paar jaar bij ons onder de lat kunnen staan terwijl er jong talent klaargestoomd wordt.
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Het verschil is dat je voor Unnerstahl geen €4M hebt (bij) betaald. Feit is dat Drommel ons veel punten en waarschijnlijk de landstitel heeft gekost. Of wij met Unnerstahl op doel wél kampioen zouden zijn geworden zullen wij wel nooit weten. Ik denk persoonlijk van wel, maar dat blijft hypothetisch.

Los van primaire keeperskwaliteiten staat er met Lars wel een kerel met uitstraling in de goal terwijl Joël een doetje is, een regelrecht watje, constant met het koppie naar beneden en nu en dan als een bang konijn schuw in de koplampen van aanstormende aanvallers* turend.

*bij gebrek aan auto's op een voetbalveld
+2/-0

 
3 maanden geleden
Laatste minuut wordt ook nog een speler vastgehouden in de 16, maar denk je dat er 1 speler protesteert of dat er even wordt gewacht op de var?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat is ook één van de grote verschillen met Ajax. Die hebben wel de discipline om 90 minuten lang te zeiken bij de scheidsrechter.
+4/-0

3 maanden geleden
Ik stel voor dat we die gele duikelaar van ons in twente achterlaten !!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Opsluiten op het toilet en snel weg.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ja maar hij kan zo goed meevoetballen, of zo...... :-(
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Zo einde titel normaal gesproken 4 punten achterstand en een vol punt met doelsaldo is minimaal nog 2 keer puntverlies nodig van Ajax. Drommel is het hele seizoen al dramatisch en kost je hier de wedstrijd maar er waren er meer echt slecht, Sangare, Mauro, Zahavi, Teze speelden ook echt slecht en Madueke viel heel beroerd in. Veerman was wel weer goed. Mooi klote dit!
+1/-0

 
3 maanden geleden
4 punten en het doelsaldo
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja je hebt gelijk, heb het al verbeterd.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Komt op hetzelfde neer, zeker met onze standaard verlies partij in de kuip nog voor de boeg. Ziek van. Tuurlijk, 1 punt na 3-0 achter, maar dan geeft extra te denken hoe die eerste 25 minuten waren.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En van Feyenoord verliezen we ook op zeker, dus zeg maar 7 punten!
Dus Ajax mag nog een wedstrijd verliezen en 2 gelijk spelen en dan halen ze het nog.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ondanks mijn eerdere kritiek moet ik de spelers toch een compliment maken dat ze tot 3-3 terugkwamen. En buitenspel van Cody was het nauwelijks. De duw tegen Ramalho was ook niet zuiver. Het kampioenschap kan PSV vergeten door die slappe eerste 25 minuten maar plek 2 is zo goed als zeker. Toch blij dat PSV nog een punt gepakt heeft omdat deze wedstrijd ook nog verloren had kunnen gaan.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Eens man. Maar ik ben daardoor extra zuur over die eerste 25 minuten.
+3/-0

 
3 maanden geleden
We hadden het er voor de wedstrijd al over dat het in de koppies zou gaan zitten mocht Ajax winnen. En verdomd in het eerste half uur verkloot je alles wat je de laatste tijd hebt opgebouwd.
+3/-0

3 maanden geleden
Afgelopen jaren PSV in een notendop.

Mismanagement in al haar vormen in 90 minuten (bruto) pijnlijk bloot gelegd.

(later meer)
+7/-5

3 maanden geleden
Volgens mij was Boscagli de enige die zich in de eerste 25 minuten kwaad maakte.
+9/-0

 
3 maanden geleden
Mijn top-3 van vanavond zijn ook de doelpuntenmakers.
+1/-0

3 maanden geleden
Zo weer terug op aarde. Ik dacht warempel dat we nog om het kampioenschap meededen maar we krijgen het voor elkaar om dat in 1 helft weg te gooien.erg zuur in een seizoen waar ajaks te pakken was. Helaas hebben wij een keeper die geen punten pakt maar ze weggeeft. Oké, hij was niet de enige dissonant maar wel de meest constante dissonant dit seizoen. Ruud en Fred, aub eerste prioriteit volgend seizoen een keeper met keepersdiploma. Verder nu de 2e plaats veilig stellen. Dat blijft voor ons van levensbelang en zal denk ik dit seizoen uiteindelijk ook de enige ' prijs' zijn.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Spijker op de kop. Optimisme was ook slechts gebaseerd op één goede week: FC Utrecht 0-1, FC Kopenhagen 0-4, Fortuna Sittard 5-0. Waarbij aangetekend dient te worden dat Utrecht zwaar gedevalueerd en in slechte doen was, je Kopenhagen normaal gesproken moet kunnen hebben én dat daar de halfbroer van Drommel op doel stond en dat tegen Fortuna een dergelijke uitslag standaard is. Verder is/was het allemaal niet zo bijzonder. De komende weken gaan wij zien of de mannen nog iets van dit seizoen willen maken.
+2/-1

3 maanden geleden
Dit is het meest labiele elftal wat PSV ooit gehad heeft.

En labiele elftallen winnen helaas geen prijzen.

John goed gezien weer die Drommel. Complimenten. Meer van zulks graag. Keer de spaarpot nog maar eens goed binnenste buiten.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ja,voor een titelkandidaat krijgen we teveel tegendoelpunten om de oren.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer dit, je hoopt dat we op die roze wolk blijven hangen en ze in Amsterdam een foutje maken, maar het tegendeel komt uit. Waar zij telkens kunnen ontsnappen krijgen wij het deksel op de neus. Dat we in de verdediging en helemaal op doel veel te kort komen wisten we al en wordt vandaag weer pijnlijk bloot gelegd. 34 tegengoals na 28 wedstrijden is totaal onacceptabel, maar wel iets wat we vooraf hadden kunnen verwachten en in de winterstop na hebben gelaten te repareren. Desondanks lijkt het punt waar je je jezelf knap naar terug knokt genoeg voor plek 2. Voor een kampioenschap is echt een enorm wonder nodig nu. Met een vertrek van Gakpo en mogelijk Götze, Sangaré en Zahavi staat ons een enorme uitdaging te wachten. Een andere doelman halen kan niemand inmiddels meer omheen, er zijn minimaal 3 verdedigers nodig en dan nog een spits, buitenspeler en middenvelder. Ga er maar aan staan John. Als we het Ruud volgend jaar maar niet aan gaan rekenen. We leven dit seizoen ver boven ons niveau en vandaag wordt dat weer eens duidelijk gemaakt. Op naar Leicester en de bekerfinale. We kunnen er nog een mooi slotakkoord uitpersen.
+12/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Goed gesproken remmie
+1/-0

 
3 maanden geleden
Juiste analyse en nee RvN valt nu al niets aan te rekenen. Als wij deze analyse kunnen maken moeten de mensen die er voor betaald krijgen dat ook kunnen en dan vraag ik mij heel sterk af of de aanstelling van een onervaren trainer juist is. Ik vrees de zoveelste blunder.
+6/-0

3 maanden geleden
De laatste maand was er weer wat hoop, de flow zat er in, en het was wachten op meer puntverlies uit de grachtengordel (wat niet kwam). Dan die interland break die eigenlijk nergens goed voor was.

Onze vrienden redden zich weer uit een benauwde situatie, en dan mogen wij nog aan de bak.
En in 25 minuten was het klaar. Toch?
Je kon vergif innemen dat Twente zo zou starten. Dan moet je daar frisse krachten tegenover zetten. Achteraf is mooi wonen maar Guti opstellen na een reis rond de wereld is niet heel verstandig. Gewoon niet fris.
Uiteindelijk had ik het gevoel dat we het nog zouden winnen ook, maar dat was teveel van het goeie.

En nu?
Nu bestaat de kans dat je in een kleine week alles weggeeft waar weer hoop op gezet was.
Of, rechten we de rug, geven we de Europese campagne een vervolg, en sluipen we in de schaduw dichterbij? Het kan allemaal nog zo maar is.

Voor nu toch een kater...
+5/-0

 
3 maanden geleden
Moest ook gelijk aan Guti denken;voor een trainer die dweept met allerlei data en die vervolgens de Mexicaan opstelt die net het vliegtuig uitstapt.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Ik geen kater, telde nog 2x verliespartij, waarvan naast Feyenoord uit deze de andere was. De snavels verliezen nog punten als de VAR het tenminste toelaat. Dus puntje meer als verwacht, zeker na een half uur spelen vandaag.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zo kun je het ook bekijken, ja.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Hele grote bezem door onze club! Wij zijn de enige die op de blaren zitten door langdurig mismanagement!
+2/-0

3 maanden geleden
De verslaggever was weer van een uitermate hoog niveau vandaag. Wat een anti-PSV'er is dat. Bij elke goal van Twente kwam hij bijna klaar van genot, en bij onze treffers kon er geen enthousiasme van af. Met als tragisch dieptepunt bij die derde van ons. Een beetje à la 1974 : "Zijn we er toch ingestonken." kwam er uit meneer zijn mond. Ik hoop dat hij een acute diarree-aanval krijgt die zes maanden duurt waardoor meneer alleen nog maar op de pot kan zitten en zijn vak niet meer kan uitoefenen. Een vak wat hij niet verstaat overigens. Bij ESPN gaat de vlag al uit....
+6/-0

 
3 maanden geleden
Ja echt heel erg, de teleurstelling droop er vanaf. En nog niet 1 keer aangeven dat het dik en dik verdiend was.
+1/-0

 
3 maanden geleden
"Met als tragisch dieptepunt bij die derde van ons. Een beetje à la 1974 : "Zijn we er toch ingestonken."
Klopt helemaal, nog een keer terug gehoord, en je gelijkenis is treffend.
+1/-0

3 maanden geleden
Los van 's man's beschamende optreden - 3 fouten, 3 tegentreffers - vind ik het toch wel op zijn minst opmerkelijk dat Drommel na afloopt ereronde, het idee alleen al, liep en daarbij de supporters van FC Twente luidkeels in woord en gebaar toejuichte. Onacceptabel? Dat laat ik aan anderen over.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Ja dan snap je echt niet welke belangen er spelen. Denkt niet verder dan zijn neus lang is.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Benieuwd of de reactie achteraf van hem kwam, of dat iemand hem dat ingefluisterd had.
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Drommel kost PSV de titel ! Bedankt Joel en John de Jong.
+5/-0

3 maanden geleden
Kampioenschappen hebben we veel gevierd, ik persoonlijk vaak in de tijd dat ik op stap ging en gedurende zo’n succesvol seizoen waren er vaak van die wedstrijden dat je het af dwong en als dat dan vlak voor tijd en voor je gevoel dan het liefste nog onterecht gebeurde, gaf dat het pilske extra smaak. Maar het doet ook iets met het gemoed van de achtervolgers.

PSV tegen die vreselijke club thuis was al een teken aan de wand in dat licht gezien en de afgelopen maand hebben wij meer frustratie gehad zoals PSV met Luuk en papi het vaak zelf wel afdwong. Vandaag was dan ook een cruciale speelronde. Ajaks deed wat het niet moest doen en die van ons leken wederom totaal niet voorbereid te zijn op wat komen ging. De lopende mensen van Twente doken overal op en we kwamen net als tegen Kopenhagen in de eerste helft totaal niet in ons spel. Uiteraard blinken oud-spelers van PSV altijd uit tegen ons. Komt er een half geschepte bal in de 5 meter dan snap ik al niet waarom je als keeper niet half met je knie vooruit uit komt stormen. Geen speler die dan voor die bal gaat hoor. De VAR hielp toen nog. Even later bij een diepe bal zie ik onze goalie weer choken. Dan heb ik nog liever dat hij vol overtuiging uit komt en die speler neer flapt als hij dan toch te laat is dan als een juffertje die goal weer op te zoeken en alsnog te moeten vissen. Over de 2-0 hebben we het verder maar niet meer.

Na rust ging PSV weer op hersteljacht en gek genoeg krijg je dan het gevoel van ja, dit moet nog kunnen. Voor mij staat dan weer vast dat de arbitrage vandaag gewoon weer een zuivere goal door onze neus boort. De 3-3 was uiteindelijk gewoon nog zwaar terecht ook, maar gaat ons niet meer aan een kampioenschap helpen. Dat kalf is verzopen.

De Cody miljoenen moéten echt in de defensie gestoken gaan worden, want zoals wij verdedigen kan echt niet. Nu met frisse moed naar Leicester en ga daar aub niet proberen om de boel af te jagen en kijk de kat eens uit de boom. We gaan het zien!
+8/-0

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Wanneer gaat het PSV bestuur nou eens met gestrekt been in op de KNVB-Ajax-combinatie ?
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een club een penalty krijgt in de rust !? Of het een penalty was of niet, het was rust. De VAR wil/kan niet ingrijpen om te bevestigen dat een bal die bijna via de reclameborden weer het veld in stuitert uit was, maar kan wel in de rust hun vrienden een penalty toekennen. En het bestuur doet niks, wij krijgen weer een eierdopje op ons hoofd getekend...
Daarom, in beroep gaan, eisen dat die 2e helft overgespeeld moet worden, te starten met 1-1. Dat de kans wel heel klein is dat dit ook werkelijk gebeurt, doet er niets aan af. Met gestrekt been erin !!!
+5/-0

 
3 maanden geleden
Heeft geen nut om in beroep te gaan, omdat Nijhuis volgens de spelregels gewoon correct handelde. Het was een terechte penalty (onnatuurlijke houding (arm boven het hoofd)) en daarnaast mag de VAR ingrijpen totdat het spel hervat is. In dit geval zelfs totdat de aftrap van de tweede helft genomen is.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Dat laatste trek ik sterk in twijfel. Wat is het volgende, spelersbus van Ajax-tegenstander moet omdraaien op de snelweg omdat de veter los was van de speler die ingooide waaruit de gelijkmaker kwam ? Schrik nergens meer van.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dan wellicht toch eens tijd om je in de regels te verdiepen. De VAR had gewoon in mogen grijpen. In Duitsland en Spanje zijn er al voorbeelden geweest waarbij de spelers letterlijk al in de kleedkamer zaten, maar toch weer terug moesten komen.
+4/-2

3 maanden geleden
Met zo'n keeper als Drommel, kun je geen fatsoenlijke wedstrijden winnen.
Wat een frutkeeper, snel afscheid nemen na dit seizoen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Verlies nemen want dit gaat met extra trainen niet lukken.
Enigste is dat vd Gouw weg gaat, héél misschien is er nog iets te kneden....
+1/-0

3 maanden geleden
En alsof het nog niet ellendig genoeg is, weten we dat JdJ gewoon weer een zomer mag aanblijven om geweldige aankopen te doen.
+3/-0

3 maanden geleden
Toch heeft dit niet hoofdzakelijk met de kwaliteit van de spelersgroep te maken,maar met het feit dat vanaf de 1e seconde de organisatie achterin niet staat en het ontbreken van de focus.
Dat is de basis en zeker als je om de prijzen wilt spelen.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ik denk dat het feit dat we elke wedstrijd tegen een tegenstander van een klein beetje formaat niet kunnen winnen genoeg zegt over de spelerskwaliteiten. Tel daarbij op dat Drommel en Mvogo samen al genoeg punten verspeeld hebben om eerste te kunnen staan en je kan enkel concluderen dat we op teveel posities simpelweg te zwak zijn. In de grote wedstrijden halen we veel te weinig punten. Tegen de mindere verspelen we zeer weinig in verhouding tot de andere ploegen.
+5/-0

3 maanden geleden
We zijn nog goed weggekomen. De Var kan die eerste goal van Brenet ook goedkeuren en als die twee ballen op de paal erin vliegen ga je met 6-3 de bietenbrug op. De oorzaken? Tactisch slecht begonnen (organisatie achterin), verkeerde wedstrijdinstelling (mentaliteit) en naast Drommel aantal slechte spelers: Gutti was niet bij de les, Sangare brengt veel onzekerheid bij de omschakeling, Teze had het niet en Max vliegt er altijd in als kip zonder kop en verliest daarbij bijna altijd de bal.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zo lust ik er nog een paar. Als die bal op de paal van Madueke erin was gegaan, of het lijntje goed/anders getrokken was, of de overtreding op Ramalho bestraft was. Dan was het 3-6 geworden en waren we wereldnieuws geweest met de comeback van de eeuw.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Goal van Brenet was een kopie van Yorbes 2-0 tegen de snavels die afgekeurd werd. Ook toen vond ik het onzin. Niemand die reclameerde. VAR maakt alles kapot als het selectief wordt toegepast.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wie trekt de lijnen bij het bepalen of er sprake is van buitenspel of niet? Doet de computer dat of kan de var zijn creatieve geest daar op los laten? Net nog ff gekeken naar het derde doelpunt dat Brain Linsen scoorde in de wedstrijd tegen PSV (op 31 januari 2021 lang geleden maar toch). Dat leek mij meer buitenspel dan het 'buitenspel' van Gapko. Alleen die van Linsen tegen PSV wordt goedgekeurd en die van Gapko voor PSV wordt afgekeurd.

Is er sprake van objectiviteit als als de var de lijntjes trekt?
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Dat laatste, is dat een vraag ? Echt ?
+1/-0

3 maanden geleden
Waar kan ik alvast kwijt dat Feyenoord ons in de kuip net zo aan pakt als Twente gisteren? Opjagen en opportunistisch spelen. Eigenlijk zoals ze ieder seizoen doen en wij ieder seizoen verrast zijn en geen antwoord hebben? Is er een dropbox bij de Herdgang of zo waar ik deze voorkennis anoniem kwijt kan?
+4/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
🤣🤣🤣

Toch nog wat te lachen na gisteravond
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Voor de neutrale toeschouwer en tv-kijker - bestaan die überhaupt? - een heerlijke pot voetbal. Daarom heb ik 'm hier ook gehonoreerd met een 8.

Maar laten we wel zijn, als je, en bepaald niet voor het eerst, zo slap aan een wedstrijd begint, verdien je eigenlijk helemaal niets over te houden aan de wedstrijd.

Knap hoor dat je na de rust de rug recht, maar je had zomaar binnen een halfuur met 5-0 achter kunnen staan.

En dan is het tekenend voor de zwakte, hetgeen ergens ook wel weer de charme is - laten we er maar een positieve draai aan geven - van onze eredivisie, dat je de wedstrijd vervolgens ook nog zomaar had kunnen winnen.

Leuk hoor dat Roger na afloop de veerkracht prijst, maar over zo'n slappe start hoor je hem niet.

Ik heb echt het idee dat ze maar wat doen daar bij PSV en Toon zit aan de kant wat in te dommelen en denkt van het zal wel.

En dan doel ik ook het vooraf in conceptprogramma accepteren van PSV-Ajax in januari (covid!), het niet gebruik maken van het recht om Europese wedstrijden te laten verplaatsen - Feyenoord-thuis & Ajax-uit na zelf op donderdag en opponent op dinsdag! - en het nooit eens met de vuist op tafel slaan na wéér een miskleun van (K)NVB*, (v)arbitrage of andere zaken waarbij wij er aardig bekaaid zijn afgekomen.

Wat dat betreft ben ik wel blij met de nieuwe start. Het is momenteel een nogal beladen begrip, maar ik hoop toch ook dat die nieuwe start een nieuw elan met zich meebrengt. Al ben ik van mening dat dan ook John de Jong het veld zal moeten ruimen.

Zo zonde dit. Ajax was écht te pakken geweest dit seizoen. Nu moeten wij maar weer hopen dat het volgend seizoen wél gaat lukken met een (b)rookie als hoofdtrainer en een Ajax dat zich ongetwijfeld ook weer zal herpakken.

*die K moet je eerst verdienen
+4/-1

3 maanden geleden
Het kampioenschap is niet tegen FCT verloren maar in de thuiswedstrijden tegen Ajaks en AZ en eerder in het seizoen tegen W2 die 1 Schot op doel had en 2x scoorde. En in al deze wedstrijden speelde onze keepers een negatieve hoofdrol of een dubieus VAR moment. Gelijkspelen bij FCT is niet slecht alleen de manier waarop is waardeloos en dan doel ik op het slappe begin. PSV mist spelers zoals Sadilec die er alles aan doen om te winnen. Het zijn een beetje ideale schoonzonen. Een paar rotzakjes in het team maakt het ook minder lief.
+5/-0

3 maanden geleden
Dat blijft toch ook altijd het zwakke punt bij ons hé. Ik hoor het Dumfries en Luuk ook zo weer opdreunen "we begonnen niet scherp" "dat mag niet gebeuren" "daar moeten we van leren" En we gaan gewoon seizoen na seizoen weer regelmatig de boot in na een slap begin.
Is dat dan "de gemoedelijke" topclub?? Waarom staan er gisteren geen vijf spelers om die scheids heen na die duw tegen Ramalho? Niemand die zegt tot hier en niet verder. Geen over mijn lijk mentaliteit. Lijkt verdorie wel de EO jongerendag.☹
+7/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb me ook heel erg verbaast over het spel van PSV.
Ik richt me, eerlijk gezegd, niet zo op Drommel die inderdaad twee fouten maakt en zwak keepte.
Wat me nog veel meer verbaasde waren de verdedigende middenvelders. Als die goed in positie staan dan loop je als Twente niet zo gemakkelijk naar het doel van PSV.
Ik heb het nog een keer terug gekeken maar bij de eerste twee doelpunten wandelt (!!!!) Sangare rond de middenlijn in een zeer rustig tempo terug terwijl de spelers van Twente als de brandweer gaan En hij staat wel 10 tot 15 meter voor de laatste lijn en verdedigd helemaal niet mee. Ik vind dat nog een groter probleem dan Drommel. Drommel kan op dit moment niet beter, maar Sangare staat bij de eerste doelpunten er maar bij en doet helemaal niks ! Ik vond het zeer vreemd dat bij ESPN dat niet nadrukkelijk in beeld werd gebracht.
+4/-0