Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV komt zwakke start te boven en wint van Cambuur


Tijdstip
23 april 2022
Stadion
Cambuur Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV komt zwakke start te boven en wint van Cambuur; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV komt zwakke start te boven en wint van Cambuur

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. In Leeuwarden werd Cambuur met 1-2 verslagen. Door doelpunten van Eran Zahavi en Mario Götze werd een vroege achterstand ongedaan gemaakt.

PSV begon uitermate zwakke op het Friese kunstgras, want na iets meer dan een minuut spelen kwam de ploeg al op achterstand. Een schot kwam tegen Philipp Max aan, waarna ietwat gelukkig de bal voor de voeten van Joosten kwam en hij via zijn hak de 1-0 kon binnenwerken.

Direct daarna probeerde PSV het initiatief te nemen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Het veldspel was echter lange tijd veel te slordig, zodat er nauwelijks kansen kwamen en de thuisploeg er bovendien meerdere keren gevaarlijk uit kon komen.

Uiteindelijk duurde het ruim een half uur tot PSV de eerste grote kans kreeg. Na een goede passeerbeweging kon Ritsu Doan uithalen, maar zijn schot kon nog net door de doelman gekeerd worden.

Vlak voor rust ontsnapte Cambuur aan een rode kaart. Linksback Sylla had al een gele kaart gekregen na een harde overtreding op Doan en kwam enkele minuten later ook hard in op André Ramalho. Met alleen een overtreding tegen kwam de verdediger daarmee goed weg.

PSV drong steeds meer aan en vlak voor rust kreeg het daarvoor de beloning. Een hoekschop kon nog worden weggewerkt, maar werd door Joey Veerman opnieuw ingebracht. De bal kwam voor de voeten van André Ramalho en uit een pass van de Braziliaan wist Eran Zahavi de 1-1 binnen te werken. Met een gelijke stand gingen beide ploegen dan ook rustsignaal tegemoet.

Direct bij het begin van de tweede helft nam PSV het initiatief en ging het op zoek naar een tweede treffer. Dat leidde al snel tot een kans voor Bruma, maar de Portugees schoot te gehaast.

Na een uur spelen kwam Cambuur dan toch met 10 man te staan. Sylla was vlak voor rust al ontsnapt aan zijn tweede gele kaart, maar na een overtreding op Doan kreeg hij dit keer wel voor de tweede keer een gele prent en moest dus van het veld.

PSV voerde de druk direct verder op en al snel was het raak. Een hoekschop van Mauro Júnior kwam perfect voor het doel en werd binnen gekopt door Mario Götze. Het was al het vijftiende doelpunt van PSV dit seizoen in de Eredivisie uit een corner. Enkele minuten later was PSV uit een hoekschop alweer dicht bij een treffer, maar een kopbal van Érick Gutiérrez belandde op de bovenkant van de lat.

Mauro zag vervolgens een kwartier voor tijd een inzet van hem na een goede aanval gekeerd worden door de doelman. PSV leek het duel vervolgens na wederom een goede aanval te kunnen beslissen, maar Doan schoot gehaast over terwijl hij de bal ook af had kunnen geven op de volledig vrijstaande Götze.

Cambuur bleef daarmee nog altijd in de wedstrijd. Ondanks dat de thuisploeg met tien man stond ging het aanvallend steeds meer risico's nemen, waardoor er voor PSV steeds meer ruimte kwam voor de tegenaanval. Twee minuten voor tijd kreeg invaller Maximiliano Romero een grote kans na een goede pass van Doan, maar ook zijn inzet werd door de doelman gekeerd.

Er werden uiteindelijk vier minuten blessuretijd gegeven en daarin kreeg Cambuur een enorme kans. Sinds het doelpunt in de tweede minuut had de thuisploeg geen serieuze doelpoging meer gehad, maar nu kon er plotseling een bal vrijstaand ingekopt worden. De inzet ging echter hoog over. In de laatste minuut volgde er ook nog een afstandsschot, maar deze kon door Yvon Mvogo eenvoudig gekeerd worden. PSV trok de winst daarmee over de streep.


[video] Highlights Cambuur - PSV


André Ramalho: 'Natuurlijk geloof ik nog in de landstitel'

In gesprek met ESPN kreeg André Ramalho de vraag waarom PSV het zichzelf zo lastig had gemaakt. "Dat is de prijs die we moesten betalen voor een slecht begin", aldus Ramalho. "We waren niet scherp genoeg in het begin. Iedere ploeg heeft dan de kwaliteiten om te kunnen scoren. Daarna vochten we onszelf terug, maar we moeten hier wel van leren."

Een verklaring voor de slechte start had de verdediger niet. "We hebben het er voor de wedstrijd nog over gehad dat we scherp moesten beginnen omdat we wisten dat ze druk zouden zetten en alles zouden geven", zo gaf hij aan. "Natuurlijk hadden we een beetje pech met hoe die goal viel, maar dit soort dingen mogen gewoon niet gebeuren."

Ondanks dat ook Ajax wist te winnen, geloof de Braziliaan nog altijd in de landstitel. "Natuurlijk, honderd procent", zei hij daar direct op. "We geloven in onze kwaliteiten. Het zal natuurlijk niet makkelijk worden, maar zolang er een kans is zullen wij er in geloven en zullen we alles blijven geven."


[video] Mauro Júnior & Mario Götze happy with the response of the team


Eran Zahavi: 'Het belangrijkste waren de drie punten en die zijn binnen'

Eran Zahavi keek in gesprek met ESPN uiteindelijk tevreden terug op de wedstrijd van PSV. "Het is nooit makkelijk om een wedstrijd te winnen. Helemaal niet de wedstrijd nadat je de beker gewonnen hebt", aldus Zahavi. "Het is dan lastig om echt gefocust te zijn en een hoge kwaliteit te leveren. Maar het belangrijkste waren de drie punten en die zijn binnen."

Zelf zorgde de Israëliër voor de gelijkmaker. "Het was geen gemakkelijke goal. Het is altijd lekker om te scoren, zeker op zo'n moment. Het was voor het team heel belangrijk", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk hebben we karakter getoond en de wedstrijd gewonnen. Dat was het belangrijkste."

Zahavi maakte tegen Cambuur zijn negende competitietreffer van het seizoen. "Ik verwacht van mezelf altijd meer, maar gezien alles wat er dit seizoen is gebeurd is dat denk ik wel oké", zei hij daarover. "Ik ben er een paar maanden uit geweest met een blessure en dat moet je ook in overweging nemen. Het is oké, maar zoals ik al zei verwacht ik van mezelf veel meer."


Roger Schmidt: 'Uiteindelijk hebben we wel alle duels op kunstgras gewonnen dit seizoen'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan al verwacht te hebben dat PSV het zwaar zou krijgen tegen Cambuur. "En als je dan op zo'n veld al vroeg achterkomt is het helemaal niet makkelijk", aldus Schmidt. "Na een zware wedstrijd zoals zondag is de eerstvolgende altijd lastig. Vandaag was er maar één doel en dat was winnen. We verdienden dat ook. Het was niet makkelijk, omdat het voetbal heel anders is dan normaal. Maar uiteindelijk hebben we wel alle duels op kunstgras gewonnen dit seizoen."

PSV evenaarde een Eredivisie-record door voor de vijftiende keer uit een hoekschop te scoren. "Ik was verbaasd over dat record, omdat we voor mijn gevoel veel vaker uit een corner hebben kunnen scoren", zo gaf Schmidt aan. "Volgens mij hebben we vandaag iets van twintig corners gehad. Dat heb je best een aardige kans om te scoren. We trainen hier vaak op als het schema het toe laat en hebben in onze ploeg ook een paar goede koppers."

In de tweede helft was Schmidt regelmatig ontevreden over het spel van de aanvallers. "De tegenstander blijft altijd het geloof houden als het verschil maar één doelpunt is. We kregen een paar heel goede kansen om de derde te maken en dan was de wedstrijd beslist", zei hij daarover. "Maar ook in al die momenten zag je dat de bal hier heel anders beweegt. Maar het is wat het is."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Joosten ('2)
Goal
1-1 Eran Zahavi ('44)
Goal
1-2 Mario Götze ('65)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
10.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Sylla ('38)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Sylla ('60)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Joosten ('62)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Hoedemakers ('69)

Opstelling PSV

BrumaEran ZahaviRitsu Doan


Érick GutiérrezMario GötzeJoey Veerman


Philipp MaxAndré RamalhoJordan TezeMauro Júnior


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Ibrahim Sangaré voor Joey Veerman
'81 Cody Gakpo voor Bruma
'81 Maximiliano Romero voor Eran Zahavi
'90 Richard Ledezma voor Ritsu Doan


Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

KallonUldrikisJoosten


MaulunHoedemakersJacobs


SyllaSchoutenMac-IntoschSchmidt


Bos

Wissels:

'63 Sambissa voor Joosten
'75 Paulissen voor Hoedemakers
'81 Breij voor Uldrikis
'81 Smit voor Jacobs


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 5 1-3 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-3 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
10  5 1-3 (1-1)
11  5 1-3 (1-1)
12  5 1-2 (0-1)
13  4 0-2 (0-0)
14  4 0-2 (0-0)
15  4 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (42 -> 5,0)
2. Mario Götze (37 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (18 -> 3,0)
4. Eran Zahavi (11 -> 2,0)
5. Jordan Teze (9 -> 1,0)
6. Ibrahim Sangaré (6 -> 0,0)
7. André Ramalho (5 -> 0,0)
8. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
9. Niemand (2 -> 0,0)
9. Yvon Mvogo (2 -> 0,0)
9. Ritsu Doan (2 -> 0,0)
12. Joël Drommel (1 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (1 -> 0,0)
12. Joey Veerman (1 -> 0,0)
15. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
15. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
15. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
15. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
15. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
15. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
15. Dennis Vos (0 -> 0,0)
15. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
15. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
15. Luis Felipe (0 -> 0,0)
15. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
15. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
15. Dante Rigo (0 -> 0,0)
15. Philipp Max (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
15. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Armando Obispo (0 -> 0,0)
15. Noni Madueke (0 -> 0,0)
15. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
15. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
15. Bruma (0 -> 0,0)
15. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
15. Vincent Müller (0 -> 0,0)
15. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
15. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
15. Nick Viergever (0 -> 0,0)
15. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
15. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
15. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
15. Dennis Vos (0 -> 0,0)
15. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
15. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Higler in het veld en Nijhuis VAR, de perfecte combi...
+2/-0

3 maanden geleden
Hier raken wij zeker niet verder van op achterstand.
+1/-0

3 maanden geleden
Vinicius ontbreekt door een schorsing. Dat is bijna knap, hoeveel gele kaarten hij (onnodig) heeft ontvangen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hij is een verzamelaar :)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Geen enkel probleem. Hopelijk eindelijk weer eens Romero die toch gewoon de beste spits is die PSV momenteel heeft.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Op basis waarvan die uitspraak?
Waarom krijgt hij dan geen kans, nu hij fit is?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Op basis van wat waar wij twee jaar naar gekeken hebben? Romero is natuurlijk een moeilijk verhaal geweest - en zal allicht zo blijven - maar is in potentie duidelijk de meest complete spits?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Op basis van wat? Die paar invalbeurtjes?
+1/-0

3 maanden geleden
Volle bak want ajax staat op instorten.
+1/-0

3 maanden geleden
Lekker knallen de laatste potjes en hopen dat Pinokkio FC verder instort.
+1/-0

3 maanden geleden
Erop knallen in Leeuwarden! Het spreekt voor zich dat we 5x moeten winnen om überhaupt kans te maken op het kampioenschap. Zolang we blijven winnen weten we over 2 weken (op 8 mei) of we mogen dromen.
+1/-0

3 maanden geleden
Wordt weer een moeilijke pot op dat verfoeide kunstgras. Zaterdag punten verliezen en Feyenoord hijgt weer in onze nek. Dan nog de jaarlijkse schenking van 3 punten aan Zuid en het wordt nog spannend om plek 2.
+1/-0

3 maanden geleden
Eerst komen onze vriendjes aan hun uitwedstrijd uit naar Nec komt er een verrassing ?? Doen er veel niet mee bij zo wel Psv als Cambuur denk hoop op het plastic veld toch de 3 punten...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Is het een verrassing als ze een waardeloze pot op de mat leggen in Nijmegen?
+1/-0

3 maanden geleden
Matchday! Zin in.

Wil je nog enige titelaspiraties houden, moet deze gewonnen worden. Overigens met alle respect voor Cambuur. Al denk ik dat het gelijkspel in Enschede de definitieve genadeklap is geweest. Dit geeft Ajax niet meer weg.
+1/-0

3 maanden geleden
Effe volhouden NEC
Zou mooi zijn puntverlies voor de neuzen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Helaas weer…. Niet meer jinxen :\(
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik volg het niet maar lees, penalty Ajax, Geen hands Klaassen en net wel/niet buitenspel Brobby??
+1/-0

3 maanden geleden
Hoe vaak kan een team zwijnen zeg. Elke keer aan het eind van de wedstrijd.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als er teveel zwijnen zijn worden ze toch afgeschoten? Misschien is dat een optie😎
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
🤣🤣🤣
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ook al weer gecopieerd.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Pfff en dan vinden ze ons "Duitsers" 🤔
+1/-0

3 maanden geleden
Tegen zoveel geluk is weinig te doen.PSV moet zich richten op plek 2 en Feyenoord en FcT op afstand houden.
+1/-0

3 maanden geleden
Waarom weer met Cody en ibi op de bank beginnen.
Altijd met de sterkte 11 beginnen en dan wisselen.
Nu wordt het weer billenknijpen
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
3 maanden geleden
Wow. Wat is dat voor spul waar we op spelen vanavond?

Ah.. en daar is de 1-0 al.
+1/-0

3 maanden geleden
Zo, goed begin is het halve werk.
Gelukkig hebben we nog even...
+1/-0

3 maanden geleden
Net de korte oversteek gemaakt vanuit de gezellig drukke Cambuur Bar... maar zo te zien hadden wij beter daar kunnen blijven zitten.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik geloof niet dat we Ajax nog bijhalen. Maar hier punten verspelen en zowel Feyenoord als Twente komen dan dichterbij.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
3 maanden geleden
Lekker niveautje.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wat een klote veld ook. En volgend seizoen krijg je er weer twee bij met Volendam en Emmen😱
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dar werkt inderdaad niet mee. Dan heb je technische mensen nodig. En die hebben we te weinig. Iedereen hier weet dat ik zahavi geregeld verdedig. Maar dit is wel matig. Voor mij spannen max en bruma de kroon.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En met zo'n plastiek veld sta je ook voor gek tav internationale spelers. Zo lijkt het toch net of de NL-competitie niet serieus te nemen is.
+2/-0

3 maanden geleden
Op Mauro na maar eens goed zoeken naar een verdediging die het wel snapt.
Kunnen we Mauro niet 10 x klonen?
Zahavi en Bruma ook weer het absolute hoogtepunt van deze pot.
+2/-0

3 maanden geleden
Gaat hem niet worden vanavond.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zullen we toch een keer op goal moeten schieten🤔
+1/-0

 
3 maanden geleden
Straks Gakpo en Sangare erin, later misschien Vertessen nog. Ik zeg een benauwde 1-2.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Vertessen doet dit seizoen niet meer mee
+2/-0

 
3 maanden geleden
Vertessen??
+2/-0

 
3 maanden geleden
Jongens het is zaterdagavond, ik heb een whisky op, let maar niet op mij.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Goeie keuze freak
+2/-0

 
3 maanden geleden
Je kwam nog aardig in de buurt met je prognose
+2/-0

3 maanden geleden
PSV heeft vanaf minuut 15 tot nu de wedstrijd aardig in de grip. Ik zie PSV nog wel winnen.
Verder zou het me niet verbazen als een van Cambuur nog Rood gaat krijgen.
Wat vloog die Doan door de lucht.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die gozer had al een rode kaart kunnen hebben na zijn overtreding op Ramalho. Dat was ook gewoon een gele kaart.
+1/-0

3 maanden geleden
Misschien die 5 corners = penalty regel eens van stal halen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wij doen toch al de tien corners, geen kans regel.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Eigenlijk bizar hoe het gevoel kan afwijken van de werkelijkheid.

Ook voor mijn gevoel is PSV dramatisch met hoekschoppen. Ondertussen evenaarde je vandaag een Eredivisie-record door voor de 15de keer dit seizoen uit een corner te scoren. PSV scoort eens per 15 hoekschoppen dit seizoen. Alleen Go Ahead heeft er minder (13) nodig om tot een doelpunt te komen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Heeft denk ik ook te maken met de manier van nemen. Vandaag nam Mauro de beste hoekschoppen. Ik snap best dat Veerman en Gakpo ze normaal nemen met de beste technische trap. Maar die aai ballen van Gakpo komen langzaam voor de goal, en dus m.i. makkelijker te verdedigen. Die van Mauro hebben snelheid en dus gevaarlijker. Daarentegen heb je dan eerder het risico dat hij over en/of naast gaat.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Of er gewoon 2 in koppen, dat werkt ook !
+1/-0

3 maanden geleden
Is het nu echt teveel gevraagd om eens een keer fatsoenlijk aan een uitwedstrijd te beginnen en niet op achterstand te komen?
Ik heb de feiten niet paraat maar voor mijn gevoel is dat meer regel dan uitzondering.
+1/-0

3 maanden geleden
Max eruit, wie erin? Seelt?
Gakpo voor Bruma
Bakayoko voor Doan
En dan gas erop!
+1/-0

3 maanden geleden
Ik had toch liever Veerman op linksbuiten gezet, en Bruma naar de bank toe.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Idd. Vreemde wissel
+1/-0

3 maanden geleden
Come on
Mag allemaal wel wat beter
Haal die Bruma er maar af.
En breng gakpo nu
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die Bruna kan er echt helemaal niets van. Wat een blind paard is dat zeg.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Echt ja. Gewoon irritant om naar te kijken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En dan te bedenken dat we daar al een paar transferperiodes achteraan zaten.
+1/-0

3 maanden geleden
Dat leek me toch gewoon hands ??
+1/-0

3 maanden geleden
Wedstrijd in het slot graag. Die ene kans tegen komt altijd
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Bruma gaat scoren denk ik.

Edit:niet dus.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat zijn die Zahavi en Bruma toch belachelijk slechte voetb… Oei, ik had ze bijna voetballers genoemd, maar dat is echt teveel eer voor deze zwoegers.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Bruma, ja. Zahavi, niet helemaal. Geen wereldster maar scoort hier toch de gelijkmaker, dat heb ik Bruma nog niet vaak zien doen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Mauro (vooral) en Guti weer besten. Verder zeer zwak. Had Veerman liever zien blijven staan en/of rest van de wissels eerder. Ramalho heeft moeite om weer op zijn oude niveau te komen - was zeer slordig. Max nogsteeds zonder getrouwen. Bruma zeer zwak (invaller betere optie voor hem als hij er is).
+1/-0

3 maanden geleden
Net als in Amsterdam geld hier ook puntjes binnen, maakt niet uit hoe. Plek 4 nu zeker, maar als het geen 2 wordt ligt het enkel aan onszelf. Nog een paar weekjes spannend, gaat het toch nog mis bij Ajax en kunnen wij stunten in de kuip. Hoe dan ook met dit spelers materiaal hebben we een uitstekend en vooral leuk seizoen gedraaid.
+2/-0

 
3 maanden geleden
en heel veel europees gespeeld, 18 als ik het goed heb. Dat is 10 meer dan bv Ajax.
+1/-0

3 maanden geleden
Nou wat moeten we hier nog over zeggen?
Drie punten,kloteveld, geen nieuwe blessures.
+1/-0

3 maanden geleden
Na de voorsprong zeer matig uitgespeeld tegen tien man,ongelooflijk hoeveel kansen heb je nodig?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ben benieuwd naar de spits van volgend jaar,
Daar moet Ruud toch wel kijk op hebben...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Daar ben ik ook erg benieuwd naar,maar een echte topper zie ik niet zo snel naar onze competitie komen.
Ik denk dat er hier op het forum door velen ietwat te lichtzinnig wordt gedacht over de haalbaarheid van een topspits zoals we die in het verleden hebben gehad.
Maar goed je weet nooit hoe een koe een haas vangt.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat kan ook niet. De meeste lopen met 16 al in Engeland. Bayern weer kampioen, PSG heeft er weer 1 bij gekocht, het budget in de Engelse Championship is bij sommige clubs zelfs groter als bij ons. Spelers verkiezen de Italiaanse en Franse subtop boven ons. Als Ajax volgend jaar de portemonnee weer trekt ben je ook weer kansloos. Je zal de spelers moeten scouten die de rijkere clubs missen. Alleen komen er. Steeds meer rijkere clubs bij.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Topspits is niet nodig, wel een spits die past in het systeem en kan rennen. Dessers zou al een betere spits zijn dan Zahavi en Vinicius en is gewoon haalbaar voor Feyenoord. Zo’n type kunnen wij echt wel halen als we maar goed scouten. Zahavi loopt te vaak in de weg of uit de spits en de bal moet te vaak naar hem anders wordt ie boos.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Had John de Jong het onlangs niet over Michiel Kramer?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Voor het frituren van kroketten ?
+2/-0

3 maanden geleden
Ach je wint 'm... laten we 't daar maar op houden.

Taxi (snelle) Jelle heeft ons mooi op tijd op station 058 CS gedropt voor de allerlaatste trein.

(later meer)
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Was een aardige maar ook pittige away day die begon rond 1 uur zaterdagmiddag en pas een uurtje of 15 later, de vroege zondagochtend (4 am), eindigde.

De heenreis verliep pretty straight forward, soepel en comfortabel, maar de terugreis kende de nodige haken en ogen. Er was een "fast cabby", een allerlaatste trein terug, met 'dodgy' overstap in, of all places, Meppel, een 5 kwartier intermezzo op de Wallen van onze hoofdstad en tenslotte een nachtelijke NS bus voor nodig om ons weer thuis te krijgen, en dit alles her & der gelardeerd met dronken uitgaanspubliek. Wie beweert er nog dat voetbalsupporter makkelijk is?

Verder was het allemaal same old same old, back to basics. De Cambuur Bar, niet slechts tegenover het stadion maar zelfs op een meter of 25 van onze tribune, de stugge maar niet onvriendelijke locals - type ruwe bolster blanke pit - en de lastige, matige wedstrijd die uiteindelijk wél gewonnen werd.

Ik vind de sfeer in zowel kroeg als stadion wat weghebben van die bij FC Utrecht. Het verschil is dat wij daar vooraf de taxi nemen en terug de bus. Cambuur is, mede dankzij covid, een van de laatste uitwedstrijden die sedert het begin van mijn carrière nooit gemist is.

Nog even kort de wedstrijd dan. De vergelijking met Sparta en Eagles (beker) dringt zich ontegenzeggelijk op. Wederom de snelle achterstand en wederom was er een rode kaart voor nodig om deze (na rust) om te buigen in een uiterst moeizame 1-2 overwinning. Oh ja, en "zwakke voetballer" Eran Zahavi was weer zéér nuttig hierbij. Dat was het wel zo'n beetje, next!
+3/-0