Rode kaart Galatasaray deed wedstrijd kantelen

31 oktober 2006 22:49

PSV speelde aanvankelijk een hele moeilijke wedstrijd in eigen huis tegen de Turken van Galatasaray. De poeg van Eric Gerets speelde uitstekend verzorgd voetbal en maakte het daarmee PSV net als in het eerste duel erg lastig. PSV was vooral op de counter gevaarlijk in de eerste helft.

De ommekeer kwam zes minuten voor de rust. Bij een counter hield Tomas de doorgebroken Farfan vast. De verdediger kon met een rode kaart vertrekken. De vrije trap leverde vervolgens niets op. Het leed was toen voor Galatasaray echter al geleden.

Ronald Koeman bracht na rust Jason Culina voor Jan Kromkamp in het veld. PSV kreeg daardoor meer overwicht en kon het duel vervolgens vrij simpel uitspelen naar een 2-0 zege. Eerst kon Simons bijna op de doellijn een door de keeper geblokkeerde bal binnenkoppen. Vervolgens mocht Arouna Kone het afmaken. Hij scoorde dus opnieuw en maakt nu een mooie reeks door.