PSV opnieuw ver in blessuretijd de boot in: 1-1

8 maart 2009 18:22

Net als vorige week tegen Heerenveen werd nu ook tegen FC Twente de blessuretijd PSV fataal. Vier minuten in blessuretijd, terwijl er slechts drie minuten door zou gespeeld moeten worden, scoorde FC Twente de 1-1 gelijkmaker. Dzsudzsak had PSV eerder op een 1-0 voorsprong gezet.

PSV zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar, al had FC Twente meer balbezit in eigen huis. PSV had de beste kansen, maar Dzsudzsak en Afellay hadden het vizier niet op scherp.

Na rust had PSV de controle over de wedstrijd. In de 64ste minuut leverde dat dan eindelijk de 0-1 voorsprong op. Dzsudzsák werd weggestuurd, wachtte tot Boschker de andere hoek koos en schoot vervolgens goed binnen.

Omdat PSV verzuimde het duel af te maken. Door de verdedigende wissels zakte de ploeg steeds verder voor het eigen doel. Daardoor kon FC Twente er nog een slotoffensief tegenaan gooien. In een scrimmage vier minuten in blessuretijd was het N'Kufo die de gelijkmaker binnen kon tikken.