Transparent
Inloggen
Sluiten

Bas Nijhuis: 'Ik heb absoluut geen spijt over de beslissingen die ik genomen heb'

20 oktober 2018 22:06

Scheidsrechter Bas Nijhuis ging in gesprek met Fox Sports in op enkele discutabele beslissingen tijdens de wedstrijd. Zo gaf hij Jorrit Hendrix geen tweede kaart. "Bij een tweede gele kaart moet het ook een overtreding zijn voor een tweede gele kaart. Je ziet dat Hendrix in kwam. Natuurlijk maakt hij een overtreding, hij gaat voor het been langs van de tegenstander. Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat hij gestrekt in komt. Maar hij raakt hem niet vol en gaat er voor langs", aldus Nijhuis. "Natuurlijk een overtreding, maar absoluut geen tweede gele kaart. Ik kan me voorstellen dat hier een eerste gele kaart voor gegeven wordt, maar mijn voorkeur gaat hier uit naar geen gele kaart."

PSV leek in de eerste helft ook recht te hebben op een strafschop, maar daar ging Nijhuis niet in mee. "Het is echt op het topje van de schoen van Bergwijn. Ik vond het echt zo licht. Dan ga je als een zwaan neer en dat vond ik geen strafschop", zo gaf hij aan. "Daarna heb ik contact met de videoscheids. Hij overruled mij als het echt een fout is, maar hij steunt mij in deze beslissing. Hij vond het ook geen honderd procent strafschop."

In de tweede helft werd Nijhuis naar de zijkant geroepen na een vermeende overtreding van Pablo Rosario. "De videoscheids roept mij alleen als hij het echt een rode kaart vindt. Ik was echt verbaasd, want de wedstrijd ging door. Ik hoorde in mijn oor dat ik naar de zijkant moest om een situatie te gaan bekijken waarin de videoscheidsrechter een rode kaart had gezien", zei hij daarover. "Ik loop naar de zijlijn. Ik was echt verbaasd. Ik loop langs Mark van Bommel, die ook verbaasd was, zoals iedereen in het veld. Ik zie eerst de beelden een paar keer op slomo en daarna op volle snelheid. Dan zie ik dat hij te laat is en met zijn noppen omlaag de enkel van de tegenstander raakt. Ik vind dat geel. Dat geef ik in het veld ook aan."

De scheidsrechter had daarmee een ander oordeel dan de videoscheidsrechter. "De VAR vindt het rood. Hij roept mij natuurlijk niet voor niets, dat is ook prima. De ene vindt het rood, we hebben wel eens vaker discussies met de scheidsrechters. Ik geef duidelijk aan dat ik zie dat de noppen omlaag zijn en de enkel wordt geraakt. Ik vind het een gele kaart", aldus Nijhuis. "Dan is het aan mij om een beslissing te nemen. Luuk de Jong vroeg ook aan mij in het veld waarom ik dan geel geef, omdat je alleen kan worden geroepen voor een rode kaart. Wij moeten de juiste beslissing alleen wel afmaken. Als ik word geroepen voor een rode kaart en ik vind het geen rood maar geel, dan toon ik een gele kaart. Ik heb absoluut geen spijt over de beslissingen die ik genomen heb."




Discussieer mee op de forums


Tags

nijhuis hendrix noppen videoscheids videoscheidsrechter bergwijn bommel discutabele fox jong overruled rosario schoen slomo steunt topje var zijlijn zwaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

arensman babadi bakayoko bardet bayern bla boscagli bosz business crockett dest feyenoord jong kern kroes lozano mauro oost pepi praag ruilen schouten seat skipper sparta teze til tillman utrecht voorkennis