Transparent
Inloggen
Sluiten

Topper tegen Feyenoord lijkt nu al cruciaal te zijn voor restant van competitie

2 februari 2023 19:39

Voor PSV staat er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma als het uitduel tegen Feyenoord op het programma staat. De Rotterdammers zijn momenteel koploper van de Eredivisie met een voorsprong van vier punten op PSV. De wedstrijd lijkt een klassiek verhaal van aanhaken of afhaken te worden. Bij een zege doet PSV weer helemaal mee voor de landstitel, terwijl een nederlaag zou betekenen dat de achterstand groeit naar zeven punten. Gezien het programma van de overige ploegen is de kans bovendien vrij groot dat PSV dan naar de vijfde plaats zakt.

PSV speelde voor de Eredivisie al 66 keer een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Daarin wist het tot nu toe 12 keer te winnen, speelde het 21 keer gelijk en 33 keer werd verloren. Bijna vijf jaar geleden werd voor het laatst gewonnen toen door doelpunten van Santiago Arias, Steven Bergwijn en Gastón Pereiro uiteindelijk een 1-3 uitslag op het scorebord stond.

Guus Til komt zondag tegenover zijn oude club te staan. De middenvelder speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Feyenoord. Met 21 doelpunten in 49 wedstrijden kende hij in Rotterdam een goed seizoen. Anwar El Ghazi speelde twee jaar in de jeugd van Feyenoord.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord eredivisie topper arias bergwijn ghazi klassiek landstitel pereiro santiago til

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte