Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Jerdy Schouten tekent voor vijf jaar

16 augustus 2023 15:07 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Jerdy Schouten tekent voor vijf jaar</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen de komst van Jerdy Schouten bevestigd. De middenvelder is overgenomen van het Italiaanse Bologna en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend. Naar verluidt betaalt PSV een transfersom van 12 miljoen euro en kan daar via bonussen nog 3 miljoen euro bijkomen.

Jerdy Schouten doorliep de volledige jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakte in de residentiestad ook zijn debuut in het betaald voetbal. In 2017 vertrok hij vervolgens naar Telstar om na één seizoen in de Eredivisie aan de slag te gaan bij Excelsior. Ook in Rotterdam speelde hij maar één seizoen, omdat hij in 2019 werd overgenomen door Bologna. Bij de Italiaanse club kwam hij in vier seizoenen tot 109 officiële duels. Afgelopen seizoen maakte hij bovendien zijn debuut in het Nederlands elftal.

Meer op PSV.nl




Tags

jerdy schouten bologna ado eredivisie excelsior residentiestad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Aanval compleet, middenveld compleet, nu de verdediging nog. Was gisteren niet om aan te zien.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Ik vond veel van de defensieve zwakte beginnen op het middenveld. Tegenstanders konden te vaak ongehinderd doorstoten. Wat niet wegneemt dat (met name) Ramalho en van Aanholt behoorlijk matig presteerden.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
9 maanden geleden
Inderdaad, ik vond dat Veerman teveel alleen moest oplossen …
Hopelijk is dat nu opgelost met een Schouten erbij (en Sangare weg) …
+1/-0

9 maanden geleden
Helaas geen geld meer voor 2 nieuwenbacks en een cv.. Een heel seizoen met Teze als back…
+1/-0

 
9 maanden geleden
Assist van teze gisteren gemist? ;) die was toch verdomdes knap
+2/-0

 
9 maanden geleden
Een back zijn eerste prioriteit is nog steeds aanvallers afstoppen..
+2/-0

 
9 maanden geleden
Er is wel geld als Sangare wordt verkocht. Met de nadruk op als... Teze is van origine geen rechtsback maar een CV. Begrijp dus ook niet waarom Sambo niet speelt. Of anders Kwaaitaal. Verder krijgt Van Aanholt nog concurrentie van Mauro als die terug is. Maak mij meer zorgen over de tweede spits Pepi.
+1/-0

9 maanden geleden
Hier ben ik wel blij mee, itt Vrankx en Tillman zie ik hier veel meer potentie in.
Maar goed, blijft afwachten natuurlijk.
Nu idd hopelijk de verdediging nog versterken
+2/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad, aub nieuws over verdedigende aankopen!
Hier blij mee in ieder geval!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat lijkt mij een vreemd vergelijk. Schouten heeft zijn potentie gelukkig al waargemaakt en is dan ook al 26. Hij scheelt dus respectievelijk 5 en 6 jaar met je voorbeelden.
Als je puur kijkt naar potentie, daar lijkt mij niets mis mee. Hoe ze zich ontwikkelen in 5 jaar, wie zal het zeggen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
ik bedoel potentien op korte termijn. Ik ga er vanuit dat deze 3 spelers als directe versterking gehaald worden en niet om 5 jaar te rijpen. En dan zie ik meer potentie in Schouten. Heeft voor mij niks met leeftijd te maken maar met direct rendement. Xavi was nog jonger, eigenlijk nog een jeugdspeler, en had bv wel meteen potentie,was direct een versterking. ( niet dat ik dat verwachtte overigens toen we die haalden...eerlijk is eerlijk
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ah, dan snap ik je en deel ik je mening. Ik denk bovendien dat Schouten erg goed bij PSV past. Een heerlijk nuchter interview gezien van hem.
+1/-0

9 maanden geleden
En nu graag een sterke verdediger Stewart... Jerdy welkom bij PSV!
+3/-0

9 maanden geleden
Nou overbodige en falende verdedigers inruilen, om het netjes te zeggen;-)
+2/-0

9 maanden geleden
De nummer 4 duurste aankoop ooit, na Kezman, Lang en Lozano. Hopelijk minimaal net zo'n succes als laatstgenoemde.
+3/-0

9 maanden geleden
Ideale speler voor het spelletje wat Bosz wil nastreven en erg sterke zet van Psv om hem uit Italie los te weken.
Ik ben er van overtuigd dat we aan deze transfer veel plezier gaan beleven.
+1/-0

9 maanden geleden
Helaas was PSV vier jaar geleden niet in staat om de potentie van deze jongen te zien, want nu betalen we er 12 miljoen voor. Denk dat iemand die zich goed staande houdt in de serie A zeker een toegevoegde waarde kan zijn voor PSV. Milan is niet voor niks ook geïnteresseerd. Qua goals en assists lijken we niet zo veel van hem te hoeven verwachten, maar dat zal ook niet zijn primaire taak zijn. Ik ben benieuwd hoe de puzzel uiteindelijk in elkaar gaat vallen, want we hebben inmiddels behoorlijk wat opties op het middenveld.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat is wel een punt al denk ik dat die potentie ook wel is gezien(ook door supporters hier op het forum is er zelfs gewag van gemaakt)maar hij was vier jaar jonger en nog enigzins bleu dus dat zou een reden geweest kunnen zijn om er toen van af te hebben gezien.
En nu is hij ouder en bovendien volwassen geworden in de serie-A van italie.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat is nou precies de essentie van goed scouten. Als die jongen na een jaartje eredivisie met Excelsior in 2 jaar tijd kan uitgroeien tot een vaste waarde bij Bologma, dan had dat hier op basis van een goed plan ook gekund. Zelfde geldt eigenlijk voor een Dumfries, Strootman, Veerman.. natuurlijk zijn dat jongens die mede door hun tijd bij de middenmoot gegroeid zijn, maar die potentie had ook bij PSV (en desnoods na een uitleenbeurt) tot wasdom kunnen komen.

Maar goed, als we hen 4 jaar geleden hadden gehaald, dan hadden we hem nu waarschijnlijk alweer verkocht:-)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik snap je punt, maar ik denk dat het in de praktijk niet zo eenvoudig is. Je praat nu over spelers die niet meer het stempel talent hebben. Althans, zo is dat in Nederland. Leeftijdscategorie 21-23.
Daar kan je echter maar beperkt wat van binnen halen, want ze hebben al een leeftijd dat je ze graag wil laten spelen. Ik kan mij voorstellen dat een club als PSV soms twijfelt of ze die kwaliteiten al hebben.
Wat dat betreft is het voor een subtopper m.i. makkelijker. Daar kunnen ze dat risico wel lopen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Denk dat je als PSV zijnde wel spelers moet nastreven die zich al enigszins bewezen hebben. Achteraf is altijd makkelijk oordelen, maar toentertijd was het waarschijnlijk een hele gok geweest. In kwalitatief betere spelers van 12 miljoen halen die op termijn voor 30-40 weg kunnen zie ik meer potentie voor prestaties dan dat je steeds op spelers van 2 tot 5 miljoen gokt met veel meer onzekerheid.

Moet je alleen geen Bruma's en Baumgartls halen die zowel duur als zeer onzeker zijn. Al vond ik Bruma op alle vlakken miskoop uitstralen toen hij kwam.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Eens. Bovendien lijkt het erop dat we beter dan ooit zoeken en kopen wat we daadwerkelijk missen binnen het team en wat nodig is voor de speelstijl, tov het ´buitenkansje-aankoopbeleid'.
+1/-0

9 maanden geleden
Welkom Jerdy, ben benieuwd wat hij gaat brengen. Hopelijk kan hij de verwachtingen waarmaken. Ken hem niet goed genoeg, heb wat youtube scout werk verricht en hopelijk kan hij Sangare vervangen. Want dat lijkt me toch de plek waarvoor hij gehaald is.
+1/-0

9 maanden geleden
Dat is zeker de essentie van scouten en er zijn meer voorbeelden zoals een van de Ven of R van Bommel,maar de vraag of hij datgene wat hij bij een kleinere club brengt ook kan brengen bij PSV zal ook mee blijven spelen,want dat is toch voetballen met een geheel andere mindset en komen hier binnen onderaan de pikorde.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
9 maanden geleden
Inderdaad …. wij kopen nu spelers van rond de 10+ miljoen, die zich al op een bepaald niveau bewezen hebben (bv Schouten en Lang). Ajaks koopt spelers uit de 2e divisies, voor een iets lager bedrag, maar die moeten zich nog bewijzen op het hoogste niveau.

Ik denk persoonlijk dat wij daardoor meer kans maken op een titel (of in ieder geval 2e plaats), en dat Ajaks een grote gok neemt, door te hopen dat spelers geschikt zijn en/of doorbreken.

Ik ben totaal niet ontevreden over ons aanloopbeleid of scouting op dit moment. Zeker op dit moment (2e plaats voldoende voor CL) moet je niet afhaken en zorgen dat je erbij zit! En dat doen we met de huidige investeringen goed vind ik …
+1/-0

 
9 maanden geleden
Maar ook nu heb je nog geen zekerheid dat een Schouten bij PSV uitgroeit tot een waardevolle speler. Terwijl je, voor een speler die gedeeld de duurste aankoop ooit is, toch eigenlijk zeker zou moeten weten dat je een absolute geweldenaar binnenhaalt.

Ik denk dat als een speler als Van de Ven, Schouten, Strootman, Ruben van Bommel of Dumfries vanaf Volendam/Excelsior/Sparta/MVV naar PSV komen, ze inderdaad moeite zullen hebben om er vanaf dag 1 te staan. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Dit zijn jongens waarmee je een plan gaat uitstippelen. Rustig wennen, af en toe je minuten pakken en jezelf op trainingen doorontwikkelen. Schouten speelde in zijn eerste jaar bij Bologna ook maar 19 wedstrijden (13x basis). Als ze goed genoeg zijn, dan spelen ze zich vanzelf in het elftal. En als ze niet goed genoeg zijn, dan kun je doorselecteren.

Ruben van Bommel kende een fantastisch debuut bij AZ. Natuurlijk maakt 1 zwaluw nog geen zomer en zal hij vast ook mindere wedstrijden gaan hebben, maar grote kans dat AZ voor de komende 2/3 seizoenen veel plezier aan hem gaat beleven. Dat had bij ons ook gekund. Misschien niet direct als één van de eerste 20, maar wel op selectieplaats 21-25. Groeit hij door, dan kun je Vertessen probleemloos door hem vervangen. Groeit hij niet door, dan heb je mis gegokt, maar is je verlies beperkt. En daarom zeg ik ook dat scouting zo belangrijk is: dat verkleint de kans dat je misgokt enorm!
+1/-0

9 maanden geleden
Het zal ook meespelen dat we nu een trainer hebben met een duidelijke visie die uitgaat van balbezit waardoor je gerichter kan inkopen.
Snelheid,comfortabel aan de bal,met ruimte in de rug kunnen omgaan en onder druk kunnen spelen behoren tot de basisprincipes van een topclub.
Hierop anticiperend hebben we na de wedstrijd tegen Sturm Graz gezien dat er ook na dit seizoen doorgeselecteerd dient te worden.(maar dat is van latere zorg).
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage