Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV met speels gemak ook te sterk voor Go Ahead

27 september 2023 20:38
Foto: Pro Shots

PSV met speels gemak ook te sterk voor Go Ahead; image source: Pro Shots

PSV heeft woensdagavond eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. De inhaalwedstrijd eindigde in een 3-0 zege. Luuk de Jong maakte twee treffers, terwijl ook Guus Til tot scoren kwam.

Vanaf het begin had PSV het lastig met Go Ahead Eagles. De Deventenaren trokken zich massaal terug en loerden op de counter. Omdat het spel aan de kant van PSV te slordig was kwam het maar nauwelijks tot kansen.

De eerste grote kans volgde na tien minuten maar Luuk de Jong zag zijn inzet kwam gekeerd worden door de doelman van Go Ahead. Ruim tien minuten later was het wel raak. Een uitstekende voorzet van Jordan Teze werd door De Jong in de verre hoek gekopt. Dat was direct een mijlpaal, want de aanvoerder maakte zijn vijftigste kopdoelpunt in de Eredivisie in het shirt van PSV.

In het restant van de eerste helft kwam PSV nog tot een paar kleine kansjes, maar dat was niet genoeg om echt gevaarlijk te worden. Dat was het na rust wel al snel en dat zorgde direct voor de tweede treffer van de avond. Uit een voorzet van Patrick van Aanholt kon Guus Til de 2-0 binnen tikken.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn en wat volgde was een grote reeks aan kansen. Nadat Noa Lang via de bovenkant van de lat net miste was het niet veel later De Jong die opnieuw wist te scoren en wederom kopte hij uit een voorzet van Teze binnen. Til was ook al snel in de buurt van zijn tweede treffer, maar hij raakte de lat.

Peter Bosz kreeg alle mogelijkheden om te wisselen en vooral in het laatste kwartier zorgde dat voor veel kansen. Steeds was de afwerking net niet voldoende. Teze zag een afstandsschot nog net uit het doel getikt worden, terwijl ook invaller Ricardo Pepi enkele goede kansen kreeg. De Amerikaan leek zelfs voor de 4-0 te scoren, maar vanwege buitenspel werd zijn treffer afgekeurd.

Go Ahead stelde daar aanvallend nauwelijks iets tegenover, waardoor PSV eenvoudig uitliep naar een 3-0 overwinning.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong teze til eagles gemak speels aanholt afwerking bosz bovenkant counter eredivisie getikt inhaalwedstrijd jordan kansjes kopdoelpunt loerden mijlpaal pepi trokken uitliep vijftigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

arensman babadi bakayoko bardet basarnhem bayern bella bergwijn boscagli bosz business connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano mauro oost ruilen sangare schouten seat shevchenko sparta teze til tillman