Ruime overwinning voor PSV; 6-1 tegen Willem II

23 augustus 2003
-
-

PSV heeft vanavond een ruime overwinning weten te behalen op Willem II. In de Brabantse derby werd het 6-1 voor PSV. Bij rust stond het al 4-1 in het Philips Stadion. Kezman bracht zijn seizoentotaal op vier door twee treffers. De andere doelpunten werden gescoord door Ooijer, Rommedahl, Van Bommel en Park.

De eerste helft was niet bijzonder goed. PSV kon Willem II maar moeizaam de wil opleggen. Na 10 minuten kwam de ploeg wel op voorsprong nadat Ooijer een corner van Rommedahl binnenwerkte. Na slecht verdedigen van onder meer Bogelund kwam Willem II via Sektaoui langszij.

Na een half uur spelen ging het opeens snel. Binnen 7 minuten liep PSV van een 1-1 stand uit naar 4-1. Rommedahl bracht de ploeg na een goede samenwerking met Park op voorsprong. Van Bommel zorgde voor een schitterende 3-1. Na een pass van Rommedahl passeerde hij zijn tegenstander en haalde hij vol uit in de rechterbovenhoek. Uitblinker Robben had vervolgens een schitterende actie waarna hij van de achterlijn Kezman bereikte. Die speelde de keeper uit en schoot de 4-1 binnen.

In de tweede helft was het opnieuw Robben die Kezman via een assist in staat stelde te scoren. Park had na ongeveer een uur spelen de afsluiter van de avond met een schot voor de 6-1. PSV had in het laatste half uur zeker nog verder uit kunnen lopen, maar onder andere Kezman wist zijn derde van de avond niet te maken. Hoogstrate maakte in de slotfase zijn officiele debuut voor PSV.

Daarmee eindigde een avondje PSV met een prachtige score. Het was geen grootse wedstrijd maar de individuele acties en doelpunten deden veel goed. PSV had daardoor uiteindelijk toch geen kind aan de Tilburgers.

PSV stijgt naar derde plaats

met de zondagwedstrijden nog te gaan is PSV gestegen naar een vierde plaats op de ranglijst. Ajax (0-1 tegen RBC) en SC Heerenveen (1-0) tegen Feyenoord) zijn nog zonder puntverlies en hebben dus twee punten voorsprong op PSV. De Eindhovenaren volgen op de derde plaats met vier punten en een doelsaldo van +5 (8 voor en 3 tegen). Feyenoord volgt op een negende plaats met drie punten.

Kezman sprint weg op ranglijst topscorers

Er zijn slechts twee competitiewedstrijden achter de rug voor de meeste clubs. Mateja Kezman prijkt alweer bovenaan de ranglijst voor de topscorers, met een grote voorsprong op de rest. Met zijn twee goals tegen Willem II liep hij uit naar vier goals na twee wedstrijden. Achter hem volgen een hele reeks spelers met een goal. Geen andere speler wist dit seizoen al twee keer te scoren.

Hiddink denkt vooral Europees en blijft slordigheden zien

Guus Hiddink was na afloop slechts gedeeltelijktevreden over de prestatie van zijn team. "De 6-1 is natuurlijk een prima resultaat na het gelijkspel tegen Roda JC. Maar dat zijn de verhoudingen in Nederland. Het is een zeer goede overwinning, maar als je daar doorheen kijkt dan zie je vooral na de 1-0 slordig spel van PSV. Europees kan je dat niet veroorloven en dat moet eruit. Natuurlijk reageert het team vervolgens goed op de gelijkmaker en loopt dan prima uit naar 4-1. In de tweede helft was het bij vlagen sprankelend, maar werd de zaak niet helemaal goed uitgespeeld."

"Het is goed om te zien dat jonge jongens zoals Hoogstrate zo kunnen ruiken aan het grote werk." De PSV coach was verder blij met de terugkeer van Bouma. Hiddink liet hem de hele wedstrijd staan ondanks dat hij in de tweede helft terugzakte. "Ik heb hem de 90 minuten vol laten maken om ritme op te doen. In de eerste helft liet hij zijn toegevoegde waarde zien met een aantal uitstekende cross passes." De coach liet doorschemeren dat het duo Ooijer en Bouma zijn eerste keuze is achterin. "Met hen hebben we diverse varianten, waarbij beiden kunnen doorschuiven. Maar dat zou ook met Colin kunnen." Volgens Hiddink zit Colin er dichtbij. Over de uitblinkende Robben was Hiddink iets gereserveerder. "Hij kan wat mij betreft nog beter. De acties zijn natuurlijk mooi en die moet hij blijven maken. Maar hij kan beter. Maar dan moeten we niet vergeten dat hij de afgelopen week een paar dagen in het ziekenhuis is geweest. Hij moet nog wat ritme oppakken."

Opstelling Willem II

De Vlieger, Wau, Van Nieuwstadt, Mathijsen, Jaliens, Landzaat, Mathijssen ('65 Mariana), Ceesay ('67 Hadouir), Caluwe ('59 Quinn), Sektaoui, Van der Eede

PSVWorld: Fotos PSV - Willem 2PSV on Tour: PSV ON TOURVak OO picture page: PSV Vak-OO Picture Page
PSV Online: Foto's PSV - Willem IIEindhoven de Gekste: Foto's PSV - Willem IIPSV.nl: Fotoverslag van de wedstrijd PSV-Willem II
Eindhoven de gekste: Foto's PSV-WillemII deel tweePSVmovies.tk: Doelpunten van de wedstrijdPSV Zuipsite: Foto's PSV - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.